גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפני חודש אף אחד לא היה יכול לדמיין תסריט כזה: הנורמליזציה קרובה מתמיד

הקריסה של הציר השיעי, הצורך הדחוף בשיקום כלכלי בסוריה ובלבנון, והאינטרס הסעודי בבלימת איראן יוצרים לישראל אפשרות ממשית: לקדם הסכמי נורמליזציה עם אויבות עבר, בסיוע לחץ אמריקאי מתמשך● שיתופי פעולה בתחומי האנרגיה, הביטחון והתשתיות עשויים להפוך את הקשרים לא רק לאפשריים - אלא גם לרווחיים ● כעת נשאלת השאלה האם המומנטום האסטרטגי יתורגם להסכמות מדיניות ● היום שאחרי המלחמה, פרויקט מיוחד 

בן סלמאן, א־שרע וטראמפ ברקע, בארמון המלוכה הסעודי במאי / צילום: ap, Saudi Royal Palace
בן סלמאן, א־שרע וטראמפ ברקע, בארמון המלוכה הסעודי במאי / צילום: ap, Saudi Royal Palace

מבצע עם כלביא נגד איראן הסתיים בהפסקת אש לאחר שמשטר האייתוללות ספג מכות קשות, ציר ההתנגדות העדיף להישאר בצד במהלך שמעיד על חולשתם, וישראל סיימה עם ידה על העליונה. עתה, התקווה היא שהקרנת העוצמה לצד היחלשות האויב האיראני יעודדו נורמליזציה אזורית משמעותית.

הסכמי אברהם כללו ב־2020 את איחוד האמירויות, בחריין, מרוקו וסודאן. זה היה מהלך משמעותי, אבל אף אחת מהמדינות הללו לא גובלת בישראל ומעולם לא הייתה אויבת של ממש. לעומת זאת, כיום בין המדינות המועמדות המובילות להסכם נמצאות סוריה של אחמד א־שרע (אבו מוחמד אל־ג'ולאני), לבנון, והתקווה הגדולה נסובה סביב מנהיגת העולם הסוני - ערב הסעודית.

כחודש לפני מתקפת 7 באוקטובר של חמאס, נשיא ארה"ב לשעבר ג'ו ביידן הציג את תוכנית מסדרון IMEC, שמיועד היה לחבר מהודו ליוון, דרך איחוד האמירויות, ערב הסעודית, ירדן וישראל. מה שהיה צפוי להוות שיא בתהליך כינון הנורמליזציה בין ירושלים לריאד נקטע עם המלחמה בעזה, שהציפה את סלע המחלוקת: הרגישות הפלסטינית של הסעודים. דעת הקהל הפנימית לא מאפשרת לסעודים לנרמל יחסים עם ישראל ללא אופק משמעותי לנושא הרגיש. בישראל כמובן חפצים מאוד במהלך, מתוך הבנה שהוא עשוי להביא למפץ של נורמליזציות מול מדינות סוניות נוספות.

נתניהו, טראמפ, בן ראשיד ובן זאיד בטקס החתימה על הסכמי אברהם. ספטמבר 2020 / צילום: אבי אוחיון - לע''מ

סוריה: הפלת משטר אסד יצרה הזדמנות נדירה

בניגוד לסעודים, יש מדינה שמלחמת חרבות ברזל הביאה למפנה מובהק באינטרסים הישראליים מולה: סוריה. מייד לאחר כינון הפסקת האש של ישראל עם חיזבאללה, פתחו המורדים בהנהגת א־שרע בהפיכת בזק נגד בשאר אסד, והשתלטו על דמשק. ברמה המיידית, צה"ל נכנס לסוריה כדי ליצור עומק אסטרטגי, ולהגן על הדרוזים שמאכלסים את דרום המדינה. על אחת כמה וכמה על רקע הטבח בעלאווים בצפון סוריה. מאז, ישראל וסוריה כוננו שיח שוטף, וא־שרע לא הסתיר את רצונו בשיתוף פעולה, כך לפי ראיון ל"ג'ואיש ג'ורנל". בה בעת, הוא הצליח לקרב את השייח' חכמת אל־היג'רי, שהוביל זרם דרוזים שהתנגד לממשלתו.

ד"ר כרמית ולנסי, חוקרת בכירה במכון למחקרי ביטחון לאומי וראש תוכנית הזירה הצפונית במכון, מספרת כי ניכר שא־שרע, בניגוד לאסד שפעל בשירות איראן והעניק חסות לבכירי טרור פלסטינים, מתנער מהם. "בסוגיה הזו שהדאיגה את ישראל בנוגע לחמאס, הוא ביצע גירוש, הפנה כתף קרה לעברם. לא־שרע אין את הרגישות הסעודית לפלסטינית. התנאי הבסיסי שלו הוא לצאת משטח סוריה ולהפסיק להפציץ, כי הפעילות הפיזית הישראלית מטרידה אותם. נושא שנותר מעורפל הוא עמדת א־שרע לגבי רמת הגולן".

לעומת זאת, עמדת מנהיג סוריה לגבי מלחמת איראן־ישראל ברורה, משום שהוא אפשר לחיל האוויר לעבור הלוך ושוב במרחב האווירי של מדינתו ללא שום בעיה. א־שרע הוא יריב מר של איראן לא פחות מישראל, ויש לו אג'נדה כי "סוריה לפני הכל".

הוא בחר בהתנהלות הזו במלחמת ישראל־איראן כחודש לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ החליט להסיר את הסנקציות מעל דמשק. זה היה צעד חשוב מאוד עבור סוריה, אבל כזה שרחוק מלהספיק. מלחמת האזרחים שפרצה במדינה ב־2011 הביאה, לפי האו"ם, לעלות שיקום נדרשת של כ־400-250 מיליארד דולר. בד בבד, יותר ממחצית מאוכלוסיית סוריה עקורה מביתה, 90% חיים מתחת לקו העוני וכ־75% (16.7 מיליון איש) זקוקים לסיוע הומניטרי.

לצד כל אלו, גם נושא האנרגיה מטריד את א־שרע. הבנק העולמי אישר ביום רביעי מענק בסך 146 מיליון דולר לטובת שיקום תשתיות החשמל, ומוקדם יותר החודש קונסורציום קטארי חתם על תוכנית להשקעת 7 מיליארד דולר בהקמת תחנות כוח במדינה. אולם, תהליכים שכאלו דורשים זמן, והצרכים של סוריה מיידיים. מי שמסוגלת לספק לדמשק את המענה המהיר היא ישראל, שמחוברת לירדן וממנה לסוריה וללבנון דרך הצינור הפאן־ערבי (פג'ר).

לפי שעה, סוריה צורכת LNG (גז טבעי מונזל) שמגיע מקטאר. האספקה אמנם יציבה, אבל זה יקר יותר מצריכת גז דרך צינורות. מחיר LNG קטארי עמד בחודש שעבר, לפי רויטרס, על 11 דולר ליחידת חום, כפול מהמחיר בחוזה שחתמה ירדן מול לוויתן ב־2016. מכאן, מלבד אספקה נרחבת של גז, ישראל יכולה לספק לא־שרע גם חיסכון גדול.

מי שנשיא סוריה עשוי להקשיב לעמדתה היא טורקיה, שהייתה הפטרון שלו במשך שנים רבות. "בהיבט של בנייתה מחדש של סוריה ושקט תעשייתי לא־שרע, נורמליזציה סורית־ישראלית עומדת באינטרסים הטורקיים, אבל כפי שראינו בהסכמי אברהם - אנקרה לא מתלהבת מלגיטימציה אזורית לישראל ומעדיפה אותה מבודדת", מסביר ד"ר חי איתן כהן ינרוג'ק, מומחה לטורקיה במרכז משה דיין באוניברסיטת תל אביב ובמכון ירושלים לאסטרטגיה ולביטחון. "בטווח הקצר, טורקיה לא צפויה לפעול נגד כדי שלא ייווצרו להם כאבי ראש מול טראמפ, אך הם יעדיפו ששיתוף הפעולה של ישראל עם א־שרע יישאר מאחורי הקלעים".

ערב הסעודית: האינטרס משותף, אך יש רגישויות

שחקנית אזורית קריטית נוספת שמעורבת ברצון לייצב את משטר א־שרע היא ערב הסעודית, בין השאר, במטרה להגביל את ההתפשטות המחודשת האיראנית - אינטרס משותף שלה ושל ישראל. היו מי שהופתעו מהגינוי של משרד החוץ הסעודי למתקפה הישראלית באיראן, אך אבירם בלאיש, סגן נשיא המרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון, מציין שלא אחת מועברים מסרים בפרהסיה, בעוד שמתחת לפני השטח היעד האמיתי אחר לגמרי.

"ישראל הוכיחה לעולם הערבי ובמיוחד לסעודים, שכאשר הם מחפשים ביטחון - היא יכולה להיות בעלת ברית עוצמתית שעומדת במילתה", הוא מסביר. "ישראל מסוגלת לעמוד מול האויב השיעי של המזרח התיכון, ועל כן זה נכון לסעודים לכונן הסכם שלום עם ישראל". אולם, לנסיך הכתר מוחמד בן סלמאן יש את הרגישויות הפלסטיניות בתור מנהיג העולם הסוני.

כעת, כולם נושאים את עיניהם לנשיא טראמפ. מייד לאחר הפסקת האש בין ישראל לבין איראן, שליחו במזרח התיכון סטיב וויטקוף החל להגביר את הלחץ מול חמאס. ההבנה הרווחת היא שכל עוד מתחוללת מלחמה ברצועת עזה, לא מתבצע בה שיקום, ומוחמד בן סלמאן לא יכול לשדר לעולם הערבי הישג מהותי בתחום הפלסטיני - יהיה לו קשה מאוד לנרמל יחסים עם ישראל.

בלאיש שואב אופטימיות מפעילות נשיא ארה"ב - שבו הוא לא רואה ככופה שלום, כי אם "מחליט שלום". "כפי שהוא החליט כביכול שתהיה הפסקת אש ואפילו השתמש במילה 'שלום' עם איראן, כך הוא יחליט לגבי סעודיה. במעשים שלו יש גאונות שקשה להבין בהתחלה, מאחר שקשה לנתח את טראמפ. ראינו כמה ניסו לפרשן אותו, וטעו". בביקורו בריאד בחודש מאי, טראמפ חתם עם בן סלמאן על הסכם שזכה לכינוי "עסקת הנשק הגדולה בהיסטוריה": רכישה סעודית מארה"ב של מערכות נשק תמורת 142 מיליארד דולר. המהלך הזה, מעריך בלאיש, הוא כלי של טראמפ כדי לכפות נורמליזציה על הסעודים.

תחום נוסף שנמצא על סדר היום של טראמפ הוא תוכנית המסדרון ששאב מקודמו ביידן, ואותה הוא מנסה לקדם בזירה האזורית עם ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי. האחרון השיק בחודש שעבר את נמל המים העמוקים הרב־תכליתי הראשון שלהם באזור ויז'ינג'ם שבמדינת קראלה. המפתח בנמל הזה הוא מיקומו: 10 מייל ימי בלבד מנתיב השיט המרכזי מהמזרח הרחוק לאירופה. על כן, הוא עשוי להוות כלי משמעותי בפיתוח המסדרון.

לבנון: תנסה לדחוק את חיזבאללה הצידה

מדינה נוספת שעד מלחמת חרבות ברזל נורמליזציה עמה נראתה כחלום מופרך היא לבנון. זו נתפסה, בצדק רב, כמדינה שמוחזקת בידי ארגון טרור, חיזבאללה. מדינה מרוסקת, וללא שלטון ממשי. מבצע חיצי הצפון הביא את חיזבאללה לקריסה מנהיגותית, מדינית וצבאית כאחד, שהשתקפה בחוסר המעורבות של הארגון במערכה הישראלית מול איראן. מאז, התווספה בחירתו של הנשיא ג'וזף עאון וראש הממשלה נוואף סלאם, שמעוניינים לייצב את המדינה ולדחוק את חיזבאללה הצידה.

בזירה הבינלאומית מזהים את פעילותם, ומנסים לסייע. הבנק העולמי אישר השבוע מענק בסך 250 מיליון דולר לביירות, לטובת סיוע מיידי בשיקום תשתיות. ד"ר ולנסי אומרת כי כפי שניתן לקדם נורמליזציה עם סוריה, גם מול לבנון זו משימה אפשרית. ד"ר קובי ברדה, מומחה לפוליטיקה אמריקאית וגיאו-אסטרטגיה ומרצה בבית הספר הרב תחומי במכון הטכנולוגי חולון, מדגיש שכל הצעדים של טראמפ מוכוונים ליעד אחד: פרס נובל לשלום.

ג'זוף עאון, נשיא לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

"הביקור של טראמפ בערב הסעודית היה אמור להיות הקליימקס, זה שימצב אותו בתור המפייס הגדול. נשיא ארה"ב מביט על המורשת שלו שנים קדימה, באמצעות הסכמי אברהם המורחבים. כבר החלו אפילו להשתמש במושג 'הסכמי כורש' מתוך אמונה שעוד בקדנציה שלו, טראמפ יארח מנהיג של איראן שאינו אייתוללה. בסביבת טראמפ יש אנשים שמנהלים את המו"מ מול לבנון עם חזון שישראלים יחליפו את החופשות בדובאי ובטורקיה בחופשות בטריפולי. הם בוחשים בצורה עצומה בלבנון".

בסיכומו של דבר, נורמליזציה עם לבנון וסוריה תעניק לישראל תועלת שהיא לא תניב מול ריאד. ערב הסעודית עשויה להוות מפץ של נורמליזציות, אבל הנורמליזציות עם דמשק וביירות ידחקו אחורה את טבעת החנק שניסה קאסם סולימאני ליצור סביב ישראל. ובמקום שישראל תהיה מדינה עטופת אויבות, היא תהיה עטופה בארבע מדינות שעמן היא כוננה הסכמי שלום. היום, המטרה הזו כבר לא כל כך מופרכת.

עוד כתבות

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

פעילות קרקעית של צה''ל ברצועת עזה / צילום: ap

צה"ל: יותר מ-140 מטרות טרור הותקפו ביממה האחרונה ברצועת עזה

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● עדכונים שוטפים

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל / צילום: תמר מצפי

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל

מימוש אופציות על־ידי גופים מוסדיים הכביד עד לאחרונה על מניית מגדל ● בעל השליטה, שלמה אליהו, יכול כעת לחייך, אך השקעה במדד הביטוח הייתה מניבה לו תשואה של פי כמה וכמה

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מהומה בדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ; עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

באופן חריג, חברות התעופה הזרות והישראליות מתאגדות. מה הן דורשות?

בחברות התעופה הישראליות והזרות מאחדים כוחות ומבקשים הקלות בחוק שמחייב אותם לפצות נוסעים שבוטלה טיסתם ● החוק כבר תוקן לפני מספר חודשים כדי לתת מענה לחברות תעופה בזמן חירום, וכעת החברות מבקשות שהמדינה תספוג את הנזק במקומן ● "אנחנו נמצאים בזמן קריטי בו חברות התעופה בוחנות האם יחזרו לארץ"

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות