גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

המסחר בבורסה ננעל בעליות חדות; מדד הביטוח זינק ביותר מ-5%

מדד ת"א 35 טיפס בכ-1.5% ● ריטיילורס זינקה במעל 13%, בעקבות דוחות נייקי ● מניות האנרגיה המתחדשת ירדו בשל התקדמות נוספת בחקיקה בארה"ב המבטלת הטבות מס לפרויקטים ירוקים ● הבורסה בת"א סיכמה שבועיים פנומנליים למרות המלחמה עם איראן ● הנגיד אמיר ירון העריך את עלות המלחמה בכ־20 מיליארד שקל ואמר שימתין עם הורדות ריבית

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף
בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

16:00

נעילה ירוקה בתל אביב: מדד ת"א 35 הוסיף לערכו כ-1.5%, בעוד מדד ת"א 90 התקדם בכ-3.6%. מבין המדדים הענפיים, מדד הביטוח כיכב, עם זינוק של כ-5.4%. עוד בלטו לחיוב, מדד ת"א־מניב ישראל ומדד רשתות השיווק, עם עליות של כ-4%; מדדי הנדל"ן והבנייה שטיפסו בכ-4.5%; ומדדי הפיננסים והבנקים, שעלו בכ-3.3% ובכ-2.1%, בהתאמה.

מחזור המסחר הסתכם בכ-2.05 מיליארד שקל.

מניות שבלטו לחיוב בסיום יום המסחר: ריטיילורס , מגדל ביטוח , פוקס , אפריקה מגורים ונכסים ובנין .

מניות שבלטו לשלילה: אורמת , אנלייט אנרגיה , דוראל אנרגיה , איי.סי.אל ושופרסל .

15:30

עליות חדות בתל אביב: מדד ת"א 35 מתחזק בכ-1.2%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-2.3%. מדד הביטוח מתקדם בכ-4.4%, בעוד מדדי הבנייה והנדל"ן עולים שניהם בכ-3%. מדד רשתות השיווק עולה בקרוב ל-3%, כאשר מדד הבנקים מתחזק בכ-1.1%.

אלקטרה נדלן עולה בכ-5%, לאחר שדווח כי הקרן השנייה למקבצי דיור של החברה ושל IBI בית השקעות השלימו עסקה למכירת מקבץ דיור בטקסס תמורת כ-114 מיליון דולר (כ-400 מיליון שקל). בדיווח צוין כי מיום רכישתו ועד למועד המימוש, גדל ה-NOI של הנכס בשיעור של 60%. עוד צוין, כי העסקה הניבה תשואה שנתית (IRR) של כ-15% ומכפיל של כ-2.5 על ההון שהושקע (100%).

מקבץ הדיור, הכולל 480 יחידות דיור, נרכש בחודש אוקטובר 2018 על־ידי הקרן השנייה להשקעות במקבצי דיור, בניהולה של אלקטרה נדל"ן, יחד עם בית ההשקעות IBI, וזאת במחיר (100%) של כ-84.5 מיליון דולר. ההון העצמי (100%) שהושקע הסתכם בסך של כ-28.9 מיליון דולר. תזרים המזומנים החופשי (100%) שינבע מעסקת המכירה מסתכם לסך של כ-51.5 מיליון דולר.

14:45

העליות בתל אביב מתחזקות: מדד ת"א 35 מתחזק בכ-1.2%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-2%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הביטח, שעולה בכ-3.7%, כמו גם מדדי הנדל"ן והבנייה, שמוסיפים לערכם כ-2.8%. כמו כן, מדד רשתות השיווק עולה בכ-2.6% ומדד הבנקים עולה בכ-1.6%.

מניות שבולטות לחיוב בשעה זו: ריטיילורס , גב ים , מגדל ביטוח , אפריקה מגורים ופוקס .

מניות שבולטות לשלילה: אנלייט אנרגיה , אורמת , דוראל אנרגיה , ארית תעשיות וישרוטל .

14:10

מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה בכ-1%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1.4%. מדד הביטוח מתחזק בכ-3.6%, מדד רשתות השיווק מטפס בכ-2.3% ומדד הבנייה עולה בכ-2%. במקביל, מדד הבנקים מתקדם כעת בכ-1.5%.

13:20

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת: מדד ת"א 35 מטפס בכ-0.9%, בעוד מדד ת"א 90 מתקדם בכ-1.2%. מדד הביטוח מתקדם בכ-4%, כאשר מדדי הפיננסים ורשתות השיווק מוסיפים לערכם כ-2.2% ובכ-1.9%, בהתאמה. כמו כן, מדד הבנייה מתקדם בכ-1.6% ומדד הבנקים מתחזק בכ-1.2%.

מניות שבולטות לחיוב בשעה זו: ריטיילורס , מגדל ביטוח , פוקס , נכסים ובנין ומנורה .

מניות שבולטות לשלילה: דוראל אנרגיה , אנלייט אנרגיה , אורמת , אנרג'יקס וארית תעשיות .

12:35

מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה בכ-0.8%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1.3%. מדד הביטוח קופץ בכ-4.5%, בעוד מדדי הפיננסים ורשתות השיווק מוסיפים לערכם 2.5% ו-2%, בהתאמה. מדד הבנקים מטפס בכ-1.2%.

מדד הקלינטק נופל כעת בכ-2%, בהובלת דוראל אנרגיה , אנלייט אנרגיה ואנרג'יקס . ברקע לירידה במניות האנרגיה המתחדשת, אתמול (שבת) אושרה בסנאט תוכנית החקיקה שמקדם הנשיא טראמפ, הכוללת, בין היתר, סעיפים המבטלים הטבות מס לפרויקטים של אנרגיה ירוקה. כך, התקדמה החקיקה צעד נוסף בדרך לאישורה הסופי.

מנגד, מניית אפולו פאוור מטפסת בכ-9%, לאחר שדיווחה הבוקר על שלוש התפתחויות אסטרטגיות, הכוללות חתימה על הסכם להתקנת מערכת סולארית בישראל, אישור אב-טיפוס מלקוח בין־לאומי והרחבת שיתוף פעולה בצפון אמריקה.

11:45

המגמה החיובית בתל אביב נמשכת: מדד ת"א עולה בכ-0.9%, מדד ת"א 90 מתקדם בכ-1.2%. מדד הביטוח קופץ כעת בכ-4.2%, בעוד מדדי הפיננסים ורשתות השיווק מוסיפים לערכם כ-2.4%. מדד הבנקים מתקדם בכ-1.3% ומדד הבנייה מוסיף לערכו כ-1.9%.

מדד הקלינטק מוסיף לרדת, ונסוג כעת בכ-1.7%, בהובלת אנלייט אנרגיה , דוראל אנרגיה ואנרג'יקס . נופר אנרג'י מאבדת גם היא קרוב ל-2%.

עוצמתו של שוק האג"ח הקונצרני בתל אביב ניכרת בשבועות האחרונים ביתר שאת. קרן ריט 1, קרן השקעות בנדל"ן מניב בארץ, השלימה בהצלחה שלב מוסדי בהנפקת סדרת אג"ח חדשה (ח') במשך חיים ממוצע ארוך למדי - 8.3 שנים. האג"ח מדורגות AA על ידי מעלות, וריט 1 זכתה לביקושים של 640 מיליון שקל, כאשר מתוכם בחרה לגייס 151 מיליון שקל.

השלב הציבורי של ההנפקה צפוי להתקיים בימים הקרובים. מחיר הסגירה של אגרות החוב בשלב המוסדי משקף ריבית אפקטיבית של 3.15% צמודת־מדד, מרווח של 109 נקודות בסיס מעל אג"ח ממשלת ישראל המקבילות. מועד פירעונן הסופי של האגרות הוא בשנת 2038. את ההנפקה הובילה לידר הנפקות, ולצידה ווליו בייס חיתום וניהול הנפקות בע"מ, ברק קפיטל חיתום בע"מ, הפניקס חיתום בע"מ ואיפקס הנפקות בע"מ.

11:00

העליות בבורסה בתל אביב מתחזקות: מדד ת"א 35 מתקדם בכ-1%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-1.1%. בקרב המדדים הענפיים, בולט לחיוב מדד הביטוח, שמטפס בכ-3.7%. מדד רשתות השיווק עולה בכ-2.5%, מדד הבנקים מוסיף לערכו כ-1.5%, ומדדי הבנייה והנדל"ן מתקדמים שניהם בכ-1.2%.

ריטיילורס מזנקת כעת במעל 12%, בעקבות התוצאות החיוביות שפרסמה נייקי בסוף השבוע לרבעון הרביעי (ריטיילורס היא זכיינית נייקי בישראל ובמספר מדינות באירופה), בעקבותיהן קפצה המניה ב-15% ביום שישי האחרון. ענקית הלבשת הספורט אמרה שכבר ספגה את הפגיעה הכספית הגדולה ביותר עד כה כתוצאה מתוכנית ההתאוששות שלה במהלך התקופה, וציינה כי היא צופה שהירידות במכירות וברווח יתמתנו בהמשך. עוד הודיעה החברה כי תצמצם את תלותה בייצור סחורות בסין, בשל השפעת המכסים האמריקאיים. בכירים בחברה טענו כי המכסים שהטיל טראמפ על יבוא סחורות מסין, עלולים להוסיף כמיליארד דולר לעלויות החברה.

חברת הנדל"ן המניב מדיפאואר , שבשליטת יאיר גולדפינגר ובניהולו של רון שטרן, רוכשת 16 מרכזים מסחריים מעוגני סופרמרקטים בפנסילבניה ובמרילנד בארה"ב. הרכישה נעשית בתמורה ל-930 מיליון שקל (276 מיליון דולר), כאשר מדובר במרכזים מסחריים בשטח כולל להשכרה של כ-135 אלף מ"ר. דמי השכירות נטו (NOI) הם בקצב מייצג של כ-20 מיליון דולר בשנה, עם תפוסה של 96%. בין השוכרים המרכזיים בנכסים, נמצאות רשתות הסופרמרקטים אלדי וג'יאנט. כחלק מהתנופה העסקית בחברה, השלימה באחרונה מדיפאואר עסקה נוספת, במסגרתה רכשה מתחם מסחרי בניו ג'רזי בתמורה לכ-37.5 מיליון דולר.

10:30

מגמה חיובית בתל אביב: מדד ת"א 35 עולה בכ-0.7% ומדד ת"א 90 מתקדם בכ-0.8%. בקרב המדדים הענפיים, מדד הביטוח עולה בכ-2.4%, מדד רשתות השיווק מטפס בכ-2.1%, מדד הפיננסים עולה בכ-1.5% ומדד הבנקים מוסיף לערכו כ-1%.

מניות האנרגיה המתחדשת רושמות ירידות הבוקר, ביניהן אנלייט אנרגיה , דוראל אנרגיה ואנרג'יקס .

10:05

עליות קלות בפתיחה בתל אביב: מדד ת"א 35 מטפס בכ-0.5%, בעוד מדד ת"א 90 מוסיף לערכו כ-0.6%. בקרב המדדים הענפיים, בולטים לחיוב מדד הביטוח ומדד רשתות השיווק, שעולים שניהם בכ-1.5%. מדדי הפיננסים והבנקים מוסיפים לערכם כ-1%. מנגד, בולט לשלילה מדד ת"א־קלינטק, שיורד בכ-1%.

מניות שבולטות לחיוב בפתח יום המסחר: ריטיילורס , וואן טכנולוגיות , פוקס , בי קומיונקיישנס ואאורה .

מניות שבולטות לשלילה: אורמת , אנלייט אנרגיה , ישראכרט , אנרג'יקס , אשטרום .

הקפיצה במניית ריטיילורס באה בעקבות התוצאות החיוביות שפרסמה נייקי בסוף השבוע לרבעון הרביעי (ריטיילורס היא זכיינית נייקי בישראל ובמספר מדינות באירופה), בעקבותיהן קפצה המניה ב-15% ביום שישי האחרון. ענקית הלבשת הספורט אמרה שכבר ספגה את הפגיעה הכספית הגדולה ביותר עד כה כתוצאה מתוכנית ההתאוששות שלה במהלך התקופה, וציינה כי היא צופה שהירידות במכירות וברווח יתמתנו בהמשך. עוד הודיעה החברה כי תצמצם את תלותה בייצור סחורות בסין, בשל השפעת המכסים האמריקאיים. בכירים בחברה טענו כי המכסים שהטיל טראמפ על יבוא סחורות מסין, עלולים להוסיף כמיליארד דולר לעלויות החברה.

8:10

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת יום המסחר

1. שוקי המניות

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת.

השבוע החולף, שהתחיל בירי מאסיבי לישראל ובכניסת ארה"ב למלחמה עם איראן, הסתיים בחזרה מלאה לשגרה. אבל דווקא אחרי סיומה של הלחימה, ביום חמישי, המדדים המרכזיים נסחרו בירידות של עד 1%, במה שנראה כמו תיקון, אחרי עליות חדות בבורסה במהלך מבצע "עם כלביא". בסיכום 12 ימי הלחימה, מתוכם שמונה היו ימי מסחר, מדד ת"א 125 עלה ביותר מ־8%, והשלים זינוק של 21% מתחילת השנה - מה שהציב את תל אביב כאחת הבורסות המצטיינות במערב במונחי תשואה השנה.

המדד המצטיין של השבוע היה מדד ת"א־בנייה, בו נכללות מניות ענקיות הבנייה למגורים, ביניהן דמרי , אזורים , ישראל קנדה ואאורה . הוא זינק מתחילת השבוע ביותר מ־8%, ומתחילת יוני - ב־21%. ככל הנראה, מה שתדלק את העליות הן הערכות כי החברות הללו ישתתפו בשיקום ההריסות מירי הטילים מאיראן, ובעיקר - שמעתה יעלה הביקוש להתחדשות עירונית ולדירות עם ממ"דים.

ביחס למניות בארץ, פערי הארביטראז' שנוצרו למניות הדואליות שנסחרות בתל אביב ובעיקר בוול סטריט, בין חמישי אחר הצהריים לשישי בלילה בשבוע שעבר, ישפיעו בשיעור שלילי קל על הבורסה בתל אביב היום (0.1%-). המשקיעים ימשיכו לבחון את השלכות הפסקת האש שהושגה מול איראן, בתיווך אמריקאי.

בסוף השבוע בוול סטריט, נרשמה נעילה חיובית, כאשר מדדי ה-S&P 500 והנאסד"ק נסחרו בשיאי כל הזמנים. ה-S&P 500 הוסיף לערכו כ-0.5% ונעמד על רמה של 6,173 נקודות (בשיא התוך־יומי, עמד על 6,187 נקודות), הנאסד"ק טיפס גם הוא בכ-0.5% והדאו ג'ונס קפץ בכ-1%.

מניית נייקי בלטה לחיוב וזינקה בכ-15%, לאחר שפרסמה תוצאות רבעוניות טובות מהצפוי לרבעון הרביעי. ענקית הלבשת הספורט אמרה שכבר ספגה את הפגיעה הכספית הגדולה ביותר עד כה כתוצאה מתוכנית ההתאוששות שלה במהלך התקופה, וציינה כי היא צופה שהירידות במכירות וברווח יתמתנו בהמשך. עוד הודיעה החברה כי תצמצם את תלותה בייצור סחורות בסין, בשל השפעת המכסים האמריקאיים. בכירים בחברה טענו כי המכסים שהטיל טראמפ על יבוא סחורות מסין, עלולים להוסיף כמיליארד דולר לעלויות החברה. כזכור, ריטיילורס , חברת־בת של פוקס, הינה זכיינית של נייקי בישראל ובמדינות נוספות באירופה.

המסחר בסוף השבוע התנהל כאשר ברקע, בלילה שבין יום חמישי לשישי, הודיע הנשיא טראמפ כי ארה"ב וסין חתמו באופן רשמי על הסכם סחר, לאחר חודשים של משא ומתן. שר המסחר האמריקאי, הווארד לוטניק, ציין כי עשרה הסכמים נוספים קרובים לחתימה. "בקרוב נדע מי איתנו ומי ישלם את המחיר". גם משרד המסחר של סין פרסם הצהרה, בה נמסר כי ארה"ב וסין איששו מחדש את פרטי הסכם הסחר.

עוד בגזרת מדיניות המכסים של ארה"ב, הנשיא טראמפ הודיע גם כי ארה"ב מסיימת את שיחות הסחר שלה עם קנדה באופן מיידי, בעקבות החלטתה להטיל מס שירותים דיגיטליים על חברות טק אמריקאיות. "בהתבסס על מס חמור זה, אנו מפסיקים בזאת את כל הדיונים על הסחר עם קנדה, באופן מיידי", אמר. "נודיע לקנדה על המכס שהיא תשלם כדי לעשות עסקים עם ארצות הברית של אמריקה בתוך שבעת הימים הקרובים".

ביום שישי הקרוב, יחול יום העצמאות של ארה"ב (4 ביולי), ולכן השבוע הנוכחי בוול סטריט יהיה שבוע מסחר מקוצר.

2. שוקי האג"ח

הדרמה האמיתית בשבוע החולף הגיעה משוק אגרות החוב הממשלתיות. עלויות המלחמה עם איראן, בשיקום, בלחימה ובפיצוי לעסקים צפויות להסתכם במיליארדי שקלים נוספים ולהכביד על הקופה הציבורית. ובכל זאת, בשוק החוב הממשלתי נצפתה השבוע אופטימיות מפתיעה. תשואת אג"ח ל־10 שנים, שמשקפת את הסיכון של האיגרת, ירדה בחדות ל-4.2%.

בשוק מסבירים כי מדובר בתוצאה של הירידה בפרמיית הסיכון של ישראל, בשל הפחתת האיום האיראני שהיווה גורם סיכון זה שנים על המשק המקומי. בנוסף, בשוק גוברות ההערכות שהמלחמה עם איראן מקרבת את הורדות הריבית של בנק ישראל, ולכן משקיעים נוהרים לאיגרות החוב כל עוד התשואות בהן גבוהות במטרה לקבע רווחי הון.

3. שוקי הסחורות והמטבעות

גם מחירי הנפט סיפקו השבוע כותרות. הפסקת האש בין ישראל לאיראן ביום שלישי הובילה לנפילתו לאזור 64.9 דולר לחבית (ביום ה'). וזאת לאחר שכבר נגע ברמות של כמעט 76 דולר לחבית ביום ראשון. כלומר מחיר הנפט נפל במעל ל־14% במהלך חמשת ימי המסחר הראשונים. הסיבה היא, כמובן, המעבר החד בין הצטרפות ארה"ב למלחמה בתחילת השבוע, לבין הפסקת האש ביום שלישי, שהפיגה את החששות מפני פגיעה במסלולי נפט מרכזיים.

בגזרת הדולר, המטבע האמריקני המשיך להיחלש מול המטבעות האחרים בעולם, כאשר מדד DXY, שמודד את כוחו של הדולר, נשחק בכמעט 10% מתחילת השנה, לשפל של שלוש שנים, ביום חמישי האחרון. הדולר נחלש, בין היתר, על רקע ההתכתשות בין הנשיא טראמפ ליו"ר הבנק המרכזי בארה"ב.

בארה"ב, נמשכו בשבוע שעבר המתקפות של הנשיא טראמפ על יו"ר הפד, ג'רום פאוול, על רקע סירובו להיכנע ללחצים שמפעיל עליו טראמפ ולחתוך את רמת הריבית. פאוול העיד ביום רביעי האחרון בסנאט, ואמר כי על אף שהאינפלציה ירדה משמעותית מאז הרמות הגבוהות ב־2022, יש לחכות עם הורדת הריבית, בשל הרפורמה של טראמפ: "אנחנו לא יודעים כמה מרפורמת המכסים תגולגל לצרכן. אנחנו צריכים לחכות ולראות. בינתיים, אנחנו צריכים להמתין, לפני שנשקול התאמות כלשהן במדיניות שלנו".

במקביל, הנשיא טראמפ, שהביע את מורת רוחו מפאוול גם לפני שביקר את הרפורמה שלו, אמר כי יש לו כבר "3־4 מועמדים שיחליפו את פאוול", ואף כינה את הנגיד "טיפש עקשן", בשל סירובו להפחית את הריבית. בארה"ב צפים דיווחים על כך שהנשיא יחליף את פאוול לפני סיום כהונתו.

דונלד טראמפ מנסה להפוך את ג'רום פאוול לברווז צולע, האם הוא יצליח?

4. מאקרו

ביום חמישי האחרון, העניק נגיד בנק ישראל אמיר ירון ראיון לרשת CNN. הנגיד העריך את עלויות המלחמה ב־1% תוצר, שהם כ־20 מיליארד שקל. "המשק איבד חלק (מפוטנציאל) הצמיחה בשנה ותשעת החודשים האחרונים", אמר הנגיד. "בעקבות המערכה נגד הגרעין האיראני, ראינו הרוגים בנפש, נזקים למבנים, ובאופן כללי, העלות של האירוע הייתה 1% מהתוצר". ירון ציין גם כי בעקבות העלויות הגבוהות של המערכה, ישנו צורך לבצע הערכה מחודשת לתקציב המדינה.

לשאלה האם עשוי ירון להפחית את הריבית, השיב הנגיד כי "קצב האינפלציה היה מאוד תנודתי לאחרונה, בין היתר, בשל עלויות הטיסות שעלו וירדו. בעתיד, יש לנו שני וקטורים שהולכים בכיוונים מנוגדים. המצב הגאופוליטי המשופר, שלפיו אנחנו מצפים לגידול בביקושים ובהשקעות. זה יבצע לחץ מסוים על האינפלציה (כלפי מעלה). מצד שני, ראינו את התחזקות של השקל ביחס לדולר וזה ידחוק מטה את האינפלציה. מי ישפיע יותר? קשה להגיד כרגע. נצטרך לפעול בצורה זהירה, ולחכות לבהירות גבוהה יותר".

ביום שישי, פורסם ה-PCE, מדד המחירים המועדף על הפד, ורשם עלייה של 0.1% במאי. לפי מדד זה, האינפלציה עלתה לקצב שנתי של 2.3%, כאשר אינפלציית הליבה (המנכה את מחירי המזון והאנרגיה) רשמה עלייה חודשית של 0.2% ועלייה שנתית של 2.7%.

יוני פנינג, האסטרטג הראשי של מזרחי טפחות, התייחס למדד ולהשפעה שלו גם על מתווה הורדות הריבית של בנק ישראל: "העלייה הקלה החודש מסכמת שלושה חודשים של עליות מתונות מאוד במדד, בראייה היסטורית. הנתון הנוכחי מגיע, כמובן, אחרי מדד המחירים של ה-BLS למאי, שהיה מתון גם הוא, כזכור. וכמו אז, גם עכשיו יש פה משום גושפנקא שבנטו, השפעת המכסים לא מזניקה את האינפלציה".

פנינג הוסיף: "לכאורה, העלייה ברמת האינפלציה השנתית היא חדשה שלילית. מצד שני, נזכור שלפני פחות משבועיים ה-Fed העלה את הציפיות לאינפלציה ב-PCE בשנת 2025 מ-2.7% ל-3.0%, ועדיין, זה לא מנע מהבנק להמשיך לצפות לשתי הורדות ריבית השנה. בראייה מקומית, הנתון של היום הוא עוד חדשה טובה, לכשעצמה, מבחינת המצפים להורדת ריבית על־ידי בנק ישראל. אמנם, הציפיות שזה יקרה בהחלטה הקרובה, בעוד שבוע וחצי נעו לאחרונה בתחום החד־ספרתי. מנגד, ההחלטה באוגוסט היא כבר נושא ראוי מאוד לדיון, עם הסתברות של כ-50%. קשה לצפות ליציבות בשווקים בהינתן התנודתיות של סוף המלחמה בשבוע החולף. אבל כמו שזה נראה כרגע, אנו בדרך לשם".

השבוע הנוכחי צפוי להיות עמוס בפרסומים של נתוני מאקרו משמעותיים בארה"ב ובאירופה, בעיקר בתחומי התעסוקה והייצור:

ביום שני, יפורסמו מדד מנהלי הרכש בסין, מדד המחירים לצרכן בגרמניה, כמו גם התמ"ג בבריטניה.

ביום שלישי, יפורסמו מדד מנהלי הרכש בגרמניה, בנוסף למדד מנהלי הרכש ולמדד ה-ISM במגזר הייצור בארה"ב. צפויים להתפרסם גם סקר הלמ"ס האמריקאית לכמות המשרות הפנויות בארה"ב, כמו גם מדד המחירים לצרכן באיחוד האירופי. כמו כן, יו"ר הפד, ג'רום פאוול, צפוי לשאת דברים בפורום הבנק המרכזי של האיחוד האירופי בפורטוגל.

ביום רביעי, יפורסם בארה"ב מדד התעסוקה של ADP, האומד את השינוי במספר המועסקים במהלך החודש האחרון, להוציא עובדי ממשלה וחקלאות. נוסף על כך, יפורסם שיעור האבטלה באיחוד האירופי.

יום חמישי צפוי להיות עמוס במיוחד בנתונים: בתחילת היום, יפורסמו מדדי מנהלי הרכש באיחוד האירופי ובבריטניה. בצהרי היום, תפורסם בארה"ב שורה של נתוני תעסוקה, ביניהם שיעורי האבטלה והתביעות הראשוניות לדמי אבטלה, השכר הממוצע לשעת עבודה, כמו גם השינוי במספר המועסקים במגזר הלא-חקלאי (כמות המשרות החדשות). עוד בארה"ב, יפורסמו מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים ומדד ה-ISM במגזר הלא-יצרני.

5. תחזית

באתר מרקטוואץ' שוחחו עם ג'ון באר, המנהל של קרן ההשקעות Needham Aggressive Growth, על אסטרטגיית ההשקעות שלו בתקופות של תנודתיות, בפרט בתחום הטכנולוגיה. באתר צוין כי לאורך חמש השנים האחרונות, הקרן של באר עלתה בשיעור כפול מזה של הקרנות המתחרות, כך לפי Morningstar Direct.

באר מציע למשקיעים להסתכל מעבר ל"שבע המופלאות" (אנבידיה , אלפאבית (גוגל) , אפל , מיקרוסופט , מטא (פייסבוק) , אמזון וטסלה ) ולחפש "מקושים ואתי חפירה" - כלומר, חברות שמפיקות או מספקות את השירותים שחברות אחרות זקוקות להן.

באר ממליץ לעקוב אחר טרנדים ארוכי־טווח, כמו בינה מלאכותית, מרכזי דאטה ושבבים, ומציין כי מרבית ההחזקות של הקרן בניהולו הן של חברות קטנות יותר ופחות זוהרות. לדבריו, דווקא כאשר חברות לא נמצאות באור הזרקורים, הדבר מגדיל את הסיכוי שהן עשויות להציע ערך משמעותי, שעדיין לא מגולם במחיר המניות שלהן. באר מסמן שבע מניות כאלה שהוא מאמין בפוטנציאל הצמיחה שלהן - ואחת מהן היא חברה ישראלית:

ורטיב הולדינגס - החברה, שהייתה הראשונה למכור מיזוג לחדרי מחשבים ב-1946, מפתחת ומוכרת רכיבים ומערכות קירור שמאפשרים למרכזי דאטה לתפקד כשורה. המניה כבר מזמן הכפילה פי 10 את ערכה, אך באר אומר שהוא צופה שהיא תמשיך לקבל רוח גבית מהצמיחה בתחום ה-AI, ומאמין שיש לה עוד לאן לעלות. כמו כן, הוא מציין כי המניה הייתה בין עשר ההחזקות המובילות של הקרן ברבעון הראשון של השנה.

קמטק - החברה הישראלית מוכרת ציוד מתקדם לבדיקה ולמדידה בו משתמשים בתעשיית השבבים. באר מציין כי החברה צפויה לראות צמיחה מתמשכת בהכנסות, בשל השקתם של שני מוצרי בדיקה חדשים: Eagle G5 ו־Hawk. מוצרים אלו באים לידי שימוש בתהליך הייצור של שבבים עבור מחשוב עתיר־ביצועים (HPC), שתומך באפליקציות AI.

פורם-פקטור - החברה מספקת טכנולוגיות לבדיקה ולמדידה בהן משתמשים בתהליך ייצור שבבים. היא צפויה לצמוח בעקבות מכירת "כרטיסי בדיקה" (probe cards), בהם משתמשים בתעשייה כדי לבדוק את איכותם של שבבים עוד בזמן תהליך הייצור, ואלו הכרחיים להפקת זיכרון ברוחב־פס גבוה שנדרש ליישומי בינה מלאכותית.

ארטריס (סימון: AIP) - החברה מוכרת טכנולוגיות שמסייעות לתתי־מערכות של רכיבי שבבים לתקשר אחת עם השנייה. באר מציין כי מכיוון ששבבים הופכים למורכבים יותר, ולכאלה שדורשים כוח מחשוב גדול יותר, ארטריס צפויה להרוויח. להערכתו, החברה השיקה מספר מוצרים חדשים בשנה וחצי האחרונות, שאמורים להניע יותר צמיחה ממה שהשוק מתמחר בעת זו.

PDF Solutions (סימון: PDFS) - החברה מציעה מוצרים שעוזרים ליצרניות שבבים לאסוף ולנתח מידע כדי לשפר את הכמות והאיכות של המוצרים שלהן. לדברי באר, מוצרי החברה "עולים על שגיאות, מה שעוזר ליצרניות לחסוך כסף". באר מציין גם שהחברה נמצאת בניהולה של המייסד, מה שעשוי להיות יתרון.

באר מציין גם שתי מניות שצפויות לקבל רוח גבית מהמדיניות של הנשיא טראמפ, שמקדם את העברת יכולות ייצור השבבים למפעלים בארה"ב. לדבריו, פוטנציאל הצמיחה שלהן לא מתומחר לגמרי עדיין בשוק.

וישיי אינטרטכנולוג'י - באר מציין כי מכיוון שאוטומציה תשחק תפקיד גדול במפעלי ייצור בארה"ב, המוצרים של וישיי צפויים להניע צמיחה משמעותית. החברה מוכרת שבבי מחשב ורכיבים אלקטרוניים בהם משתמשים בציוד אוטומטי הנמצא במפעלים. "אנחנו תומכים באוטומציה של הדור הבא בתחומים מגוונים, לרבות מפעלים, חשמול כלי רכב, טכנולוגיית רשת 5G, בינה מלאכותית וההתרחבות ההולכת וגוברת של קישוריות חוצה־מגזרים (connectivity across everything)", ציינה החברה.

קוגנקס - החברה מספקת מוצרי ראייה ממוחשבת אשר מוודאים שתהליכי הייצור במפעלים מתקדמים באופן חלק. לדברי החברה, המוצרים שלה בעלי ערך ל"יישומים בהם ראיית אדם אינה מספקת, או במקרים בהם ניתן לחסוך סכומים משמעותיים של כסף על־ידי הפחתת כוח אדם או שיפור איכות המוצרים".

עוד כתבות

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

כסף בקיר. עם שחר שני / צילום: פרטי

תכנון המס אפשר לו לקנות שתי דירות להשקעה, והוא רק בן 23

שחר שני עבד כנער בצביעת בתים ובשיפוצים, ולכן לא נבהל מקניית דירה שזקוקה לשיפוץ ● לאחר מכן מינף את הניסיון שצבר בבית ואת מבצעי הקבלנים - כדי להחזיק שתי דירות בגיל שבו רוב הצעירים עוד חוסכים לטיול אחרי צבא

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: יוסי כהן

החמרה בפיקוח על הנפקות בבורסה: מפיצים יידרשו להירשם ולדווח לרשות ני"ע

בעקבות העלייה בפעילות המפיצים בשוק ההון, רשות ניירות ערך תחייב גופים שפעלו עד כה בענף ללא פיקוח להירשם במרשם החתמים – גם אם אינם מציעים חיתום ● מרבית המפיצים כבר רשומים, אך ברשות פועלים להגביר את הפיקוח על גורמים נוספים הגוזרים קופון מהנפקות

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר בשבוע הבא

לפני פריצת המערכה מול איראן, השוק בישראל העריך כי הבנק המרכזי יוריד את הריבית במשק בהחלטת הריבית בספטמבר ● כעת יש מי שמעריכים בהסתברות של 50% כי הפחתת הריבית תוקדם כבר לחודש אוגוסט

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה

מערכת הנשק האמריקאית שבדרך לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מהומה בדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ; עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניות הביטוח והבנייה שוב מזנקות

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית