גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל בית חולים גדול בעבר ובהווה: בורסת השמות למנכ"ל קופת חולים כללית

על אף שהליך האיתור הוקפא, בסביבת קופת חולים כללית נוקבים בשמות של מועמדים אפשריים לתפקיד המנכ"ל ● ביניהם: מנכ"ל סורוקה שלומי קודש, יו"ר מגדל רוני גמזו וד"ר אורלי וינשטיין שמובילה את הקמת שיבא נגב ● ומה הסיכוי שהמנכ"ל הנוכחי אלי כהן בכל זאת לא סיים את תפקידו?

מנכ''ל קופת חולים כללית, אלי כהן / צילום: באדיבות קופת חולים כללית
מנכ''ל קופת חולים כללית, אלי כהן / צילום: באדיבות קופת חולים כללית

חרף העובדה שמשרד הבריאות אסר על דירקטוריון קופת חולים כללית למנות מנכ"ל חדש לאחר התפטרותו המפתיעה של אלי כהן, במערכת הבריאות כבר מתחילים להזכיר שמות של מנהלים בכירים שעשויים להיבחר לתפקיד.

הרשתות יוצאות למלחמה? יבקשו להכריז על הקניונים הגדולים כקבוצת ריכוז
חדשות הביומד | המוח, הכליות ואיכות השינה: ההשפעות השליליות של חום מתמשך על הגוף

בינתיים, המלחמה עם איראן כפתה על הקופה התעסקות בנושאים בוערים יותר, החל מטיפול בפצועים, פינוי חלק מן המטופלים בבתי החולים לביתם, העברת אחרים לאזורים ממוגנים - ואז גם נפילת הטיל בבית החולים סורוקה מקבוצת כללית. כהן המשיך לנהל את הקופה כאילו לא הודיע על כוונתו לעזוב רק מספר ימים לפני שנשמעה האזעקה הראשונה לפנות בוקר. "בינתיים אלי כאן", אומרים גורמים בתוך הקופה, "ולא ממש מדברים על היום שאחרי".

פרופ' רוני גמזו, פרופ' שלומי קודש, ד''ר אורלי ויינשטיין, אלי כהן / צילום: איל יצהר, רמי זרנגר, באדיבות קופ''ח כללית

לעזוב מקום נוח

כהן כיהן בתפקיד כשנתיים וחצי, כמחצית מהקדנציה המקובלת, והוא המנכ"ל השלישי שמתפטר בתוך ארבע שנים, אחרי אהוד דודסון ורות רלבג. מעט לפני הודעת הפרישה שלו עזבו את כללית מספר סמנכ"לים, חלקם ותיקים ומשפיעים מאוד בארגון.

מי יכול להיות המנכ"ל הבא של קופת החולים? כששאלנו זאת בפעם הקודמת, לפני מינויו של כהן, נאמר לנו כי התכונה הנחוצה ביותר הינה "עמידות". כהן נחשב לאדם חזק, והוא היה גם המינוי המועדף על היו"ר יוחנן לוקר, שני גורמים שלכאורה היו אמורים להבטיח את הישרדותו, אך לא כך.

ההחלטה של כהן לפרוש הייתה מפתיעה, ודי מהר נמצאו אישושים להערכה כי הוא פרש על רקע חיכוכים עם הדירקטוריון בראשות לוקר. מנגד, בסביבתם של חלק מן הסמנכ"לים הפורשים, נאמר כי דווקא כהן התגלה כאדם שקשה לעבוד איתו.

אחד השמות שהוזכרו בימים האחרונים הוא פרופ' רוני גמזו, בעבר מנכ"ל איכילוב ומנכ"ל משרד הבריאות, היום יו"ר חברת הביטוח מגדל. גמזו התעניין בעבר בניהול כללית, ושמו עלה בכל פעם שהקופה חיפשה מנכ"ל חדש, אולם בשל צירופי נסיבות שונים, הכיוון הזה אף פעם לא מומש.

גמזו מוכר כאדם דינמי ונחרץ, שלא יחשוש להתעמת עם הדירקטוריון אם יחוש בכך צורך, ולא יהסס לבצע בקופה שינויים מפליגים. אך לא בטוח שגמזו ירצה להיכנס למקום שבו ישנה סבירות גבוהה לעימות, אחרי שהתרגל לתפקיד נוח יחסית (ומשתלם) כיו"ר מגדל.

"אם יבטיחו לגמזו שהדירקרטוריון נמצא תחת פיקוח של משרד הבריאות, ושכל העיניים משגיחות שם, אולי יהיה לו קל יותר לקחת את התפקיד", אומר גורם בכיר במערכת הבריאות. "ברסי (מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב) מספיק ותיק בתפקיד ויש גיבוי מלא משר הבריאות לממש פיקוח כזה".

נזכיר כי משרד הבריאות הכריז במסגרת סעיף 37 לחוק הבריאות, אשר מאפשר לו להתערב בהתנהלות הקופות במקרה של חשש לתפקודן, על הקפאת תהליך החיפוש עד בדיקה מעמיקה של המתרחש בכללית. המשרד טען כי ישנו חשש אמיתי ליכולת של כללית לספק שירותים, בשל התחלופה התכופה בצמרת והאווירה העכורה בקופה הנובעת מכך. המסרים הללו עוררו חשש רב בקרב 4.9 מיליון מבוטחי הקופה ו־52 אלף עובדיה.

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב ביקש לקבל בתוך חמישה ימים התייחסות לגבי נסיבות התפטרות המנכ"ל ועזיבת סמנכ"לים שכיהנו תחת המנכ"ל, ושאל כיצד מתכוונת כללית לשמר את הבכירים. "בשל הליכי הבירור אין להתקדם בביצוע צעדים אשר יהיו בלתי הפיכים, לרבות בנוגע למינוי מנהל כללי", כתב.

תקופה מאתגרת בסורוקה

עוד גורם שכל מנכ"ל יצטרך להסתדר איתו הוא הוועד, בראשות פרוספר בן חמו. נאמר, למשל, כי הוועד היה אחד הגורמים לעזיבתה של המנכ"לית רות רלבג. לדברי הבכיר, "פרוספר איש קשה, אבל אין ראש ועד שהוא לא קשה. יש קשים ממנו. מי שירצה את התפקיד הזה, יצטרך להתמודד עם פרוספר. מי שיכול באמת להתמודד עם התפקיד הזה, יכול להתמודד גם איתו. לא זו הבעיה".

אותו גורם מציין שם נוסף שנשמע מכמה כיוונים - מנכ"ל סורוקה ד"ר שלומי קודש. כמנכ"ל בית החולים האוניברסיטאי היחיד בדרום הארץ, קודש התמודד עם אתגרים בלתי נתפסים בשנים האחרונות, ונחשב למי שהתמודד איתם בהצלחה רבה. לא ברור אם הוא ירצה כעת לעזוב את סורוקה בתקופה הקשה ביותר שלו אי פעם, כשהוא מתמודד עם הצורך בשיקום פיזי של בית החולים, עד כדי בנייתו מחדש ממש.

"קודש גם הוא מנהל מצויין", אומר הגורם, "הוא יכול להתמודד עם ניהול של גוף גדול כמו כללית, אבל פחות סביר שהוא יעשה בו שינויים משמעותיים. זה מנהל שאולי ישמר את הדינמיקה של דירקטוריון מעורב מאוד. אבל לא בטוח שזה מה שכללית צריכה".

גורמים אחרים לא בטוחים שקודש היה באמת יותר נוח ללוקר לו היה מתמנה, ולא חותמים על כך שהיה נמנע משינויים. אולם כרגע ממילא נראה כי הוא מתכוון להמשיך בסורוקה.

התחייבויות קודמות

שם נוסף מתוך המערכת הוא ד"ר אורלי וויינשטיין, שכיהנה עד לפני כמה חודשים כראש חטיבת בתי החולים בכללית. במערכת מכנים אותה "שלומי קודש פלוס" מבחינת התפקיד שממנו היא באה. בינתיים, וויינשטיין כבר נבחרה לתפקיד האחראית על ההקמה ובהמשך הניהול של בית החולים שיבא נגב בבאר שבע. מנכ"ל כללית הוא תפקיד גדול מזה משמעותית, ואולי אפילו אטרקטיבי יותר למרות המתחים המובנים בו, אך לא בטוח שוויינשטיין תרצה לחזור בה מהתחייבותה לשיבא.

וישנה אפשרות כי כהן, המנכ"ל הנוכחי, יסוג מפרישתו וימשיך לכהן. זוהי האופציה המועדפת על משרד הבריאות. יהיה קשה לסגת רגשית מן העימותים שנפתחו בינו לבין הדירקטוריון ובין הדירקטוריון לבין משרד הבריאות סביב עזיבתו. בכל זאת, אם יצליחו הצדדים באמת להתפייס ולעבוד ביחד, ייתכן וזה יהיה הפתרון הפחות מערער עבור הקופה.

הקופה התמודדה עם אתגרים גדולים בשנים האחרונות, בתקופת הקורונה ובמלחמה, מתוקף תפקידה כמבטחת הגדולה בארץ, עם נתח שוק גדול במיוחד בפריפריה, ולכן עם אחריות גדולה במיוחד על נפגעי 7 באוקטובר ועל המפונים מבתיהם.

מכללית נמסר כי היא אינה עוסקת כרגע במינוי המנכ"ל.

עוד כתבות

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

שלמה קרמר / צילום: Eclipse Media and Leonid Yakobov

חברת הסייבר של שלמה קרמר מגייסת 360 מיליון דולר והופכת לאחת הגדולות בישראל

סבב הגיוס הנוכחי של קייטו נטוורקס בוצע לפי שווי חברה של כ-4.8 מיליארד דולר, זאת לעומת 3 מיליארד דולר לפני פחות משנתיים ● בכך היא הופכת לאחת מחברות הסייבר הישראליות בעלות השווי הגבוה ביותר ● שיעור הצמיחה הגבוה של החברה מקרב אותה ליציאה להנפקה, אם כי טרם נודע האם היא מתקרבת לרווחיות

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בת"א לאחר יום מסחר תנודתי; מדד הביומד ירד בכ-2%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.4% ● החשב הכללי: "השפעת המלחמה על הגירעון מתונה" ● פרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לרדת ● בעקבות פרישת המנכ"לים בנופר אנרג'י, בקשה לתביעה ייצוגית נגד החברה ● במיטב מצביעים על חולשה של הכלכלה בארה"ב ● למרות שהיא בשיאה, בוול סטריט אופטימיים לגבי אנבידיה: "תגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר"

מערכת הנשק האמריקאית שבדרך לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מהומה בדיון בבג"ץ על מינוי ראש השב"כ; עמית: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים לתפקיד ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

עליות בבורסת תל אביב; מניות הביטוח והבנייה שוב מזנקות

חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל יציב הבוקר, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; באסיה, על רקע משבר בשיחות הסחר עם ארה"ב, בורסת טוקיו ירדה ב-1.2%

הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

פעילות קרקעית של צה''ל ברצועת עזה / צילום: ap

צה"ל: יותר מ-140 מטרות טרור הותקפו ביממה האחרונה ברצועת עזה

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● עדכונים שוטפים

עסקים סגורים בקניון ערים כפר סבא בזמן מבצע ''עם כלביא'' / צילום: רמי זרנגר

"לעג לרש": ביקורת חריפה במשק על מתווה הפיצויים לעסקים

במשק טוענים כי המתווה שפורסם לא יספק מענה לנזקים האמיתיים שנגרמו לעסקים כתוצאה ממלחמת "עם כלביא" - ובמיוחד לעסקים הקטנים והזעירים ● "גם אם הפיצוי יגיע, עבור עסקים קטנים וזעירים ככל הנראה זה יהיה מעט מדי ומאוחר מדי"

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

יריד דירות נדלניישן של יד2 / צילום: רוני הרמן

רוכשי הדירות היו אמורים לשלם פחות על המשכנתא, למה זה לא קורה?

התמתנות קצב האינפלציה, הירידה בתשואות האג"ח והצפי להורדת ריבית - מאותתים על הקלה גם בריבית המשכנתאות ● אבל בבנקים לא ממהרים להפחית לפני שייראו מגמה חיובית לאורך זמן

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

ליאת להב תחליף את רוזנטל בתפקיד ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור