גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעילה ירוקה בוול סטריט; רובינהוד קפצה ב-13%, פלנטיר בכ-4%

נאסד"ק עלה ב-0.5% ● אירופה ננעלה בירידות קלות ● פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות ● קנדה מבטלת את המס על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל עם ארה"ב ● סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה ● בוול סטריט, שבוע המסחר יהיה מקוצר ויסתיים ביום חמישי ב-20:00 שעון ישראל

וול סטריט / צילום: Shutterstock
וול סטריט / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

23:00

נעילה חיובית בוול סטריט. נאסד"ק עלה ב-0.5%, S&P 500 עלה בשיעור דומה והדאו ג'ונס הוסיף לערכו 0.6%.

מניית ספקית אפליקציית הברוקראז' רובין הוד ריכזה עניין וזינקה בכ-13%. זאת לאחר שהחברה הכריזה על מגוון הצעות חדשות הקשורות לקריפטו, כולל השקת טוקנים חדשים של מטבעות קריפטו וקרנות סל אמריקאיות ללקוחות באיחוד האירופי.

בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות ירדו. התשואה ל-10 שנים עמדה על 4.22% והתשואה לשנתיים נסחרה סביב 3.71%.

22:14

עליות קלות בוול סטריט. נאסד"ק עולה ב-0.4%, S&P 500 עולה בשיעור דומה והדאו ג'ונס עולה גם ב-0.4%.

בניגוד למגמה החיובית, מניית כהן אנד סטירס נסחרת בירידות של כ-4% לאחר שבנק אוף אמריקה דירג את המניה בדירוג נמוך, עם מחיר יעד של 67 דולר, המהווה דאונסייד של 14% ממחיר המניה.

21:15

המגמה החיובית בוול סטריט נמשכת. נאסד"ק עולה ב-0.2%, S&P 500 עולה בשיעור דומה והדאו ג'ונס עולה ב-0.3%.

מניית ספקית אפליקציית הברוקראז' רובין הוד , מזנקת בכ-12% ונוגעת בשיא שנתי חדש. החברה הכריזה על מגוון הצעות חדשות הקשורות לקריפטו, כולל השקת טוקנים חדשים של מטבעות קריפטו וקרנות סל אמריקאיות ללקוחות באיחוד האירופי.

במהלך אירוע השקה, אמר מנכ"ל רובין הוד, ולד טנב, כי רובין הוד מעניקה ללקוחות האיחוד האירופי "חשיפה לשתיים מהחברות הפרטיות היקרות ביותר בעולם כרגע". "כל עוד אתה לקוח של רובין הוד באיחוד האירופי, תוכל לקנות את מה שאנחנו מאמינים שהם אסימוני המניות הפרטיים הראשונים בעולם של OpenAI ו-SpaceX על בלוקצ'יין מבוזר", הוסיף.

19:47

מניית אורקל מזנקת בכ-5% לשיא של כל הזמנים לאחר שפורסם לאחרונה כי החברה צפויה לחתום על עסקת ענן שתוסיף לחברה יותר מ-30 מיליארד דולר בשנה. על פי דיווח לרשות ניירות ערך האמריקאית' ההכנסות צפויות להתחיל לעלות ב-2028. "אורקל התחילה חזק את שנת הכספים 2026", אמרה מנכ"לית החברה. "ההכנסות שלנו ממסד הנתונים MultiCloud ממשיכות לגדול ביותר מ-100%, וחתמנו ​​על מספר הסכמי שירותי ענן גדולים, כולל אחד שצפוי לתרום יותר מ-30 מיליארד דולר בהכנסות שנתיות החל משנת הכספים 28". העסקאות שהמנכ"לית צפויה לחשוף ביום שני לא ישפיעו על תחזיות החברה לשנת 2026, על פי הדיווח.

18:43

המגמה החיובית בוול סטריט נמשכת.

מניית מודרנה נסחרת במגמה חיובית לאחר שיצרנית התרופות פרסמה כי חיסון השפעת הניסיוני שלה הראה תגובה חיובית לניסוי שערכה, מה שסולל את הדרך לחיסון העצמאי וחיסון קוביד משולב.

באירופה, המסחר ננעל בירידות שערים קלות. דאקס יורד ב-0.4%, פוטסי ירד בשיעור דומה והקאק השיל מערכו 0.3%.

17:29

מניית פלנטיר נסחרת בעליות חדות לאחר שדווח כי החברה, יחד עם חברת אקסנצ'ר ישתפו פעולה על מנת לסייע לסוכנויות ממשלתיות פדרליות לחדש את פעילותן באמצעות בינה מלאכותית.

על פי הדיווחים, פלנטיר, ספקית מובילה של מערכות בינה מלאכותית, ואקסנצ'ר פדרל סרוויס, חברת טכנולוגיה פדרלית מובילה בארה"ב וחברת בת של אקסנצ'ר, הכריזו היום על שותפות אסטרטגית פורצת דרך, בה אקסנצ'ר תשמש כשותפת היישום המועדפת על פלנטיר עבור לקוחות הממשל הפדרלי בארה"ב. יחד, החברות יפרסו פתרונות מסחריים המונעים על ידי בינה מלאכותית כדי להתמודד עם האתגרים התפעוליים בעלי העדיפות הגבוהה ביותר של סוכנויות פדרליות, החל מאופטימיזציה ותזמור של זרימות עבודה קריטיות למשימות ועד לשיפור קבלת החלטות והגברת החוסן התפעולי.

16:45

עליות בוול סטריט. נאסד"ק עולה ב-0.2%, S&P 500 נסחר בשיעור דומה, והדאו ג'ונס עולה ב-0.4%.

על רקע המגמה החיובית, חדשות טובות מכיוון מלחמת הסחר כאשר קנדה ביטלה את מס השירותים הדיגיטליים שלה במאמץ להקל על המשא-ומתן על הסחר עם ארה"ב. החדשות מגיעות לאחר שהנשיא דונלד טראמפ אמר ביום שישי כי ארה"ב "מסיימת את כל הדיונים על הסחר עם קנדה". התשלומים הראשוניים על המס היו אמורים להתחיל ביום שני והיו חלים על חברות כמו אלפאבית (גוגל) , מטא ואמזון .

16:34

יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות קלות. נאסד"ק עולה ב-0.2%, S&P 500 מוסיף לערכו 0.3% והדאו ג'ונס עולה ב-0.4%.

15:00

חברת הטכנולוגיה הסינית באידו מרכזת עניין, לאחר ששחררה היום (שני) את מודל השפה שלה, Ernie, כקוד פתוח. ואנליסטים רואים בכך צעד אגרסיבי מצד המדינה האסייתית, שעלול לעורר גלים שלא נראו מאז ההשקה המפתיעה של DeepSeek, כך בין היתר לפי CNBC. מודל הבינה המלאכותית הסיני יושק בקוד פתוח. כלומר, המודל כולל כל מה שהוא למד מהטקסטים עליהם אומן, יהיה נגיש לכל מפתח או חברה. למעשה, לא מדובר רק בקוד ההפעלה, אלא גם בנתונים הפנימיים שמאפשרים לו להבין שאלות, לנסח תשובות ולבצע משימות מורכבות.

13:14

לאחר שנפתח בעליות, המסחר באירופה עבר לירידות קטנות של עד כ-0.3% במדדים המובילים. בוול סטריט דומה ששבוע המסחר המקוצר יפתח בעליות, החוזים העתידיים בוול סטריט בעליות של ע-0.5%.

10:32

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר בראיון ששודר אתמול ברשת פוקס ניוז כי יש לו קבוצה של "אנשים עשירים מאוד" שמוכנים לרכוש את טיקטוק, וכי יוכל לחשוף את זהותם בעוד כשבועיים. טראמפ הוסיף כי ייתכן שהעסקה תזדקק לאישור ממשלת סין כדי להתקדם, אך ציין: "אני חושב שנשיא שי כנראה יאשר זאת", בהתייחסו למנהיג סין, שי ג'ינפינג.

הנשיא השמיע את הדברים באופן לא מתוכנן במהלך שיחה על אפשרות של דחייה נוספת במכסים ה"הדדיים" שלו עם פוקס ניוז.

עתידה של טיקטוק בארה"ב מוטל בספק מאז שאושר חוק בשנת 2024 שמטרתו לאסור את הפלטפורמה, אלא אם בעלת השליטה הסינית, ByteDance, תמכור את מניותיה בה. החקיקה נבעה מחששות כי ממשלת סין עלולה להשפיע על התוכן ולהשיג גישה לנתונים רגישים של משתמשים אמריקאים.

מוקדם יותר החודש, טראמפ האריך את הדדליין עבור ByteDance למכור את פעילותה בארה"ב - זו הייתה ההארכה השלישית שלו, מאז שבית המשפט העליון אישר את חוק טיקטוק, ימים ספורים לפני טקס ההשבעה השני של טראמפ בינואר. המועד החדש הוא 17 בספטמבר.

10:24

המסחר באירופה נפתח הבוקר בעליות קלות ובעלייה של כ-0.3% במדדים המובילים.

היום מתחיל של הסכם הסחר בין בריטניה לארה"ב, שנחתם בחודש שעבר. פרטים מרכזיים כוללים הפחתת המכסים על יצוא רכבים בריטיים מ-27.5% ל-10%, וכן ביטול מלא של מכסים על מוצרים בתחום התעופה והחלל כמו מנועים וחלקי מטוסים.

עם זאת, בריטניה נותרה עם מכס בסיסי של 10%, והסכם שמטרתו ביטול מכסים על מוצרים מרכזיים בתעשיית הפלדה עדיין לא הושלם. במקביל, היום אישר משרד הסטטיסטיקה הבריטי כי הצמיחה הכלכלית ברבעון הראשון של 2025 עמדה על 0.7%, בהתאם להערכה הקודמת שלו.

08:46

באסיה נפתח השבוע במגמה חיובית - בורסת טוקיו עולה ב-1.5% לשיא של חצי שנה, שנגחאי ב-0.2%, ההנג סנג בהונג קונג יורד ב-0.5%, דרום קוריאה והודו עולות ב-0.5%.

פעילות הייצור בסין התכווצה בחודש יוני זה החודש השלישי ברציפות, מה שהגביר את התקוות לתמריצים כלכליים נוספים שנועדו לרכך את השפעתן של ההפרעות המתמשכות בסחר בין מעצמת-העל לבין ארה"ב.

לאחר השיאים ולקראת שבוע המסחר המקוצר, החוזים עתידיים בוול סטריט עולים גם הבוקר בעד 0.5%.

מדדי המניות בוול סטריט הגיעו לשיאים חדשים במהלך השבוע החולף, גם ה-S&P 500 וגם הנאסד"ק, זאת לאחר הטלטלה שחוו במהלך מרץ-אפריל. לא רק שההתאוששות הייתה מהירה, אלא גם חריגה במונחים היסטוריים. מבין כלל הירידות של 15% לפחות לאורך השנים, מדובר במסלול החזרה המהיר ביותר שנרשם אי פעם.

בסיכום שבועי, מדד ה-S&P500 עלה ב-3.4%, נאסד"ק ב-4.2% והדאו ג'ונס ב-3.8%. הראלי בשבוע האחרון הונע משילוב כמה סיבות: ירידה במתיחות הגאו-פוליטית, הציפייה להורדת ריבית, "לאחר שהפד הותיר את התחזית לשתי הפחתות ריבית השנה, מספר בכירים, כולל יו"ר הפד, הגבירו את הרטוריקה היונית", כתב מתן שטרית, הכלכלן הראשי של הפניקס, לרוח הגבית הוסיפו גם מניות הטכנולוגיה לאור המומנטום החיובי המחודש בסקטור הטכנולוגיה ומניות הצמיחה. "בעוד מדד ה-S&P500 השלים עלייה של כ-24% מאז השפל באפריל, "שבע המופלאות" השלימו עלייה מהירה יותר של כ-37%", מציין שטרית.

במבט לשבוע הקרוב, עיני המשקיעים יופנו להתפתחויות בגזרת הסחר, עם התקרבות הדדליין ל-9 ביולי - שמסמן את סיום הקפאת המכסים בת 90 הימים שהוכרזה באפריל. הנשיא דונלד טראמפ אמר בראיון ששודר ביום ראשון כי אינו מתכוון להאריך את הדדליין שנקבע ל-9 ביולי עבור מדינות להגיע להסכמי סחר עם ארה"ב. "אני לא חושב שאצטרך," אמר טראמפ למריה בארטירומו מרשת פוקס ניוז. עם זאת, הוסיף: "אני יכול, לא עניין גדול." יומיים קודם לכן, במהלך מסיבת עיתונאים בבית הלבן ביום שישי, ציין טראמפ כי המועד של 9 ביולי להטלת מכסים "הדדיים" אינו מועד סופי. לפי בלומברג, סין מזהירה את ארה"ב כי לא תסבול הסכמי סחר עם מדינות אחרות אשר מנוגדים לאינטרסים שלה.

קנדה חזרה בה ממס המסים על שירותים דיגיטליים "מתוך ציפייה" להסכם סחר כולל ודו-צדדי עם ארה"ב, כך הודיעה אוטווה בליל ראשון - יום לפני מועד תשלום המס הראשון.

המהלך הגיע בעקבות הכרזתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במהלך סוף השבוע, כי הוא "מפסיק את כל הדיונים על סחר עם קנדה" בתגובה להחלטת אוטווה להטיל מס על שירותים דיגיטליים שייפגע בחברות טכנולוגיה אמריקאיות.

דוח התעסוקה של חודש יוני צפוי לעמוד במוקד השבוע הראשון של יולי. כמו כן נתונים עדכניים על משרות פנויות, שכר, וכן פעילות בענפי התעשייה והשירותים.

השוק האמריקאי יסגור את שעריו ביום חמישי בשעה 20:00 שעון ישראל, ויישאר סגור ביום שישי לרגל חג העצמאות האמריקאי (Fourth of July).

בשוק האג"ח הממשלתי בארה"ב, התשואות ירדו לכל אורך העקום בשבוע החולף, כאשר התשואה ל-10 שנים ירדה בכ-9 נ"ב לרמה של 4.29%. "בכל הנוגע לתמחור הריבית, המשקיעים מעריכים בהסתברות מלאה הפחתת ריבית בספטמבר, ובמבט שנה קדימה מעל 4 הפחתות ריבית (רמת ריבית של 3.22%)", כתב שטרית מהפניקס.

מחיר הנפט המשיך במגמת ירידה בשבוע שעבר, ולאחר שהגיע ליותר מ־75 דולר על רקע המערכה בין ישראל לאיראן, הוא נחלש לכ־66 דולר. מחיר הביטקוין במגמת עלייה, והוא מעל 108 אלף דולר.

"נמשכת מגמת היחלשות בכלכלה האמריקאית", כתב זבז'ינסקי ממיטב, "הצמיחה ברבעון הראשון התעדכנה כלפי מטה לירידה של 0.5%, ועל־פי הנתון המעודכן, קצב הגידול בצריכה הפרטית עמד על 0.5% בלבד, הרבעון החלש ביותר מאז 2011 למעט תחילת הקורונה". לפי ההוצאות הריאליות של משקי הבית באפריל־מאי, לא נראה שישנו שיפור ברבעון השני.

זבז'ינסקי מצביע גם על התנתקות בין ציפיות הצרכנים לתנאים הכלכליים, לבין הציפיות לביצועי שוק המניות: משקי בית די פסימיים לגבי התנאים העסקיים, אך הציפיות לעליות במניות - גבוהות היסטורית. הוא מסביר זאת בציפיות לתמריצים: אישור רפורמה במס, הסכמי סחר עם שותפים עיקריים ומדיניות מוניטרית מרחיבה.

להבדיל מארה"ב, אירופה במגמת שיפור, "האינדיקאטורים הכלכליים בגוש האירו ממשיכים להשתפר. מדדי מנהלי הרכש בתעשייה בצרפת וגרמניה עלו בחודשים האחרונים וכמעט חצו את הרף של 50 המפריד בין התכווצות להתרחבות בפעילות. ניכרת שיפור בקצב הגידול בייצור התעשייתי ובמכירות הקמעונאיות", כתב זבז'ינסקי.

סימנים להיחלשות בשוק העבודה מהווים גורם מרכזי בוויכוח המתהווה סביב מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב, ולכן דוח התעסוקה הקרוב של חודש יוני - שצפוי להתפרסם ביום חמישי - יהיה תחת זרקור משמעותי. התחזיות של הכלכלנים הן שהתוספת למשרות שאינן חקלאיות תעמוד על 116,000 משרות - ירידה לעומת 139,000 משרות בחודש מאי. שיעור האבטלה צפוי לעלות ל-4.3% לעומת 4.2% בחודש הקודם.

בכירים באנבידיה מימשו מניות בשווי יותר ממיליארד דולר, ובראשם המנכ"ל ג'נסן הואנג

אנבידיה זינקה בסוף השבוע לשיא כל הזמנים ונסקה לשווי שוק של 3.85 טריליון דולר, אנליסטים בוול סטריט מאמינים כי שעתידה הוורוד עוד לפניה. האופטימיים ביניהם צופים זינוק של כ-60% במניה.

יצרנית השבבים סיימה את השבוע שעבר עם שיאים חדשים שלושה ימים ברציפות ואף עקפה את מיקרוסופט כחברה בעלת שווי השוק הגדול ביותר בעולם.

למרות התחלת השנה הקשה בה מניית החברה דשדשה, יתכן שהצלחתה העצומה הפכה לחרב פיפיות, כך לפי ג'ין מאנסטר, מייסד-שותף של Deepwater Asset Management. הוא הוסיף כי משקיעים חוששים שהצמיחה המרשימה של החברה בשנים האחרונות אינה בת-קיימא בטווח הארוך. "למרות כל הדברים החיוביים בתחום ה-AI, קשה למשקיעי אנבידיה לישון בשקט בלילה", אמר ל-CNBC.

אבל, "הסנטימנט כלפי מניות שבבים בתחום הבינה המלאכותית השתנה בבירור, ואנבידיה היא 'ילד הפוסטר' של תחום השבבים ל-AI", אמר אנג’לו זינו, אנליסט בחברת CFRA, בראיון ל-CNBC. "לפעמים עם מניות טכנולוגיה ענקיות שרשמו מהלכים אדירים, צריך לעכל את העליות."

בשבוע שעבר נרשמה תפנית. ביום רביעי עלתה המניה ב-4% וננעלה בשיא כל הזמנים. ביום שישי נוספו כמעט 2%, מה שסימן יום מסחר חמישי רצוף של עליות. לאחרונה, המניה א חצתה את "הצלב הזהוב" (Golden Cross), כאשר הממוצע הנע ל-50 יום חוצה כלפי מעלה את הממוצע הנע ל-200 יום, דבר המרמז על תחילתו של שוק שורי ארוך טווח.

ג'ורדן קליין, אנליסט מבית ההשקעות מיזוהו, צופה זינוק נוסף כשהחברה תפרסם את דוחותיה הבאים, בסוף אוגוסט. מגמות הביקוש העולה והשקת שבב ה-Blackwell החדש של החברה תומכות בהעלאת תחזיות הרווח של החברה. "בסוף אוגוסט הם ינחו לגבי הכנסות אוקטובר, ואני חושב שזה עשוי להיות גבוה מהציפיות", אמר ל-CNBC.

זינו הוסיף כי למרות שהרבה מההייפ סביב ההשקה כבר מגולם במחיר המניה, עדיין יש לה לאן לעלות. "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה לגדול עם Blackwell, וזה יתבטא גם בשיפור ברווחיות וביתרונות נוספים ברבעונים הקרובים," אמר. "וזו, לדעתי, סיבה מרכזית לכך שהמניה מתפקדת כל כך טוב".

כמו קליין וזינו, גם מאנסטר שורי לגבי הכיוון העתידי של אנבידיה. הוא אמר שהשווי של החברה עדיין נראה אטרקטיבי, גם ברמות השיא החדשות. "זו כנראה חברת הטכנולוגיה הגדולה האטרקטיבית ביותר מבחינת יחס מחיר-לצמיחה", ציין.

בעוד שמשקיעים מסוימים רואים סכנה בכך שחברות ענן גדולות מפתחות שבבים מותאמים אישית בעצמן, מאנסטר טוען שזה תרחיש לא סביר בגלל העלויות הגבוהות הכרוכות בכך, מאנסטר שומר על ביטחונו בתחזית עבור אנבידיה, לדבריו התעשייה עדיין נמצאת בשלב מוקדם של בניית תשתיות AI. כראיה, הוא ציין את הבונוסים של מיליוני דולרים שפייסבוק מציעה לעובדי OpenAI בניסיון להאיץ את פיתוחיה בתחום.

מי שאופטימית במיוחד היא חברת ההשקעות Loop Capital שהעלתה את מחיר היעד מ-175 דולר ל-250 דולר, ב-60% מעל מחירה היום (ב) מה שאומר שווי שוק של מעל שישה טריליון דולר, בטענה שההוצאה ההונית על שבבים שמפעילים מערכות בינה מלאכותית גנרטיבית צומחת הרבה מעבר למה שהמשקיעים מעריכים.

האנליסט ג'ון דונובן ציין כי בדיקות שערך מול ספקיות שירותי ענן ורוכשות טכנולוגיה גדולות אחרות מצביעות על זינוק בביקוש ליחידות עיבוד גרפי (GPU) ולמאיצי AI מותאמים אישית.

החברה מעריכה כי הוצאות על מחשוב שאינו מבוסס על מעבדים מרכזיים (non-CPU compute), בעיקר GPU-ים, עשויות להגיע לכ-2 טריליון דולר בשנת 2028 - שהם כ-50%-60% מסך יכולת המחשוב המותקנת, לעומת כ-15% בלבד כיום. "המספרים פשוט מסתדרים", כתב דונובן, והוסיף כי ההשקעה החזויה הזו עשויה לתמוך בשווי שוק של 6 טריליון דולר לאנבידיה, אם החברה תעמוד בתחזיות הרווח של בית ההשקעות.

בחברה ציינו כי הגידול הצפוי בהשקה של שבבי דור Blackwell החדשים יחד עם אימוץ גובר של מרכזי נתונים מצד ממשלות, סטארט-אפים וספקיות ענן בינוניות, מציב את יצרנית השבבים בעמדה נהדרת לגל ביקוש נוסף - אחרי צמיחה מואצת בשנים 2023 ו-2024.

עוד כתבות

נשיא אזרבייג'ן אילהם אלייב (מימין) עם נשיא איראן מסעוד פזשכיאן / צילום: ap

המל"ט שחשף ידידה ותיקה של ישראל להאשמות איראניות

על רקע קשריה ההדוקים עם ישראל, מוצאת את עצמה אזרבייג'ן מטרה לחשדות של טהרן בשיתופי-פעולה ביטחוניים עם ישראל בזמן המלחמה, לרבות תנועות של מל"טים על גבול איראן ● באקו מכחישה, אבל המשטר האיראני דורש הסברים - והמתיחות האזורית מתגברת

מבנה בית המשפט העליון / צילום: Shutterstock

העליון בפסק דין תקדימי: גם נכסים מלפני הנישואים עשויים להתחלק שווה בשווה בגירושים

בפסק דין תקדימי, נקבע כי הזכויות בחלקת קרקע שקיבלה האישה במתנה לפני הנישואים יחולקו בינה לבין בן זוגה ● שופטת העליון יעל וילנר קבעה כי התנהגות הזוג לאורך השנים מלמדת על הסכמה ביניהם לשתף גם את הנכס שהיה רשום רק על שם האישה

מערכת הנשק האמריקאית שבדרך לישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: ארה"ב תמכור לישראל מערכת נשק בשווי חצי מיליארד דולר, בוול סטריט ג'ורנל טוענים שגם דחייה של חודש בתוכנית הגרעין האיראנית משמעותית ואיך השפיעה המערכת מול איראן על ענף התעופה ● כותרות העיתונים בעולם

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

ועדת חוץ וביטחון / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

דרמה פוליטית: גדי איזנקוט פורש מהמחנה הממלכתי ויתפטר מהכנסת

איזנקוט אמר בשיחות סגורות כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית, ואינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון" • בתחילת החודש, סיעת המחנה הממלכתי קיימה ישיבה שבסופה הוחלט כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: עמוס בן גרשום לע''מ

ראש הממשלה ביטל דיון בהקמת שדה תעופה ברמת דוד

המועצה הארצית לתכנון ובניה לא תדון היום בהקמת שדה התעופה ברמת דוד שבעמק יזרעאל והליכי התכנון יעוכבו ● הביטול מגיע אחרי שסגן השר אלמוג כהן התפטר מהממשלה במחאה על התכנון לקדם שדה תעופה בצפון ולא בדרום

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

חיילי צה''ל בגבול עם עזה / צילום: ap, AMIR COHEN

חריגה של 25 מיליארד שקל, לפחות: באוצר תוקפים את התנהלות צה"ל

באוצר טוענים כי משרד הביטחון קובע עובדות בשטח, והם נאלצים לאשר הוצאות בדיעבד ● אם לא יחול שינוי, הם מזהירים כי לא יהיה מנוס מהטלת גזרות חדשות על הציבור בתקציב 2026 ● מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר ברעם: "אני מקווה שמשרד האוצר לא שכח שאנו במלחמה"

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

סיום המערכה האיראנית הקפיץ את המחזור בענף התיירות ב-270%

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי הישראלים חזרו להזמין חופשות, וענף האופנה רשם גידול של כ-140%

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

יציבות בבורסות אירופה; באסיה, על רקע משבר בשיחות הסחר עם ארה"ב, בורסת טוקיו ירדה ב-1.2%

הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

הון שחור / צילום: דוברות המשטרה

ועדת השרים אישרה את החוק נגד ארגוני פשיעה במכרזים ציבוריים

התוכנית החדשה תעניק לחשב הכללי במשרד האוצר סמכות לפסול ספקים ממכרזים ציבוריים על בסיס מידע משטרתי ● המנגנון החדש יחול על תחומים שבהם זוהתה מעורבות משמעותית של גורמי פשיעה, ותוקם ועדה מקצועית בראשות בכיר מאגף החשכ"ל שתגבש המלצות לפסילת ספקים ספציפיים

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?