גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

איך לדבר על שיווק בשפה שסמנכ"לי כספים מבינים, והקשר ל-AI

תעשיית הפרסום הדיגיטלי צמאה לא רק ליצירתיות, אלא גם לאופטימיזציה ומדידה עסקית, אומר טל יעקובסון מנכ"ל פריון, שרכשה את Greenbids המתמחה ברכש מדיה מבוסס בינה מלאכותית ● "עכשיו אנחנו בשוק של 750 מיליארד דולר, שמחבר קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה"

טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין
טל יעקובסון, מנכ''ל פריון / צילום: אוהד דיין

הנוכחות הישראלית בפסטיבל הפרסום הבינלאומי אריות קאן הייתה נמוכה השנה, וניתן להניח כי לעובדה שהוא התקיים בזמן המערכה האיראנית הייתה השפעה על כך. בין אלה שכן הגיעו אליו נמנה טל יעקובסון, מנכ"ל חברת הפרסום הדיגיטלי פריון, שהקימה סוויטת אירוח על החוף ופתחה במה לדיונים.

כולם למדו את האלגוריתם של גוגל, ואז הגיעו הצ'אטבוטים
פובליסיס ישראל מקימה חברת שיווק מבוסס דאטה, בשיתוף Braze
המערכה האיראנית מרתקת את ישראל למסכים. האם זה הזמן לפרסם יותר?

"השנה הפסטיבל חידד את ההבנה שהתעשייה צמאה לא רק ליצירתיות - אלא לחיבור עמוק בין קריאייטיב, אופטימיזציה ומדידה עסקית", מספר יעקובסון. "בבמה שלנו אירחנו סמנכ"לי שיווק של מותגים גלובליים כמו ספוטיפיי, מרצדס ואנדר ארמור, שהתמקדו באתגר שמעסיק היום כל מנהל בתחום: איך לתקשר את ערך ההשקעה השיווקית בשפה שסמנכ"ל הכספים מבין.

"לא עוד רק סיפור טוב או קריאייטיב מבריק - אלא הצדקה דולרית ברורה, מדידה, שניתנת לקשור ישירות לתוצאות עסקיות בכל ערוצי הפרסום. הרוח הכללית הייתה שמותגים שישכילו לחבר מסר רגשי חזק עם טכנולוגיה חדשנית ויכולת מדידה מוכחת - יבלטו באמת".

התובנה הזו היא גם מה שהובילה את פריון לרכוש לפני כחודש וחצי את Greenbids הצרפתית, שפיתחה אלגוריתמים לייעול קמפיינים בפלטפורמות סגורות כמו יוטיוב, פייסבוק ואינסטגרם, תמורת כ-50 מיליון דולר.

למעשה, גרינבידס שכללה את רכש המדיה הדיגיטלי. אומנם היא פועלת בשיתוף-פעולה עם גוגל ומטא, אבל מייצגת את האינטרס של המפרסם. בין סוכנויות הפרסום שעובדות עמה נמנות כמה מהמובילות בעולם, בהן WPP, דנטסו, האבאס ופובליסיס; ובין לקוחותיה נמנים ספוטיפיי, קוקה-קולה, מקדונלד'ס, היינקן ושאנל.

פאנל על הבמה של פריון בפסטיבל הפרסום בקאן / צילום: Brand innovators

היכן לא כדאי לפרסם

פריון נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כחצי מיליארד דולר, פועלת בכ-35 מדינות, ובין לקוחותיה נמנים פורד, בורגר קינג, וולגרינס ועוד. עד כמה המהלך משפר את הצעת הערך שלה? "הוא מאפשר לנו לייעל את רכש המדיה בצורה מאסיבית, עם אלגוריתם שרץ בזמן אמת ביחד עם המודעות עצמן, רואה מה קורה לכל אחת מהן, ומשנה מיד את מה שצריך", מסביר יעקובסון.

"זה כאילו שיש לך צבא אנליסטים שבודק את המצב בכל פעם שהבאנר שלך נטען. זה רובד של אופטימיזציה אלגוריתמית מבוססת AI ומותאמת פר לקוח, שנותנת שיפור של 40% בביצועים".

אופטימיזציה הפכה לשם המשחק בענף הפרסום, שמודד את עצמו שוב ושוב בכל פרמטר, במטרה "להצדיק" את עצמו. "בדרך-כלל אתה רץ חודש ואז נותן לאנליסט לנתח, ופה, הודות לבינה המלאכותית, אתה מקבל נתונים בזמן אמת", מחדד יעקובסון.

"המערכת מזהה, למשל, היכן לא כדאי לפרסם - באתרים שאי-אפשר למדוד בגלל שיש בהם חסימות, כאלה שיש בהם המון מודעות ומעט תוכן (ואז מודעה 'הולכת לאיבוד' בתוך הרעש), או כאלה שאנשים נכנסים ויוצאים מהם תוך שניות. הבינה המלאכותית יודעת לזהות מה עובד ומה לא, וכל אחד יכול ללמוד מקמפיין לקמפיין מה טוב לו".

המודל העסקי מבוסס על עמלת מדיה שמשלם הלקוח. "מותגים מתחילים איתנו טסטים בסכום נמוך, ואחר-כך זה לפי הסקייל. ספוטיפיי, למשל, מריצים את כל תקציב היוטיוב שלהם איתנו - וזה הערוץ הכי משמעותי שלהם", הוא מציין.

אם עד היום פריון פעלה בשוק פרסום של אתרי אינטרנט, פרסומות מחוץ לבית וטלוויזיות חכמות, שהיקפו עמד על 140 מיליארד דולר - "כעת נפתח לנו עוד שוק, שכולל את יוטיוב, גוגל ומטא", אומר יעקובסון. "מדובר ב-750 מיליארד דולר בשנה עוברים בערוצים האלה, שמחברים קריאייטיב, מדיה וטכנולוגיה, ואני צופה שזו הפעילות שהכי תגדל אצלנו בשנתיים הקרובות".

עוד כתבות

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: באדיבות עיריית קריית אונו

הרוב קובע, גם כשהבניין שלכם נהרס מטיל. וזה לא תמיד כל כך פשוט

השאלה הגדולה העומדת בפני דיירים שהבית המשותף בו הם מתגוררים נפגע היא האם קיים רוב לשיקום הבניין ● אם כן - המחוקק מעודד זאת ● במידה ואין הסכמה שכזו - יכול להתבטל רישום הזכויות הפרטניות והדיירים הופכים לשותפים במקרקעין ללא זיקה לחלק מסויים בשטח ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר ועד העובדים בכללית מזהיר: "אם משרד הבריאות ימנה מנהל מטעמו - כל העובדים ישבתו"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

תקיפות של חייל האוויר הישראלי בתימן (ארכיון) / צילום: ap

"פצצות עוצמתיות": צה"ל תקף תשתיות טרור של החות'ים בתימן

שעות לאחר התקיפה: 2 טילים שוגרו מתימן לשטח ישראל - תוצאות היירוט בבדיקה ● טראמפ בשיחה עם כתבים: ניתן להגיע לעסקה בעזה עוד השבוע ● 50 חטופים - 640 ימים בשביעדכונים שוטפים

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?