גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"פוטנציאל לתשואות פנומנליות": מנהל המחקר בבנק שמסמן 3 סקטורים לוהטים

עוזי לוי, מנהל מחקר חו"ל במזרחי טפחות, לא נלחץ מהשיאים בשוק המניות: "זה לא 'הייפ' על ריק — אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית" ● למשקיע אגרסיבי הוא ממליץ לשים את הז'יטונים על מניות AI, ענן ומחשוב קוונטי, לצד הסקטור החבוט של אנרגיות מתחדשות

עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות
עוזי לוי, מנהל מחקר חו״ל בבנק מזרחי טפחות / צילום: באדיבות מזרחי טפחות

עוזי לוי ידע מגיל צעיר שיגיע לעולם ההשקעות. "הייתי שומע בבית ביטויים כמו 'יש במניה רק קונים או מוכרים'", הוא מספר. "הייתה לי משיכה טבעית לשוק ההון, ובעיקר לשוק האמריקאי".

לחץ המכירות על מניית מגדל השתחרר, ואליהו כבר מורווח מעל 3 מיליארד שקל
ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

בגיל 50 הוא מנהל מחקר חו"ל בבנק מזרחי טפחות, לשם הוא הגיע לפני שנה מאפסילון קרנות נאמנות. קודם לכן עבד בכלל, הפניקס ופסגות וצבר ניסיון של יותר מ־26 שנים בתעשייה.

השווקים נמצאים כיום בשיאי כל הזמנים, גם בארץ וגם בחו"ל, אך לוי ממש לא מתרגש מכך: "אנחנו נמצאים בראשיתה של מהפכה טכנולוגית, זה לא 'הייפ' על ריק. בטווח של שנה עד שלוש, דברים נפלאים עומדים לקרות. מערכות מבוססות AI משולבות כיום בכל תחום - מבריאות ועד פיננסים, דרך תעשייה מסורתית ועד שירותים לצרכן. במקביל תחום נוסף, פורץ דרך לא פחות, מתחיל לקרום עור וגידים: מחשוב קוונטי".

השילוב שיוצר הזדמנות

מה שהופך את התקופה הנוכחת לייחודית, לפי לוי, הוא השילוב בין שני מנועי צמיחה חזקים: "השילוב של ירידת ריבית בטווח הזמן הקצר־בינוני, עם פריצה טכנולוגית בטווח הקצר-בינוני ואפילו ארוך, יוצר הזדמנות בלתי רגילה".

לדברי לוי, "לא הכול מתומחר בשוק, החלק הגדול עוד לפנינו, מתוך ההבנה שהפריצה וההתקדמות הטכנולוגית יפתיעו את השווקים כל פעם מחדש. מי שלא נמצא היום בשוק ולא מסוגל לספוג זעזועים ולהחזיק לטווח ארוך, מאוד יכול להיות שיפספס את הצמיחה. וכשהיא תגיע, יהיה קשה לקנות ברמות המחירים שיהיו בעתיד".

באשר לזעזועים שעברו השווקים לאחרונה, לוי מתקף את דבריו: "אי אפשר לנהל תיק השקעות על סמך הציפייה לברבור שחור".

המדדים בישראל היו הראשונים לחזור לשיאי כל הזמנים אחרי תוכנית המכסים של טראמפ, וגם בזמן המלחמה עם איראן המדדים שעטו מעלה ובשנה האחרונה זינקו ביותר מ־50%. עם זאת, לוי עדיין רואה הזדמנות יוצאת דופן בשוק המקומי: "יש בישראל שלוש-ארבע תעשיות חזקות צומחות שימשיכו לעשות הרבה כסף: הטכנולוגיה, סקטור הפיננסים - בנקים וביטוח, ותעשיות ביטחוניות. אלה סקטורים עם פוטנציאל מאוד גדול להניב בעתיד תשואות פנומנליות. כאשר דברים יסתדרו באזור והעננה הגיאופוליטית תוסר, ירגישו יותר ביטחון והכסף הגדול מחו"ל יתחיל לזרום לכאן - כי הפוטנציאל פה אדיר".

כשאנחנו מבקשים מלוי לבנות תיק השקעות הוא מציע למשקיע סולידי תיק ש־50% ממנו נמצא באג"ח וקרנות כספיות ו־50% במניות. הוא מורכב מ־10% אג"ח ממשלת ארה"ב ו־15% אג"ח ממשלת ישראל, כל אחד מהם במח"מ (משך חיים ממוצע) בינוני ארוך של 6-7 שנים, "כדי לנצל את הפוטנציאל לרווחי הון כתוצאה מירידת הריבית הצפויה". עוד 5% הם באג"ח קוקו של הבנקים, "שיש בהן מרווחים טיפה יותר גבוהים".

מדובר באג"ח בנקאיות עם מנגנון שמאפשר למחוק את החוב או להמיר אותו למניות, במקרה שהבנק נקלע לקשיים פיננסיים, אולם אין להבין מכך שלוי חושש ליציבות הבנקים בישראל. 15% נוספים הוא מקצה לאג"ח קונצרניות בישראל במח"מ 5-6 עם דירוג גבוה החל מ־A מינוס ומעלה. עוד 5% מהתיק הוא שומר בקרנות כספיות ל"ניצול הזדמנויות".

בחלק המנייתי הוא מקצה 15% למניות הכלולות במדדי המניות הגדולים בת"א (35 ו־125) עם הטיה למניות הבנקים, הביטוח, הטכנולוגיה והתעשיות הביטחוניות, אך גם לשופרסל, אפריקה מגורים ובזק. את השאר הוא מקצה לארה"ב, כאשר סקטורים דפנסיביים מקבלים משקל של 30% וכוללים את תחומי הבריאות, הצריכה הבסיסית והתשתיות. בין אלה הוא ממליץ על מניות ג'ונסון אנד ג'ונסון, יוניליוור, קולגייט, פרוקטר אנד גמבל ונסטלה, ולצדם עוד 5% לטכנולוגיה דרך מדד S&P 500 ומדד המניות העולמי MSCI World.

התיק האגרסיבי נראה שונה לחלוטין: הוא מורכב מ־10% אג"ח וקרנות כספיות ו־90% מניות, בעיקר בעולם. "הדגש בתיק זה הוא על מניות טכנולוגיה וצמיחה חזקה, AI, ענן ומחשוב קוונטום. למי שרוצה ליהנות מצמיחה ואוהב סיכון - זה הכיוון", הוא מסביר.

בתיק זה ההמלצה היא ל־5% אג"ח ממשלתיות או קוקו ו־5% קרנות כספיות. את שאר התיק לוי מקצה למניות - 10% בישראל, בעיקר במדד ת"א 90; עוד 10% מניות בשווקים מתעוררים כמו הודו, ברזיל ואינדונזיה ומדד המדינות המתפתחות MSCI Emerging Markets; והיתר במניות בארה"ב: 40% למניות טכנולוגיה (מציין למשל את סייברארק הישראלית), 20% לתחום האנרגיה המתחדשת, 5% "בשביל האיזון" במניות דפנסיביות (דוגמת פרוקטר אנד גמבל וקולגייט) ועוד 5% שמתחלקים בין הפיננסים, התיירות והצריכה המחזורית (בוקינג, מקדונלד'ס ובנק ג'יי. פי מורגן).

עדנה למניית סולאראדג'?

סקטורים שלוי נותן עליהם דגש מיוחד הם הטכנולוגיה והאנרגיה המתחדשת, בהם הוא צופה 'בוסט' חזק מ"החידושים וההתפתחות הטכנולוגיים בשילוב ירידת ריבית" לחברות תשתיות ואנרגיה ירוקה וגם טכנולוגיה, שסובלות מאוד מהריבית הגבוהה. "אחרי המכות שספגו, הן ייהנו וזו הזדמנות נפלאה לאסוף סחורה".

ההמלצה הזו מגיעה דווקא כאשר מניות הסקטור כמו סולאראדג' הישראלית ומתחרותיה סובלות מנפילות חוזרות ונשנות, על רקע חוסר הוודאות סביב פגיעה אפשרית בתמריצים לסקטור. לדברי לוי, "סולאראדג' , אנפייז , אורמת ו-NextEra ימשיכו לעניין, מאחר שתחום האנרגיה המתחדשת זוכה לתמיכה רחבה של ממשלות". האנרגיה המתחדשת יחד עם הטכנולוגיה הן "מגמות הצמיחה החזקות ביותר שצפויות בעשור הקרוב".

לוי מייחד תשומת לב למניות הבינה המלאכותית, ומציין שכדאי להשקיע בכל הגדולות בתחום כמו אנבידיה (למרות שגם היא נמצאת בשיא כל הזמנים), מיקרוסופט , גוגל , אמזון , מטא ויצרנית מכונות השבבים ASML , אשר "נהנות מביקוש עולמי אדיר". לצד אלו הוא מציין שהמשקיעים "פורצים כעת גם לשלב הבא - השקעה במחשוב קוונטי, שאמנם עדיין לא רווחי אך מבטיח יתרון תחרותי עצום למי שיתמחה בתחום". בין האפשרויות הוא מונה את חברת המחשבים IBM וכן את IonQ , Rigetti Computing ו־D-Wave.

עוד כתבות

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

מנכ''ל אנבידיה, ג'נסן הואנג / צילום: ap, Nic Coury

האם זו החברה הראשונה בוול סטריט שתגיע לשווי שוק של 6 טריליון דולר

58 מתוך 66 האנליסטים שמסקרים את מניית אנבידיה בוול סטריט ממליצים לרכוש אותה, ואנליסט אחד אף צופה שהיא תזנק עד למחיר של 250 דולר, כ-60% מעל מחירה כעת ● "אנחנו בנקודה שבה אנבידיה מתחילה להגדיל את ייצור שבבי ה-Blackwell"

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את חיל האוויר האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בחיל האוויר האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

ג'רמי בלנק, מבעלי יעז / צילום: תמר מצפי

ג'רמי בלנק פועל להביא את חברת ההתחדשות העירונית יעז להנפקה

יעז התחדשות עירונית, שבבעלות משפחת יקואל רייפמן וקרן קומיוניטי של בלנק, שואפת לגייס 65 מיליון שקל בהנפקה בתל אביב ● החברה, שבונה עשרות פרויקטים בת"א, סיימה את השנה החולפת עם מכירות של מעל 200 מיליון שקל ● השווי המתוכנן אינו מהווה הצפת ערך משמעותית

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור

בינה מלאכותית ציבורית בסין / צילום: Shutterstock

מודל AI חדש הושק היום. מה תהיה ההשפעה שלו על התחום החם בוול סטריט?

חברת באידו הסינית הכריזה על הפיכת מודל השפה של לקוד פתוח, שניתן להשתמש בו באופן עצמאי ובחינם ● מדובר על בשורה מרעישה בתחום הבינה המלאכותית, אך יש מי שלא ממהר להתרגש: "קוד פתוח אינו בהכרח שקול לשקיפות מלאה", מסבירים אנליסטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

התרסקות מניית OST, איבדה 93% ביום / צילום: Shutterstock

הונאה על הונאה: אחרי שגרמו להפסדים עצומים, הם מציעים "פיצוי"

נוכלים ברשתות החברתיות הצליחו לגרום למשקיעים ישראלים לרכוש מניה סינית - ואז מכרו את מניותיהם ברווח עתק כשהגיעה לשיא ● כעת הם חוזרים עם הצעה "לפצות" את הקורבנות באמצעות הונאה חדשה ● אלו הסימנים שכדאי להכיר כדי לא ליפול בפח

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

סטיב וויטקוף, השליח האמריקאי למזרח התיכון / צילום: ap, Evelyn Hockstein

גורם המעורה במו"מ: תיתכן פריצת דרך לעסקה מול חמאס בזמן הקרוב

איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

עמית בדיון על מינוי ראש השב"כ: נתניהו טוען שמדובר במסע ציד נגדו אישית. איך זה לא ניגוד עניינים?

בג"ץ דן בשתי עתירות: האחת מבקשת לאפשר לנתניהו להשלים את מינוי האלוף זיני לראש השב"כ - בניגוד לעמדת היועמ"שית שקבעה כי הוא בניגוד עניינים; והשנייה מבקשת למנות ועדה בלתי תלויה לאיתור מועמדים ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

חברת הבינה המלאכותית של אילון מאסק מגייסת 10 מיליארד דולר בחוב ובהון עצמי

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

איתי בן זאב, מנכ''ל הבורסה לניירות ערך / צילום: כדיה לוי

בזמן המלחמה מול איראן: הבורסה אישרה את המעבר למסחר בימי שישי

לפני כשבועיים החליט דירקטוריון הבורסה על שינוי התקנון - באופן שהמסחר בה יתקיים החל מהשנה הבאה בימים שני עד שישי, במקום ראשון עד חמישי כיום ● IBI: "זהו מהלך חשוב הן בהיבט של חיבור שוק ההון הישראלי והבורסה לני״ע לעולם והן מבחינת בפעילות חבר הבורסה מול הלקוחות" ● איגוד בתי ההשקעות: "מדובר במהלך מורכב הכרוך בשורה של סוגיות רגולטוריות ותפעוליות שטרם הוסדרו"

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

פאנלים סולאריים על גג בית מגורים / צילום: Shutterstock

המדינה תחייב התקנת גגות סולאריים בבתים פרטיים - מי ישלם את החשבון?

החל מדצמבר קבלת טופס 4 תותנה בהתקנת גג סולארי במגוון סוגי מבנים ● במשרד האנרגיה מדגישים את התרומה לביזור רשת החשמל ולהפחתת זיהום - אלא שמומחים מזהירים: הדבר יעלה את מחירי הדיור, יפגע בזכות הקניין והציבור יסבסד את המהלך דרך חשבון החשמל

דגם Aion V של המותג GAC / צילום: GAC

מי יעמוד בראש מותג הרכב הסיני שנכנס מחדש לישראל

מותג הרכב הסיני GAC יושק מחדש בספטמבר הקרוב בישראל, כאשר בשלב הראשון יושקו בארץ ארבעה דגמים חשמליים ● קבוצת אגד חתמה על הסכם להקמת מרכז לוגיסטי חדש באזור התעשייה תימורים ● וגם: חברת ההתחדשות העירונית שמשפצת ומרהטת בהתנדבות מקלטים בבניינים ישנים ● אירועים ומינויים

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

ישראל שיתקה את המימון השיעי / צילום: AP

הצד הפחות מוכר של המלחמה: ישראל נתנה מכה אנושה גם לתשתית הפיננסית של איראן

אחרי ששיתקה כלכלית את הציר השיעי, ישראל חנקה גם את מנגנון הכספים של איראן עם חיסול אנשי מפתח בהעברת כספים לציר השיעי ● אבל המערכה טרם הסתיימה: חברות קש סיניות מבריחות נפט וסחורות תחת מסווה, ונעזרות בבנקים אירופיים

חנות של רשת סבון / צילום: יח''צ-דן לב

קבוצת גולף נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת מרבית הפעילות של רשת סבון

גולף דיווחה כי היא מעוניינת לרכוש את פעילות ההפצה, הפעלת החנויות ואתר האינטרנט של סבון ● במקביל, סבון עדכנה כי היא נמצאת בשלב מתקדם של מו"מ למכירת מפעל הייצור שלה הממוקם בקריית גת ● אם המפעל לא יימכר, הוא מתוכנן להיסגר בעוד שנה