נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הבהיר בסוף השבוע כי אין בכוונתו להאריך את ההקפאה בת 90 הימים על תוכנית המכסים חובקת העולם שלו. תקופת ההקפאה, שהוגדרה לצורכי משא ומתן, צפויה לפוג ב־9 ביולי, ולפי הנשיא בממשל נערכים לשליחת מכתבים למדינות שטרם הגיעו להסכמות עם וושינגטון - עם אזהרה ברורה: מכסים בשיעור של עד 50% צפויים להיכנס לתוקף מיידית.
● אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה
● הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב
"אנחנו נבחן איך כל מדינה מתייחסת אלינו, האם היא טובה או לא, ויש מדינות שפשוט נשלח להן תעריף גבוה", אמר טראמפ בריאיון לתוכנית Sunday Morning Futures של רשת פוקס. לדבריו, המכתבים יכללו ניסוח ישיר כמו: "מזל טוב, אתם רשאים לסחור עם ארה"ב, אבל תשלמו מכס של 25%, או 35%, או 50%, או 10%".
המכסים, אם יוטלו, צפויים לערער עוד יותר את היציבות הכלכלית הגלובלית - ובעיקר את זו של ארה"ב עצמה, על רקע סימני האטה הולכים ומתרבים. ואולם, נראה שהמשקיעים בוול סטריט לא מתרגשים. מנהל ההשקעות הבכיר אד ירדני הסביר כי מה שבעבר היה יוצר בהלה בשווקים, כבר לא נתפס כאיום משמעותי. בדברים שכתב למשקיעים ופורסמו באתר מרקט ווטש אמר כי "האופטימיות סביב הסכמי סחר, ההשקעות העצומות מצד חברות הבינה המלאכותית והתחזקות תחזיות הרווח - כל אלה גוברים כיום על החשש ממכסים".
ירדני, נשיא חברת המחקר Yardeni Research, אף מזהיר דווקא מהתופעה ההפוכה: "מלט־אפ" - כלומר בועה ספקולטיבית שמתפתחת במהירות. לדבריו, "קשה להאמין, אבל הסיכון העיקרי כעת עשוי להיות עלייה חדה מדי בשוק, בדיוק כמו זו שהובילה לתיקון האחרון רק לפני ארבעה וחצי חודשים". על פי התחזיות של ירדני, מדד S&P 500 צפוי להגיע ל־6,500 נקודות עד סוף השנה, והמשקיעים, כך נראה, בוחרים להתמקד בפוטנציאל.
מסרים סותרים
הרעיון לקבוע מכסים חדשים למדינות שלא יסכימו או לא יספיקו לחתום על הסכמים עם ארה"ב מסתובב במסדרונות הבית הלבן כבר כמה חודשים, אך המועד הקובע נדחה שוב ושוב. עוד באפריל טען טראמפ כי סיים את המלאכה: "עשיתי 200 הסכמים". אלא שפחות משלושה שבועות לאחר מכן כבר הודה כי אי אפשר להשלים עשרות או מאות הסכמים בפרק זמן כה קצר. גם במסיבת עיתונאים בבית הלבן ביום שישי האחרון חזר על הדברים: "יש לנו 200 מדינות - אי אפשר לדבר עם כולן. בשלב מסוים נשלח מכתב ונודיע להן כמה עליהן לשלם כדי לעשות עסקים בארה"ב".
הבית הלבן מתקשה להציג הישגים: עד כה נחתם הסכם אחד בלבד, עם בריטניה. שר המסחר הווארד לוטניק ניסה להרגיע את השווקים כשאמר ב־11 ביוני כי "הסכמים יתחילו להגיע בשבוע הבא, ואחריו, ואחריו". בשבוע שעבר טען כי 10 הסכמים חדשים "יוכרזו בקרוב מאוד".
אך נראה שבעצם הממשל האמריקאי מנסה לאחוז את החבל משני קצותיו. מצד אחד, טראמפ מאיים להחזיר לתוקפם מכסים בגובה מלא על כ־20 מדינות כבר ב־9 ביולי - בהן מדינות שחוו בעבר מכסים של עד 50%. מהצד השני, דוברת הבית הלבן קרולין לוויט ניסתה לרכך את הדד-ליין: "המועד אינו קריטי", ושר האוצר סקוט בסנט הדגיש כי מבחינתו ניתן להשלים את ההסכמים עד ליום העבודה האמריקאי (Labor Day) - כלומר בספטמבר.
נושאים שנשארו פתוחים
טראמפ עצמו תורם לבלבול: ביום שישי הנשיא הודיע כי הוא משעה את שיחות הסחר עם קנדה בעקבות כוונתה להמשיך וליישם את מס השירותים הדיגיטליים, מה שכינה "התקפה ישירה וחצופה על ארצנו". אולם, ממשלת קנדה מסרה כי קנדה תסיר את מס השירותים הדיגיטליים, שהיה אמור להיכנס לתוקף השבוע, והמשא ומתן חודש.
מול סין מצב העניינים אפילו יותר לא ברור. רק לאחרונה הוכרז על הסכם מסגרת חדש בין ארה"ב לסין, שמתמקד בעיקר בהקלה על מגבלות הקשורות למחצבים נדירים ומגנטים. במסגרת זו סין התחייבה לזרז את תהליכי הייצוא, ובתמורה ארה"ב תסיר חסמים רגולטוריים. אלא שזהו אינו הסכם כולל, ולפחות כרגע נראה שב־9 ביולי המכסים עלולים לחזור.
באיחוד האירופי שואפים למנוע הסלמה והקפיאו מכסי תגובה בשווי כ־21 מיליארד אירו עד אמצע יולי, כאשר לפי דיווחים ביבשת, גרמניה דוחפת להגיע להבנות מהירות, בעוד שצרפת ומדינות נוספות דורשות הסכם מאוזן והוגן. בריסל שוקלת הקלה בחסמים לא-מכסיים, ולפי הדיווחים ייתכן שתציע ויתורים בנושאי דיגיטל, אנרגיה וסביבה. אך אם הסכם לא יחתם, לכאורה יוטלו על סחורות מהיבשת מכסים משמעותיים כשהסקטורים המאויימים ביותר הם הרכב והתרופות.
בנוסף לכך, בימים האחרונים טראמפ העלה את האפשרות להשאיר על כנו מכס של 25% על רכבים מיפן. "הם לא לוקחים את הרכבים שלנו, נכון? ובכל זאת, אנחנו מקבלים מיליונים על גבי מיליונים של רכבים שלהם. זה לא הוגן", אמר בראיון לרשת פוקס. "עכשיו יש לנו נפט. הם יכולים לקחת הרבה נפט. הם יכולים לקחת הרבה דברים אחרים", הוסיף, בהתייחסו לדרכים בהן יפן יכולה להפחית את הגירעון המסחרי של ארה"ב. הפערים בין הצדדים עדיין גדולים ואם לא יגיעו להסכם עד הדד-ליין הסיכון שטראמפ יבחר לדבוק במכס של 25% על רכבים הוא גבוה במיוחד.
מנהל המו"מ מטעם יפן דווח כאומר כי מכסי הרכב אינם מתקבלים על הדעת, והדגיש כי תעשיית הרכב היפנית תרמה רבות לכלכלה האמריקאית, בהשקעות של למעלה מ־60 מיליארד דולר ויצירת 2.3 מיליון משרות מקומיות.
המדינה היחידה שחתמה על הסכם סחר עם ארה"ב בכהונה השנייה של טראמפ היא כאמור בריטניה. המדינות חתמו על "הסכם השגשוג הכלכלי" שהביא להקלות ממוקדות לענפי הרכב והתעופה, אך נושאים חשובים כמו פלדה, אלומיניום, חקלאות ואתנול עדיין פתוחים.