וול סטריט / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
מניות הטכנולוגיה הובילו היום את העליות בשוק, כשהמסחר התנהל ברובו במגמה חיובית לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על הסכם סחר עם וייטנאם.
נאסד"ק עלה ב-0.9% לשיא חדש כמו גם S&P 500 שעלה ב-0.5%, דאו ג'ונס ננעל ללא שינוי.
תשואות האג"ח האמריקאיות עלו בעקבות גל מכירות באג"ח בריטיות, שהדגישו את הדאגות בנוגע לגרעונות תקציביים. הדולר נע בתנודתיות.
מניית נייקי (Nike) זינקה יחד עם מניות של חברות הלבשה והנעלה, על רקע תקוות שהסכם הסחר החדש של ארה"ב ימנע קטסטרופה בשרשרת האספקה בענף. מניות הטכנולוגיה הגדולות הובילו את העליות, כאשר טסלה קפצה ב-4.5%, לאחר שדו"ח מכירות חלש התפרש כחיובי יחסית לציפיות. מנגד, מניית מארוול טכנולוג'י ירדה ב-3% לאחר דיווח שלפיו מיקרוסופט מקטינה את שאיפותיה בתחום שבבי ה-AI בשל עיכובים בפיתוח.
אג"ח ממשלתיות לטווח ארוך בארה"ב פיגרו מאחור, בעקבות מהלכים דומים בבריטניה, שם התעוררו מחדש חששות לגבי מצבה הפיסקלי של המדינה בעקבות דיונים על עתידה של שרת האוצר רייצ'ל ריבס. משקיעים מעלים דאגות דומות גם בארה"ב, לאחר שהסנאט אישר את חוק המס וההוצאות הנרחב של הנשיא טראמפ.
לקראת פרסום נתוני התעסוקה, דו"ח מוקדם הראה ירידה במספר המועסקים בחברות אמריקאיות - הפעם הראשונה מזה יותר משנתיים - מה שהגביר את החשש להאטה בשוק העבודה.
מחר צפויים להתפרסם נתונים שיראו את קצב גיוס העובדים האיטי ביותר בארבעה חודשים, יחד עם עלייה קלה בשיעור האבטלה ל-4.3%. למרות הסימנים להאטה, יו"ר הפדרל ריזרב ג'רום פאוול ממשיך לטעון ששוק העבודה איתן. נציגי הפד נמנעו עד כה מהפחתת ריבית השנה, כשהם ממתינים לראות את השפעת המכסים על האינפלציה.
22:23
זהו יום טוב לכמה ישראליות בוול סטריט:
מניות האנרגיה הירוקה סולאראדג' ואנלייט הדואלית מזנקות בעקבות "החוק הגדול היפה" במסגרתו הסיר הסנאט של ארצות הברית מס בלו שנוי במחלוקת מחוק המס המקיף של המפלגה הרפובליקנית, ובכך העניק הקלה לענף שחשש מרוחות נגד משמעותיות תחת ממשל טראמפ. בעוד שהסנאט הסיר את מס הבלו שנחשב בעיני רבים בתעשייה כאיום קיומי, הצעת החוק עדיין כוללת קיצור תקופות היישום המדורג של הטבות מס מסוימות לחשמל נקי.
עם זאת, סעיפים חדשים מציעים תקופת חסינות של ארבע שנים עבור פרויקטים שיחלו בבנייה בתוך שנה מחקיקת החוק, ויהיו זכאים להטבות עד שנת 2030.
מניית ורינט מזנקת במעל 10%. החברה שכבר מעל שני עשורים, מתקשה להתרומם בשנים האחרונות. מאז השיא בשנת 2022, איבדה החברה כ־67% מערכה. כעת, כשהיא נסחרת לפי שווי צנוע של 1.1 מיליארד דולר, נראה שורינט מחפשת רוכש. אתר החדשות Semafor פרסם זאת השבוע, ובהמשך, בבלומברג נקבו בשם הר'וכש הפוטנציאלי: קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית Thoma Bravo. מניית ורינט קופצת בתחילת המסחר בוול סטריט.
בנק ההשקעות קנטור התייחס לאפשרות מכירתה של ורינט והעריך שעסקה בפחות מ-5 מיליארד דולר תהיה אפשרית בהחלט לקרן פרייבט אקוויטי. בבנק מעריכים שמחיר המניה בעסקה ינוע סביב 25-30 דולר, מכפיל EBITDA של 8-9. להערכתם כל עסקה בתחום תיתפס כחיובית עבור חברות התחום, ביניהן נייס, שעדיין סובלות מסנטימנט שלילי.
שתיים נוספות שעולות היום הן קמטק ומובילאיי .
וגם, מכירת חברת סטיקספיי קומיוניקיישנס הושלמה: החברה, המפתחת טכנולוגיה לתקשורת לוויינית, נמכרה ל-MDA בכ-280 מיליון דולר במזומן, לאחר שמחיר העסקה עלה. המניה תימחק מהמסחר בניו יורק.
22:04
מניות של חברות עם חשיפה משמעותית לווייטנאם זינקו בתחילת המסחר היום לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על הסכם סחר עם המדינה, אך מאז מחקו את העליות בעקבות פרטים נוספים שפורסמו.
לפי הדיווחים, וייטנאם תשלם מכס של 20% על סחורות המיוצאות לארצות הברית, ו-40% על סחורות שמקורן במדינות שלישיות - דבר שעלול להשפיע לרעה על שורת הרווח של חברות אמריקאיות רבות שמסתמכות על ייצור בוייטנאם.
על פי בית ההשקעות Stifel, שפרסם עוד באפריל רשימה של חברות עם חשיפה גבוהה לווייטנאם, מדובר בין היתר בחברות: קולומביה ספורטסוויר עם חשיפה של 48%, קרוקס עם 44%, דקרס אאוטדור r עם 64%, Lululemon Athletica עם 40%, נייקי עם 44%, On עם חשיפה גבוהה במיוחד של 88%, סקצ'רס יו.אס.איי. עם 40%, אנדר ארמור עם 30%, ו-וי.אף. עם 26%.
החשיפה המשמעותית של חברות אלו לייצור בוייטנאם עלולה להפוך לנטל, אם המכסים החדשים ייכנסו לתוקף ויגרמו לעלייה בעלויות היבוא לארה"ב.
כאמור נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הודיע הערב (ד') כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם. "זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ בפוסט ברשת Truth Social.
21:54
קונסטליישן ברנדס הבעלים של מותגי הבירה מודלו (Modelo) וקורונה (Corona), מזהירה מהשפעת מדיניות ההגירה של הנשיא טראמפ על עסקי הבירה שלה.
לדברי הנהלת החברה, ברבעון האחרון נרשמה ירידה בתחושת הביטחון של הצרכנים, וכן גברו רוחות נגד כלכליות - במיוחד בקרב קהל היעד המרכזי של החברה: הציבור ההיספני. "הצרכן ההיספני שלנו, שמייצג בערך חצי מהעסק שלנו, מאוד אוהב בירה," אמר המנכ"ל ביל ניולנדס בשיחת ועידה עם משקיעים. עם זאת, הוסיף ניולנדס: "כמות ההזדמנויות בהן צורכים בירה ירדה - אנשים יוצאים פחות לאכול בחוץ, ויש פחות אירועים חברתיים בבתים."
לפי הדיווח של החברה ביום שלישי, היקף משלוחי הבירה ירד ב-3.3% ברבעון. חשוב לציין כי הבירה Modelo Especial היא כיום הבירה הנמכרת ביותר בארצות הברית.
21:35
מניית רובינהוד (Robinhood) מזנקת במעל 7% לאחר שמשקיעים מהמרים שמניית הברוקראז' עשויה להצטרף בקרוב למדד S&P 500. מקום במדד התפנה בעקבות השלמת רכישת חברת ג'וניפר על ידי HPE .
בסקירה ששלח ללקוחותיו, ציין האנליסט דון בילסון מחברת Gordon Haskett כי רובינהוד נראית כאחת המועמדות המובילות להיכנס למדד. "בציפייה שהוועדה תקבל החלטה עד סוף היום. הציבור המהמר נראה נוטה לסיכויי ההצטרפות של רובינהוד (HOOD). גם אפלווינג בתמונה," נכתב.
רובינהוד משלימה זינוק של כ-20% ביומיים לאחר שבתחילת השבוע הודיעה על השקת מסחר בטוקנים על מניות באירופה. מדובר בטוקנים שמייצגים מניות אמיתיות (כמו אפל, טסלה, אמזון) - אך ניתנים למסחר 24/7 על בלוקצ'יין, בדומה לקריפטו.
המסחר בטוקנים מאפשר גם רכישה חלקית של מניה, בכך היא עוקפת תיווך מסורתי ומפחיתה עלויות. על ידי טוקניזציה של נכסים, גם משקיעים עם סכומים קטנים יכולים להשקיע בנכסים שבעבר היו שמורים למשקיעים מוסדיים (למשל נדל"ן או אג"חים דרך טוקנים עתידיים).
20:54
מניית ריגטי קומפיוטינג מזנקת לאחר שחברת Cantor Fitzgerald החלה לסקר את חברת המחשוב הקוונטי עם דירוג "תשואת יתר" (Overweight).
האנליסט טרוי ג'נסן ציין: "מחשוב קוונטי עדיין בשלביו הראשוניים, אך הוא נחשב לאחד מהיעדים הטכנולוגיים המבוקשים ביותר, עם השלכות כלכליות עצומות. אף שכנראה נותרו עוד מספר שנים עד למימוש מלא של יכולות קוונטיות בקנה מידה גדול, הטכנולוגיה כבר הצליחה לעורר עניין משמעותי בקרב משקיעים."
19:56
מדדי נאסד"ק ו-S&P 500 עולים היום לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע על הסכם סחר בין ארה״ב לווייטנאם. עם זאת, האופטימיות בקרב המשקיעים הייתה מוגבלת, בעקבות דו"ח חדש שהצביע על ירידה מפתיעה במספר המשרות במגזר הפרטי ביוני - דבר שעורר חששות בנוגע למצב הכלכלה האמריקאית.
מדד S&P 500 עולה ב-0.3% ואף רשם שיא תוך-יומי חדש במהלך המסחר. מדד הנאסד"ק מתקדם ב-0.8%, בעוד שמדד דאו ג'ונס ירד ב-32 נקודות - ירידה של 0.1%.
העלייה הגיעה בעקבות פוסט של טראמפ ב-Truth Social על ההסכם עם וייטנאם, הכולל מכס בגובה 20% על יבוא מווייטנאם. מניית נייקי , שמייצרת כ-50% מהנעליים שלה בווייטנאם ובסין, עולה בכ-3% בעקבות ההכרזה.
מוקדם יותר באותו יום, מניות ספגו לחץ בעקבות דו"ח של חברת ADP שגילה כי המגזר הפרטי איבד 33,000 משרות בחודש שעבר - ירידה חודשית ראשונה מאז מרץ 2023. כלכלנים שנסקרו על ידי Dow Jones ציפו דווקא לעלייה של 100,000 משרות.
18:45
מניותיהן של קמעונאיות הביגוד בארה"ב עולות כעת לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הודיע כי ארצות הברית הגיעה להסכם סחר עם וייטנאם. ההודעה פורסמה ברשת החברתית Truth Social שבבעלותו של טראמפ, אך לא כללה פרטים נוספים, למעט הבטחה שפרטים נוספים יפורסמו בהמשך. הידיעה משפיעה לטובה על נייקי , לולולמון אתלטיקה , גאפ ועוד.
ההסכם נחשף פחות משבוע לפני שפג תוקפה של הפסקה בת 90 יום על חלק מהתעריפים ההדדיים שיזם טראמפ. במסגרת מדיניות הסחר הזו, יבוא מווייטנאם לארה"ב היה נתון למס כולל של 46%. לא ברור מיידית אילו תעריפים, אם בכלל, תמשיך וייטנאם לשלם במסגרת הסכם הסחר החדש שפרטיו טרם פורסמו. עתה המכס יעמוד על 20% לפי CNBC.
הייצוא של וייטנאם לארצות הברית מהווה לפי הדיווחים 30% מהתוצר המקומי הגולמי שלה בשנה שעברה, לכן היא פגיעה במיוחד ממדיניות המכסים של טראמפ.
18:30
המסחר באירופה ננעל הערב במגמה חיובית בהובלת בורסת פריז שעלתה ב-1%, פרנקפורט עלתה ב-0.4%, לונדון ירדה מעט.
17:50
מניית רובין הוד מרקטס ממשיכה לזנק גם היום ומשלימה זינוק של כ-20% ביומיים לאחר שבתחילת השבוע הודיעה על השקת מסחר בטוקנים על מניות באירופה. מדובר בטוקנים שמייצגים מניות אמיתיות (כמו אפל, טסלה, אמזון) - אך ניתנים למסחר 24/7 על בלוקצ'יין, בדומה לקריפטו.
המסחר בטוקנים מאפשר גם רכישה חלקית של מניה, בכך היא עוקפת תיווך מסורתי ומפחיתה עלויות. על ידי טוקניזציה של נכסים, גם משקיעים עם סכומים קטנים יכולים להשקיע בנכסים שבעבר היו שמורים למשקיעים מוסדיים (למשל נדל"ן או אג"חים דרך טוקנים עתידיים).
16:58
מגמה מעורבת בוול סטריט - נאסד"ק עולה ב-0.3%, דאו ג'ונס משיל -.2% ו-S&P 500 ב-0.1%.
מיקרוסופט החלה בגל פיטורים שצפוי להשפיע על כ-9,000 עובדים - סבב הפיטורים המשמעותי השני של החברה השנה - כחלק ממאמציה לצמצם עלויות.
על פי דובר החברה, פחות מ-4% מכלל כוח העבודה של מיקרוסופט יושפעו מהמהלך. הפיטורים יתבצעו על פני צוותים שונים, אזורים גאוגרפיים ורמות ותק, במטרה לייעל תהליכים ולהפחית שכבות ניהול. "אנחנו ממשיכים ליישם שינויים ארגוניים הדרושים כדי למצב את החברה והצוותים בצורה הטובה ביותר להצלחה בשוק דינמי," אמר הדובר.
בלומברג דיווח בעבר כי מיקרוסופט מתכננת לפטר אלפי עובדים ביולי, כאשר הפיטורים יתמקדו באנשי מכירות וישפיעו גם על מחלקות נוספות, כולל Xbox. הפיטורים הללו מגיעים לאחר סבב קודם במאי שבו פוטרו כ-6,000 עובדים, בעיקר בתפקידי פיתוח והנדסה.
בסוף יוני 2024, למיקרוסופט היו 228,000 עובדים, מתוכם 45,000 בתפקידי מכירות ושיווק. החברה נוהגת לבצע שינויים ארגוניים ולעדכן על שינויים נוספים לקראת סוף שנת הכספים שלה, שנחתמת ביוני.
16:30
המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות על רגע החולשה המפתיע במדד התעסוקה ADP.
נאסד"ק יורד ב-0.2%, דאו ג'ונס ללא שינוי ו-S&P 500 ב-0.1%.
המשקיעים ממתינים לנתוני התעסוקה החודשיים שיפורסמו מחר כדי לקבל רמזים לגבי כיוונה העתידי של מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב, וכן לעדכונים נוספים בגזרת מכסי הסחר, בעוד שארה"ב ממשיכה בשיחות עם שותפות מרכזיות. טראמפ הגביר את הלחץ על יפן ואישר שלא יתעכב במועד הסופי שהציב להטלת המכסים שעכשיו נותר שבוע בלבד עד אליו.
בעוד שבאפריל השווקים נעו בתנודתיות חדה בעקבות כותרות בנושא הסחר, מדדי המניות כיום מאותתים על ירידת רמת הדאגה, כשמניות נסחרות סמוך לרמות שיא.
טסלה - לפני דקות אחדות שמכירות הרכב העולמיות צנחו ב-13.5% ברבעון השני לעומת השנה שעברה, והמשיכו את מגמת הירידה החדה במכירות רכבים, בעוד שהחברה מנסה להסיט את המיקוד שלה לעבר רכבים אוטונומיים.
המספר הסופי לרבעון - 384,122 רכבים - החמיץ את תחזיות האנליסטים שציפו ל-387,000 מסירות.
יצרנית הרכב החשמלי מתקשה לבלום את הירידה המתמשכת במכירות, שלפי אנליסטים נובעת בין השאר מתגובת נגד של צרכנים כלפי המותג והמנכ"ל אילון מאסק, שמילא תפקיד מרכזי בקיצוצים בתקציבים ממשלתיים - תפקיד שעורר מחלוקת. מאסק פרש מתפקידו הפדרלי בסוף מאי.
טסלה פנתה לעדכוני דגמים ומסלולי מימון מוזלים בניסיון לעורר עניין מצד לקוחות, בעוד היא מתמודדת עם תחרות גוברת ולחץ על תדמית המותג שלה בעקבות המעורבות הפוליטית של מאסק. החברה השיקה במרץ גרסה מחודשת לרכב הפופולרי מדגם Model Y (רכב פנאי-בינוני), ובאפריל השיקה גרסה זולה ומצומצמת של רכב הסייברטראק. ביוני היא הציגה גרסאות מעודכנות לדגמי היוקרה Model S ו-Model X.
מנהלי טסלה ממעיטים מחשיבות הירידה במכירות והרווחיות, ומצביעים במקום זאת על הפוטנציאל הטמון בהשקעות החברה בתחום תוכנת הנהיגה האוטונומית - המכונה Full Self-Driving - וברובוט ההומנואידי Optimus.
15:19
מאקרו ארה"ב: מדד התעסוקה של ADP הצביע על ירידה של 33 אלף משרות בחודש יוני, הרבה מתחת לצפי שעמד על 99 אלף משרות. בחודש הקודם תוספת המשרות עמדה על 29 אלף.
13:30
בנק ההשקעות Lake Street העלה את מחיר היעד שלו למניית פריון נטוורק בדולר אחד, ל-14 דולר, תוך שמירה על המלצת "קנייה". האנליסטים אריק מרטינוצי ומקס מייקלס כתבו שאירחו לאחרונה את ההנהלה של חברת האדטק במפגשים עם משקיעים, והבינו טוב יותר את השינוי העסקי בחברה מאז שאיבדה את רוב עסקיה מול מיקרוסופט בשנה שעברה. "אנחנו מאמינים שהמחיר הנוכחי מעריך בחסר רב את היסודות העסקיים", כתבו האנליסטים.
11:48
מניית יצרנית ציוד ההייטק ספקטריס עולה בכ-5%, לאחר שהחברה, הנסחרת בבורסת לונדון, תמכה בהצעת רכישה משופרת של 4.1 מיליארד ליש"ט (5.6 מיליארד דולר) מענקית ההשקעות הפרטיות קיי.קיי.אר. . בהודעה שפורסמה מוקדם יותר, דירקטוריון החברה הודיע כי ימליץ על הצעת הרכישה של החברה במחיר של 40 ליש"ט למניה, המייצגת פרמיה של 96.3% על מחיר הסגירה של המניה ב-6 ביוני, התאריך האחרון לפני תחילת תקופת ההצעה.
11:04
יום המסחר באירופה נפתח במגמה חיובית. הדאקס עולה ב-0.1%, הפוטסי עולה בשיעור דומה והקאק מוסיף לערכו 0.5%.
גם החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בעליות.
08:54
הבוקר (ד'), המדדים המרכזיים באסיה נסחרים במגמה מעורבת. הניקיי יורד ב-0.5%, בורסת שנגחאי נסחרת סביב רמות הבסיס, ההנג סנג עולה ב-0.5% ומדד הקוספי יורד ב-0.8%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים במגמה חיובית הבוקר.
אמש (ג'), יום המסחר הראשון של הרבעון השלישי בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק ירד ב-0.8%, בעוד הדאו ג'ונס עלה ב-0.9%. ה-S&P 500 השיל מערכו 0.1%.
בקרב ענקיות הטכנולוגיה, טסלה ואנבידיה משכו את מדד הטכנולוגיה למטה כאשר נסחרו בירידות של כ-5% ו-3% בהתאמה.
על רקע המגמה בטסלה, הסכסוך בין האיש העשיר בעולם אילון מאסק ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ עלה שלב אמש . זמן קצר לאחר שהסנאט האמריקאי החל לדון באישור חוק התקציב הענק של טראמפ, מאסק תקף בחריפות את הנשיא: "כל מי שהתמודד על בסיס של צמצום ההוצאה הציבורית - ואז הצביע בעד העלאת החוב הלאומי ב־5 טריליון דולר - צריך להתבייש", כתב ברשת החברתית X, "והם יפסידו בפריימריז בשנה הבאה, גם אם זה הדבר האחרון שאעשה בחיי".
● ילד פלא, גאון מתמטי בלי תואר ומיליארדר: המינוי שהביא לצוקרברג שיא חדש
מנגד, אנבידיה דווקא רשמה לאחרונה התאוששות מרשימה וכבשה מחדש את המקום הראשון בקרב החברות הגדולות בעולם. שווי השוק של אנבידיה עמד אמש בסיום המסחר על 3.7 טריליון דולר, וההערכות הן שענקית השבבים אף תגיד לשווי שוק של 4 טריליון דולר.
פול מרינו וסילביה יבלונסקי מחברת ההשקעות Themes ETF's, מצביעים על המשך הפוטנציאל במניית ענקית השבבים. "אנבידיה תמשיך לשלוט במהפכת הבינה המלאכותית - כולל בעידן הבא של רובוטים אנושיים שידרשו עוצמת חישוב אדירה", אומר מרינו. יבלונסקי מסכימה, אך מציינת כי בטווח הקצר "ייתכן רווח של 5-10% נוספים, אך הסיכון לרווחים כבר קיים - זו מניה עמוסה, שעלולה להיפגע מהפתעות מאקרו או תמחור יתר".
עוד ענקית טכנולוגיה שמרכזת עניין הבוקר היא אמזון , לאחר שדווח כי מייסד החברה, ג'ף בזוס, מכר השבוע יותר מ-3.3 מיליון מניות של החברה, בעסקה בסכום כולל של 736.7 מיליון דולר, כך עולה מדיווח לרשות ניירות ערך שפורסם אמש (ג'). מכירת המניות היא חלק מתוכנית מכירה מוסדרת מראש, שאומצה על ידי בזוס במרץ. במסגרת התוכנית, בזוס מתכנן למכור עד 25 מיליון מניות של אמזון עד סוף חודש מאי 2026.
תשואות האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים ולשנתיים נסחרות הבוקר (ד') סביב רמה של 4.25% ו-3.78%, בהתאמה. בסקירה השבועית של מחלקת מאקרו כלכלה בבנק דיסקונט נכתב, כי השווקים מגלמים צפי ליותר משתי הפחתות ריבית השנה, ושלוש הפחתות ב-2026. "למרות הציפייה בשווקים כי ההקלות הרגולטוריות שבכוונת הפד להחיל על הבנקים הגדולים בארה"ב, הקלות שצפויות לאפשר להם להגדיל את היקף הרכישות של האג"ח הממשלתיות, יובילו לירידה בתשואות - אנו לא רואים השפעה משמעותית, ופרמיית הסיכון נותרה ללא שינוי", כתבו בבנק דיסקונט.
בשוק הסחורות, לאחר שמחיר הנפט ירד על רקע הפסקת האש בין ישראל ואיראן, ונסחר ברמה נמוכה מרמתו לפני המלחמה, בבנק דיסקונט ציינו כי "נראה כי פרמיית הסיכון שהייתה מגולמת במחיר הצטמצמה", וכי "הרגיעה מחזירה לשוק את החששות מפני גידול בהיצע, כתוצאה מגידול בתפוקת אופ"ק, וחששות מחולשה בביקוש בעקבות האטה בסחר הבינלאומי". מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד הבוקר על כ-67.2 דולר, לעומת כ-77 דולר במהלך חודש יוני.
בגזרת המאקרו, יו"ר הפד ג'רום פאוול אישר אמש (ג') כי הפד היה מוריד את הריבית בארה"ב אלמלא תוכנית המכסים של הנשיא דונלד טראמפ, כך אמר בפאנל שהתקיים במהלך פורום של הבנק המרכזי האירופי בסינטרה, פורטוגל. ב-CNBC דווח כי פאוול נשאל האם הפד היה מוריד את הריבית שוב עד כה, אלמלא הכריז טראמפ על תוכניתו השנויה במחלוקת להטלת היטלים על שותפות סחר זרות רבות מוקדם יותר השנה, והגיב: "אני חושב שזה נכון". "למעשה, עצרנו את מתווה הפחתות הריבית כשראינו את גודל המכסים, וכמעט כל תחזיות האינפלציה לארצות הברית עלו באופן מהותי כתוצאה מהמכסים", הוסיף פאוול.
למרות הלחץ מצד הנשיא טראמפ, הפד לא צפוי להוריד את הריבית עד 2026, כך מעריכים כלכלני פסגות בית השקעות. להערכתם, במחצית השנייה של השנה, "הצמיחה בארה"ב תאט בעיקר לקראת סוף השנה, האינפלציה תישאר גבוהה יחסית ובשילוב עם האתגר הפיסקאלי הדבר ישכנע את הפד להשאיר את הריבית ללא שינוי עד לתחילת 2026". בפסגות מוסיפים שישנם סימני שאלה לגבי הסכמות בנושא הסחר עם סין ואירופה, וכן לגבי התקציב שאמור לעבור באוגוסט.
יו"ר הפד פאוול מסיים את תפקידו במאי 2026, ובפסגות כותבים כי "היינו נזהרים מלהמר נגד פאוול או לפחות נגד המדיניות שלו". הם מזהירים שאם יוכרז יורש לפאוול כבר עתה, "אלה לא בהכרח חדשות טובות לדולר או לתשואות האג"ח. זה עלול לגרום לפגיעה באמון המשקיעים בעצמאות הפד".
בנושא אחר, רפי גוזלן, הכלכלן הראשי ב-IBI בית השקעות, התייחס לעדכון נתוני הצמיחה לרבעון הראשון בארה"ב, לצמיחה שלילית של 0.5% לעומת 0.2%-0.3% באומדנים קודמים. לדבריו, הנתונים הושפעו במידה ניכרת מפעילות הסחר, שהושפעה ממדיניות המכסים. "חשוב יותר מאשר נתון הצמיחה הוא העדכון כלפי מטה של הביקושים המקומיים, שאומנם גם הם מושפעים ממדיניות המכסים אך באופן עקיף", ציין גוזלן. אלה התמתנו מ-2.5%-3% ל-1.5%-2%. להערכתו, "התמתנות הצמיחה משקפת בעיקר האטה בקצב הגידול של הצריכה הפרטית, שילוב של עלייה בקצבים גבוהים במחצית השנייה של 2024 לצד אי-ודאות שיצרה מדיניות המכסים. בנוסף, קצב הצמיחה המתון יחסית משקף חולשה בשוק הנדל"ן למגורים".
בהמשך היום (ד'), צפוי להתפרסם מדד התעסוקה של ADP בארה"ב. מחר צפוי להתפרסם מדד PCE - מדד האינפלציה המועדף על הפד, יחד עם דוח התעסוקה של ארה"ב לחודש יוני כולל נתוני האבטלה.
לאחר שמדדי המניות בוול סטריט שברו שיאים חדשים כאשר שיחות הסחר של ארה"ב צוברות תאוצה, עולה השאלה האם הראלי בשוק המניות האמריקאי יימשך?
בגולדמן זאקס מעריכים שהתאוששות השוק המהירה ביותר אי פעם עשויה להימשך גם בשבועיים הקרובים, כך על פי נתונים היסטורים. "אנו חושבים שנראה את המדדים בוול סטריט ממשיכים לעלות בשבועיים הקרובים", אמרו כלכלני הבנק. להערכתם, הסיבה להמשך העליות טמונה בעונתיות כאשר מדד S&P 500 רשם עלייה ממוצעת של 1.3% ביולי, לאורך ההיסטוריה, מאז שנת 1928.
עוד מציינים בבנק כי להערכתם, הראלי יאבד את המומנטום בחודש אוגוסט, וממליץ ללקוחות לגדר את הפוזיציות שלהם באמצעות אופציות. בבנק גם מדגישים כי המניות הקטנות לא השתתפו בראלי שיירשם בשבועיים הקרובים באותה מידה כמו המניות גדולות.