גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מפת הטיסות מישראל השתנתה: היעדים שייכנסו במקום מדינות מערב אירופה

משברים דיפלומטיים וביטולים של חברות תעופה זרות צמצמו את מפת היעדים עבור הישראלים ● דרום אפריקה וטורקיה נסגרו, וכדי להגיע למערב אירופה בזמן הקרוב צריך לעבור דרך החברות הישראליות ● באילו קווים המצוקה הכי גדולה, ואילו יעדים דווקא התווספו?

נתב''ג / צילום: Shutterstock
נתב''ג / צילום: Shutterstock

יותר משנה וחצי של משבר רודף משבר, ומפת התעופה של ישראל משתנה בהתאם. יעדים נמחקים, אחרים (בודדים) מצטרפים, ובעיקר, חוסר הוודאות שולט. טורקיה, שכבר כמעט שנתיים סגורה בפני טיסות ישראליות, היא הדוגמה הבולטת ביותר, אך לא היחידה: גם קייפטאון ודבלין ירדו מהמפה בעקבות משברים דיפלומטיים עם ישראל.

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו. איך זה ישפיע עליכם?
חברת התעופה שחזרה ראשונה לישראל וזאת שאין מה לבנות עליה

חברות כמו טורקיש איירליינס ופגסוס, שבעבר הפעילו יחד כ־20 טיסות יומיות, אינן צפויות לשוב בעתיד הנראה לעין. שתיהן ויתרו על הסלוטים שלהן בישראל, נכס בעל ערך כספי רב, שכן הוא מאפשר הפעלת טיסות בשעות נוחות ופופולריות.

טיסות למרקש ולקזבלנקה, שבעבר הופעלו על ידי חברות ישראליות ומרוקאיות, אינן פועלות כעת וכך גם טיסות לקהיר, שארם א־שייח ועמאן. הונג קונג, שהייתה יעד חשוב לטיסות עסקים, נעלמה אף היא מהמפה בעקבות היעדרה של חברת קתאי פסיפיק, שלא שבה לישראל לאורך המלחמה ואף הודיעה שלא תשוב עד להודעה חדשה. בחודשים האחרונים הצטרפו גם טורונטו ודלהי, שאינן זמינות כעת בטיסה ישירה; אייר קנדה, אם תשוב צפויה לעשות זאת רק בתחילת ספטמבר, ואייר אינדיה בסוף אוגוסט.

מי בסימן שאלה

חלק מהיעדים נמצאים כרגע בסימן שאלה, בעיקר כאלה שחברות הלואו קוסט נהגו להפעיל אליהם טיסות, ושהם מעט פחות פופולריים. כיום, כשטרמינל 1 עדיין סגור בשל היקף הפעילות הנמוך בנתב"ג, שאינו מצדיק הפעלה של שני טרמינלים, חזרתן של החברות הללו לא נראית באופק. אפילו וויזאייר, שבעבר נהגה להשיב את טיסותיה לישראל במהירות יחסית לעומת מתחרותיה ריינאייר ואיזיג'ט, לא צפויה לשוב עד ספטמבר.

יעדים אחרים אמנם לא ירדו לחלוטין מהמפה, אך הפכו לפחות נגישים, ומתאפשר להגיע אליהם כיום רק באמצעות חברות תעופה ישראליות. לונדון, למשל, נגישה פחות בשל היעדרן של בריטיש איירוויז ווירג'ין אטלנטיק. נכון לעכשיו, בריטיש הודיעה שלא תשוב לפני סוף אוקטובר - ויתור בפועל על הקיץ והחגים. וירג'ין הרחיקה לכת והודיעה על הפסקת הטיסות לתל אביב ללא צפי לחידוש.

אמסטרדם נמצאת במצב דומה: KLM ההולנדית הודיעה שלא תשוב עד להודעה חדשה, ואיזיג'ט ביטלה את טיסותיה לישראל לפחות עד סוף אוקטובר. היעדרה משפיע גם על יעדים נוספים כמו מילאנו, באזל, ז'נבה וברלין. בגרמניה עצמה המצב דומה, קבוצת לופטהנזה, שמפעילה בשגרה טיסות למינכן ולפרנקפורט, הודיעה כי לא תשוב לפני סוף יולי, מה שהותיר את הקווים לגרמניה בידי החברות הישראליות בלבד. המצוקה הבולטת ביותר היא בקווים לארה"ב, שכיום זמינים רק באמצעות אל על וארקיע. אל על היא היחידה שמפעילה טיסות ליעדים אמריקאיים נוספים מעבר לניו יורק.

היעדים שהתחזקו

בצל אי היציבות נוספו גם כמה יעדים חדשים למפה. אל על התחילה להפעיל טיסות לקפלוניה שביוון, יעד שצובר אט אט תאוצה. ישראייר הפעילה למשך תקופה טיסות לפלפונז שביוון, וארקיע הפעילה טיסות שכר למדגסקר בעונה. כמו כן, ארקיע החלה להפעיל טיסות לזאדאר בקרואטיה, וקלמטה ביוון. לפי דיווחים, חברת התעופה סאס צפויה לשוב לישראל באוקטובר הקרוב ולהפעיל טיסות ישירות לקופנהגן, לראשונה זה שנים, אולם עד אוקטובר היא עשויה לחזור בה.

שירלי כהן עורקבי, סמנכ"לית אשת טורס: "היעדים שהתחזקו בשנה וחצי האחרונות הם קרובים, זולים, עם ביטחון אישי גבוה, כמו פראג, בורגס, מדינות הבלקן, מונטנגרו וקרואטיה. מלטה, למשל, יעד שלא היה פעיל מאז הקורונה חזר. יוון תמיד הייתה יעד אטרקטיבי, אבל היא מעט יקרה יותר, ולכן אנשים מחפשים גם יעדים חדשים. גם בטומי היא יעד מאוד חזק, במיוחד לקיץ הקרוב. קרנה של קפריסין עלתה בעיקר בגלל שהייתה האב מרכזי בתקופת הסגירה, וזה רק נתן עוד חיזוק לכך שהישראלים מאוד התחברו אליה".

יוני וקסמן, משנה ליו"ר אופיר טורס "ישנם יעדים שנפגעו זמנית בעיקר בגלל מגבלות תעופה, כמו ארה"ב, שלמשך תקופה ניתן היה לטוס אליה רק עם אל על. רק לאחרונה ארקיע הצטרפה לקווים אלה. מנגד, נרשמה התחזקות ביעדים כמו איחוד האמירויות והמזרח, בזכות תגבור הטיסות של חברות התעופה האמירתיות. גם היעדים הקרובים, קפריסין ויוון, שמרו על פופולריות גבוהה בזכות נגישות הטיסות מצד כל חברות התעופה הישראליות, לצד שתי חברות תעופה קפריסאיות בבעלות ישראלית".

עוד כתבות

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

משלחת ישראלית יוצאת לקטאר, עימות בדיון בין רה"מ לרמטכ"ל

שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות