היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר
לאחר בקשת עיכוב ההליכים שהגישה חברת הדפוס של בני לנדא, LDP ("לנדא דיגיטל פרינטינג"), 25 מהעובדים הגישו אחר הצהריים (ד') בקשת התנגדות למהלך שמציעה החברה שתמנע מהם לטענתם לקבל פיצויים מהביטוח הלאומי.
● הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?
כמו כן, מתנגדים העובדים למינוי עורכי הדין של בעלי המניות שנרשמה לטובתם שעבודים כמנהלי ההסדר שלהחברה. העובדים דורשים שימונו בעלי תפקיד אובייקטיבים בשל החשש לניגוד עניינים ואינטרסים במהלך תהליך המכירה. בנוסף, מתנגדת קבוצת העובדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים, דבר שעשוי להעניק למשקיעים קדימות על פני העובדים בתהליך החזרת החובות. מדובר בקבוצה של 25 עובדים מתוך כ- 350 העובדים שמיוצגים על ידי עו"ד אופיר רונן, שגם ייצג בשנה שעברה את עובדי חברת לוסיקס - חברה נוספת בקבוצת החברות של לנדא שנקלעה לקשיים. מנגד, 54 עובדים אחרים בחברה מיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש, שהובאה לעובדים על ידי הנהלת החברה על מנת לייצגם.

העובדים מעוניינים לשנות את אופי ההסדר
קבוצת העובדים מבקשת לשנות את אופי ההסדר מול בית המשפט מעיכוב הליכים לפי סעיף 4 לפירוק החברות לשיקום כלכלי באמצעות נאמן. בעוד התהליך שביקשה החברה מאפשר לה אוטונומיה כמעט מלאה בבחירת מנהל ההסדר ובהתווית תוכנית מכירה לחברה, תהליך של שיקום כלכלי מפקיד את ניהול החברה בידי נאמן חיצוני לה. יתר על כן, טוענים העובדים כי הליך שיקום יאפשר להם גם לקבל גמלת סעד מביטוח לאומי, הטבה שלא קיימת במסלול המקורי שבחרה החברה. סך הכל חייבת החברה לעובדים קרוב ל-17 מיליון שקל בשכר וחוב לקרנות פנסיה והשתלמות.
עוד טוענים העובדים כי הבקשה של LDP למנות כמנהלי ההסדר את נציגי המשקיעים יקשה על החברה להשתקם. "בעלי מניות שגרמו לקריסת החברה ולחובות של 1.7 מיליארד שקל ישארו בתפקידם ובמקרה כגון זה, יתנו 'לחתול לשמור על השמנת', דבר שלא יאפשר לחברה להשתקם. מתווה של מינוי נאמן לשיקום החברה והבראתה יערוך מכרז מסודר במסגרתו אמור להכנס רוכש שיקנה אותה נקייה מחובות, דבר שיגדיל את סיכויי החברה לעלות על דרך חדשה", נכתב בבקשה.
העובדים טוענים כי בבקשת העיכוב לא פירטה החברה מתווה להחזר החוב לנושים. עם זאת, המתווה ייקבע ככל הנראה בתלות בהצעות הרכישה שקיבלה החברה ושהוגשו במעטפה חסויה לבית המשפט. בין המעוניינות ברכישתה: HP, אגפא ופוג'י. עוד טוענים עובדים כי המעמד של נושי החברה - החברות האירופאיות אלטנה, סקיון ו-ווינדר - הינו של נושים נדחים ולא מובטחים, דבר שיוכל לקדם את מעמד העובדים בהחזרי החוב במקרה של רכישה.
לחברה חוב של 1.4 מיליארד שקל בהלוואות המירות, חוב שבחברה מאמינים כי יוכלו להמיר למניות לקראת רכישה. יש לה בנוסף עוד כ- 300 מיליון שקל בחוב לעובדים, לספקים ולבנק מזרחי. יתרות המלא שלה עומדות על קרוב ל-170 מיליון שקל וחובות הלקוחות אליה עומדים על 190 מיליון שקל.
ההוצאות השוטפות בממוצע בחמשת החודשים האחרונים עמדו על 46 מיליון שקל, ואילו ההכנסות על כ-12 מיליון שקל.
תגובת עו"ד ליזה חדש: "בחברה הועסקו כ-500 עובדים, כאשר משרדנו מייצג למעלה מ-200 עובדים בחברה ובכל רגע מצטרפים עובדים נוספים לייצוג. כל עובדי החברה קיבלו את שכר העבודה עוד טרם הגשת הבקשה וזאת על מנת שלא יהא להם חסרון כיס. העובדים המיוצגים על-ידי משרדנו תומכים בהליכי שיקום מתוך רצון לשמר אופק תעסוקתי לעובדים ובמקביל לכך, להיפרע בגין החובות כלפיהם במסגרת הליך הסדרי.
"צו לפתיחת הליכים הינו הליך דרסטי אשר אינו נדרש בשלב זה ועלול חלילה להוביל את החברה להליכי פירוק ולגדיעת מקור פרנסתם ומטה לחמם של מאות משפחות. בנוסף, צו פתיחת הליכים כלל אינו נדרש בשלב זה, ואינו מוסיף מאומה, שעה שאין חוב בגין שכר לעובדים".