גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל
אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

זמן קצר לאחר התקיפה של חיל האוויר באיראן ב־13 ביוני, שוחח האלוף (במיל') צביקה חיימוביץ', לשעבר מפקד מערך ההגנה האווירית, עם חברו האלוף תומר בר, מפקד חיל האוויר ומי שהוביל את המהלך ההיסטורי. "החמאתי לו ואמרתי: 'תקשיב, אתה מפקד חיל האוויר שדורות של מפקדים חולמים להיות בנעליים שלו - להרוג את נסראללה, לתקוף בביירות, לחסל את (מוחמד) סינוואר ולתקוף באיראן. זה היה החלום שכולנו גדלנו עליו", משחזר חיימוביץ'.

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן
הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

בר השיב לו: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר". הרגע הזה, אומר חיימוביץ', "מאוד משקף את בר. אני לא אוהב לדבר בקלישאות, אבל אם הייתי צריך לתאר אותו בשתי מילים, אז הייתי אומר 'קצין וג'נטלמן'. זה תיאור מדויק".

האלוף תומר בר מונה למפקד חיל האוויר ב־4 באפריל 2022 ומאז לא היה לו רגע דל, לטוב ולרע. הקדנציה שלו עד כה רוויית אירועים: החל מ"מכתב הסרבנים" של טייסי המילואים, דרך אירועי 7 באוקטובר ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, חיסולי בכירים בעזה ובלבנון ועד רגע השיא - המתקפה ההיסטורית באיראן.

למרות כל הדרמות הללו, ועוד רבות אחרות, נדמה שבר עצמו נותר מתחת לרדאר התקשורתי והציבורי. הוא לא ספג ביקורת אישית חריפה על "מכתב הסרבנים" או על הטבח בעוטף, וגם לא עמד במרכז השיח התקשורתי סביב ההצלחות של חיל האוויר מול איראן.

"הוא כל הזמן בורח מהחשיפה התקשורתית", מספר חיימוביץ'. "במהלך המלחמה הסתכלתי מהצד ומאוד חרה לי שבר לא זוכה להערכה מלאה, אך הוא השיב לי: 'מה אני צריך את זה? אני לא עושה את הדברים האלה בשביל פרגון'. בר הוא לא איש תקשורת. הוא לא איש יחסי ציבור. הוא לא מחפש את התדמית. אבל כשמותחים ביקורת על חיל האוויר - הוא לוקח אותה באופן אישי נגדו".

מגידול אבטיחים ובצל למפקד חיל האוויר

האלוף תומר בר, במקור תומר בר שירה, נולד בשנת 1969 בכפר יהושע בעמק יזרעאל וגדל בשכנות לקודמו בתפקיד, עמיקם נורקין. הוא היה הילד החמישי מבין שישה במשפחת חקלאים שגידלה אבטיחים, בצל ועופות. אחד מאחיו, רונן בר שירה, הורשע בגיוס תרומות במרמה למטה המאבק להשבת גלעד שליט משבי חמאס, ונשלח ב־2017 ל־10 שנות מאסר.

ב־1987 התגייס תומר בר לצה"ל וסיים קורס טיס בהצטיינות. לאחר סיום הקורס, הוא שירת כלוחם צוות אוויר בטייסות 110 ו־116 ובהמשך שימש כסגן מפקד טייסת 140 וכסגן מפקד טייסת 105. כעשור לאחר מכן, בר מונה לראש ענף במחלקת מבצעים וב־2002 החליף את עמיקם נורקין כמפקד טייסת 133.

בהמשך, בר מונה למפקד טייסת 69, שם שירת בין היתר במהלך מלחמת לבנון השנייה. תחת כהונתו, התכוננה הטייסת למבצע תקיפת הכור הגרעיני בסוריה, שיצא לפועל רק לאחר שבר סיים את תפקידו.

בשנת 2007 מונה בר לראש מחלקת מבצעים וכשלוש שנים מאוחר יותר מונה למפקד בית הספר לטיסה בחצרים. בפברואר 2012, הוא הועלה לדרגת תא"ל ומונה למפקד בסיס תל נוף, שם פיקד גם במהלך מבצע עמוד ענן, עד 2014, אז מונה לראש להק מבצעי אוויר ולראש המטה, בין היתר במהלך העימות האווירי בין ישראל לסוריה ואיראן.

ביוני 2020, הועלה בר לדרגת אלוף ומונה לראש אגף התכנון ובניין הכוח הרב־זרועית, תפקיד אותו מילא עד שנכנס ללשכת מפקד חיל האוויר. הייתה זו הפעם הרביעית שבה החליף את נורקין בתפקיד. "בר ממש צעד אחרי נורקין בשרשרת הפיקוד ושאב ממנו הרבה השראה", אומר בכיר לשעבר בחיל. "בעיניי, הוא הכלאה של אמיר אשל ועמיקם נורקין, שכל אחד מהשניים האלה היה פנומן בדרכו. בר גדל תחת הכנפיים שלהם, אז זה די טבעי שהוא הושפע מהם".

במאי 2023 בר פיקד על החיל במבצע מגן וחץ ברצועת עזה וביולי אותה שנה במבצע בית וגן במחנה הפליטים ג'נין. במקביל, נדרש להתמודד עם מחאת טייסי המילואים, אשר הביעו התנגדות חריפה לשינויים שהממשלה הובילה במערכת המשפט.

באיגרת ששיגר במרץ 2023, ציין בר את חשיבותם של אנשי המילואים בחיל: "לא אתן יד לציור דמותכם באופן לא הוגן. אני מחויב לכם, אני מחויב לכשירותו של חיל האוויר, אני נחוש לשמור על כך עמכם מכל משמר. אני קורא לכם להמשיך ולהתייצב לשירות המילואים, כפי שעשיתם עד כה. זוהי האחריות שלי, של כולנו".

"לאף אחד לא עלה השתן לראש"

חיילים ומילואימניקים שמשרתים תחת בר מספרים ש"פיו וליבו שווים". לדבריהם, הוא מפקד נגיש, נעים הליכות ורגוע. "אחד האתגרים במלחמה הנוכחית היה להביא את היכולות של חיל האוויר לאיראן. זאת משימה שדרשה פיתוח של כל מיני טכנולוגיות ושיטות פעולה שלא היו לנו והוא הטיל אותה על הצוות מיוחד והקשיב לכל רעיון שעלה בשיחות שניהל, עם כל הדרגים. הייתה אווירה של פתיחות והקשבה לרעיונות יצירתיים", מספר חייל המשרת בחיל האוויר. "הוא קשוב גם לדרגים נמוכים יותר".

עוד מספרים פקודיו של בר שבימי שגרה הוא נוהג לבקר בכל בסיסי חיל האוויר ולשוחח עם החיילים. "חשוב לו לדבר עם החיילים. במהלך המתקפה נגד איראן, חיל האוויר היה פרוס בכל הארץ והוא ביקר בכל פעם במקום אחר. היה חשוב לו לומר לאנשים תודה פנים מול פנים, וגם לוודא שכולם מחוברים לאירוע", מספר אחד החיילים.

תיעוד של חיל האוויר לקראת היציאה למתקפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

תא"ל (במיל') ישראל (רליק) שפיר, לשעבר מפקד בסיס תל נוף, מגדיר את בר כמפקד ענייני שיודע לשלב בין מקצועיות, יחסי אנוש ונחישות. "הוא לויאלי מצד אחד, אבל עצמאי בחשיבה מצד שני", אומר שפיר ומייחס את הפרופיל התקשורתי הנמוך של בר לאופי שלו: "בר הוא איש צנוע, אפילו קצת מופנם. חיימוביץ' מוסיף: "אין ספק שיש לבר יכולות תקשורת טובות. הוא יודע לרדת למטה ברמה הטקטית ולעלות למעלה ברמה האסטרטגית".

על הקשר עם החילות שבשטח, אומר בכיר לשעבר בחייל, כי "תומר לא תופס את הסיוע לכוחות היבשה כסיוע, אלא כשותפות. כך הוא קורא לזה, שותפות. חיל האוויר נמצא בשבילם בכל מה שהם צריכים, ולהיפך. בקדנציה שלו לאף אחד לא עולה השתן לראש וגם אף אחד לא מתכופף כשיש רוח".

"תומר בר לא נכשל באירועי 7 באוקטובר"

תחקיר צה"ל על אירועי 7 באוקטובר מצא שחיל האוויר עמד בכוננויות שהוגדרו, למעט שני אירועים חריגים שנבעו מהירי הרקטי הנרחב על בסיסי החיל. לצד זאת, כוננויות השגרה לא תאמו הערכות למתקפה רחבה בהפתעה. אתגר מרכזי בפעילות החיל היה הבנת תמונת המצב והמיקוד הנדרש, כשרק בשעה 09:30 יצאה ההנחיה לתקוף במרחב הגדר - כלומר שלוש שעות לאחר פרוץ המלחמה.

"באשר לכישלונות שמיוחסים לחיל האוויר", אומר שפיר, "הביקורות על 'איפה היה חיל האוויר ב־7 באוקטובר' לא היו במקומן. בר לא ספג ביקורות אישיות כי הוא לא נכשל באירוע. מי שמכיר את מטריית ההגנה מבין שהוא לא נכשל ולכן הביקורות נגד החיל לא היו רלוונטיות. חיל האוויר היה נוכח ופעל נכון. לו החיל היה פרואקטיבי יותר, האסון יכול היה להיות גדול יותר".

לתחושת סא"ל (במיל') ב', "הטענה 'איפה היה חיל האוויר 8 שעות' היא שקרית. הדברים הללו עדיין לא ירדו מהפרק ורק לפני חודש ראש הממשלה בנימין נתניהו הזכיר במסיבת העיתונאים שלו את השאלה הזו. אבל גם אם תכננו להדיח את בר, הנסיבות בינתיים השתנו בגלל הניצחון מול חיזבאללה ואיראן. עכשיו יהיה הרבה יותר קשה להדיח את מי שעומד בראש הארגון שהיה חלק מהניצחון. הביקורות הן קצת 'האתמול', קצת התפספסו".

פיצוץ בנמל בנדר עבאס באיראן / צילום: ap, Razieh Pudat

"הכישלון הגדול בטבח בעוטף יושב גם עליו"

לצד זאת, יש גם מי שחושב אחרת לגבי האשמה של חיל האוויר בכלל ובר בפרט באירועי 7 באוקטובר. "הכישלון הגדול של 7 באוקטובר יושב גם עליו, וכך גם ההצלחה הגדולה באיראן. ולמה האסון בכל זאת לא נקשר לשמו של בר? כי הוא פרווה", אומר תא"ל במיל' א' שמשרת בסביבת מפקד חיל האוויר.

"הוא מפקד מעולה והוא איש טוב, נבון, מבצעי והתקפי, אבל הוא לא בולט. לכן לא 'נתפסים עליו'. הוא קצין מעולה אבל רגיל, בלי תעוזה יוצאת דופן ובלי דעות נחרצות. ואולי זה מה שצריך בימים אלה. אין לו דעה על כל דבר. הוא עושה מה שצריך, בלי יותר מדי רעש.

"כך לדוגמה, באשר לסרבנות הטייסים שקדמה למלחמה - בר ניסה להישאר על הגדר. הוא השעה ממילואים את מפקד בסיס רמת דוד לשעבר, אל"מ גלעד פלד, לאחר שלכאורה היה בין מובילי הקריאה לא להתייצב לשירות מילואים. אבל למחרת בוטלה השעייתו לאחר שבר קיבל את גרסתו של פלד שלא עודד אי־התייצבות. אמנם רק חמור לא משנה את דעתו, אבל זה לא היה המקרה כאן. ביטול ההשעיה נבע מישיבה על הגדר. מפקד חיל האוויר לא יכול להתנהל ככה".

מנגד, לדברי סא"ל (במיל') ב', התנהלותו של בר באירוע הסרבנים דווקא חיזק את מעמדו בחיל. "בהסתכלות בדיעבד, הגישה המכילה שלו אפשרה לחיל האוויר להצליח במלחמה וזה מה שבין היתר הביא את התוצאה של היום".

תא"ל (במיל') ד' מוסיף: "לבר כמובן יש חסרונות וטעויות, אבל כשמסתכלים בקונטקסט של המלחמה הממושכת הזאת והמורכבות שלה, הוא בסך הכול מצליח להתמודד לא רע. בר יודע להסתכל על אירועים באופן מערכתי. הוא גם מסתכל בצורה מפוכחת על המציאות. ב־7 באוקטובר בר הביט בהמציאות הקשה בעיניים פקוחות והצליח לתרגם את היכולות של האוויר לסיוע לכוחות היבשה".

"כולם ידעו מי היה מפקד חיל האוויר כשזה קרה"

ובחזרה לתקיפה ההיסטורית של חיל האוויר על אדמת איראן. בר היה מוכן לכך שנים רבות. הוא היה מהוגי תוכנית התקיפה והכיר אותה הרבה לפני שמדינת ישראל הוציאה אותה לפועל בחודש שעבר.

בראיון שהעניק לידיעות אחרונות עם כניסתו לתפקיד בשנת 2022, הוא אמר כי חיל האוויר מוכן למתקפה באיראן "מחר בבוקר" והעריך כי זה יקרה תחת המשמרת שלו. "אני חייב להניח שזה יקרה בתקופה שלי, והכתפיים כבר מבינות את כובד האחריות", הוא אמר אז. חלפו שלוש שנים והנבואה התגשמה.

"הוא תמיד אמר 'אני חייב לשמור על העליונות האווירית של החיל, ואפשר לצאת לדרך'. היה ברור לו שהוא האיש שעליו מוטלת האחריות באירוע בסדר גודל כזה", אומר סא"ל (במיל') ב'. "בסוף זו הייתה מלחמה של חיל האוויר באיראן, כמובן לצד גופים כמו אמ"ן והמוסד, אבל חיל האוויר היה 'הפרזנטור' של המהלך והוא היה זה שצריך להביא את התוצאות - והוא עשה את זה. חיל האוויר שיתק את האיראנים במהירות.

"ככה נכתבים תמיד סיפורי ההיסטוריה", מסכם ב'. "על האירוע של העליונות האווירית של מדינת ישראל עוד ידברו פה שנים וכולם ידעו מי היה מפקד חיל האוויר כשזה קרה. יהיו עוד אנשים שידברו עליהם ועוד יקבלו פה פרסים שונים, אבל תומר בר יהיה חלק מרכזי בתוך הסיפור הזה, ומגיע לו. אור הזרקורים לא יפסח עליו בעתיד".

עוד כתבות

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

השקל חותך את התשואות של הישראלים בשווקים חו"ל. האם כדאי להתמגן מפניו?

התחזקות השקל מול הדולר פוגעת משמעותית בתשואה של משקיעים המחזיקים בנכסים ומניות מעבר לים ● ובכל זאת, אריאל כהן מבנק לאומי ממליץ לא לשכוח שלתנודתיות של המט"ח יש גם יתרונות

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

סמל יאיר אליהו ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יאיר אליהו נפל בקרב בצפון רצועת עזה

יאיר ז"ל נפל בתאונה מבצעית. מפרטים ראשונים של האירוע עולה כי שני כלים הנדסיים, באגר ו-D-9, התנגשו זה בזה במהלך פעילות מבצעית ● מקור בארגוני הטרור הפלסטינים לערוץ אל-חדת' הסעודי: חמאס עדכן שהוא ימסור הערב למתווכות את תשובתו להצעה ● דיווח באל-מיאדין הלבנוני: כוחות מיוחדים של צה"ל פעלו קרקעית באזור דמשק ● 50 חטופים - 637 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

תיקון והתנצלות