גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בין עזה לאיראן: קווים לדמות של מפקד חיל האוויר תומר בר

דורות של מפקדי חיל אוויר חלמו להיות בנעליים של האלוף תומר בר, האיש שפיקד על חיסול נסראללה ובכירי חמאס והוביל את התקיפה ההיסטורית באיראן ● אולם, כשמקורביו משוחחים איתו על כך, הוא משיב: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר" ● ממכתב הסרבנים, דרך הטבח בעוטף ועד להישגים של חיל האוויר תחתיו: מיהו תומר בר?

אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל
אלוף תומר בר / צילום: דובר צה''ל

זמן קצר לאחר התקיפה של חיל האוויר באיראן ב־13 ביוני, שוחח תא"ל (במיל') צביקה חיימוביץ', לשעבר מפקד מערך ההגנה האווירית, עם חברו האלוף תומר בר, מפקד חיל האוויר ומי שהוביל את המהלך ההיסטורי. "החמאתי לו ואמרתי: 'תקשיב, אתה מפקד חיל האוויר שדורות של מפקדים חולמים להיות בנעליים שלו - להרוג את נסראללה, לתקוף בביירות, לחסל את (מוחמד) סינוואר ולתקוף באיראן. זה היה החלום שכולנו גדלנו עליו", משחזר חיימוביץ'.

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן
הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

בר השיב לו: "אני מוכן לוותר על הכול ולחזור ל־6 באוקטובר". הרגע הזה, אומר חיימוביץ', "מאוד משקף את בר. אני לא אוהב לדבר בקלישאות, אבל אם הייתי צריך לתאר אותו בשתי מילים, אז הייתי אומר 'קצין וג'נטלמן'. זה תיאור מדויק".

האלוף תומר בר מונה למפקד חיל האוויר ב־4 באפריל 2022 ומאז לא היה לו רגע דל, לטוב ולרע. הקדנציה שלו עד כה רוויית אירועים: החל מ"מכתב הסרבנים" של טייסי המילואים, דרך אירועי 7 באוקטובר ופרוץ מלחמת חרבות ברזל, חיסולי בכירים בעזה ובלבנון ועד רגע השיא - המתקפה ההיסטורית באיראן.

למרות כל הדרמות הללו, ועוד רבות אחרות, נדמה שבר עצמו נותר מתחת לרדאר התקשורתי והציבורי. הוא לא ספג ביקורת אישית חריפה על "מכתב הסרבנים" או על הטבח בעוטף, וגם לא עמד במרכז השיח התקשורתי סביב ההצלחות של חיל האוויר מול איראן.

"הוא כל הזמן בורח מהחשיפה התקשורתית", מספר חיימוביץ'. "במהלך המלחמה הסתכלתי מהצד ומאוד חרה לי שבר לא זוכה להערכה מלאה, אך הוא השיב לי: 'מה אני צריך את זה? אני לא עושה את הדברים האלה בשביל פרגון'. בר הוא לא איש תקשורת. הוא לא איש יחסי ציבור. הוא לא מחפש את התדמית. אבל כשמותחים ביקורת על חיל האוויר - הוא לוקח אותה באופן אישי נגדו".

מגידול אבטיחים ובצל למפקד חיל האוויר

האלוף תומר בר, במקור תומר בר שירה, נולד בשנת 1969 בכפר יהושע בעמק יזרעאל וגדל בשכנות לקודמו בתפקיד, עמיקם נורקין. הוא היה הילד החמישי מבין שישה במשפחת חקלאים שגידלה אבטיחים, בצל ועופות. אחד מאחיו, רונן בר שירה, הורשע בגיוס תרומות במרמה למטה המאבק להשבת גלעד שליט משבי חמאס, ונשלח ב־2017 ל־10 שנות מאסר.

ב־1987 התגייס תומר בר לצה"ל וסיים קורס טיס בהצטיינות. לאחר סיום הקורס, הוא שירת כלוחם צוות אוויר בטייסות 110 ו־116 ובהמשך שימש כסגן מפקד טייסת 140 וכסגן מפקד טייסת 105. כעשור לאחר מכן, בר מונה לראש ענף במחלקת מבצעים וב־2002 החליף את עמיקם נורקין כמפקד טייסת 133.

בהמשך, בר מונה למפקד טייסת 69, שם שירת בין היתר במהלך מלחמת לבנון השנייה. תחת כהונתו, התכוננה הטייסת למבצע תקיפת הכור הגרעיני בסוריה, שיצא לפועל רק לאחר שבר סיים את תפקידו.

בשנת 2007 מונה בר לראש מחלקת מבצעים וכשלוש שנים מאוחר יותר מונה למפקד בית הספר לטיסה בחצרים. בפברואר 2012, הוא הועלה לדרגת תא"ל ומונה למפקד בסיס תל נוף, שם פיקד גם במהלך מבצע עמוד ענן, עד 2014, אז מונה לראש להק מבצעי אוויר ולראש המטה, בין היתר במהלך העימות האווירי בין ישראל לסוריה ואיראן.

ביוני 2020, הועלה בר לדרגת אלוף ומונה לראש אגף התכנון ובניין הכוח הרב־זרועית, תפקיד אותו מילא עד שנכנס ללשכת מפקד חיל האוויר. הייתה זו הפעם הרביעית שבה החליף את נורקין בתפקיד. "בר ממש צעד אחרי נורקין בשרשרת הפיקוד ושאב ממנו הרבה השראה", אומר בכיר לשעבר בחיל. "בעיניי, הוא הכלאה של אמיר אשל ועמיקם נורקין, שכל אחד מהשניים האלה היה פנומן בדרכו. בר גדל תחת הכנפיים שלהם, אז זה די טבעי שהוא הושפע מהם".

במאי 2023 בר פיקד על החיל במבצע מגן וחץ ברצועת עזה וביולי אותה שנה במבצע בית וגן במחנה הפליטים ג'נין. במקביל, נדרש להתמודד עם מחאת טייסי המילואים, אשר הביעו התנגדות חריפה לשינויים שהממשלה הובילה במערכת המשפט.

באיגרת ששיגר במרץ 2023, ציין בר את חשיבותם של אנשי המילואים בחיל: "לא אתן יד לציור דמותכם באופן לא הוגן. אני מחויב לכם, אני מחויב לכשירותו של חיל האוויר, אני נחוש לשמור על כך עמכם מכל משמר. אני קורא לכם להמשיך ולהתייצב לשירות המילואים, כפי שעשיתם עד כה. זוהי האחריות שלי, של כולנו".

"לאף אחד לא עלה השתן לראש"

חיילים ומילואימניקים שמשרתים תחת בר מספרים ש"פיו וליבו שווים". לדבריהם, הוא מפקד נגיש, נעים הליכות ורגוע. "אחד האתגרים במלחמה הנוכחית היה להביא את היכולות של חיל האוויר לאיראן. זאת משימה שדרשה פיתוח של כל מיני טכנולוגיות ושיטות פעולה שלא היו לנו והוא הטיל אותה על הצוות מיוחד והקשיב לכל רעיון שעלה בשיחות שניהל, עם כל הדרגים. הייתה אווירה של פתיחות והקשבה לרעיונות יצירתיים", מספר חייל המשרת בחיל האוויר. "הוא קשוב גם לדרגים נמוכים יותר".

עוד מספרים פקודיו של בר שבימי שגרה הוא נוהג לבקר בכל בסיסי חיל האוויר ולשוחח עם החיילים. "חשוב לו לדבר עם החיילים. במהלך המתקפה נגד איראן, חיל האוויר היה פרוס בכל הארץ והוא ביקר בכל פעם במקום אחר. היה חשוב לו לומר לאנשים תודה פנים מול פנים, וגם לוודא שכולם מחוברים לאירוע", מספר אחד החיילים.

תיעוד של חיל האוויר לקראת היציאה למתקפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

תא"ל (במיל') ישראל (רליק) שפיר, לשעבר מפקד בסיס תל נוף, מגדיר את בר כמפקד ענייני שיודע לשלב בין מקצועיות, יחסי אנוש ונחישות. "הוא לויאלי מצד אחד, אבל עצמאי בחשיבה מצד שני", אומר שפיר ומייחס את הפרופיל התקשורתי הנמוך של בר לאופי שלו: "בר הוא איש צנוע, אפילו קצת מופנם. חיימוביץ' מוסיף: "אין ספק שיש לבר יכולות תקשורת טובות. הוא יודע לרדת למטה ברמה הטקטית ולעלות למעלה ברמה האסטרטגית".

על הקשר עם החילות שבשטח, אומר בכיר לשעבר בחייל, כי "תומר לא תופס את הסיוע לכוחות היבשה כסיוע, אלא כשותפות. כך הוא קורא לזה, שותפות. חיל האוויר נמצא בשבילם בכל מה שהם צריכים, ולהיפך. בקדנציה שלו לאף אחד לא עולה השתן לראש וגם אף אחד לא מתכופף כשיש רוח".

"תומר בר לא נכשל באירועי 7 באוקטובר"

תחקיר צה"ל על אירועי 7 באוקטובר מצא שחיל האוויר עמד בכוננויות שהוגדרו, למעט שני אירועים חריגים שנבעו מהירי הרקטי הנרחב על בסיסי החיל. לצד זאת, כוננויות השגרה לא תאמו הערכות למתקפה רחבה בהפתעה. אתגר מרכזי בפעילות החיל היה הבנת תמונת המצב והמיקוד הנדרש, כשרק בשעה 09:30 יצאה ההנחיה לתקוף במרחב הגדר - כלומר שלוש שעות לאחר פרוץ המלחמה.

"באשר לכישלונות שמיוחסים לחיל האוויר", אומר שפיר, "הביקורות על 'איפה היה חיל האוויר ב־7 באוקטובר' לא היו במקומן. בר לא ספג ביקורות אישיות כי הוא לא נכשל באירוע. מי שמכיר את מטריית ההגנה מבין שהוא לא נכשל ולכן הביקורות נגד החיל לא היו רלוונטיות. חיל האוויר היה נוכח ופעל נכון. לו החיל היה פרואקטיבי יותר, האסון יכול היה להיות גדול יותר".

לתחושת סא"ל (במיל') ב', "הטענה 'איפה היה חיל האוויר 8 שעות' היא שקרית. הדברים הללו עדיין לא ירדו מהפרק ורק לפני חודש ראש הממשלה בנימין נתניהו הזכיר במסיבת העיתונאים שלו את השאלה הזו. אבל גם אם תכננו להדיח את בר, הנסיבות בינתיים השתנו בגלל הניצחון מול חיזבאללה ואיראן. עכשיו יהיה הרבה יותר קשה להדיח את מי שעומד בראש הארגון שהיה חלק מהניצחון. הביקורות הן קצת 'האתמול', קצת התפספסו".

פיצוץ בנמל בנדר עבאס באיראן / צילום: ap, Razieh Pudat

"הכישלון הגדול בטבח בעוטף יושב גם עליו"

לצד זאת, יש גם מי שחושב אחרת לגבי האשמה של חיל האוויר בכלל ובר בפרט באירועי 7 באוקטובר. "הכישלון הגדול של 7 באוקטובר יושב גם עליו, וכך גם ההצלחה הגדולה באיראן. ולמה האסון בכל זאת לא נקשר לשמו של בר? כי הוא פרווה", אומר תא"ל במיל' א' שמשרת בסביבת מפקד חיל האוויר.

"הוא מפקד מעולה והוא איש טוב, נבון, מבצעי והתקפי, אבל הוא לא בולט. לכן לא 'נתפסים עליו'. הוא קצין מעולה אבל רגיל, בלי תעוזה יוצאת דופן ובלי דעות נחרצות. ואולי זה מה שצריך בימים אלה. אין לו דעה על כל דבר. הוא עושה מה שצריך, בלי יותר מדי רעש.

"כך לדוגמה, באשר לסרבנות הטייסים שקדמה למלחמה - בר ניסה להישאר על הגדר. הוא השעה ממילואים את מפקד בסיס רמת דוד לשעבר, אל"מ גלעד פלד, לאחר שלכאורה היה בין מובילי הקריאה לא להתייצב לשירות מילואים. אבל למחרת בוטלה השעייתו לאחר שבר קיבל את גרסתו של פלד שלא עודד אי־התייצבות. אמנם רק חמור לא משנה את דעתו, אבל זה לא היה המקרה כאן. ביטול ההשעיה נבע מישיבה על הגדר. מפקד חיל האוויר לא יכול להתנהל ככה".

מנגד, לדברי סא"ל (במיל') ב', התנהלותו של בר באירוע הסרבנים דווקא חיזק את מעמדו בחיל. "בהסתכלות בדיעבד, הגישה המכילה שלו אפשרה לחיל האוויר להצליח במלחמה וזה מה שבין היתר הביא את התוצאה של היום".

תא"ל (במיל') ד' מוסיף: "לבר כמובן יש חסרונות וטעויות, אבל כשמסתכלים בקונטקסט של המלחמה הממושכת הזאת והמורכבות שלה, הוא בסך הכול מצליח להתמודד לא רע. בר יודע להסתכל על אירועים באופן מערכתי. הוא גם מסתכל בצורה מפוכחת על המציאות. ב־7 באוקטובר בר הביט בהמציאות הקשה בעיניים פקוחות והצליח לתרגם את היכולות של האוויר לסיוע לכוחות היבשה".

"כולם ידעו מי היה מפקד חיל האוויר כשזה קרה"

ובחזרה לתקיפה ההיסטורית של חיל האוויר על אדמת איראן. בר היה מוכן לכך שנים רבות. הוא היה מהוגי תוכנית התקיפה והכיר אותה הרבה לפני שמדינת ישראל הוציאה אותה לפועל בחודש שעבר.

בראיון שהעניק לידיעות אחרונות עם כניסתו לתפקיד בשנת 2022, הוא אמר כי חיל האוויר מוכן למתקפה באיראן "מחר בבוקר" והעריך כי זה יקרה תחת המשמרת שלו. "אני חייב להניח שזה יקרה בתקופה שלי, והכתפיים כבר מבינות את כובד האחריות", הוא אמר אז. חלפו שלוש שנים והנבואה התגשמה.

"הוא תמיד אמר 'אני חייב לשמור על העליונות האווירית של החיל, ואפשר לצאת לדרך'. היה ברור לו שהוא האיש שעליו מוטלת האחריות באירוע בסדר גודל כזה", אומר סא"ל (במיל') ב'. "בסוף זו הייתה מלחמה של חיל האוויר באיראן, כמובן לצד גופים כמו אמ"ן והמוסד, אבל חיל האוויר היה 'הפרזנטור' של המהלך והוא היה זה שצריך להביא את התוצאות - והוא עשה את זה. חיל האוויר שיתק את האיראנים במהירות.

"ככה נכתבים תמיד סיפורי ההיסטוריה", מסכם ב'. "על האירוע של העליונות האווירית של מדינת ישראל עוד ידברו פה שנים וכולם ידעו מי היה מפקד חיל האוויר כשזה קרה. יהיו עוד אנשים שידברו עליהם ועוד יקבלו פה פרסים שונים, אבל תומר בר יהיה חלק מרכזי בתוך הסיפור הזה, ומגיע לו. אור הזרקורים לא יפסח עליו בעתיד".

עוד כתבות

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ממקבל העבודות הסדרתי: מהנדס התוכנה שטלטל את עמק הסיליקון

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן