גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan
מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

מניית רובינהוד (Robinhood), פלטפורמת המסחר העצמאי שמלהיבה את הצעירים, נסקה בשנה האחרונה ב־336% והגיעה לשווי מדהים של 86.5 מיליארד דולר, שיא כל הזמנים. בימים האחרונים המשקיעים ממשיכים להקפיץ את המניה כשבשוק נשמעות ספקולציות על כך שהיא עשויה, אולי, להיכנס בקרוב למדד S&P 500 היוקרתי.

הנפקת הענק של איטורו יוצאת לדרך ועשויה לכלול מרוויח מפתיע במיוחד
קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

היא בין אפליקציות המסחר הפופולריות בארה"ב, עם יותר מ־26 מיליון משתמשים שסוחרים בנכסים ששווים יחד מעל 220 מיליארד דולר. אבל הדרך של רובינהוד לפסגה לא הייתה קלה. ההנפקה אליה יצאה בשנת 2021, לפי שווי של כ־32 מיליארד דולר הוכרזה ככישלון. שנה אחרי שהגיעה לנאסד"ק היא הספיקה לאבד יותר מ־80% מהשווי שלה ונסחרה ברמות שפל. השם שלה נקשר בשערוריות שהגיעו עד לבית הנבחרים האמריקאי והיא כמעט הגיעה לפשיטת רגל.

איך חברה בקריסה הופכת בתוך שנים ספורות לאחת המניות הלוהטות בוול סטריט? ומה מוצאים בה המשקיעים?

שני אאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

רובינהוד נוסדה בשנת 2013 ע"י שני צעירים שהכירו במהלך לימודי מתמטיקה באוניברסיטת סטנפורד בארה"ב, באיג’ו באט (כיום בן 41) וולדימיר טנב (בן 38). שניהם הפכו למיליאדרים בעקבות הצלחתה של רובינהוד ושוויו של כל אחד מהם מוערך כיום ב־5־6 מיליארד דולר, לפי פורבס. שניהם ילדים למהגרים לארה"ב. טנב נולד בבולגריה ב־1987 ובגיל חמש עבר עם הוריו לארה"ב, שעבדו בבנק העולמי ובאט נולד ב־1984 בארה"ב להורים מהודו, כאשר אביו עבד בחברת החלל האמריקאית נאס"א. שני אאוטסיידרים שמצהירים על הרצון לשנות את העולם, וכנראה גם להרוויח לא מעט כסף בדרך.

הרקע של השניים יכול להסביר את השם שבחרו לחברה "רובינהוד", על שם הספר הידוע על הגיבור שגונב מהעשירים ומחלק לעניים. רובינהוד חרטה על דגלה את הרצון לפתוח את עולם ההשקעות לכולם. מסחר ללא עמלות (עליו נרחיב בהמשך), אפשרות לסחור בשברי מניות ובסכומים קטנים, ויוזמות השקעה שיש שיכנו חדשניות ויש שיכנו ספקולטיביות (גם עליהן נרחיב בהמשך). "דמוקרטיזציה של עולם הפיננסים", הם קראו לזה.

דרך עמוסה בכשלונות וסקנדלים

אבל ההנפקה, כאמור, לא הייתה חלקה. בשנת 2021, רגע לפני שהחברה הונפקה בנאסד"ק, היא הייתה מעורבת בשערורייה גדולה - סאגת גיימסטופ. קבוצת משקיעים קטנים התאגדו יחד נגד השורטיסים הגדולים בשוק והקפיצו, בעיקר באמצעות אפליקציית רובינהוד, שורה של מניות שהכרישים בוול סטריט הימרו להפיל. מחברת המשחקים גיימסטופ, דרך רשת בתי הקולנוע AMC ועד חברת הטלפונים בלאקברי - כולן זינקו לפתע בשיעורים פנומנליים של עד אלפי אחוזים בתוך זמן קצר והשורטיסים נאלצו לרשום הפסדים. הרשתות געשו, התקשורת סערה, ולרגע נראה היה שדוד ניצח את גוליית. אבל במהירות שבא הגיעה העלייה, הגיעה גם ההתרסקות והמשקיעים הקטנים שלא יצאו בזמן הפסידו הון. במידה רבה, דוד לא ניצח את גוליית, אלא במקום הכרישים של וול סטריט, משפיעני רשת היו אלו שניצלו את המשקיעים הקטנים. אלו ידעו לצאת בזמן, והשאר נאלצו לרשום הפסדים.

במהלך הזינוק ההוא במניות ה"מם" (Meme, מניות שזוכות להייפ ברשת ללא קשר לפעילות העסקית שלהן), רובינהוד כמעט הגיעה לפשיטת רגל. בסוף שנת 2021 היא רשמה הפסד ענק של כמעט 3.7 מיליארד דולר. בשנת 2022 דוח של הוועדה לשירותים פיננסים בבית הנבחרים האמריקאי האשים את החברה ב"פרקטיקות עסקיות בעייתיות, ניהול סיכונים לא ראוי ותרבות של תעדוף צמיחה על פני יציבות", וחשף כי רובינהוד התבקשה להפקיד ערבויות למסלקה האמריקאית בהיקף של 3 מיליארד דולר, סכום עצום שלא היה ברשותה. למזלה, המסלקה הסכימה להתפשר על ערבות נמוכה בהרבה של 734 מיליון דולר, אך רובינהוד לא לקחה סיכון ועצרה את האפשרות לקנות את מניית גיימסטופ (למכור היה ניתן), מה שעורר עליה את זעמם של הלקוחות שלה. האירוע הזה הוא גם מה שהוביל לשימוע בקונגרס.

למרות ההצהרות, המודל של רובינהוד לא באמת חינמי, העלויות פשוט לא שקופות לציבור. "הלקוח רואה אפס עמלות, אבל הוא משלם בכך שמוכרים לו מניה במחיר גבוה יותר", מסביר גורם בשוק. "המודל העסקי של רובינהוד הוא למכור את ה'אורדר־פלואו' (order flow), תשלום עבור זרימת פקודות. כלומר, רובינהוד לא מבצעת את העסקאות בעצמה, אלא דרך גופים שהם 'עושי שוק' כמו ג'יי.פי מורגן או סיטאדל (Citadel). ההוראה של הלקוח לא מגיעה ישירות לבורסה, אלא לגוף כזה שרואה את ההוראות מכל הלקוחות, נותן מחיר טוב יותר לעצמו ופחות טוב ללקוח, גוזר את הרווח לעצמו ומתחלק עם רובינהוד. אבל הלקוח רואה שאין עמלה והוא מרוצה. בפועל, העלות שלו הרבה יותר גבוהה מאשר אם העמלה הייתה שקופה".

אלה אמנם לא כל ההכנסות של רובינהוד, ויש לה גם הכנסות מריבית והשקעות, אך הפרקטיקה הזו מהווה 64% מהכנסות החברה. ההכנסה השנתית הממוצעת של החברה מכל לקוח, אגב, הסתכמה בסוף הרבעון הראשון של 2025 בסכום של 145 דולר.

השיטה הבעייתית הזו הייתה גם בליבו של השימוע הסוער בקונגרס האמריקאי בשנת 2021 על רובינהוד. חברת הקונגרס הסוציאליסטית אלכסנדריה אוקסיו-קורטז תקפה את טנב כשאמרה כי האפליקציה למעשה מעודדת את הצעירים לקחת סיכונים: "אם הסרת ההכנסות שאתם מרוויחים מתשלום עבור זרימת הזמנות (והחזרתם ללקוח. נ"א) תגרום לביטול עמלות החינם, האם זה לא אומר שמסחר ברובינהוד אינו למעשה בחינם מלכתחילה? אתם פשוט מסתירים את העלות".

אפשר בהחלט גם לראות שמשקיעים צעירים ברובינהוד כלל לא מבינים שיש להם עלות נסתרת כזו. רק לפני ארבעה חודשים לקוח חדש ברובינהוד שאל לתומו בפורום של רדיט איך יכול להיות שהוא הפסיד כסף על מניה מסוימת "למרות שמחיר המניה עלה בבירור, הפסדתי כסף. למה הפסדתי 3% מאז שרגע שקניתי את המניה?". רק אחד מתוך 20 המגיבים שם ידע להשיב לו את הסיבה הנכונה. או כמו שגורס המשפט הידוע על אפליקציות חינמיות, "אם אתה לא משלם על המוצר - אתה המוצר".

הסאגה הזו העיבה גם על מחיר המניה, יחד עם תזמון עגום - עם סיומה של הגאות בשוק המניות האמריקאי ומעבר לשוק דובי. כך, היא התרסקה משווי של 32 מיליארד דולר בהנפקה, לפחות מ־6 מיליארד דולר בשפל. כדי להשתקם מהתדמית של חברה שמעורבת בסקנדל, המייסדים ניסו להוריד פרופיל, והחברה נסחרה סביב אותן רמות שפל במשך כמעט שנתיים. ואז, לאט לאט, ובשנה האחרונה מהר מהר, היא פרצה.

היקף הנכסים המנוהלים אצלה בפלטפורמה (מניות, אופציות, קריפטו וכו') עמד בסוף הרבעון הראשון של השנה הנוכחית על 221 מיליארד דולר, כאמור, מול 193 מיליארד דולר בסוף השנה שעברה. אגב, מדובר בזינוק של יותר מפי 3.5 לעומת אותו הנתון בשנת 2022.

העמלות הנסתרות של רובינהוד מתגלגלות כמובן לשורת ההכנסות והרווח. ההכנסות שלה בשנת 2024 הסתכמו בקרוב ל־3 מיליארד דולר, זינוק של 58% ביחס לשנה שלפניה וב־210% ביחס לשנת 2020. ברבעון הראשון של השנה הנוכחית רובינהוד כבר הכניסה 927 מיליון דולר ברבעון אחד. אם היא תמשיך באותו הקצב, תיאורטית, היא תגיע להכנסות של 3.7 מיליארד דולר בשנה - שיא כל הזמנים.

מעבר לכך, רובינהוד עברה לרווח בשנה שעברה עם כ־1.41 מיליארד דולר, לעומת הפסד של יותר מחצי מיליארד דולר בשנה שלפניה, יותר ממיליארד דולר בשנת 2023 והפסד של כמעט 3.7 מיליארד דולר, כאמור, בשנת 2022.

הצעירים משתלטים על וול סטריט

בשוק מסבירים כי "3 שנים המניה הייתה הרבה מתחת למחיר ההנפקה, אבל הפוקוס שלהם בשנה האחרונה היה הרבה מאוד על מוצרי השקעה חדשים, נכנסו חזק ללקוחות הקריפטו וגם במכשירים לטווח ארוך. החברה יצאה בקמפיינים מאוד אגרסיביים, נתנה ללקוחות בונוס של 3% מכל הפקדה של כסף בפלטפורמה והם חווים רנסנס". במוצרים לטווח ארוך הכוונה היא לכך ש"הם יודעים לתפעל קרנות השתלמות, לתמוך במוצרים פנסיונים. זה עדיין רק בחיתולים, אבל הם נכנסים לשם. זו ראיה אסטרטגית, הצעירים נכנסים למסחר באפליקציה ולאט לאט יעבירו לשם את הפנסיה. צעירים בני 30 רואים את עולם ההשקעות אחרת מההורים שלהם, גם תיאבון הסיכון שלהם שונה והדרך שבה הם רוצים לנהל את כספי הפנסיה שונה מההורים שלהם". הגיל החציוני של סוחרי רובינהוד, אגב, עומד על 35, וגודל התיק הממוצע עומד על 7,500 דולר - קטן פי 18 מהנתון המקביל באפליקציית המסחר של מורגן סטנלי, E-Trade.

אבל יש גם גורמים חיצוניים שהקפיצו את המניה. בשנה וחצי האחרונות המסחר בקריפטו נכנס עמוק למיינסטרים האמריקאי בשל השקה של תעודות סל המאפשרות מסחר במטבעות המבוזרים ותמיכתו המובהקת של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ בתחום. גם האווירה החיובית בוול סטריט כולה סייעה. עלייתה של רובינהוד שלובה במגמה שהולכת ומתחזקת מאז הקורונה - ההצטרפות של הצעירים.

"מאז הקורונה יש יותר ויותר לקוחות 'ריטייל' שמצטרפים למסחר עצמאי בשוק", אומר לגלובס גורם בכיר בשוק הטרייד. "המערכות מונגשות הרבה יותר טוב ללקוחות, גם באמצעות אפליקציות כמו רובינהוד". על השינוי הגדול יעיד גם מחקר חדש של בנק השקעות ג'פריס, שמעריך כי חלקם של המשקיעים הצעירים במסחר היומי בוול סטריט הוכפל לאחרונה ל־20.5% לעומת כ־10% מהפעילות בשנת 2010. עד כמה מדובר בשיעור משמעותי? לשם השוואה, קרנות גידור אחראיות ל־15% מנפח המסחר.

גורם בשוק מסביר ש"חווית הלקוח ברובינהוד טובה בהרבה, אפשר לפתוח חשבון תוך 2 דקות ולא לחכות שבועיים ויש להם מגוון של נכסים כמו מניות ואופציות, אבל גם קריפטו, חוזים עתידיים ואופציות על חוזים עתידיים, אבל לא אגרות חוב".

רובינהוד מציעה מסחר גם בשברירי מניות, מה שמאפשר למשקיעים קטנים ליהנות מהתשואות של חברות ענק, בלי להיאלץ לשלם מאות דולרים למניה. בנוסף, יש בה נדבך חברתי. היא מאפשרת לקבל עצות ממשקיעים אחרים ולראות באלו נכסים הם סוחרים, מה אסטרטגיות המסחר שלהם וכמה רווח או הפסד הם צברו. עם זאת, היא פעילה בעיקר בשוק האמריקאי ולא זמינה לישראלים.

בין האופטימיות של ווד לפסימיות של האנליסטים

האם לרובינהוד יש עוד לאן לעלות? תלוי את מי שואלים. מרבית האנליסטים בוול סטריט מתמחרים מחיר יעד שנמוך בכ־25% ממחיר המניה הנוכחי (74 דולר) לפי יאהו פייננס. עם זאת, 15 מתוך 22 האנליסטים המסקרים את המניה ממליצים על קנייה. אחרי העלייה הנוכחית, רובינהוד נסחרת במכפיל של 62 על הרווחים שלה, תמחור לא נמוך. "שווי השוק של רובינהוד, בשילוב עם הסיכונים הטמונים במודל העסקי, מקשים על מציאת הצדקה לרכישת המניה ברמות האלו. למשקיעים עדיף כנראה לחכות לירידה", כתבו ב־"The Motely Fool".

אבל יש מי שבכל זאת מאמינה במניה - קת'י ווד. לאחרונה רכשה ווד באמצעות קרן הדגל שלה ARK מניות של החברה תמורת עלות מוערכת של 24 מיליון דולר. כך או כך, רובינהוד הוכיחה לאורך השנים שהיא יודעת לעשות את הבלתי ייאמן. ייתכן שגם הפעם היא תפתיע את כולם.

עוד כתבות

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

מארבעה נשאר אחד: מאבקי הכוחות והכסף הגדול שטלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביה"ד קבע: רכיב לא מוצדק יכול להפוך תלוש שכר לפיקטיבי

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?