הנשיא טראמפ / צילום: ap, Jacquelyn Martin
10:00- דיווח בוושינגטון פוסט: גורמים רשמיים באיחוד האירופי מעריכים שתוכנת הגרעין של איראן נפגעה קשות אך לא הושמדה. באירופה דוחפים להסכן גרעין עם איראן וטוענים כי זו הדרך היחידה לפקח ולעקוב מקרוב אחר מצב התוכנית, וכי התקיפות במתקני הגרעין העניקו לטהראן תמריצים חדשים לפתח נשק גרעיני בחשאי
08:40- טראמפ: איראן מסרבת לפיקוח על תוכנית הגרעין שלה או להפסיק את העשרת האורניום, אם הם לא יתפשרו על זה לא יהיו לנו שיחות מועילות. החזרנו את תוכנית הגרעין שלהם לאחור לצמיתות
8:00- חמאס הודיע אמש באופן רשמי כי העביר תשובה ברוח חיובית למתווכות - והביע נכונות להיכנס מיד למשא ומתן.
גורם ישראלי אישר הלילה (בין שישי לשבת) כי ישראל קיבלנו את תשובת חמאס מהמתווכות וכי לומדים את פרטיה.
גם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס לתשובת ארגון הטרור, ואמר הבוקר כי "חמאס הגיב ברוח חיובית" להצעת הפסקת האש בתיווך אמריקני. הנשיא הוסיף כי "זה טוב, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא". עם זאת, הוא ציין כי טרם עודכן בפרטים האחרונים במשא ומתן.
בהצהרה שפרסם ארגון הטרור נמסר: "אנו מוכנים לדון בפרטים ולהגיע להסכם". מוקדם יותר דיווח ערוץ אל-ערבי הקטארי כי הארגון העביר את תשובתו בצירוף בקשה לתיקונים קלים, וסוכנות רויטרס העריכה כי מדובר בצעד שעשוי לקדם את ההסכם.
לפי אל-ערביה, עדיין קיימת מחלוקת סביב שתי נקודות עיקריות במתווה לשחרור החטופים. על פי הדיווח, המתווכות קיבלו ערבויות אמריקניות לכך שהלחימה לא תחודש בתום 60 ימי הפסקת האש - אך חמאס דורש התחייבות רשמית ומוחלטת מצד ארה"ב להפסקת מלחמה כוללת.
שבישראל הניחו שיהיו פערים בעמדת חמאס בסוגיות פריסת כוחות הצבא ברצועה, הסיוע ההומניטרי והערבויות שיקבלו מארה"ב. כעת בישראל בודקים באיזה אופן התשובה של חמאס מתכתבת עם העמדה הישראלית והאם ניתן להגיע להסכמות במסגרת משא ומתן.
ערוץ אל-ע'ד המצרי דיווח כי תשובת חמאס להצעת הפסקת האש צפויה לכלול ניסוח חדש לשלוש נקודות שבמחלוקת, אך לא תסטה משמעותית מהנוסח של הצעת וויטקוף, שעודכנה בתיווך מצרים וקטאר.
לפי הדיווח, חמאס צפוי להדגיש את הצורך בהכנסת סיוע הומניטרי לרצועה בכמויות שיאפשרו תפקוד שוטף של מאפיות ובתי חולים, תוך הבהרה שהסיוע יועבר רק דרך האו"ם, הסהר האדום וגורמים בין-לאומיים - ולא דרך מנגנון הסיוע החדש של החברה האמריקנית. גם ב ערוץ אל-חדת' הסעודי נכתב כי חמאס דורש ערבויות להכנסה חופשית וחזרה למודל הסיוע הישן שבו ארגוני האו"ם אחראים על כניסתו וחלוקתו.
בנוגע לפריסת כוחות, חמאס לא יתנגד לשינויים קלים בגבולות הנסיגה - כל עוד ייעשה תיאום מוקדם במסגרת משא ומתן עקיף. כמו כן, אף שלא ידרוש הארכת מועד רשמית של השיחות, חמאס מבקש להבטיח שהמשא ומתן יימשך גם לאחר תום 60 הימים - עד לגיבוש הסכם כולל בין הצדדים.
פורסם לראשונה ב-N12