גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר
חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

פאפא ג'ונס ישראל בהתרחבות ראשונה מעבר לים: מנכ"ל הרשת בישראל, מוטי ריכטר, קיבל את הזיכיון להפעיל את פעילות רשת הפיצות בהולנד, הכוללת כיום 15 סניפים. על פי התוכנית, בחמש השנים הקרובות ייפתחו 50 סניפים.

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה
פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

"ברשת העולמית ראו את ההצלחה וההתפתחות שלנו בארץ, כשאת מה שהתחייבנו לעשות בחמש שנים עשינו בשנתיים", מספר ריכטר לגלובס. "אנחנו נחשבים לרשת עם ממוצע המכירות השבועי במקום הראשון או השני העולמי, ולכן הם פנו אלינו לפני כשנה וחצי בנוגע להולנד".

לדברי ריכטר, הוא בחן את השוק ההולנדי במשך יותר מחצי שנה עד שגיבש מסקנות, "בגלל השוני בין הולנד לבין ישראל. להולנדים למשל אין מלחמות, וזה מאוד משפיע. בהולנד יש שחקנים הרבה יותר גדולים, כמו רשת מקומית עם 300 סניפים ודומינוס עם 350 סניפים, זה לא כמו בארץ שמדובר ב-60 או 100. גם הפריסה שונה, אין כמעט בנייה חדשה וקשה מאוד למצוא נכסים.

"חוקי הזכיינות שונים מאלו שקיימים בארץ, ויש מגבלות שיווק לגבי שליחת SMS לחברי מועדון הלקוחות, או מעקב ברשתות אחרי מי שגלש באתר, והמידע שניתן לקבל על כל לקוח. גם העלויות שונות - הודעות ה-SMS יותר יקרות מאשר בארץ. בישראל אנחנו שולחים פעמיים בשבוע, ובהולנד יותר נהוג לעבוד במיילים".

מה בכל זאת הכריע את הכף? "הפוטנציאל אדיר. בנינו אסטרטגיה שיווקית, ולמדנו הכול לעומק. אחרי משא ומתן עם הרשת הבינלאומית החלטנו שאנחנו הולכים על זה, פותחים משרדים ובונים מפעל. ב-1 ביולי החלפנו את אתר האינטרנט, ואנחנו מתחילים לפתח את השוק ומשיקים את עצמנו". ההשקעה הראשונית עומדת על כ-3 מיליון אירו.

זינוק במערכה האיראנית

ריכטר, לשעבר מנהל הרשת וסמנכ"ל התפעול בפיצה האט ישראל, מחזיק בזיכיון פאפא ג'ונס ומכהן כמנכ"ל מאז מרץ 2020, וליתר דיוק, שלושה ימים לפני הסגר הראשון של מגפת הקורונה.

הוא קיבל לידיו שלושה סניפים כושלים, וכיום הרשת מונה 41 סניפים לצד מפעל בפתח תקווה שמייצר את הבצק והרטבים. הבצק מיוצר על פי מתכון סודי, ונציג מהרשת הבינלאומית מגיע לארץ אחת לחודש לצורך בקרה. את המהלך הנוכחי מוביל ריכטר יחד עם אשתו חן שמשמשת כמנהלת השיווק של הרשת - היא נמצאת בארץ, בעוד הוא חי על הקו.

הרשת הבינלאומית נוסדה ב-1984, ופועלת ב-50 מדינות עם כ-6,000 סניפים. ההכנסות הגלובליות שלה עמדו ב-2024 על כ-3.9 מיליארד דולר. בארה"ב היא הרשת הרביעית מבחינת הכנסות, כשלפניה דומינוס, פיצה האט וליטל סיזרס.

במהלך המערכה האיראנית זינקו מכירות המותג בישראל בכ-40%, בעיקר מכיוון שהרשת הייתה בין העסקים היחידים שהיו פתוחים - אם כי עם כוח אדם מצומצם, וסניפים שנסגרו מוקדם מהרגיל. "עברנו כל כך הרבה משברים בשנים האחרונות, וכל משבר יכול לפגוע בעסק", אומר ריכטר. "בסוף היום צריך לשלם משכורות ולשלם מסים, ואף אחד לא יעזור לנו בזה".

"מלכלכים את התחום"

ריכטר הוא מהקולות הבולטים והיחידים נגד ההתנהלות של וולט והעמלות שהיא גובה מהמסעדנים, בעיקר מאז שהעלתה את דמי התפעול בתחילת השנה והזעם הציבורי שהתחולל אז. "אני חושב שהם הורסים את תחום המסעדנות, מלכלכים אותו, ופוגעים במסעדות הקטנות והסניפים הקטנים שנשענים עליהם.

"הרווחיות שם היא אפסית, ולפעמים גורמת להפסדים. צמצמנו את זה הרבה מאוד, ואנחנו עובדים כדי להוציא אותם מכל הרשת. לצערי יש מקומות שאנחנו עדיין לא מצליחים, אבל אנחנו דוחפים לשם, כי ההישענות עליהם פוגעת בעסק. חייבים למצוא פתרון אחר איך לנהל את הדבר הזה, כי הם בסוף יגמרו את תחום המסעדנות".

ריכטר מציין כי השליחים לאו דווקא מרוויחים שכר גבוה יותר בוולט. "אצלנו מרוויחים הרבה יותר. יש שכר גבוה, פיצויים, ימי חופשה ומחלה, הבראה, פנסיה. האופנוע הוא שלנו, כמו גם הביטוח. יש גם אופניים חשמליים, שוק חדש שיצרנו בשנה האחרונה בגלל המחסור בשליחים.

"יש בונוסים וטיפים, הם קובעים את השעות שלהם, לא חייבים להיות כל הזמן בריצות בין מיקומים, והשייכות הרבה יותר גדולה רק מלהרוויח כסף. השליחים הם חלק מצוות שגדל, והרבה מאוד שליחים עברו אלינו אחרי האירוע שהיה עם וולט, והם סיפרו שירדה העבודה בוולט. אולי בינתיים היא חזרה, אבל הם אצלנו לטווח ארוך".

מוולט נמסר בתגובה: "אחד הגורמים המרכזיים שמאפשרים לפיצריות קטנות-שכונתיות להתחרות ברשתות בינלאומיות חזקות כמו פאפא ג'ונס, הוא וולט ופלטפורמות דומות. בזכותן, לעסקים קטנים יש גישה לכלים טכנולוגיים, שיווק, משלוחים ושירות לקוחות ברמה גבוהה, יכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות. אלפי עסקים קטנים בוחרים מדי יום לעבוד עם וולט כי הם מזהים את הערך שאנחנו מספקים להם לצמוח ולגדול".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

ישי דוידי / צילום: כדיה לוי

מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל

בפחות משנה מימשה קרן ההשקעות מניות בחמש חברות תעשייה ביטחוניות שבשליטתה תמורת מיליארד שקל וברווחים עצומים ● איתות למשקיעים? הקרן נותרה עם החזקה משמעותית בחברות

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

אילוסטרציה: shutterstock

המניות שיטפסו והסיכוי שבנק ישראל יפתיע: מה צפוי השבוע בתל אביב?

לאחר שבוע ירוק במיוחד בת"א, עסקת החטופים המסתמנת צפויה לתת רוח גבית למסחר ● עוד תרכז עניין - החלטת הריבית בישראל שתכלול את תחזיות הבנק המרכזי ● נתון המאקרו שפורסם בארה"ב ומרחיק את הפחתת הריבית של הפד ● וגם: אנבידיה לא עוצרת וכובשת שיא חדש בוול סטריט

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים