גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ
רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

ענקית הבינה המלאכותית אנבידיה פרסמה בקשה לקבלת מידע מרשויות ומועצות מקומיות בצפון על שטחים פנויים שיאפשרו לה להקים את אחד מהפרויקטים השאפתניים שלה אי פעם: קמפוס ענק המשתרע על שטח של עד 120 דונם (בין 17 ל־20 מגרשי כדורגל לצורך ההשוואה) ועליו יקומו משרדים בשטח בנוי כולל של עד 180 אלף מטר מרובע. מדובר בשילוש היקף הנדל"ן שמחזיקה החברה בישראל כיום - חברה ששוכרת משרדים בסך כולל של יותר מ־100 אלף מ"ר - ובשינוי דרמטי של מודל אחזקת הנכסים שלה בישראל, מאחר ואנבידיה מעוניינת לקנות את הקרקע ולא לשכור אותו. לפי ההערכה אנבידיה תשלם על הקרקע לא יותר מ־500 מיליון שקל ותבנה עליו משרדים בהשקעה המוערכת בכ־1.5 מיליארד שקל.

פרשנות | אינטל מתרסקת, אנבדיה צומחת - אך מי מהן תורמת יותר לכלכלה הישראלית?
אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים
המיזם של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

אם העסקה תצא לפועל, היא עשויה להיות אחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות בהייטק הישראלי, אם לא הגדולה שבהן - כשהיא עוקפת את מובילאיי שחנכה לאחרונה מרכז פיתוח המשתרע על 135 אלף מ"ר בשטח של 12 דונם, או את וויקס ששכרה 50 אלף מ"ר על שטח של 40 דונם. אפילו תוכנית הפיתוח השאפתנית של צ'ק פוינט, עליה היא הכריזה בתחילת השנה, עומדת על 60 אלף דונם בלבד, שליש מרף המקסימום שמתכננת אנבידיה למרכז החדש. בהשוואה לכל חברה בינלאומית אחרת - מדובר ברכישת הנדל"ן הגדולה ביותר בהקמה של מתקן כלשהו - למעט הסכומים אותם השקיעה אינטל כדי לרכוש שטחים בקריית גת עבור מפעל הייצור שלה. השטח הכולל משתרע על פני אלף דונם ואינטל השקיעה בו עשרות מיליארדי דולרים בגיבוי מענקי מדינה.

אלא שבניגוד לאינטל שהרחבת מפעל הייצור שלה בישראל הוקפאה על רקע כשלונה להשתלב במהפכת הבינה המלאכותית, אנבידיה נמצאת על המסלול בדרך הבטוחה להפוך לחברת ההייטק בעלת המשקל הגדול ביותר בישראל - ואולי אף להיות המעסיקה הגדולה מבין כולן. אם תוכניות ההתרחבות שלה יתממשו במלואן - אנבידיה תוכל להכפיל את מספר העובדים שלה ובהערכה שמרנית להעסיק לפחות 10 אלף עובדים עד סוף העשור. אינטל, שהחזיקה עוד בשנה שעברה בתואר המעסיקה הפרטית הגדולה בישראל עם כ־11 אלף עובדים מעסיקה כיום כ־9,300 עובדים. אנבידיה עושה את המסלול ההפוך: לפני חצי שנה בלבד היא העסיקה 4,500 עובדים, וכיום היא מונה כבר מעל ל־5,000 איש, כאשר בכל רגע נתון מתראיינים עובדים למאות משרות פתוחות, רובם בתחומי הנדסת חומרה ותוכנה.

מנוע הצמיחה הצפוני

הבחירה של אנבידיה להקים את מרכז הפיתוח דווקא בצפון התקבלה משני טעמים: הראשונה נובעת ממיסוי נוח. ביקנעם ובאזור מבוא כרמל שבהם היא מחזיקה את עיקר נכסיה בארץ נהנית החברה כבר היום ממס חברות מופחת שנע לפי ההערכה בין 5% ל־7.5%, כיוון שאזורים אלו הוגדרו על ידי המדינה כ"אזורי פיתוח א'", בעוד שעל משרדיה בתל אביב היא משלמת לא פחות מ־16%. הטעם השני הוא קרבה למרכזים הקיימים שלה.

הסמיכות למשרדי החברה ביקנעם, לשעבר מטה מלאנוקס, מסמנת את הכיוון העתידי של אנבידיה - שרואה את פעילות התקשורת שלה ביוקנעם כמרכיב מפתח בצמיחה שלה, וייתכן כי הקמפוס יכלול משרדים ומעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה. פעילות שבבי התקשורת של אנבידיה, המבוססת על רכישת מלאנוקס, הוכחה כקריטית להצלחת החברה. היא מאפשרת למעבדים הגרפיים ולשרתי הבינה המלאכותית שלה לשבור שיאים במהירות וביציבות העברת המידע, ומהווה מקדם מכירות למוצר היקר של אנבידיה - ארון שרתים עוצמתי ויקר במיוחד שנרכש ב־3 מיליון דולר ליחידה וכולל 72 מעבדים גרפיים. מוצר זה, המכונה NVLink72, משווק לשחקניות הגדולות ביותר כמו מיקרוסופט, OpenAI, מטא ולמדינות כמו ערב הסעודית ואיחוד האמירויות שמעוניינות להשתמש בטכנולוגיית הקצה.

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

נכון להיום, ההשקעה של אנבידיה בסניף הצפוני שלה בישראל השתלמה: אחרי שרכשה את מלאנוקס ב־6.9 מיליארד דולר לפני כמעט שש שנים, זו אחראית כבר על כחמישית מסך ההכנסות של החברה האמריקאית (21%), שהם 13 מיליארד דולר בשנה שעברה. הצמיחה מרקיעה שחקים, כיוון שרק השנה שבבי התקשורת של מלאנוקס הכניסו לאנבידיה 5 מיליארד דולר, ובחברה בטוחים שיוכלו להגיע בשנים הקרובות ל־60 מיליארד דולר הכנסות מהתחום. המנכ"ל ג'נסן הואנג כבר מדבר על הכנסות עתידיות בהיקף של "טריליוני דולרים", וגם המשקיעים בטוחים שלחברה יש עוד הרבה לאן לגדול - שוויה מתקרב כעת לרף ה־4 טריליון דולר, שיא חדש שאותו היא יכולה לחצות כבר השבוע.

מעפולה עד חיפה

השטח אותו מבקשת אנבידיה לרכוש בריבוע הכלוא בין זיכרון יעקב, מגדל העמק, קריית אתא וחיפה הוא כה גדול, עד כי גם זקני הצפון אינם זוכרים עסקה שכזו. האם ישנן קרקעות המתאימות לדרישות הקשוחות של ענקית השבבים? אחרי הפרסום החלו הרשויות המקומיות באזור עמק יזרעאל ובסביבתה במרוץ אחר הגשת הצעות לענקית. במועצה האזורית עמק יזרעאל ובמגדל העמק רואים באזור התעשייה המשותף "שגיא 2000" כמתחם פוטנציאלי, במועצה המקומית מגידו מקדמים את פארק מבוא כרמל כאופציה, ובעיר עפולה רואים את חוות השרתים של קבוצת ענן - הכוללת את הזמר עומר אדם, קבוצת אירופה-ישראל של האחים מאור ושניר מלול, ואת פולאר של ניסים גאון - כיעד לחוות שרתים עתידית של אנבידיה.

פארק תעשיות מת''ם חיפה / צילום: יח''צ

"אחת האפשרויות שלטעמי הן המובילות ביותר, היא בסביבת דרום העיר חיפה", אומר איתי שפרן, יועץ כלכלי ושותף בחברת פתרונות כלכלה תכנונית. "ראשית, ישנו פארק מת"ם במבואות הדרומיים של העיר, שבו בין היתר נמצאת חטיבת הקרקע של אינטל, שהתוכנית להקמת מבנה חדש עליה לא התממשה. אומנם החטיבה הזו קטנה יותר ממה שמחפשת אנבידיה, אך היא יכולה להצטרף לקרקעות סמוכות אחרות ולהתגבש למה שמחפשת אנבידיה, וגם לאפשר לאינטל להיפטר מהקרקע שהיא כרגע לא מתכוונת לפתח".

שפרן מעלה אפשרות נוספת, לא רחוקה משם - בעתלית, שבה מתוכנן פארק הייטק חדש בשטח 160 דונמים ועם פוטנציאל ליותר מ־230 אלף מ"ר של שטחי משרדים. "ללוקיישן הזה יש שני יתרונות גדולים: הראשון, נגישות - אנבידיה תוכל להפעיל שאטלים משם אל הקמפוס החדש, שאינו רחוק מאוד מהרכבת. היתרון השני - הנראוּת: קמפוס שיוקם שם ייראה על ידי כל מי שעובר על כביש החוף, ויהפוך לסמל סטטוס, כמו שהיה קמפוס אמדוקס ברעננה, ממש 'על' כביש 4, וכמו שהיום קמפוס WIX בכניסה הצפונית לתל אביב. לדעתי זה שיקול בעל משקל רב".

מזכ"ל תנועת האיחוד החקלאי, עו"ד דודו קוכמן, אשר מכיר היטב את שטחי המועצות האזוריות, המושבים והקיבוצים בצפון, מעריך כי אנבידיה תחפש בעיקר את המקומות המוגדרים כאזורי עדיפות לאומית, "משום שאלו אזורים שיכולים לשקף הנחה משמעותית מאוד במחיר הקרקע. לכן לדעתי שטחי המועצה האזורית עמק יזרעאל, למשל, שאינה מוגדרת כאזור עדיפות לאומית, מחוץ לתמונה מבחינתה. קיבוצים או מושבים - לאו דווקא בשיתוף פעולה אלא כיישוב בודד - לדעתי יעוטו על האפשרות הזאת, ויוכלו גם להציע יתרון גדול לאנבידיה: פטור ממכרז, שחלק מהם נהנים ממנו. זה יכול לסייע בהנחה נוספת במחיר הקרקע". אזורי עדיפות לאומית יכולים לזכות, באזורים שונים, בהנחה של עד 31% מערך הקרקע, במענקי השקעה ועוד.

גורמים מהענף מסמנים גם את פארק מבוא כרמל כאפשרות טובה. אמנם, אנבידיה הגדירה בין דרישותיה מפורשות כי המקום הנבחר צריך להיות "בעל נגישות גבוהה לצירי תנועה מרכזיים ולתחבורה ציבורית". לכאורה, הפארק אינו משורת היטב על ידי תחבורה ציבורית, אך חברת נתיבי איילון מתעתדת להקים במתחם אליקים חניון "חנה וסע", ממנו יצאו הסעות לפארק וליקנעם, ובנוסף הוא נמצא מרחק קצר מכביש 6, ולא רחוק ממשרדיה של החברה הנמצאים ביקנעם.

המתקן החדש של אנבידיה במבוא כרמל / צילום: אסף גלעד

יתר על כן, אנבידיה בנתה בפארק כבר שני מבנים: מעבדות AI לשימוש פנימי בהיקף צריכת חשמל מצטבר של 100 מגהוואט. במבוא כרמל מתכננת המועצה האזורית מגידו אישור לוועדה המחוזית להרחבה של 500 דונם נוספים צפון מערבית לפארק הקיים, באזור שסמוך עוד יותר ליקנעם. בנוסף, המועצה תשקול להציע לאנבידיה להשתלב בפרויקט משרדים של 162 מ"ר הנבנה בימים אלה על ידי היזם יאיר לוי, או להקים את הקמפוס על השטח המתפנה על ידי זוהר דליה, סמוך לקיבוץ דליה.

כמו כן, פארק מבוא כרמל נכלל בהגדרה של אזורי עדיפות לאומית, ולכן עבור אנבידיה עשוי להוות אופציה טובה בשל אותה הנחה במחיר הנגזרת מכך.

"פארק מבוא כרמל הוא אופציה טובה, ודאי בשל הקרבה ליקנעם", אומר שפרן. "יקנעם עצמה לטעמי תתאים פחות לקמפוס החדש, מהטעם הפשוט: למיטב ידיעתי נכון להיום אין עתודות קרקע פנויות שיוכלו להספיק לטובת הקמפוס, וחברות קיימות אשר מחזיקות בשטחים מתאימים מעדיפות להשכיר אותם ולא למכור אותם כפי שאנבידיה מבקשת לעשות. ככלל, אין קרקעות פנויות רבות בישראל, זה ברור. החיפוש של אנבידיה יהיה ספציפי מאוד, ויתמקד בכמה אפשרויות בודדות ולא יותר שמציע הצפון כיום ובעתיד הנראה לעין".

תמשוך עובדים מהאזור

להקמת הקמפוס החדש פוטנציאל השפעה גדול על הצפון. קמפוס בממדים כאלו ישמש תעסוקה לאלפי עובדים באופן ישיר, ולעוד כמות לא מבוטלת של עובדים באופן עקיף - ברמה שלא נראתה באזור הצפון בשנים האחרונות.

"הביקוש לשטחי תעסוקה חדשים בכל אזור הצפון הוא 30־40 אלף מ"ר בשנה", מספק שפרן נתון הממחיש את משמעות הקמתו של קמפוס אנבידיה החדש עבור האזור. "היא כבר כיום מעסיקה לא מעט עובדים באזור, ולטעמי - בעיקר אם תמצא מקום באזור חיפה רבתי - היא תנסה למשוך אליה לא מעט עובדים מחברות גדולות אחרות הפועלות באזור, כמו רפאל ואלביט. כך או כך, מדובר על שינוי גדול מבחינת כוח האדם והתעסוקה, גם באזור וגם ברמה הארצית".

עוד כתבות

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

"יש אלפים כמוהו": המהנדס שעבד בכמה עבודות במקביל והסערה

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון