הבורסה בשנזן, סין / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
10:32
באירופה נפתח שבוע המסחר במגמה מעורבת ומהוססת - בורסת פרנקפורט יורדת ב-0.4%, פריז ללא שינוי ולונדון יורדת ב-0.2%.
המסחר באסיה ננעל במגמה מעורבת גם כן, בטוקיו היו ירידות של 0.5%, בסין מדד שנגחאי יורד ב-0.2%, הנג סנג יורד ב-0.4%, דרום קוריאה עולה ב-0.1% ובהודו עלייה של 0.3%.
08:46
באסיה מגמה שלילית הבוקר, בטוקיו ירידות של 0.5%, בסין מדד שנגחאי יורד ב-0.2%, הנג סנג יורד ב-0.4%, דרום קוריאה עולה ב-0.1% ובהודו עלייה של 0.3%.
החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים בעד 0.5%.
בחמישי שעבר, שבוע המסחר המקוצר בוול סטריט ננעל בעליות של כ-1% במדדי S&P 500 ונאסד"ק שאף רשמו שיאים חדשים. דוח תעסוקה חזק מהצפוי חיזק את האופטימיות שהכלכלה האמריקאית מחזיקה מעמד למרות האי ודאות שיוצרות מדיניות הסחר והמתיחות הגיאופוליטית.
למרות האופוריה, העלייה החדה בתיאבון לסיכון מתחילה לעורר דאגה בקרב חלק מהמשקיעים בוול סטריט, במיוחד לנוכח מניות שנראות מנותקות מהיסודות הכלכליים. לפי הערכות, "פחד מלהישאר בחוץ" (FOMO) הוא אחד הכוחות המרכזיים שמניעים את התנהגות המשקיעים לאחרונה.
"הטביעות של הסוחרים הקמעונאיים נמצאות בכל מקום," אמרה ליז אן סונדרס, אסטרטגית ההשקעות הראשית של צ'ארלס שוואב, בראיון ליאהו, כשהיא מתארת את ההתאוששות המרשימה בשוק מאז השפל של תחילת אפריל. לדבריה, הראלי קיבל חיזוק מעלייה חדה במניות "אהובות הציבור" - כמו מניות מם, טכנולוגיה לא רווחית, ומניות באיכות נמוכה יותר - שכוללות גם מניות זולות (penny stocks).
סונדרס הוסיפה: "יש פה מידה של שאננות שנכנסה לשוק." צ’אד מורגן לנדר, מנהל תיקי השקעות בכיר ב-Washington Crossing Advisors אמר ליאהו: "זה בהחלט מקור לדאגה… יש כאן הרבה ספקולציה. הקונה - שיזהר."
לפי נתונים של גולדמן זאקס, ההשקעות המסוכנות ביותר בשוק - כולל מניות תנודתיות במיוחד (high-beta momentum stocks), מדדים רגישים לביטקוין, וטכנולוגיה לא רווחית - הניבו תשואות עודפות על פני ה-S&P 500 ברבעון השני, על רקע תיאבון הולך וגובר לסיכון מצד משקיעים, למרות אי-הוודאות הכלכלית המתמשכת.
השבוע, המשקיעים צפויים לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות בגזרת הסחר בארה"ב, בצל הדד-ליין המתקרב (9 ביולי), המסמן את סיום תקופת ההקפאה בהטלת המכסים, שר האוצר סקוט בסנט אמר אתמול כי המכסים שהוכרזו בחודש אפריל ייכנסו לתוקף ב־1 באוגוסט עבור מדינות שלא יגיעו להסכם. עד כה, רק מספר מצומצם של הסכמים הושלמו - ביניהם עם בריטניה, וייטנאם, והתקדמות מסוימת מול סין.
עוד צפוי השבוע, פרסום פרוטוקול ישיבת הפדרל ריזרב, ואירוע המכירות השנתי של אמזון - Prime Day. השנה הורחב האירוע ל-4 ימים. בנוסף, המשקיעים יעקבו אחר נתונים על רמות אשראי צרכני ותביעות חדשות לדמי אבטלה.
ארה"ב: בשבוע האחרון נרשמה עלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב. תשואת אג"ח ממשלת ארה"ב לעשר שנים עלתה לרמה של 4.35% מ-4.27%, התשואה לחמש שנים עלתה לרמה של 3.94% מ-3.83%, והתשואה לשנתיים עלתה לרמה של 3.88% מ-3.75% לפני שבוע.
מחירי הנפט ירדו קלות בסופ"ש, על רקע דיווחים לפיהם אופ"ק+ (ארגון המדינות המייצאות נפט) צפוי להודיע על הגברת הפקת הנפט שלו בחודש אוגוסט - מה שאכן קרה. ביום שבת, פורסם כי שמונה המדינות החברות באופ"ק+ הסכימו להגדיל את הפקת הנפט הקולקטיבית שלהן ב־548 חביות ביום; זאת, כאשר ההערכה הייתה להגדלת התפוקה ב־411 אלף חביות ליום. הארגון ייחס את החלטתו ל"תחזית כלכלית גלובלית יציבה ויסודות בריאים בשוק, כפי שמשתקף ממלאי הנפט הנמוכים"
הבוקר יורדים מחירי הנפט ב-1% נוסף ל-66.2 דולר לחבית נפט אמריקאי ול-68 דולר לחבית מסוג ברנט.
מאקרו ארה"ב: השבוע האחרון הסתיים עם פרסום דו"ח התעסוקה לחודש יוני, שבמבט ראשון נראה חזק מהציפיות, עם תוספת משרות של 147 אלף. אך כשצוללים לפרטים, מתקבלת תמונה פחות מעודדת, כאשר 90% מתוספת המשרות הגיעה מהמגזר הממשלתי, בריאות ורווחה - כלומר, שוק העבודה אמנם מתרחב, אבל לא מהכיוון הכי פרודוקטיבי.
בגזרת הפעילות הכלכלית, מדדי מנהלי הרכש (ISM) הצביעו על התאוששות קלה בחודש יוני. בענפי התעשייה ממשיכים לדווח על התכווצות בפעילות, בעוד שענפי השירותים עברו לאזור ההתרחבות - אך בקצב איטי במיוחד. בסיכום כולל, המדד המשולב, שמשקלל את שני הענפים, עלה לרמה של 50.3 נק' - רמה המעידה על קצב צמיחה מתון של כ-1.0%.
הכרזתו של הנשיא דונלד טראמפ על הסכם סחר בין ארה"ב לוייטנאם, יחד עם דוח משרות חזק לחודש יוני, תרמו לקביעת שיאים חדשים בוול סטריט בשבוע שעבר - אך המשקיעים עדיין יכולים למצוא שפע של הזדמנויות לרכוש מניות ברמות אטרקטיביות.
להלן שלוש מניות שמומלצות על ידי מיטב האנליסטים, לפי TipRanks - פלטפורמה שמדרגת אנליסטים לפי ביצועיהם בעבר.
אמזון. בסקירה מיום 1 ביולי, האנליסט ברנט ת'יל מבית ההשקעות ג'פריס חזר על המלצת "קנייה" למניית אמזון והעלה את מחיר היעד מ-250 ל-255 דולר. עלייה של כ-15% מעל מחירה הנוכחי.
ת'יל העלה את מחיר היעד לאחר שסקר צרכנים שערכה ג'פריס בקרב כ-700 נשאלים בארה"ב ביוני העלה כי "אמזון ממשיכה להוכיח עמידות למרות עליות מחירים הקשורות למכסים, תוך שמירה על רמות הוצאה יציבות ואף פוטנציאל לעלייה - אם מחירים באתרים אחרים ימשיכו לטפס."
האנליסט ציין כי אף ש-80% מהמשיבים הביעו דאגה מהמחירים, רוב קוני אמזון שמרו על דפוסי הוצאה יציבים: 62% מהם הוציאו את אותו הסכום או יותר בשלושת החודשים האחרונים. עם זאת, הסקר גם הצביע על התנהגות חסכונית בקרב חלק מהצרכנים - 31% דיווחו כי הוציאו פחות באותה תקופה.
ת'יל הדגיש שהסקר גם הראה כי Amazon Prime נותרת החברה הפופולרית ביותר ומהווה מנוע נאמנות מרכזי לחברה: 73% מהמשיבים דיווחו שהם מנויים ל-Prime, לעומת 26% בלבד אצל המתחרה וולמרט. הוא גם ציין את יתרונה של אמזון באספקה מהירה וחינמית, מבחר מוצרים רחב, ומחירים נמוכים.
בנוסף, ת'יל מעריך כי בשל הרגישות הגוברת למחירים, אירוע Prime Day הקרוב עשוי להיות פופולרי ואפקטיבי במיוחד - כאשר הוא יימשך ארבעה ימים (8-11 ביולי), לעומת יומיים בלבד בשנה שעברה, וייערך ב-20 מדינות שונות. הוא צופה שהאירוע יביא לגידול במספר המנויים ל-Prime, במיוחד בקרב סטודנטים ובני 18-24, בזכות הצעות לניסיון חינם של שישה חודשים.
Dell Technologies. בעקבות פגישות עם הנהלת החברה, האנליסט עמית דריאנאני מבית ההשקעות Evercore חזר על המלצת "קנייה" למניית דל טכנולוג'יס , עם מחיר יעד של 150 דולר, ב-20% מעל מחירה הנוכחי.
דריאנאני ציין כי יצא מהפגישות עם תחושת אופטימיות גוברת לגבי יכולתה של דל להשיג צמיחה חד-ספרתית גבוהה בהכנסות ועלייה דו-ספרתית ברווח למניה (EPS) ובתזרים המזומנים החופשי (FCF). האופטימיות שלו נתמכת ביוזמות שנקטה החברה בשנתיים האחרונות לשיפור מבנה העלויות שלה, וכן ברוחות גב חזקות מהשקעות במפתח בתחום הבינה המלאכותית (AI).
בין הנקודות המרכזיות שעלה מהפגישות, הדגיש דריאנאני שהרווחיות של שרתי AI מתגלה כגבוהה מהצפוי, כאשר Dell מצליחה להרוויח פרמיה לעומת מתחרותיה תוך שהיא מציגה צמיחה מרשימה. הוא גם ציין את החדשנות של החברה בהיצע פתרונות התשתית שלה, במיוחד את יכולות הקירור בנוזלים שפיתחה, שהופכות לחלק חשוב יותר באסטרטגיה שלה.
דריאנאני הוסיף כי Dell צופה ליהנות מהאצה באימוץ טכנולוגיות AI בקרב לקוחות עסקיים במהלך 5-7 השנים הקרובות. למעשה, החברה מאמינה שלקוחות ארגוניים בעלי שולי רווח גבוהים עשויים להוות את רוב מכירות שרתי ה-AI בעתיד. עוד הוא ציין את ביטחונה של Dell בהתמודדות עם אתגרי המכסים, מכיוון שלדבריה "טביעת הרגל הגלובלית והמגוונת שלה מעניקה לה יתרון על פני מתחרותיה".
Trade Desk. טרייד דסק היא פלטפורמת פרסום מבוססת ענן, המעניקה למפרסמים טכנולוגיה מתקדמת לאיתור קהלים חדשים ולהרחבת המותג שלהם. לאחרונה שדרג האנליסט מארק מהייני מ-Evercore את המלצתו למניית טרייד דסק מ"החזק" ל"קנייה", עם מחיר יעד של 90 דולר, עלייה של 20% מעל מחירה הנוכחי.
מהייני רואה בירידה האחרונה במניית TTD הזדמנות קנייה אטרקטיבית, ומכנה אותה "הזדמנות לחזור ולהשתתף באחת מהחברות האיכותיות והעקביות ביותר בנוף האינטרנט לאורך זמן."
כחלק מההסבר לגישתו האופטימית, ציין מהייני כי בדיקות שביצע לאחרונה מצביעות על שיפור מובהק במגמת הביקושים לפרסום מקוון מאז אפריל-מאי, גם אם קיימת עדיין מידה לא מבוטלת של חוסר ודאות לגבי המחצית השנייה של השנה. בנוסף, הבדיקות מלמדות על שיפור משמעותי ביכולת הביצוע של Trade Desk. גם הכרזות מוצר חזקות - כגון Deal Desk - סייעו להפיג חששות הקשורים למעבר מפלטפורמת Solimar הוותיקה לפלטפורמת ה-AI החדשה Kokai .
מהייני הדגיש כי החברה שיפרה את הביצועים שלה הן במוצר והן באסטרטגיית החדירה לשוק. אף שהודה בקיומה של תחרות גוברת מצד פלטפורמת הפרסום של אמזון (Amazon DSP), הוא ציין כי דווקא פלטפורמת DV360 של גוגל צפויה להיפגע יותר, בשל חפיפה רבה יותר לאזורים שבהם אמזון חזקה - בניגוד ל-Trade Desk.
מהייני סבור שהתנאים של Trade Desk לשארית שנת הכספים 2025 נראים ברי השגה, כאשר ניתוח הבילינגס (הזמנות מלקוחות) שלו מצביע על סבירות גבוהה לכך שהחברה תסיים את השנה בקצב צמיחה גבוה. הוא גם מציין זרזים פוטנציאליים משמעותיים ל-2026 - כולל המונדיאל, אולימפיאדת החורף והשפעה שנתית מלאה של פלטפורמת Kokai.