יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר
חברת הפינטק נאייקס צפויה לפטר כ-70 עובדים, מתוכם 55 בישראל. החברה מעסיקה 1,200 עובדים בעולם, כמחציתם בישראל, כך שבסך הכול היא מפטרת קרוב ל-6% מעובדיה (כ-9% מעובדיה בישראל).
● מעצמה ביטחונית: המניות שהציפו לפימי רווחים של כ־3 מיליארד שקל
● המגמה התהפכה: כספים זורמים מחו״ל לישראל. אלה המספרים
נאייקס מסרה בתגובה: "המהלך נובע מהצורך לייעל את מבנה החברה בעקבות ההתרחבות שחלה בה בשנים האחרונות, לרבות רכישות שביצעה, אשר יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים - וכהמשך לניהול אחראי של ההוצאות, ושמירה על מבנה תפעולי יעיל".
נאייקס, המנוהלת על-ידי המייסד המשותף יאיר נחמד, מספקת פתרונות קבלת תשלומים ללא מזומן. מניית החברה נסחרת במקביל בנאסד"ק ובבורסה בת"א, והיא נסחרת סביב רמות שיא.
שווי השוק של נאייקס הוא 1.86 מיליארד דולר, 4 שנים אחרי שהונפקה לראשונה בת"א בשווי כמיליארד דולר. על פי נתוני Yahoo Finance, את נאייקס מסקרים כיום 5 אנליסטים, 3 מהם מחזיקים בהמלצות חיוביות ו-2 בהמלצות נייטרליות.
מחיר היעד הממוצע בו הם נוקבים הוא 46 דולר. עם זאת, העלייה האחרונה במניה - כולל זינוק של 53.5% מאז השפל האחרון באפריל על רקע מלחמת הסחר - הובילו לכך שהמניה עקפה את מחיר היעד הממוצע, כך שהוא משקף כיום דיסקאונט של 8.8%.
ברבעון הראשון של השנה, נאייקס צמחה ב-26.7% להכנסות של 81.1 מיליון דולר, ועברה מהפסד לרווח נקי של 7.2 מיליון דולר. לפי תחזית החברה, היא תצמח השנה ב-30%-35% להכנסות של 410-425 מיליון דולר, כשעיקר הצמיחה תהיה אורגנית, ותרשום EBITDA מתואם (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 65-70 מיליון דולר. בטווח הארוך יותר - עד 2028, נאייקס הציבה יעד צמיחה של 35% בשנה, גם בעזרת רכישות, וכן שולי EBITDA של 30%.