וול סטריט / צילום: Shutterstock
סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
וול סטריט חתמה יום תנודתי בעליות - נאסד"ק עלה ב-0.25% לשיאו התשיעי השנה ובפעם הרביעית בחמישה ימי מסחר, S&P ב-0.3% ודאו ג'ונס ב -0.5%.
במהלך המסחר התחוללה דרמה לאחר שגורם בבית הלבן אמר ל־CNBC כי הנשיא דונלד טראמפ מתקרב להחלטה לפטר את יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, מה שגרם בתחילה לירידות במדדים, במיוחד במדד S&P 500. עם זאת, המדדים התאוששו לאחר שטראמפ הכחיש את הדיווח.
בהקשר הזה, מנכ"ל גולדמן זאקס, דיוויד סולומון, אמר היום כי העצמאות של הבנק המרכזי חשובה וחיונית ויש להיאבק על שימורה. "אני סבור שעצמאות של בנקים מרכזיים, לא רק בארצות הברית אלא בכל העולם, שירתה אותנו היטב לאורך השנים," אמר סולומון בראיון ל-CNBC. "עצמאות של הפד היא דבר חשוב מאוד וזה משהו שצריך להיאבק עליו כדי לשמר אותו," הדגיש.
במקביל, נתונים כלכליים שפורסמו השבוע עוררו חשש מהתמשכות הלחצים האינפלציוניים, וכן מהשפעת המכסים שמטיל טראמפ על הכלכלה האמריקאית.
דו"ח מדד המחירים לצרכן (CPI) שפורסם אתמול הצביע על עלייה ביוני ביחס למאי, בעוד שדו"ח נוסף שפורסם ביום רביעי על מחירי הסיטונאות (PPI) הראה יציבות חודשית. .
עונת הדוחות המשיכה היום עם הבנקים הגדולים - אך למרות תוצאות טובות מהצפוי, מניות הבנקים הגדולים גולדמן סאקס , בנק אוף אמריקה ומורגן סטנלי נסחרו בירידות.
22:33
הפעילות הכלכלית בארה"ב עלתה מעט בשבועות האחרונים, אך התחזית הכללית נותרה נייטרלית עד מעט פסימית, כך נמסר ביום רביעי מדו"ח "הספר הבז'" של הפדרל ריזרב. הדו"ח מציין כי עסקים דיווחו שהמכסים החדשים שהטילה ממשל טראמפ יוצרים לחץ כלפי מעלה על המחירים.
"גורמים בענפים מגוונים ציפו לכך שלחצי העלויות יישארו גבוהים גם בחודשים הקרובים, מה שמגביר את הסבירות שהמחירים לצרכן יתחילו לעלות בקצב מהיר יותר לקראת סוף הקיץ," נכתב בדו"ח, שהתבסס על סקרים, ראיונות ותצפיות שנאספו דרך 12 הסניפים האזוריים של הפד, נכון ל־7 ביולי.
עוד נכתב כי התעסוקה עלתה במעט בלבד , וכי "רבים מהמרואיינים ציינו כי בכוונתם לדחות החלטות גדולות בנוגע לגיוס עובדים או פיטורין עד שתפחת אי־הוודאות."
קובעי המדיניות בפד שמרו על רמת הריבית בטווח של 4.25%-4.50% מאז דצמבר , וצפויים להותיר אותה כך לפחות עד ספטמבר, תוך שהם ממתינים לבחון כיצד מגיבה הכלכלה לשינויים במדיניות הסחר ושינויים אחרים של ממשל טראמפ.
22:27
חדשות מכסים: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר היום שארצות הברית ככל הנראה "תפעל לפי הכתוב" בכל הנוגע למכסים מול יפן, והוסיף כי ייתכן שעומדת על הפרק עסקת סחר נוספת עם הודו, זאת לאחר שהודיע ביום שלישי על הסכם עם אינדונזיה.
"יש לנו כמה עסקאות די טובות להכריז עליהן," אמר טראמפ לכתבים בפתח פגישה עם יורש העצר של בחריין, סלמאן בן חמד אאל ח'ליפה, בבית הלבן. הוא הוסיף כי הוא צפוי לדון גם בנושאי סחר עם המנהיג הבחרייני. "אבל הגדולה באמת תהיה מול 150 מדינות שאנחנו בכלל לא מנהלים איתן מו״מ כרגע - אלה מדינות קטנות יותר, ואין לנו הרבה פעילות מולן," ציין טראמפ.
ב-7 ביולי טראמפ הודיע על הטלת מכסים בגובה 25% על יבוא מיפן ומדרום קוריאה, שייכנסו לתוקף ב-1 באוגוסט. הוא גם הודיע על שיעורי מכס נפרדים למספר מדינות נוספות.
אתמול אמר טראמפ כי מכתבים יישלחו בקרוב לעשרות מדינות קטנות יותר , בהן יפורט כי המוצרים שלהן יהיו כפופים למכסים של למעלה מ-10%. לדבריו, אותן מדינות יקבלו "הודעת תשלום" ובה שיעור מכס אחיד לכל הקבוצה.
21:38
מנכ"ל גולדמן זאקס, דיוויד סולומון, אמר היום כי העצמאות של הבנק המרכזי (הפדרל ריזרב) היא חשובה וחיונית ויש להיאבק על שימורה. דבריו נאמרו ברקע לדיווחים הגוברים על כך שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ שוקל להדיח את יו"ר הפד, ג'רום פאוול.
"אני סבור שעצמאות של בנקים מרכזיים, לא רק בארצות הברית אלא בכל העולם, שירתה אותנו היטב לאורך השנים," אמר סולומון בראיון ל-CNBC. "עצמאות של הפד היא דבר חשוב מאוד וזה משהו שצריך להיאבק עליו כדי לשמר אותו," הדגיש.
21:17
ספקולציות סביב עתידו של יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, עוררו סערה קצרה בשווקים הפיננסיים היום , כאשר התנודתיות נרגעה ברובה לאחר שנשיא ארה"ב דונלד טראמפ הבהיר כי אין לו תוכניות לפטר את פאוול וכי הוא רק דן בנושא "ברמה רעיונית".
המדדים התאוששו ונסחר כעת בעליות של עד 0.2% לאחר שטראמפ אמר כי הוא "לא מתכנן לנקוט שום פעולה" להדחת פאוול, זאת לאחר שגורם בבית הלבן צוטט כאומר שהנשיא צפוי לפעול בקרוב להדחת יו"ר הפד.
תשואות האג"ח לשנתיים , שנחשבות רגישות במיוחד לציפיות למדיניות מוניטרית קרובה, ירדו בשש נקודות בסיס ל-3.88% , והדולר עצר רצף של ארבעה ימי עלייה.
מוקדם יותר באותו יום, העליות בשוקי המניות נבעו בין השאר מנתוני אינפלציה חלשים מהצפוי. חיזוק נוסף לציפייה שהפד יבצע הפחתת ריבית עוד השנה.
במקביל, סוחרים עיכלו סדרת דוחות רווחים חזקים מבנקים גדולים בארה"ב, בהם גולדמן זאקס, בנק אוף אמריקה ומורגן סטנלי, לעומת זאת, מניות חברות השבבים ירדו, בעקבות תחזית חלשה מצד ASML ההולנדית.
בתוך כך, אינפלציית הסיטונאות בארה"ב נרשמה כיציבה ביוני, כשירידה חדה בעלויות שירותי תיירות קיזזה עלייה במחירי מוצרים. מדד מחירי היצרן (PPI) נותר ללא שינוי לעומת מאי, לאחר עלייה מתוקנת של 0.3% בחודש הקודם. בהשוואה שנתית, המחירים עלו ב-2.3% , הקצב השנתי הנמוך ביותר מאז ספטמבר. הנתונים מלמדים כי היצרנים נוקטים זהירות בשאלה עד כמה הם יכולים לגלגל את עלויות המכסים החדשים על הצרכנים , כאשר ביוני נרשמה יציבות בשולי הרווח של סיטונאים וקמעונאים, לאחר עלייה חדה במאי.
20:40
מניית חברת המיחשוב הקוונטי ריגטי קומפיוטינג מזנקת בכ-30% לאחר שהודיעה היום כי השיגה את יעד הביצועים החצי-שנתי שלה - רמת דיוק (fidelity) חציונית של 99.5% בשערים דו-קוביטיים במערכת מודולרית הכוללת 36 קוביטים.
"שערים דו-קוביטיים" (Two-Qubit Gates) הם פעולות בסיסיות במחשוב קוונטי שמבוצעות על שני קוביטים בו-זמנית. הם ממלאים תפקיד קריטי בבניית אלגוריתמים קוונטיים מורכבים ואחראים על יצירת שזירה קוונטית (Entanglement) בין קוביטים, תופעה ייחודית לקוונטים שאין לה מקבילה במחשוב קלאסי.
מדובר בירידה של פי שניים בשיעור השגיאה החציוני בשערים דו-קוביטיים לעומת התוצאות הטובות ביותר הקודמות של Rigetti במערכת החד-שבבית Ankaa™-3 בת 84 הקוביטים.
המערכת החדשה בת 36 הקוביטים מורכבת מארבעה שבבים של 9 קוביטים כל אחד ("צ'יפלטים") שמסודרים יחד, והיא מבוססת על טכנולוגיית השבבים המודולריים הקניינית של Rigetti. מערכת זו מהווה צעד משמעותי בדרך של החברה לבניית מערכת קוונטית מבוססת-צ’יפלטים עם מעל ל-100 קוביטים, כך לפי החברה.
Rigetti מתכננת להשיק את מערכת ה-36 קוביטים שלה ב-15 באוגוסט , והיא עדיין עומדת ביעד להשקת מערכת מבוססת-צ'יפלטים עם יותר מ-100 קוביטים, ברמת דיוק של 99.5% בשערים דו-קוביטיים - עד סוף שנת 2025.
20:05
לפני כשעה הסתיימה דרמה נוספת שיצר דונלד טראמפ - הבית הלבן הודיע שבכוונת טראמפ לפטר "בקרוב" את יו"ר הבנק המרכזי ג'רום פאוול והמדדים בוול סטריט הגיבו בירידות. מעט אחר כך יצאה הכחשה שהרגיעה את השווקים שנעים כעת סביב מדדי הבסיס.
ישראליות בוול סטריט:
סולאראדג' יורדת בחדות לאחר שג'יי.פי.מורגן הורידה את דירוג המניה. בנק ההשקעות הוריד את הדירוג מ"עודף תשואה" ל"ניטרלי" מסיבה מעט מוזרה: הבנק מציין כי הסיבה העיקרית להורדה היא הביצועים החריגים של המניה מאז מאי, שהיו גבוהים משמעותית מהממוצע של שאר המניות תחת כיסוי הבנק.
למרות זאת, הבנק שיבח את ההתקדמות הראשונית שהציגה הנהלת החברה החדשה, בכל הקשור לייעול תפעולי והתמקדות מחדש במוצרי הליבה - אך ציין כי מדובר בשלב מוקדם של התהליך. בניגוד להורדת הדירוג, הבנק דווקא העלה את מחיר היעד למניה מ-18 דולר ל-23 דולר , מתוך הערכה לציפיות משופרות לעתיד ומכפיל רווח גבוה יותר.
שלשום, מניית החברה זינקה ב-4.3% בעקבות הודעה על כך שאנליסטים מבנק Barclays שדרגו את דירוג המניה והכפילו ביותר מפי שניים את מחיר היעד שלה. בנק ההשקעות העלה את דירוגו לחברת הטכנולוגיה לאנרגיה סולארית מ"תשואת חסר" ל"תשואת שוק" (Equal-Weight). האנליסטית כריסטין צ’ו מברקליס העלתה את מחיר היעד של מניית סולארדג' מ־12 דולר ל־29 דולר' עלייה של 141% .
מניות נובה וקמטק משילות כ-4% בעקבות אזהרת הרווח של חברת השבבים ההולנדית ASML. החברה הזהירה היום מפני אפשרות של אפס צמיחה בשנת 2026, אף על פי שהציגה תוצאות טובות מהצפוי הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווח ברבעון השני. תחזית החברה לרבעון הנוכחי החמיצה את ציפיות השוק, ובמקביל צמצמה את התחזית שלה לשאר השנה.
18:55
המסחר באירופה ננעל הערב במגמה שלילית - בורסת פריז ירדה ב-0.6%, לונדון ופרנקפורט ננעלו ביציבות.
בינתיים בוול סטריט הירידות נרגעו והמדדים נסחרים כעת ביציבות, לאחר שקודם לכן וול סטריט הגיבה בשלילה להודעה לפיה טראמפ עומד לפטר בקרוב את יו"ר הפד פאוול.
עם זאת, טראמפ צינן את הרוחות באירוע תקשורת בבית הלבן, ואמר כי אין תוכנית מיידית לפעול. "אנחנו לא מתכננים לעשות את זה," אמר. "אני לא פוסל שום דבר. זה מאוד לא סביר... יכול להיות שיש בזה משהו."
בנפרד, דיווח ה־New York Times כי טראמפ אף ניסח מכתב פיטורין לפאוול והראה אותו למחוקקים במהלך אותה פגישה. בפד סירבו להגיב לדיווח כשנשאלו על ידי CNBC.
18:39
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר לחדר מלא של מחוקקים רפובליקנים כי בכוונתו לפטר את יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול , לאחר שקיבל את אישורם לכך, כך מסר גורם בכיר בבית הלבן ל-CNBC. בעקבות זאת המדדים בוול סטריט עברו לירידות של עד 0.7%.
למרות הכחשות חוזרות מצד גורמים בממשל ובכירים רפובליקנים, הדברים נאמרו ביום שלישי בערב בלשכת הסגלגל , לאחר שהרפובליקנים חסמו הצבעה על חקיקה בתחום המטבעות הקריפטוגרפיים שטראמפ תומך בה.
"הנשיא שאל את המחוקקים כיצד הם מרגישים בנוגע לפיטורי יו"ר הפד. הם הביעו תמיכה במהלך, והנשיא רמז כי הוא צפוי לעשות זאת בקרוב," אמר הגורם.
הדיווח הראשון על הפגישה פורסם ב-CBS News.
טראמפ ובכירים נוספים בבית הלבן נקטו בתקופה האחרונה שורת התקפות על פאוול, בניסיון ללחוץ על הבנק המרכזי להוריד את הריבית המרכזית. לאחרונה ביקרו את פאוול גם בשל שיפוצים במטה הפד בוושינגטון , מה שעורר חשד כי טראמפ מנסה לטעון לסיבה מוצדקת לפיטורין.
עם זאת, פסיקה עדכנית של בית המשפט העליון קבעה כי לנשיא אין סמכות לפטר בכירים בבנק הפדרלי לפי רצונו. בראיון ל-CNBC בהיום, יו"ר ועדת השירותים הפיננסיים של בית הנבחרים, חבר הקונגרס פרנץ' צ'יל , אמר: "אני לא רואה את טראמפ מפטר את פאוול." גם שר האוצר סקוט בסנט אמר לבלומברג ביום שלישי כי הוא לא מצפה שטראמפ ינקוט בצעד כזה .
18:20
הזרוע המבצעת של האיחוד האירופי הציגה היום הצעה לתקציב ענק בסך 2 טריליון אירו (2.31 טריליון דולר) לתקופה של שבע שנים, שיחל בשנת 2028, עם גידול משמעותי בהקצאת המשאבים לתחום הביטחוני. ההודעה גרמה לזינוק חד במטבעות האירופאים בעיקר האירו והליש"ט.
"זהו תקציב שמותאם למציאות של היום ולאתגרים של המחר," אמרה נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין , במסיבת עיתונאים. לדבריה, כ-35% מהתקציב יוקצה לפרויקטים בתחום האקלים והמגוון הביולוגי .
פון דר ליין ציינה כי הנציבות מציעה להקצות 131 מיליארד אירו לביטחון וחלל, פי חמישה מההוצאה הנוכחית - במסגרת "קרן התחרותיות האירופית" החדשה, שנועדה לעודד השקעות באיחוד האירופי. עם זאת, ההצעה עדיין דורשת את אישור הפרלמנט האירופי ומדינות החברות באיחוד , וייתכן שתעבור שינויים במהלך התהליך.
17:49
חברת ASML צונחת במסחר בהולנד ובוול סטריט לאחר שהזהירה היום מפני אפשרות של אפס צמיחה בשנת 2026, אף על פי שהציגה תוצאות טובות מהצפוי הן בשורת ההכנסות והן בשורת הרווח ברבעון השני. תחזית החברה לרבעון הנוכחי החמיצה את ציפיות השוק, ובמקביל צמצמה את התחזית שלה לשאר השנה.
בדומה לחברות רבות בתחום השבבים, ASML מתמודדת עם אי-ודאות הנובעת ממדיניות המכסים של ארצות הברית. לרבעון השלישי, ASML צופה הכנסות בטווח של 7.4 עד 7.9 מיליארד אירו, נמוך מהציפיות בשוק שעמדו על כ-8.3 מיליארד אירו.
לגבי שנת 2025, ASML מצפה לגידול של 15% במכירות, תוך שהיא מצמצמת את התחזית הקודמת שעמדה על טווח של 30-35 מיליארד אירו. גידול זה מתורגם להכנסות צפויות של כ-32.5 מיליארד אירו בשנת 2025. אולם, ענקית הטכנולוגיה ההולנדית נראתה פחות בטוחה לגבי התחזיות לשנת 2026.
אזהרתה של ASML מובילה היום לירידות במניות השבבים, ביניהן הישראליות נובה וקמטק שיורדות בכ-3% ויעיבו גם מחר על המסחר בת"א.
17:15
מניית ג'ונסון אנד ג'ונסון מזנקת בעקבת הדוח הרבעוני. החברה צופה כעת פגיעה קטנה יותר מהצפוי מהמכסים , למרות אי-הוודאות בנוגע להטלת מכסים חדשים מצד ארה"ב על תרופות.
החברה מעריכה כי המכסים יוסיפו 200 מיליון דולר לעלויותיה בשנת 2025 , ירידה לעומת תחזית קודמת מתחילת השנה שעמדה על 400 מיליון דולר - כך לדברי סמנכ"ל הכספים ג'וזף וולק. וולק ייחס את השיפור לכך ש ארה"ב וסין ויתרו על חלק מהמכסים ההדדיים , וכן לעיכובים בהטלת מכסים אמריקאיים חדשים על מקסיקו וקנדה. "זה עבד לטובתנו," אמר וולק בראיון. לדבריו, עיקר התועלת נובעת מהשיפור בתחום המכשור הרפואי של החברה.
עם זאת, הנשיא דונלד טראמפ ממשיך לאיים בהטלת מכסים משמעותיים על תרופות המיובאות לארה"ב . וולק הבהיר כי התחזית ל-2025 אינה כוללת מכסים פוטנציאליים על תרופות , משום שטרם התקבלה החלטה רשמית בנושא.
"נראה לאן זה יתפתח," אמר, והוסיף כי הוא אופטימי מכך שהממשל בינתיים נמנע מהטלת מכסים על תרופות. תוצאות הרבעון של J&J עקפו את התחזיות , והקונגלומרט בתחום הבריאות אף העלה את תחזית ההכנסות והרווחים שלו לשנת 2025.
17:01
מנכ"ל אנבידיה , ג'נסן הואנג, מכר עוד 225,000 מניות של יצרנית השבבים, בסכום כולל של כ- 37 מיליון דולר, כך עולה מדיווח לרשות ניירות הערך של ארה"ב (SEC).
המכירה היא חלק מתוכנית שנקבעה מראש במרץ, המאפשרת להואנג למכור עד 6 מיליון מניות של החברה המובילה בתחום הבינה המלאכותית. הואנג החל למכור את המניות בחודש שעבר. המכירה האחרונה שלו, שנחשפה ביום שישי האחרון, כללה גם היא 225,000 מניות, בסכום של כ-36 מיליון דולר .
מאז שהחל למכור מניות השנה, הואנג מכר 1.2 מיליון מניות, בשווי כולל של כ-190 מיליון דולר, על פי נתוני InsiderScore. במסגרת תוכנית קודמת שנקבעה מראש בשנה שעברה, הואנג מימש מניות בשווי של למעלה מ-700 מיליון דולר.
16:48
דאו ג'ונס מוביל את המדדים בוול סטריט בעקבות דוחות הבנקים. בנק אוף אמריקה דיווח על רווחים טובים מהצפוי ברבעון השני, גם גולדמן זאקס עקפה את התחזיות, בעיקר בזכות ביצועים טובים מהצפוי בתחום המסחר במניות, כך גם מורגן סטנלי.
התוצאות הללו מגיעות יום לאחר ששלושה בנקים נוספים - ג'יי.פי. מורגן צ'ייס וולס פארגו, וסיטיגרופ פרסמו גם הם תוצאות רבעוניות שעקפו את תחזיות האנליסטים הן ברווח והן בהכנסות.
מדד מחירי היצרן (PPI) של חודש יוני , שנחשב לאינדיקטור מקדים ללחצי אינפלציה בשלבי הייצור המוקדמים, לא רשם שינוי במחירים הסיטונאיים. כלכלנים ציפו לעלייה של 0.2% במדד.
הדוח הזה מגיע בהמשך לנתוני אתמול שהראו עלייה במדד המחירים לצרכן (CPI) ביוני לעומת החודש הקודם. הדוח הקודם השפיע לרעה על השווקים והגביר את החששות מהשפעת המכסים של הנשיא דונלד טראמפ, כאשר הם מתחילים לחלחל דרך הכלכלה.
16:42
בנק ההשקעות קנטור מעלה את מחיר היעד למניית צ'ק פוינט ב-10 דולר ל-230 דולר, פרמיה של 5.1% על המחיר הנוכחי, ונותר בהמלצת "נייטרלי". בבנק מעריכים צמיחה בטווח הארוך, בעקבות אימוץ פלטפורמת אינפיניטי של צ'ק פוינט, החוזק בתחום ה-SASE והמשך מיזוגים ורכישות אסטרטגיים.
בטווח הקצר, הם מעריכים אפסייד מסוים בדוחות הרבעון השני שיפורסמו בסוף החודש, וברמה השנתית תוצאות דומות או מעט גבוהות יותר מתחזית החברה.
16:30
עליות קלות בפתיחה בוול סטריט - נאסד"ק ללא שינוי, S&P 500 ב-0.2% ודאו ג'ונס ב-0.4%.
15:19
מניית גילת עולה לאחר שהחברה דיווחה על חוזה של למעלה מ-7 מיליון דולר עם צבא ארה"ב. חברה בת, DataPath, זכתה בהסכמים לאספקת שירותי שטח ושירותים טכניים לתמיכה בצבא ארה"ב. ההסכם כולל הזמנת בסיס של מעל 7 מיליון דולר לשנת 2025 עם אופציה להארכת החוזה לחמש שנים, עם הכנסות מוערכות של עד 70 מיליון דולר.
14:44
בנק מורגן סטנלי דיווח לפני זמן קצר כי הרווח למניה ברבעון השני של השנה עמד על 2.13 דולר לעומת התחזיות שעמדו על 1.96 דולר. הכנסות הבנק הסתכמו בכ-16.79 מיליארד דולר לעומת התחזית שעמדה על 16.07 מיליארד דולר. סך הרווח הנקי עלה ב-13% בהשוואה לתקופה המקביל ל-3.5 מיליארד דולר, מ-3.1 מיליארד דולר.
13:53
במסגרת עונת הדוחות, בנק אוף אמריקה דיווח כי הרווח למניה הסתכם ברבעון השני של השנה ב-89 סנט, גבוה מהתחזיות שעמדו על 86 סנט למניה. ההכנסות הסתכמו בכ-26.61 מיליארד דולר, לעומת 26.72 מיליארד דולר ועלו בכ-5% בהשוואה לתקופה המקבילה.
12:04
מניית יצרנית הרכב הצרפתית רנו צונחת בכ-17% לאחר שהחברה הורידה תחזית לשנת 2025 והודיעה על מינוי מנכ"ל זמני חדש. המניה הרשומה בפריז נסחרה לאחרונה בירידה של 15.6%, והגיעה לשפל חדש של 52 שבועות, ומסמנת את יום המסחר הגרוע ביותר שלה מאז מרץ 2020. רנו מסרה כי היא מכוונת לשולי רווח תפעולי של כ-6.5% השנה, ירידה מתחזית קודמת של כ-7%. החברה שואפת גם לתזרים מזומנים חופשי בין מיליארד יורו (1.16 מיליארד דולר) ל-1.5 מיליארד יורו, ירידה מכ-2 מיליארד יורו או יותר, בעבר.
11:01
יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. דאקס נסחר סביב רמות הבסיס. פוטסי עולה ב-0.1% והקאק יורד ב-0.1%.
החוזים העתידיים בארה"ב יורדים קלות.
09:12
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ניקיי עולה ב-0.5%, בורסת שנגחאי יורדת ב-0.2%, ההנג סנג עולה ב-0.1% ומדד הקוספי יורד ב-0.9%.
בארה"ב, החוזים העתידיים נסחרים בירידות קלות.
אמש בוול סטריט, המדדים המרכזיים נסחרו במגמה מעורבת. בזמן שהדאו ג'ונס ירד ב-1% וה-S&P 500 השיל מערכו 0.4%, מדד הנאסד"ק הוסיף כ-0.2% לערכו לשיא השמיני שלו השנה בזכות הזינוק מניות הטכנולוגיה.
על רקע העליות במדד הנאסד"ק, AMD הודיעה כי תחדש בקרוב את משלוחי שבבי הבינה המלאכותית מדגם MI308 לסין. בעקבות ההודעה, מניית זינקה בכ-6%. החברה מסרה כי משרד המסחר האמריקאי צפוי לחדש את בחינת הבקשות לרישוי ייצוא של המוצרים לכלכלה השנייה בגודלה בעולם. AMD ציינה כי תחל במשלוחים מיד לאחר אישור הרישיונות. "אנחנו מברכים על ההתקדמות שהושגה על ידי ממשל טראמפ בקידום המשא ומתן המסחרי, ועל המחויבות שלו להובלת ארה"ב בתחום הבינה המלאכותית," נמסר מהחברה בהצהרה לרשת CNBC.
הודעת AMD באה בעקבות זו של אנבידיה שהודיעה כי היא מתכננת לחדש את מכירת שבב הבינה המלאכותית שלה, H20, בסין. שבוע לאחר שחצתה לראשונה שווי של 4 טריליון דולר, ממשל טראמפ התיר לאנבידיה למכור מחדש את שבב הבינה המלאכותית שלה לסין . מאחורי הקלעים: הפסדים של מיליארדים, מסע שכנועים של המנכ"ל - וחשש מאובדן היתרון האמריקאי בתעשייה לטובת חברות מקומיות.
● מה שכנע את טראמפ לאפשר לאנבידיה למכור את שבב ה־AI שלה לסין
עונת הדוחות בוול סטריט נפתחה אמש באופן רשמי כאשר הבנקים הגדולים פרסמו את דוחותיהם הכספיים לרבעון והציגו תוצאות מעורבות. מניית וולס פארגו ירדה לאחר שהפחיתה את תחזיתה להכנסות מריבית. מניית ג'י.פי מורגן ירדה, למרות שמחלקת בנקאות ההשקעות הצליחה לרשום רווח מפתיע. מניית סיטיגרופ עלתה לרמתה הגבוהה ביותר מאז 2008, בזכות תוכנית רכישת מניות חוזרת (buyback).
שוק האג"ח האמריקאי נסחר אמש (ג') בירידות וגם הבוקר (ד') נרשמת מגמה דומה. בתוך כך, מכירת האג"ח הממשלתיות של ארה"ב הובילה לעלייה בתשואת האג"ח ל-30 שנה, שזינקה מעל רמת 5% והייתה בדרכה לרמת הסגירה הגבוהה ביותר מאז חודש מאי. אז, במאי, העלייה בתשואה מעל 5% לוותה בחששות לגבי מצבה הפיסקלי של ארה"ב. לעומת זאת, העליות היום נובעות בעיקר מהתחזיות לאינפלציה, לאחר שפורסמו נתונים לחודש יוני שהראו כי מחירי הצרכן עלו בקצב החודשי החד ביותר מאז תחילת השנה.
תשואה של מעל 5% על אג"ח ל-30 שנה נחשבת שלילית עבור שוק המניות, בשל השפעתה על עלויות ההלוואה של משקי בית ועסקים. תשואה זו משמשת כנקודת ייחוס (benchmark) לריביות של משכנתאות, אג"ח קונצרניות, ועוד, והיא גם מספקת רמזים לגבי הציפיות של שוק ההון בנוגע למצב הכלכלה ולחוב הממשלתי.
הדולר מתחזק הבוקר מול השקל בכ-0.7%, בהמשך למגמה שנרשמה אמש. זאת לאחר שעלה בתוך מספר ימי מסחר בכ־1% מרמה של 3.31 שקלים לדולר. המטבע האמריקני צלל מול השקל הישראלי בחדות בחודש האחרון בכ־8%, בין היתר על רקע היחלשותו בעולם. הבוקר (ד') שער הדולר-שקל עומד על 3.36 שקלים ושער האירו-שקל נסחר סביב 3.9 שקלים.
בבנק השוויצרי יוליוס בר מעריכים כי ייתכן ונגמר המומנטום של העליות במחיר הזהב. המתכת מהווה באופן מסורתי מכשיר לגידור המשקיעים בפני היחלשות של הדולר. לדברי הכלכלנים, הזהב "מצוי בקונסולידציה, וחסר לו טריגר שיצית מחדש את הראלי של החודשים הקודמים. כתוצאה מהתמתנות המתיחות המסחרית ומירידה בסיכוני המיתון, הביקוש לנכסי חוף מבטחים החל להיחלש. רכישות של בנקים מרכזיים עדיין איתנות אך אינן חזקות כפי שהיו בתחילת השנה". הם מורידים את ההמלצה שלהם לזהב לנייטרלית. הבוקר (ד') מחיר אונקיה נע סביב 3,345 דולרים, לאחר עלייה של מעל ל־35% בשנה האחרונה.
במקביל, פורסמו אמש בארה"ב נתוני האינפלציה, כאשר מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב־0.3% ביוני, בנתון הכולל. יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקאות במזרחי טפחות אומר כי המדד התנהל "בדומה למגמת החודשים האחרונים, כאשר מדד הליבה דווקא הצליח להפתיע מעט כלפי מטה, לעבר ה־0.2%". אבל עדיין, לדבריו, "המדד מסכם אינפלציית ליבה שנתית של 2.9% - שיא של ארבעה חודשים".
פנינג מסביר כי הנתון מסמן חודש שלישי מאז כניסת חלק מהמכסים של הנשיא טראמפ לתוקף, ומסכם סדר גודל של חצי שנה שנושא המכסים נמצא כבר על הפרק מבחינת המשקיעים בשוק. "הגורם הזה הוא אחד הפופולריים בהודעות הריבית האחרונות. מעבר להשפעה הישירה של המכסים, אפשר כמובן להאשים החודש את מחירי הנפט, שהאמירו לפחות בשלב מסוים על רקע העימות מול איראן אל רמת 75 דולר לחבית (ונרגע כיום למחיר של 67 דולר לחבית)", והוא מוסיף כי גם היחלשות הדולר בעולם תרמה למגמה בשווקים.
לאחר פרסום הדו"ח, המשקיעים מעריכים בהסתברות של 97% שהפד ישאיר את הריבית ללא שינוי בפגישת יולי, עלייה לעומת 93% ביום שני, כך לפי ה-FedWatch של CME. במקביל, גם הסיכוי להורדת ריבית בספטמבר ירד בחדות, וירד בתחילה מתחת ל-60%, ובהמשך התקרב ל-50% ככל שהשווקים עיכלו את הנתונים.
מסקר מנהלי הקרנות החודשי של בנק אוף אמריקה עולה כי משקיעים עשויים להיות אופטימיים מדי כי העליות בשוק המניות בוול סטריט יימשכו. בתוך כך, הסקר מראה את הזינוק החד ביותר שנרשם באופטימיות המשקיעים לגבי רווחי החברות מאז יולי 2020, ואת העלייה הגדולה ביותר בתיאבון לסיכון שנרשמה אי פעם על פני תקופה של שלושה חודשים.
אסטרטג ההשקעות של הבנק מייקל הרטנט, מזהיר מפני אופטימיות המשקיעים וזאת לאור הירידה שנרשמה ברמות המזומנים בקרב מנהלי הקרנות, שמעידה על כך שההשקעות בשוק המניות גדלו. "סנטימנט המשקיעים אופטימי ביותר מאז פברואר 25, על רקע העלייה הגדולה ביותר באופטימיות לרווחים מאז יולי 20 וזינוק שיא בתיאבון לסיכון בשלושת החודשים האחרונים" מסביר הרטנט. "כעת, רמת המזומנים הממוצעת בתיקי ההשקעות ירדה ל-3.9%, הרמה הנמוכה מזה יותר מעשור, והמשמעות היא שמנהלי קרנות צמצמו את ערימות המזומנים שלהם, ורכשו בהן בעיקר מניות טכנולוגיה".
הרטנט מסביר כי כאשר רמות המזומנים נמוכות, החשיבה בקרב מנהלי הקרנות היא שיש פחות כסף זמין להשקעות וסביר שבשלב מסוים מנהלי הקרנות יצטרכו לשחרר מזומנים כדי לבצע השקעות אחרות או להגדיל את אחוז המזומן מסך התיקים המנוהלים.
במקביל, סקר מנהלי הקרנות האירופי של בנק אוף אמריקה לחודש יולי חושף גל אופטימיות חסר תקדים בנוגע לכלכלת היבשת. רוב מוחלט של מנהלי ההשקעות מאמין כי אירופה יכולה להתנתק מההשפעות השליליות של המדיניות האמריקאית, בעיקר בזכות תמריצים פיסקאליים צפויים. 63% מהנשאלים סבורים שההוצאה הפיסקלית באירופה תהיה משמעותית מספיק כדי לאפשר לכלכלה ולשווקים המקומיים להתנהל באופן עצמאי מהמתרחש בארה"ב.
האמון בכלכלה האירופית מתבטא בנתונים מרשימים: 44% מהמנהלים צופים צמיחה חזקה יותר באירופה בשנה הקרובה, עלייה חדה מ-29% בחודש הקודם. הקטליזטור המרכזי לשינוי הוא התמיכה הפיסקלית הצפויה מגרמניה, ש-85% מהמשיבים רואים בה את הגורם הסביר ביותר להאצת הצמיחה.