השופט נעם סולברג / צילום: רפי קוץ
אם וכאשר תחליט הממשלה להדיח את היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, ההחלטה לא תיכנס לתוקף באופן מיידי, וזאת כדי לאפשר ביקורת שיפוטית עליה - כך קבע היום (ו') המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג.
סולברג לא הגדיר את משך הזמן שיש להעניק למטרה זו. בדיקת גלובס מעלה כי נכון לשעה זו - הדחתה של בהרב-מיארה אינה מצויה על סדר היום בישיבת הממשלה מחרתיים (א').
● עתירה לבג"ץ: להקפיא מיד את הליכי הדחת היועמ"שית גלי בהרב-מיארה
● אחרי שלא התייצבה לשימוע: ועדת השרים ממליצה להדיח את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה
סולברג הזכיר את החלטתו מתחילת השבוע, שבה דחה בקשה למנוע את השימוע לבהרב-מיארה, ואמר: "בהתאם להלכה הפסוקה, המועד ההולם לבחינה שיפוטית של טענות העותרים לגופן הוא לאחר שתתקבל החלטה סופית אצל הרשות המוסמכת. הממשלה טרם קיבלה החלטה בנדון; משכך - איני רואה לנכון ליתן את הצו המבוקש ולמנוע את קיום הדיון".
עם זאת, המשיך סולברג, חל שינוי מסוים במצב העובדתי, לאחר שהוועדה בראשות השר עמיחי שיקלי החליטה "להניח על שולחן הממשלה בישיבתה הקרובה את נושא סיום כהונתה" של בהרב-מיארה. כאשר הממשלה הקימה את הוועדה, היא גם החליטה ש"הממשלה תדון בנושא בישיבתה הראשונה לאחר הנחת הנושא על סדר יומה".
סולברג הוסיף: "בשים לב גם לקשיים שעליהם הצביעו העותרים (בפרט באשר לסד הזמנים), בסיכויי העתירה הלכאוריים ובטיב הסוגיה שעל הפרק, על השלכותיה הנלוות - מובהר בזאת כי ככל שתחליט הממשלה על פיטורי היועצת המשפטית לממשלה, ההחלטה לא תיכנס לתוקף מיידי, על-מנת שתינתן שהות מספקת לעריכת ביקורת שיפוטית".
סולברג איפשר לממשלה ולבהרב-מיארה להגיב על הבקשה עד יום ראשון הקרוב בשעה 09:00.