ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Chiang Ying-ying
השבוע במהלך ביקור בבייג'ינג מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג נשאל על ידי עיתונאי מה היה לומד במידה והיה היום סטודנט צעיר, "אם אתה ג'נסן בן ה-22 שסיים עכשיו את הלימודים ב-2025, אבל עם אותה שאיפה - במה היית מתמקד?".
● מה שכנע את טראמפ לאפשר לאנבידיה למכור את שבב ה־AI שלה לסין
● מנכ"ל אנבידיה בטוח: הבינה המלאכותית דווקא תייצר משרות חדשות
בתגובה אמר מנכ"ל החברה הגדולה בעולם: "ג'נסן הצעיר, בן ה-20 שכרגע סיים את הלימודים בקולג', כנראה היה בוחר במדעי הפיזיקה יותר מאשר במדעי התוכנה".
הואנג אף הוסיף כי הוא סיים את הקולג' כבר בגיל 20. לפי פרופיל הלינקדאין של מנכ"ל החברה שרק בשבוע שעבר הגיעה לשווי שוק של 4 טריליון דולר, התואר הראשון שלו הוא בהנדסת חשמל מאוניברסיטת אורגון סטייט מ-1984 והתואר השני מ-1993 גם בהנדסת חשמל מאוניברסיטת סטנפורד.
רק שנה לאחר שסיים את התואר השני כבר ייסד ג'נסן את אנבידיה.
הואנג לא הסביר מדוע היה בוחר ללמוד דווקא מדעי הפיזיקה אך בעבר התבטא בעד "בינה מלאכותית פיזיקלית".
הבינה המלאכותית הפיזיקלית היא העתיד
בפורום Hill & Valley בוושינגטון מנכ"ל אנבידיה הסביר כי לבינה המלאכותית היו בשנים האחרונות כמה גלים של התפתחות. הראשון מכונה בינה מלאכותית תפיסתית (Perception AI), השני בינה מלאכותית יוצרת (Generative AI) והגל השלישי והנוכחי מכונה בינה מלאכותית חושבת (Reasoning AI), הכוונה ל"AI שיכול להבין, ליצור, לפתור בעיות ולהכיר מצבים שמעולם לא נתקלנו בהם", אמר הואנג.
לדברי הואנג העתיד שייך לבינה מלאכותית פיזיקלית "הגל הבא דורש מאיתנו להבין דברים כמו חוקי הפיזיקה, חיכוך, אינרציה, סיבה ותוצאה", אמר באפריל האחרון.
הואנג טוען כי חשיבה פיזיקלית כוללת יכולת תפיסה של קביעות האובייקט (object permanence). כלומר, ההבנה שהאובייקט ממשיך להתקיים גם כשהוא סמוי מהעין.
"וכשאתה לוקח את ה-AI הפיזיקלי הזה ומכניס אותו לאובייקט פיזי שנקרא רובוט - אתה מקבל רובוטיקה וזה חשוב מאוד עכשיו, כי אנחנו בונים מתקנים ומפעלים בכל רחבי ארה"ב", הסביר המנכ"ל.