משקאות של קופיקס / צילום: חגית גורן
רשת הסופרמרקטים רמי לוי שיווק השקמה, שבשליטת רמי לוי ובניהולו המשותף עם בתו יפית אטיאס-לוי, הגישה היום (א') אחר-הצהריים הצעת רכש לחלקו של הציבור ברשת בתי הקפה המוזלים קופיקס, זאת במטרה למחוק את החברה מהמסחר בבורסה.
הצעת הרכש היא לחלקו של הציבור בקופיקס (23.7%), כאשר מדובר ב-7.4 מיליון מניות. יתרת ההחזקה היא בידי רשת רמי לוי.
● רמי לוי קונה מרמי לוי: האם העסקה בין רשת המזון לישראייר תאושר?
● רמי לוי יטיס אתכם לניו יורק: ישראייר חוזרת לקו שנטשה. כך זה יעבוד
המחיר למניה לפיו מציעה הרשת לרכוש את חלקו של הציבור בקופיקס עומד על 4.45 שקלים, זאת בעוד מניית קופיקס ננעלה היום בבורסה בשער של 4.36 שקלים - כלומר הפרמיה המוצעת לציבור היא אפסית (2%+). רכישת חלקו של הציבור תעלה ללוי כ-33 מיליון שקל, בהנחה שכלל בעלי המניות יסכימו להצעה.
ההון העצמי של קופיקס עמד בסוף הרבעון הראשון של השנה על 11 מיליון שקל, כאשר שווי השוק של רשת בתי הקפה בבורסה עומד על מעל ל-130 מיליון שקל, לאחר שמניית קופיקס עלתה בכ-25% בשנה החולפת.
רשת קופיקס הוקמה בשנת 2013 על-ידי אבי כץ, גיל אונגר, בני פרקש, חגית שינובר וחנן שמש. הרשת ביקשה להביא בשורה של קפה במחיר מוזל וקבוע (5 שקלים לכוס קפה בהתחלה). ב-2018 השתלט על קופיקס רמי לוי, וכעת הוא מנסה כאמור למחוק אותה מהמסחר בבורסה.
כיום מפעילה הרשת גם סופרמרקטים בשם "סופר קופיקס", וכן היא מנהלת רשת בשם "רמי לוי בשכונה" ורשת נוספת בשם "שוויצריה הקטנה". בנוסף נפתחו סניפי קופיקס ברוסיה, בעיקר על-ידי זכיינים מקומיים, כאשר קופיקס הישראלית מחזיקה בעקיפין בפעילות שם דרך חברה-בת קפריסאית שמחזיקה בפעילות הרוסית.
בסוף השנה שעברה פעלו בישראל 38 סניפי קופיקס, 30 מהם דרך זכיינים ו-8 בהפעלת הרשת עצמה.