משרד הבריאות לוחץ על האוצר להכניס את רפואת השיניים לסל הבריאות בשל העלות הגבוהה של הטיפולים. פרופ' אבי ישראלי, מנכ"ל משרד הבריאות אמר אתמול במהלך כנס של המכון הלאומי לחקר שרותי הבריאות, כי "הגיע הזמן לעשות את זה". גם ח"כ (ד"ר) רחל אדטו, לשעבר סגנית מנהלת בית החולים שערי צדק, הזכירה במהלך הכנס כי היא מנסחת יחד עם מספר חברי כנסת הצעה לתיקון החוק בעניין. לדבריה בשל המשמעות התקציבית שבהכללת טיפולי השיניים בסל הבסיסי, התיקון יציע לכלול בסל טיפול לילדים עד גיל מסוים וכן טיפול לקשישים.
ההוצאה הגדולה ביותר בתחום הבריאות של משפחה ישראלית ממוצעת, היא על טיפולי שיניים. 28% מההוצאה המשפחתית לבריאות הולכת לרופאי השיניים, 26% לביטוחים המשלימים השונים, 17% לתרופות ו-9% למשקפיים או עדשות. בכלל, 10% מכלל ההוצאה הלאומית לבריאות הכוללת בין היתר את התקציב הענק שמופנה לבתי החולים ולקופות החולים, הולכים לטיפולי שיניים.
מה שהאיץ את בכירי מערכת הבריאות לעסוק יותר בשאלת מימון טיפולי השיניים, הוא פרסום נתוני הלמ"ס בשבוע האחרון, שהצביעו על גידול בהוצאה הפרטית לבריאות לעומת פיחות במימון המשלתי. המשמעות היא שאם הציבור צריך לשלם יותר על טיפולים "בסיסיים" לרבות תרופות, יותר אנשים יוותרו על טיפולי השיניים מחוסר ברירה.
יעקב ליצמן (מימין) ואבי ישראלי. "הגיע הזמן לעשות את זה" (צילום: אריאל ירוזולימסקי)
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.