גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פריז ב-299 דולר: ירידה של עשרות אחוזים במחירי הטיסות לחו"ל לעומת הקיץ הקודם

חברות התעופה, שנלחמות על כיסו של לקוח במיתון, מוזילות את כרטיסי הטיסה לחודשי הקיץ - אם כי גם השנה צפויה התייקרות לקראת אמצע אוגוסט ■ כך, למשל, תוכלו להשיג כרטיס לניו-יורק ב-817 דולר בלבד

2.3 מיליון נוסעים ייצאו במהלך חודשי יולי-אוגוסט לחו"ל, והתחרות על הכיס של כל אחד ואחת מהם בעיצומה. הירידה המשמעותית בתנועת הנוסעים, שנרשמה מאז פרץ לחיינו המשבר הכלכלי, מחייבים את חברות התעופה לייצר רעיונות יצירתיים וכמובן גם להוריד מחירים.

ואכן, מבדיקות מדגמיות עולה כי הקיץ ניתן יהיה להשיג כרטיסי טיסה זולים בעשרות אחוזים בהשוואה למחירים בשנה שעברה.

למרות זאת, גם השנה (כמו בשנים נטולות משבר) חוקי השוק משחקים תפקיד, ומרבית החברות מייקרות את כרטיסי הטיסה בתקופת ה"פיק" של אמצע אוגוסט.

מכיוון שההצעות ושפע המבצעים של החברות עשויים לגרום לסחרחורת, בדקנו אתמול (א') באילו מחירים ניתן להשיג כרטיסי טיסה בחברות השונות למגוון יעדים פופולריים: רומא, לונדון, פריז, מינכן, ניו-יורק ובנגקוק - באמצע יולי ובאמצע אוגוסט. המחירים שביקשנו היו עבור שהייה בת שבעה לילות, והם כוללים את המסים.

חשוב לציין כי כמו בכל סקירה של מחירי כרטיסי טיסה, גם הפעם המחירים שקיבלנו הם מחירים בהם ניתן היה לרכוש כרטיס נכון לשעת הבדיקה, וייתכן כי במועד מאוחר יותר יתקבלו מחירים אחרים. בנוסף, יש לשים לב לכך שחלק מהחברות מציעות את המחירים הנמוכים רק לכרטיסים שיירכשו עד תחילת חודש יולי. למעט ארקיע וישראייר, המפעילות חלק מהטיסות בטיסות סדירות כמוביל נקוב וחלק כטיסות שכר, כל החברות הן חברות סדירות.

מי מציע את המחירים הזולים?

* לרומא: ארקיע: באמצע יולי 439 דולר, ובאמצע אוגוסט 529 דולר

* ללונדון: חברת bmi שוברת את השוק באחד היעדים הפופולריים במחיר של 446 דולר ביולי ובאוגוסט.

* לפריז: באמצע יולי מציעה ארקיע טיסות ב-299 דולר, ומי שמעוניין לטוס דווקא באמצע אוגוסט ימצא את הכרטיסים הזולים בחברת לופטהנזה (499 דולר לטיסות דרך מינכן או פרנקפורט).

* למינכן: את הכרטיס הזול ביותר ביולי מציעה ארקיע (379 דולר) ואילו לופטהנזה הממשיכה במצע ההשקה לקו מציעה במחצית אוגוסט טיסות ב-399 דולר.

* לניו-יורק: את המחיר הזול ביותר לניו-יורק מציעה ביולי אוסטריאן איירליינס (1,008 דולר לטיסות דרך וינה) ואילו במחצית אוגוסט העסקה הכדאית ביותר היא זו שמציעה חברת בריטיש איירוויס המציעה טיסות דרך לונדון ב-817 ליציאות החל מה-16 באוגוסט.

* לבנגקוק: גם כאן העסקה המשתלמת ביותר היא של אוסטריאן איירליינס, המציעה טיסות דרך וינה ב-1,021/1,161 בהתאמה.

מבין הסיטונאים - הכי זול בדקה ה-90

גם סיטונאי התיירות לא נשארים מחוץ לחגיגה ומנסים להתחרות בשוק הבוער, אלא שלמרבה ההפתעה דווקא הצעות המחיר שקיבלנו מהם היו בחלק גדול מהמקרים גבוהות ממחירי החברות הסדירות (כולל ארקיע וישראייר). במרבית המקרים היתה חברת הדקה ה-90 זו שהציעה את ההצעות הזולות ביותר מבין הסיטונאים. ההצעות האחרות של הסיטונאיות היו יקרות מההצעה הזולה ביותר של החברות הסדירות, כרטיסי הטיסה ללונדון של חברת bmi היו זולים יותר מאלה שהציעו מרבית החברות הסיטונאיות בטיסות שכר, וכך גם בכל הנוגע לפריז, ולמינכן.

חשוב לזכור כי סיטונאי התיירות מציעים לעיתים הצעות אטרקטיביות דווקא ברגע האחרון, ולכן מי שלא הזמין מראש או שלא הספיק ליהנות מהמחירים הנמוכים של החברות הסדירות יוכל תמיד לנסות את מזלו אצל החברות הסיטונאיות.

מה עוד מוצע בשוק?

מי שלא יצליח "לשים את ידו" על הכרטיסים המוזלים יאלץ לרכוש כרטיסים במחירים הגבוהים לעיתים גם במאות דולרים ממחירי הבסיס. בהנחה שפספסתם את המחיר הזול ביותר זה מה שתתבקשו לשלם:

* רומא: אל-על וישראייר מציעות כרטיסים ב-540-560 דולר, ואילו לופטהנזה : 604 דולר.

* לונדון: בריטיש אירוויס מציעה כרטיסים ביולי ואוגוסט במחיר 497 דולר, ואילו המחירים בחברות האחרות נעים בין 575 דולר (אל-על ביולי ואוסטריאן איירליינס ביולי ואוגוסט) ל-686 בלופטהנזה לטיסות אוגוסט.

* פריז: מי שלא יזכה לטוס תמורת 299 דולר ביולי יוכל לעשות זאת תמורת 499 דולר ביולי ובאוגוסט בלופטהנזה. המחירים הנוכחיים ביתר החברות נעים בין 517 דולר (באוסטריאן איירליינס ביולי אוגוסט) ל-757 דולר באל-על באוגוסט.

* מינכן: אוסטריאן איירליינס משווקת כרטיסים ליולי ואוגוסט ב-509 דולר, אל-על מציעה כרטיס ב-519 דולר באוגוסט, ואילו ארקיע וישראייר מציעות באוגוסט כרטיס תמורת 549 ו-603 בהתאמה.

* ניו-יורק: כאן ההפרשים בין מחירי הכרטיסים הזולים ביותר לאחרים גדולים ועשויים להגיע למאות דולרים. כך לדוגמה, אל-על מבקשת 1,179 דולר לכרטיס ביולי ואוגוסט, לופטהנזה 1,043, בריטיש אירוויס 1,131 (עד ל-16 באוגוסט המועד בו צונחים המחירים), דלתא וקונטיננטל 1,380, ואילו השחקנית החדשה בשוק - יו. אס אירוויס - גובה 1,500-1,704 ביולי ובאוגוסט בהתאמה.

* בנגקוק: כאן ההפרשים לא גדולים, ומי שייאלץ להסתפק במחיר שאינו הזול ביותר כרגע, ישלם 1,199 דולר באל-על ו-1,219 בלופטהנזה.

מבצעים באוויר

* איסתא:

המבצע: החברה מעניקה כרטיס טיסה לאתונה, פראג, בודפשט בוקרשט וסופיה לכל מי שירכוש כרטיס טיסה באל-על לארה"ב, המזרח הרחוק או דרום אמריקה.

האותיות הקטנות: המבצע אינו כולל רכישת כרטיסים בקלאס T (הכרטיסים הזולים ביותר על המטוס), כרטיס הבונוס אינו כולל תשלום עבור מסים והיטלים (העשויים להגיע ל-100 דולר לכרטיס) רכישת הכרטיסים עד סוף יולי, ליציאות עד סוף 2009. את כרטיסי הבונוס ניתן לנצל עד סוף 2010.

* פתאל ואל-על:

המבצע: המזמין חופשה משפחתית במלונות רשת פתאל בתקופת הקיץ יקבל הטבה של 100 דולר לרכישת כרטיסי טיסה של אל-על. מי שיטוס באל-על יקבל שובר הנחה בסך 400 שקל לנופש במלונות פתאל.

האותיות הקטנות: עלות החופשה ברשת פתאל המזכה בשובר הנחה באל-על צריכה להיות גבוהה מ-2,000 שקל. כרטיסי הטיסה באל-על המזכים בשובר ההנחה לפתאל אינם כוללים את הכרטיסים המוזלים בקלאס T. שוברי ההנחה באל-על ובפתאל אינם ניתנים למימוש באוגוסט או בחגים.

* חברות תעופה:

- בריטיש אירוויס: הוזלה של כ-30% לעומת השנה שעברה : מחיר התחלתי ללונדון: 497 דולר.

- אל-על: מבצע שדרוגים למחלקות היוקרה לחברי מועדון הנוסע המתמיד תמורת נקודות (לדוגמה שדרגו למחלקת עסקים ללונדון תמורת החל מ-637 דולר, ולניו-יורק תמורת החל מ- 1,549 דולר.

- לופטהנזה: 33% הנחה לילד, טיסות ל-20 יעדים באירופה ב-499 דולר. כרטיסי צעירים לבנגקוק ב- 919 דולר.

- ישראייר: מבצע ללקוחות ישראכרט ביולי: 55 דולר הנחה לכרטיס תמורת 80 כוכבים בהזמנת זוג.

- דלתא: כרטיס הטבות של מועדון המכוניות האמריקאי AAA לרוכש שני כרטיסים במחלקת תיירים או כרטיס במחלקת עסקים. מחירים מיוחדים במחלקת עסקים: 2,643 לניו-יורק ואטלנטה, 2,548 לוושינגטון ובוסטון.

קודם נכבוש את מינכן

הטיסות למינכן הן דוגמה ל"מלחמה" על כיס הצרכן הישראלי. מיקום העיר הופך אותה ליעד אטרקטיבי למטיילים ואנשי עסקים בגרמניה, אוסטריה ובאיטליה, ובשדה התעופה שלה יש טיסות המשך רבות לכל היעדים באירופה.

עד לפני מספר חודשים פעלו בקו זה אל-על, ארקיע ו-tui, הטסות עקב אילוצי ביטחון לטרמינל 1. לפני כ-3 שנים ביקשה לופטהנזה לחדש את פעילותה בקו מינכן תל-אביב אולם נדחתה על-ידי משרד התחבורה בטענה שעל הגרמנים לתת בתמורה לאל-על סלוטים (שעות המראה ונחיתה) נוחים. לאחר שממשלת גרמניה הודיעה כי נושא הסלוטים נמצא בידי גוף נייטרלי אושרה הבקשה, ולפני כחודשיים חנכה לופטהנזה את הקו, עם 4 טיסות בשבוע במטוסים רחבי גוף.

עם השקת הקו הכריזה לופטהנזה על מחירי השקה אטרקטיביים (399 דולר הלוך ושוב), אל-על הורידה את המחיר לרמה זהה, וגם קווי חופשה השיקה 2 טיסות שכר שבועיות לעיר. כעת טסות בקו חמש חברות.

לדברי עופר קיש, מנכ"ל לופטהנזה ישראל, ההשקה מחדש של הקו הופכת את מינכן ליעד אטרקטיבי לנוסע הישראלי: "הטיסות נוחתות וממריאות מטרמינל 2, המעניק שירותים מתקדמים, בהם התחייבות לקישור של 30 דקות בין טיסות, טיסות המשך למגוון יעדים באירופה אליהם לא ניתן להגיע ישירות מישראל, מסעדות יוקרה ועוד. כניסתנו המחודשת ליעד הזה 'העירה' את השוק והתחרות רק תועיל לצרכן".

* הכותבת היתה אורחת לשכת התיירות של מינכן.

עוד כתבות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"הבורסה בת"א אטרקטיבית": מנהל ההשקעות שבעד קמעונאות וביטחון

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

״חזירות״: הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

השכירויות שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

5 דברים לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת ויושפע מההתפתחויות הבטחוניות ● השקל התחזק מול הדולר, 3.71 שקלים ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר" ● עונת הדוחות בארה"ב: הרווח הממוצע למניה זינק ל-5% ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה 

מה גבולות חופש הביטוי של עובדים ברשתות? / אילוסטרציה: גלובס

בית הדין משרטט את הגבול: מתי מותר לפטר עובד בגלל פרסומים ברשת חברתית

בית הדין האזורי לעבודה דחה את תביעתו של עובד שפוטר סמוך ל־7 באוקטובר לאחר שפרסם פסוקים מהקוראן, אשר התפרשו כקריאות הסתה לטרור ● מומחים עומדים על השלכות פסק הדין החריג על חופש הביטוי, ומסבירים מדוע עניינו של מורה שפוטר בנסיבות דומות נגמר אחרת

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס