שוק ה
דבש בישראל מגלגל בכל שנה כ-100 מיליון שקל. בכל שנה מייצרים בישראל כ-3,000 טון דבש בשווי כספי של 50 מיליון שקל, ובנוסף מיובאים 500-1,000 טון דבש בכל בעלות כספית דומה - כך עולה מנתוני
דן אנד ברדסטריט.
להערכת מועצת הדבש, בישראל פועלים כיום כ-500 מגדלי דבורים, המחזיקים כ-90 אלף כוורות פעילות (כל כוורת מייצרת כ-35 ק"ג דבש בשנה).
עוד עולה מנתוני דן אנד ברדסטריט כי בישראל פועלים כיום 65 כוורות ומשווקי דבש. מתוכם - 40 כוורנים המוכרים דבש בצורה ישירה ללקוח, ו-25 משווקים מורשים המספקים דבש לרשתות השיווק ולחנויות השונות.
מבין משווקי הדבש הפועלים בישראל, מכוורת יד-מרדכי (שבשליטת שטראוס) היא הגדולה ביותר ומחזיקה בנתח שוק של 60%. מכוורת עמק-חפר מחזיקה בנתח שוק של 25%, וב-15% הנותרים מחזיקים המשווקים הנוספים: משק דבורים לין, גליל מוצרי דבש, משק דבורים סימון בכפר-סירקין והקיבוצים עין-חרוד ושמיר.
בדן אנד ברדסטריט מציינים כי הגופים הפועלים בשוק הדבש הישראלי נחשבים ליציבים יחסית: רק 8.1% מהעסקים בתחום זה נמצאים בסיכון עסקי גבוה - לעומת 13.7% בכלל המשק.
עוד עולה מהנתונים כי הישראלי הממוצע אוכל כחצי ק"ג דבש בשנה. למעלה ממחצית הדבש המיוצר בישראל (כ-60%) מופק בחודשי האביב. ב-100 גרם דבש יש כ-300 קלוריות (כפית דבש שווה כ-20 קלוריות) - בדומה למספר הקלוריות של כפית סוכר או ריבה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.