היבוא ייעשה בשלוש פעימות עד ראש השנה ובסך הכול יהיה מדובר בכ-170 אלף צנצנות דבש • לדברי רמי לוי המחיר הזול בעשרות אחוזים לעומת המחירים בשוק המקומי
המהלך שהוביל משרד החקלאות עורר תרעומת בקרב ארגון מגדלי הדבורים שטען שמדובר ב"אקט פופוליסטי" • המכרז התחרותי ליבוא הדבש הוא תהליך במסגרתו השוק לא נפתח ליבוא, אלא ישנן מכסות יבוא לקמעונאים שמציעים את ההצעות הזולות ביותר • התאחדות חקלאי ישראל: "קוראים לממשלה להגיע להסכם בנושא ענף הדבש בהקדם האפשרי"
בואו לצלול איתנו למספרים ולנתונים שמאחורי החיים עצמם • והפעם: משרד החקלאות מאפשר בשנים האחרונות לייבא דבש במכסות מוגבלות, מה שמגדיל את היקפי הייבוא, באופן מפתיע, גם הייצור המקומי גדל
החל משנות ה־50 פועלות בישראל מועצות שונות שבסמכותן להגביל ולתכנן את הייצור ואת ההפצה של מוצרים שונים • לרוב אנחנו שומעים עליהן רק בתקופות של מאבקים גדולים, או בימי מחסור במוצרי יסוד מסוימים • אלא שהמועצות הללו, והעומדים בראשן, משפיעות על הריכוזיות הרבה שקיימת במשק, והן מהמובילות העיקריות ליוקר המחיה הגבוה בישראל
מדיניות בת עשרות שנים של פגיעה קשה בחופש העיסוק, מניעת תחרות בין המשווקים על התוצרת החקלאית, מחירים גבוהים לצרכנים, כפייה והטלת מכסות על החקלאים המוחלשים עדיין חיה ובועטת במדינת ישראל • דעה
גל חדש של ביקוש לממתיקים טבעיים במקום סוכר לבן וירידה באוכלוסיית הדבורים שפוגעת בייצור ההמוני העלתה את מחירי הדבש בעולם לשיא • ומה קורה בישראל? לפי שעה המשבר עדיין לא הגיע לכאן
בכל הדוגמאות שנסקרו לא נמצאו ממצאים המעידים על זיוף דבש או מוצר שאיננו הפרשת דבורים כמו תערובת סוכרים בטעם דבש ■ ובאשר למחיר: "היינו יכולים למכור דבש ב-15-20 שקל לק"ג ולא ב-40 שקל לק"ג"
לקראת ראש השנה, המשרד מפרסם את אופן חישוב מחיר הדבש כדי לסייע לצרכנים להבין מהו מחיר מופקע
בעיצומם של המאמצים לבטל את מועצות הייצור בחקלאות, מתנהל מסע לעיגון סמכויות מועצת הדבש בחקיקה - זאת למרות שאלות קשות בתחום זכויות הקניין והעיסוק ובניגוד להמלצות ברורות של מבקר המדינה
איך מזהים דבש מזויף, מתי משתלם לקנות דבש, מי מייצר את מותגי הדבש הפרטיים של שופרסל ומגה, וכמה אנו משלמים על דבש ביחס לאנגלים ולצרפתים?
מנכ"ל מועצת הדבש מסביר את הירידה בייצור בהיעלמות רחבת-היקף של דבורים
איך מזהים דבש מזויף, מדוע קשה לייצר דבש אורגני, אילו סגולות בריאותיות יש לדבש, וכמה קילוגרמים של הנוזל המתוק הזה אנחנו צורכים בשנה?
מחצית מהדבש מיוצר בישראל ■ הגופים הפועלים בשוק הדבש הישראלי נחשבים ליציבים יחסית: רק 8.1% מהעסקים בתחום זה נמצאים בסיכון עסקי גבוה
דבשמועצת החלבמועצת הלולמועצת הצמחיםמכרזמשרד החקלאותענף המזוןרגולציהרמי לוירשתות שיווק