גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טרנד חדש למגורי יוקרה בת"א: הכירו את המושבה האמריקנית

את המושבה הזו לא רבים מכירים, ובמשך שנים רבות גם לא רצו להכיר ■ היא שוכנת בלב אחד האזורים המוזנחים בדרום ת"א, ועד לא מזמן לא היה בה אפילו פנס רחוב ■ עכשיו זה משתנה, ובמושבה האמריקנית היזמים כבר מפנטזים על תסריט נווה-צדק ■ המחירים בהתאם

כמו חתיכה אבודה מפאזל בן אלף חלקים של עיר אירופית רומנטית שאבדה עם הזמן, דהתה והצהיבה, השתרבבה המושבה האמריקנית לפאזל העיר הלבנה. עשרות שנים הייתה זרה בנוף התל אביבי, מוזנחת ושכוחה. אחת מצלעותיה נושקת לחספוס של רחוב אילת, אחרת נושקת למתחם נגה המתחדש, והיא ביניהם על גבעה קטנה עם תלי תלים של היסטוריה אדריכלית ודתית, נחבאת אל הכלים.

כעת זה משתנה. 8 מיליון שקלים השקיעה עיריית תל אביב במושבה בשנתיים האחרונות: ריצפה, שימרה, התקינה פנסי רחוב, העמידה גינות ציבוריות וחידשה תשתיות, ונתנה את האות לכניסת היזמים. את השינוי במקום אפשר אפילו להריח: ענן האגזוזים וריח הגריז שעולה מהמוסכים ומבתי המלאכה ברחוב אילת מתפוגג בפינת רחוב אוארבך, ומחליף אותו ריח צבע טרי שאופף את השכונה כולה. באותה פינת רחוב מתוח בד רחב ממדים המלמד על פרויקט דגל חדש שעתיד לקום - זהו מתחם קרן. בעוד שבועיים ייפתח משרד השיווק והמכירות של הפרויקט, שיתמקם בווילת נורטון המשומרת בקפידה שבעבר שכנה בה מסעדת קרן המיתולוגית של השף חיים כהן, עד שנסגרה ב-2003. כחלק מהפרויקט תוצע הווילה למכירה כווילה אורבנית שמחירה 20 מיליון שקלים. ולחשוב שהיה מי שחשב שהמנות במסעדת קרן היו מדי יקרות.

מצחיק, אומר היזם איציק ברוך, מנכ"ל חברת יובלים, ששותף בפרויקט יחד עם חברת אקזיט ועם חברת ויתניה, בעת שהוא מוביל אותנו אל מרפסת העץ בווילה. הוא נזכר שסעד במסעדה האקסקלוסיבית ביום האחרון לפני סגירתה; אז לא ידע שכמה שנים מאוחר יותר יוביל את הפרויקט היוקרתי, שעלותו מוערכת בכ-160 מיליון שקלים, באותו המקום בדיוק. "עד כה נמכרו 18 יחידות דיור במתחם", אומר ברוך. "חשבנו שהמתעניינים והרוכשים יהיו מורכבים מקהל של תושבים ישראלים ותושבי חוץ, אבל נכון להיום נמכרו יחידות רק לישראלים. 50% מהם רכשו למגורים ו-50% רכשו להשקעה. הקהל מורכב מעורכי דין ומאנשי עסקים. נשווק לרוכשים מהמעמד הסוציו-אקונומי הבינוני ומעלה. לכאלה שמאסו להיות עוד דייר בעוד מגדל".

בנוסף לווילת נורטון, כולל מתחם קרן את מלון ירושלים ההיסטורי, שיעבור הליך שימור קפדני ויכלול שש יחידות דיור בנות 350 מטרים רבועים האחת, קומת פנטהאוז ולובי משותף. מחיר דירה במלון ירושלים ינוע בין 15 ל-16 מיליון שקלים. לצד המבנים המשומרים יקומו שני בניינים מודרניים - בית ניצנה ובית אילת, הקרויים על-שמות הרחובות שאליהם יפנו. בסך-הכול ארבעה מבנים עם חצר פנימית משותפת, עם חניון תת-קרקעי ובעלי מפרט גבוה.

מחירים של צפון תל אביב

פרסונות שונות כבר החלו נוהרים אל אזור המושבה המתעוררת, כמו השף חיים כהן שרכש דירה בפרויקט בר הופמן 6 שתכנן האדריכל מורן פלמוני - המתגורר עם אשתו השחקנית ליליאן ברטו באותה הכתובת, ולוקח חלק בתכנון מתחם קרן יחד עם האדריכל גידי בר-אוריין ועם אדריכל השימור אמנון בר-אור. גם המסעדנית אירית שנקר, לשעבר שותפתו של כהן במסעדה, רכשה דירה במושבה. הבדרנית עדי אשכנזי, מספרים, תתמקם ברחוב אילת; עו"ד אבנר ברק, בנו של לשעבר נשיא בית המשפט העליון אהרן ברק צפוי להגיע אף הוא למושבה; כמוהם גם האדריכלים איתן ומיכל קימל ממשרד קימל אשכולות עתידים, והאדריכל מנדי רוטברד שכבר רכש דירה. במקרה או שלא, מועדון השמונה, מועדון חברים שפונה לבעלי כיס עמוק, שוכן גם הוא בצמידות למתחם קרן, ברחוב אילת 8.

"ניתן לראות היום נטייה מובהקת בשוק דירות היוקרה להתעניין יותר בבנייה עם פרטים מיוחדים, עם היסטוריה ובתהליכי שימור", אומר ברוך וממשיך בסיור אל עבר מבנה מלון ירושלים - מבנה קשתות שהוקם בשנת 1866 על-ידי המתיישבים האמריקאים, ושצביונו היוקרתי ניתן לו על-ידי הטמפלרים הגרמנים שהגיעו לאזור. במבנה נגלים ציורי קיר בני 100 שנים. "מבחינת תוכנית המתאר העירונית אנחנו יכולים לבנות במתחם 82 דירות, אבל החלטנו ליצור 53 דירות בלבד, שיהיו יותר מרווחות ואיכותיות, מתוך ראייה ומחשבה שהקהל ידע לתמחר את האיכות שהם מקבלים", ממשיך ברוך. "בינתיים זה מוכיח את עצמו. לו היינו מייצרים יותר דירות, הן היו יוצאות קטנות ומאולצות. אולי היינו מקבלים יותר מבחינת מחיר למטר, אבל הפרויקט היה מאבד מהייחוד שלו".

אתה לא חושש מההאטה בשוק דירות היוקרה?

"אמנם מדברים על קיפאון והאטה בשוק דירות היוקרה, אבל השוק שמדברים עליו הוא שוק המגדלים או דירות היוקרה הקונבנציונליות. הרי בדרך כלל השם הנלווה ליוקרה הוא מגדל. אז בשוק המגדלים יש רוויה מסוימת, כי יש יחסית הרבה מגדלים בתל אביב וקשה להמציא את הגלגל בבניית מגדל. אבל קהל היעד שלנו מחפש את הייחוד של האזור.

"אני מאוד מאמין במעבר של תל אביב דרומה, וגם פעיל בעוד פרויקטים באזור, בין היתר בשכונת נגה וברחוב סלמה. בצפון תל אביב כל הבניינים רגילים, ודי אחידים בצורה שלהם ובמספר הקומות, אין חידושים בצפון תל אביב; מה גם שכיום המחירים באזור הם רק בתחילת העלייה שלהם, וכבר אפשר לראות איך מחירי האזור זהים ואף עולים על מחירי צפון תל אביב".

אחד הרוכשים במתחם קרן הוא אופיר ארגמן, שותף מנהל בפירמת עורכי הדין אברהם בר. "אני תושב נווה צדק, ומאוד אוהב את האזור ומעורה בו. אני מאמין שלמושבה יש סיכוי להשוות פוטנציאל לנווה צדק מבחינת ערכי נדל"ן", הוא מסביר מה הניע אותו לרכוש את הדירה בקומה השישית בבניין אילת. "המושבה נמצאת היכן שנווה צדק הייתה לפני עשור בערך, כך שמדובר בהשקעה לטווח ארוך".

כמה ארוך?

"אולי לא בתוך יום-יומיים, אבל לדעתי ההשפעה של מתחם התחנה הסמוך ושל נווה צדק עצמה על האיכות האנושית שתעבור להתגורר במתחם קרן תשפיע במהירות על האזור. האיכות האנושית תתעצם מאוד, וזה קורה כבר היום. רחוב אילת הוא רחוב מתעורר, והרבה אנשים מבצעים רכישות של לופטים ומכשירים אותם למגורים כבר למעלה משנה".

אז למה לא נווה צדק?

"בנווה צדק יש כיום מעט מאוד נכסים, וגם הם במחירים גבוהים מאוד שנמצאים בעלייה מתמדת. לפני ארבע שנים, כשרכשתי בנווה צדק נכס, מחיר מטר רבוע עמד על 30 אלף שקלים, היום המחיר נע סביב 40-50 אלף שקלים למטר רבוע. נתוני מתחם קרן, שנלווים אליו השימור הייחודי ואפילו קצת נוף לים, הניעו אותי להשקיע בו; זו הזדמנות לרכוש נכס ב-30% פחות בממוצע מנווה צדק. אגב, הציעו לי בו בזמן לרכוש נכס במתחם אסותא, וזה הכי קל ללכת על האזור הזה ולהצטרף לאוכלוסייה שרכשה בניינים בצפון תל אביב. אבל לקחתי החלטה מושכלת ללכת על האזור הזה, ואני מאמין בהצלחה שלו".

רוכש נוסף במתחם קרן הוא יזם הנדל"ן זאב סוקולובסקי, שמכר את מלון ירושלים לברוך ושותפיו, ושמתגורר כיום במושבה. "שילמתי הרבה כסף על הדירה, כי אני מאמין שזה יהיה מקום ייחודי בתל אביב ושבעוד שלוש שנים לא יהיה לו מחיר", הוא אומר. "אין בתל אביב מקום יותר טוב מהמקום הזה - זה שטח של עשרים-שלושים דונם שהם פשוט פנינה. יש שם כנסייה ששופצה במיליון דולר, ויש שם אווירה. העירייה טיפחה את האזור. ישנם שם עץ התות המפורסם ומתחם התחנה החדש, שוק הפשפשים ונווה צדק, חמש דקות לכיכר השעון ועוד חמש דקות למנטה ריי. זה מקום שלא יהיה עוד אחד כמוהו, כי מספר הנכסים מוגבל, וגם אם כל האזור יתפתח המושבה מוגבלת, אין לה יותר שטח. אני גיליתי את האזור לפני 15 שנה, אנשים עדיין לא מבינים את חוזקו של המקום".

"זאת לא הייתה שכונה אופנתית"

כמו בכל תהליך עירוני מסוג זה, הדומה לתהליך המתרחש כיום במתחם שוק הפשפשים, ישנם שני צדדים למטבע. בשוק הפשפשים, כך דיווח G בהרחבה בספטמבר, היו אלה הסוחרים הוותיקים שחוששים מגורלם הצפוי נוכח עליית המחירים וחדירת הבוטיקים לשוק. במושבה, אלה הם התושבים הוותיקים, שמתגוררים עשרות שנים באזור שעד לפני כמה שנים לא היה בו אפילו פנס רחוב בודד.

אחת מהם היא איילה בוסקילה, המתגוררת בקצה רחוב בר הופמן, מול אתר הבנייה שעליו עתיד לקום פרויקט הוילג' של חברת הנדל"ן דרינל, שיכלול 23 יחידות דיור. דיווחים מלמדים על דירות גן וגג בפרויקט, שעליהן מבקשים 3.8 מיליון שקלים ו-2.7 מיליון שקלים בהתאמה.

צהרי יום שישי, ובוסקילה תולה כביסה, מביטה על הפועלים שמודדים את הקרקע ונועצים מסמרים בקורות העץ. "אמי הגיעה לכאן כשהייתה בהיריון איתי", היא מספרת. "מאז היא נפטרה, הדירה בבעלותי, והקמתי פה משפחה. אנחנו מתחילים להרגיש לאחרונה אפקט לא נעים שאין חניה כמו פעם, ופתאום יש פקחים שנותנים דוחות. אני עדיין לא יודעת מה תהיה משמעות מתחם קרן ופרויקט הוילג' - המקום הופך ליוקרתי יותר, אבל אם לא יעלו לי את הארנונה, אין לי בעיה עם זה".

חוץ מהחניה, מה עוד משתנה?

"בעבר כל השכנים הכירו זה את זה והייתה סחבקייה, היום זה שלום-שלום. אני כבר כמעט שלא מכירה אף אחד בשכונה, רוב האנשים התחלפו. לגדול פה לפני 25 שנה זה היה קצת פדיחה, זאת לא הייתה שכונה אופנתית, אבל בעשר השנים האחרונות נהיה שינוי. יש כאלה שעדיין לא מכירים את המושבה, אבל כנראה בעשירון העליון יודעים טוב מאוד איפה זה, ובשנים האחרונות הם מתעניינים באזור. יש לי משפחה מצרפת שמגיעה לביקורים בישראל, והם מספרים שבטיסות של אל על יש בעיתונים במטוס הצעות לרכוש דירות יוקרתיות בשכונה, שזה קצת מצחיק. חוץ מזה שנהיה יותר מסורבל לצאת מהשכונה כי הקבלן של פרויקט וילג' תחם את כל המגרש ואין מעבר, אנחנו די זורמים עם השינוי. אם יזם יציע לי הרבה כסף על הדירה שלי, שהיא במבנה לשימור, אולי גם אנחנו נלך על זה".

בוסקילה נפרדת לשלום ומספרת שלא מזמן ראתה תמונות של המושבה מלפני כמאה שנה, ונפעמה. ביציאה מביתה אנחנו פוגשים את מחלוף ויצמן, 80, שעלה לארץ ממרוקו ב-1948. בשנות ה-70, הוא מספר, הציע לו מתווך דירה בדמי מפתח במושבה, ומאז הוא שם; הקים משפחה, עבד כפועל עד שיצא לגמלאות. הוא לא רואה בעיה עם כניסת בעלי הממון אל השכונה: "גם אני עשיר, ברוחי", הוא צוחק, "ואין לי בעיה עם השכנים החדשים; אדרבא, אני לא מפריע להם והם לא מפריעים לי. פעם כל הבניינים היו מעץ אבל עשו פה שיפוצים, ואני בעד שארץ ישראל תתפתח. אני אוהב את השכונה כי היא שקטה ואין בעיות עם השכנים, ומקווה שככה יישאר. בכלל, מה זה משנה אם יש כסף או אין כסף, העיקר זה הבריאות".

ויצמן יורד בגרם המדרגות ומברך לשלום את רומנה לאוני דיבה; "התושבת החדשה בשכונה", הוא מצביע בחביבות על התינוקת הרכה שהיא אוחזת בחיקה. היא עלתה לישראל לפני שלוש שנים, לוליינית במקצועה, הכירה את בעלה, והשניים עברו להתגורר במושבה. "יקר פה", היא אומרת. "הארנונה אמנם לא יקרה עדיין, אבל המחירים קפצו, זה כמו נווה צדק". אולם רמת המחירים פחות מפריעה לה, עיקר טענותיה הן למוקד התיירותי שממלא האזור. "מה שמטריד לפעמים הוא שבאות לכאן כל מיני קבוצות, והמדריכים מתחילים להסביר על המבנים, ולפעמים זה יותר מדי, כי הם מדברים ממש חזק כשאתה מנסה לנוח - זה בדיוק מתחת לראש שלנו".

עוד כתבות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Evan Vucci

ינסה לבלום את רפיח? ביידן ונתניהו צפויים לקיים שיחת טלפון

בחמאס מאיימים: "כל פעולה צבאית ברפיח לא תהיה פיקניק לצה"ל" • חיזבאללה שיגר כטב"ם נפץ לעבר מטולה, לאחר שחיל האוויר ביצע תקיפה מסיבית של כוח רדואן • הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל נהרג במטח הפצמ"רים אתמול מרפיח לכרם שלום • דיווח: שורת מדינות מגלות פתיחות להקמת כוח שמירת שלום ערבי • עדכונים שוטפים

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מגמה דומה בחוזים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון יוצא נגד העסקה של בעלי העניין עם ווישור

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים