ההשפעות המיידיות של דו"ח התעסוקה בארה"ב מורגשות היטב בקרב האג"ח הממשלתיות של ארה"ב, במסחר במט"ח ובסחורות.
הדולר נחלש בזירת המט"ח העולמית מול המטבעות המובילים. האירו מתחזק מולו בכ-0.5% לשער של 1.2578 דולר לאירו, והליש"ט מתחזקת ב-0.1% ונסחרת ב-1.517 דולר.
גם בזירת האג"ח הממשלתיות מורגשת השפעת נתוני התעסוקה. התשואה לפדיון של אגרות החוב הלא צמודות של ממשלת ארה"ב ל-10 שנים מזנקת ב-16.9% ל-2.97% לשנה ברוטו.
גם המסחר בנפט מושפע מנתוני המאקרו בארה"ב. החוזים העתידיים על הנפט הגולמי למסירה בחודש אוגוסט יורדים כעת ב-1.2% ונסחרים ב-72.08 דולר לחבית.
רונן מנחם ממזרחי-טפחות אומר כי אגרות החוב הממשלתיות הלא צמודות הן בין האפיקים שיוצאים נשכרים מנתוני התעסוקה. "הנתונים מפחיתים את החשש מעלייה בקצב האינפלציה בארה"ב ותומך במגמה החיובית ב-Treasuries. הפרשי תשואות הפדיון בין האג"ח ל-10 שנים ולשנתיים הוא הנמוך ביותר זה 9 חודשים וההפרש בין האג"ח הנומינאליות לאג"ח הצמודות למדד הצטמצם מ-2.5% בתחילת השנה ל-1.8% כעת", לדבריו.
נזכיר, כי לפני פתיחת המסחר פורסמו נתוני התעסוקה, שהראו כי ביוני נגרעו מהמשק 125 אלף משרות, בטווח העליון של תחזיות האנליסטים בוול סטריט. גם הנתונים מהמגזר הפרטי איכזבו, כשנוספו ביוני רק 83 אלף משרות, לעומת הצפי לתוספת של 115 אלף. שיעור האבטלה הפתיע וירד ל-9.5%, לעומת הצפי לעלייה ל-9.8% מ-9.7% במאי. לאחר הפתיחה יצא נתון ההזמנות ממפעלים לחודש מאי, שגם איכזב בירידה חדה מהצפי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.