משרד הבריאות: בבדיקות הבשר במגה ורמי לוי נפלו פגמים מקצועיים

"בנתונים שפרסמה האגודה לבריאות הציבור קיימים פגמים מקצועיים, והם אינם מדויקים. משרד הבריאות יזמן את האגודה לצורך בירור הנתונים"

משרד הבריאות מתנער מממצאי הבדיקות שערכה האגודה לבריאות הציבור ברשתות השיווק, בהן נמצאו על-פי הנתונים שפורסמו אתמול (א') חריגות של מאות אחוזים בכמות החיידקים הצואתיים בבשר הנמכר ברשתות מגה בול ורמי לוי.

"האגודה", נמסר מהמשרד, "היא גוף עצמאי שאינו פועל מטעם משרד הבריאות ולא הוסמך לבצע בדיקות מזון מטעמו. גורמי הפיקוח הרשמיים (הרשות המקומית, הרופאים הווטרינרים הרשותיים, משרד הבריאות, משרד החקלאות) שמים דגש על שיטת הדיגום, הובלת הדוגמאות, וביצוע הבדיקות במעבדות מוכרות ומכאן תוקפן של בדיקות אלו להבטחת איכות המזון ובטיחותו. בנתונים שפורסמה האגודה לבריאות הציבור קיימים פגמים מקצועיים והם אינם מדויקים. משרד הבריאות יזמן את האגודה לצורך בירור הנתונים".

יהודה כהן, מנכ"ל האגודה, מסר בתגובה: "מדובר בעמותה עצמאית ובראש מעייננו בריאות הציבור. אנחנו בהחלט חושבים שכאשר הרשויות עושות את עבודתן היא נעשית בצורה רצינית ומקצועית. הבדיקה שערכנו נעשתה על פי כל התקנים והדרישות. הבדיקה הייתה מדגמית ונמשיך לעשות בדיקות במקומות נוספים, הכל מטעמנו ועל חשבוננו".

aaaaרוצה להשאר מעודכן/ת בנושא נתח שוק וצרכנות?
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
צרו איתנו קשר *5988