גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טל רז: "כל ההפרשות לעובדי 'מעריב' בוצעו על-ידינו כדין"

(עדכון) - ועדת הכלכלה מקיימת דיון מיוחד על רקע הכוונה לפטר את רוב עובדי "מעריב" ומאבק העובדים על הפיצויים ■ ח"כ שאמה-הכהן: "אם לא יימצאו האדם או החברה האחראים לאובדן הכספים, הכנסת תקים ועדת חקירה פרלמנטרית"

"אותנו לא מעניין מי צבר את החובות של עשרות מיליוני שקלים לעובדי 'מעריב'. מדובר פה באנשים קשי-יום ובבעלי משפחות שלא מקבלים את כספם" - כך אמרו עובדי "מעריב" בדיון בכנסת על קריסת העיתון. הדיון הועבר בשידור חי באתר "גלובס".

ועדת הכלכלה של הכנסת התכנסה הבוקר (ה') לדיון בעניין קריסת "מעריב" והבטחת זכויות העובדים של העיתון.

בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, כי בתוך התהליך שעובר "מעריב" בשבועות האחרונים "נתגלתה עובדה מטרידה: העובדים לא קיבלו את חובות הפיצויים והפנסיות המגיעות להם לפי חוק. לנו, כמחוקק וכממשלה, יש אחריות שמקרים כאלה לא יקרו בכלל, והיה והם כן קרו, יש למצות את הדין כך שאף שקל לא ייחסר לאף עובד, ואם מישהו עשה משהו במזיד, יש להביא למיצוי הדין איתו".

שאמה-הכהן התייחס בדבריו להצעות שהועלו לאחרונה, לפיהן המדינה תתמוך בתקשורת הקורסת בישראל בשל חשיבותה הדמוקרטית. "צריך לשאול את השאלה האם לממשלה אין אינטרס ציבורי לתמוך בתקשורת, וכן לברר איך ואם בכלל הממשלה יכולה לעזור לתחום הזה מבלי שנוצרים קשרי תלות. הרי לא הגיוני שכלב השמירה יקבל את האוכל שלו מצד אלה שהוא אמור לשמור מפניהם".

כתב הכנסת של "מעריב", אריק בנדר, שקיבל את זכות הדיבור ראשון, סיפר כי החודש הוא סוגר 27 שנים בעיתון. "אנחנו סימפטום של מחלה שמקיפה את כלל העיתונאים בישראל. היום זה אנחנו - ומחר זה 'הארץ', 'ידיעות אחרונות' ואחרים. לא יכול להיות שבמדינה דמוקרטית, המדינה תשאר רק עם עיתון אחד שהוא גם תומך בממשלה".

בנדר התייחס לדברי שאמה-הכהן ואמר כי "בעולם קיימים הרבה מודלים של עזרה לעיתונות, מעצם חשיבותה למדינה. בצרפת, למשל, הממשלה ממנת לכל צעיר בן 18 עיתון יומי למשך כמה שנים. יוזמה כזאת בארץ יכולה לתת עירוי דם ולסייע לתקשורת לצלוח את המשבר הזה. היינו מצפים שתוביל מהלך כזה בכנסת".

הנאמן של "מעריב", עו"ד שלמה נס, התייחס לדברים ואמר: "ירון ארבל ואנוכי מונינו כנאמנים מטעם בית המשפט. בית המשפט הטיל עלינו כמה משימות. יש כל מיני האשמות לא פשוטות, ואנחנו מנסים לבדוק אותן. בית המשפט הטיל עלינו לבדוק את העבר".

נס הוסיף כי "עסקת בן-צבי הוקפאה על-ידי השופטת אלשיך, ואנחנו בוחנים אופציות נוספות מעבר לעסקה זאת".

טל רז: בתקופתנו, כל ההפרשות בוצעו כדין

"אני נמצא בעיתון רק 8 חודשים", הבהיר מנכ"ל העיתון מטעם אי.די.בי, טל רז. "לגבי הדברים שאירעו בעבר לפני שהגענו לעיתון, גם לי יש מה לבדוק. מה שאני יכול לומר שהחל מתקופת כניסת אי.די.בי לעיתון, כל ההפרשות וכל הניכויים נעשו כדין ובצורה מסודרת. מהרגע שנכנסנו לעיתון, לא חסר שקל אחד. מה שכן חסר זה נציג מטעם מי שניהל את העיתון במשך 18 שנה קודם לכן. אני סבור כי גם בתקופות קודמות ההפרשים נעשו בסדר".

יו"ר "מעריב", דני יעקובי, הוסיף לדבריו של רז ואמר: "אני בתפקיד מאז הכניסה של אי.די.בי, ואני רוצה לומר חד-משמעית שכל כספי הפנסיה הופרשו. הופקדו פיצויים באופן שוטף גם על-ידי ההנהלה הנוכחית וגם על-ידי ההנהלה הקודמות, והראיה לכך היא שהדבר נבדק על-ידי המדינה, והתגלה שלא חסרים כספים בקרנות".

"הקפאת הליכים אושרה כשיש בדרך שתי עסקאות: האחת - מכירת העיתון לשלמה בן-צבי, וזה לאחר שבמשך חודשים רבים נוחי חיפש משקיעים בארץ ובחו"ל", אמר יעקובי. "הדבר השני זה מכירת בית הדפוס שנמצא בבת-ים. שתי עסקאות אלה אמורות להבטיח את התשלומים ואת מרבית זכויות העובדים, ואז אמר מר דנקנר שאם ייווצר הפרש, אנחנו נשלים את זה ב-70%, והבעלים השני, שהוא הכשרת היישוב, ישלם את השאר".

לאחר מכן הוסיף טל רז כי "עסקת שלמה בן-צבי היא עסקה שאני עבדתי עליה אישית יומם ולילה, משום שהוא מצילה את העיתון. העסקה הזאת מתירה 1,600 איש עובדים. אני לא יודע אם לחצי שנה או יותר. שלמה בן-צבי אמור לקחת 300-400 איש איתו ולהשתמש בעובדי ההפצה והדפוס של העיתון. יש לנו 1,000 עובדי הפצה ועוד 150 עובדי דפוס. לפי עסקה זאת, במשך חצי שנה העסק הזה יישאר חי וקיים. גם אם נמכור את בית הדפוס, אנחנו נעשה עסקה שהוא ממשיך להדפיס את העיתון. ויש להדגיש כי בשלב הזה אין עסקה. היא הובאה לבית המשפט, והיא מותנית באישורו ובאישור הנאמן".

"מדובר באנשים קשי-יום ובבעלי משפחות"

יו"ר הוועדה הפנה את רשות הדיבור לנציגת הכשרת היישוב בדיון, הסמנכ"לית קים שוהם-ניר, שאמרה: "ב-18 השנים של הכשרת היישוב לא היתה שום בעיה של אי-תשלום כספי פנסיה... כל החובות שהיו של 'מעריב' הועברו לנוחי דנקנר".

עובדי "מעריב" רבים שנכחו בדיון התקוממו על דבריה ואמרו כי הדבר סותר את המכתבים שהם קיבלו במהלך השנים מחברות הביטוח, שדיווחו להם כי הכסף לא מופקד בקרנות שלהם.

"יש חקירה משטרתית בעניין. היא צריכה לומר את כל האמת", צעק ראש מערכת החדשות של "מעריב", יואב ריבק.

ריבק התייחס לעניין אי-הפרשת הפנסיות לעובדי "מעריב" שנחשפה ב"גלובס" לפני יותר משנה.

לדבריו, "אני בעיתון 4 שנים. אני רציתי לפרט על עניין הפנסיות. לפני כשנתיים התחיל גל מכתבים לעובדי 'מעריב', עם אזהרות כי הם עלולים לאבד את כל הזכויות שלהם, מאחר שמעסיקיהם לא הפקידו את הכספים כחוק.

"התברר לנו שלעובדים רבים ב'מעריב' נלקחו כספים מהמשכורת שירדו מתלושי השכר ולא הגיעו לקרנות הפנסיה. זאת עובדה. למיטב ידיעתי יש גם חקירה בעניין במשטרה. יש מאות עובדים ב'מעריב' שלא מודעים לכך ולא בדקו את ההפרשות שלהם לאורך השנים. אני מבקש שהנאמן יבדוק את העניין הזה. הוא ייווכח שבשנים האחרונות נלקחו מהעובדים כספים שלא הופקדו בקרנות הפנסיה שלהם", סיכם ריבק.

ח"כ שאמה-הכהן הקריא ממכתב שקיבל מאחד העובדים, ובו צוין מפורשות כי כספי הפנסיה לא הופרשו במהלך השנים. שהם-ניר סירבה לקבל אחריות לדברים, בטענה כי הכשרת היישוב היא כבר לא בעלת השליטה, ואמרה "כשהתבצעה המכירה לאי.די.בי, הם ידעו על החובות, ולכן הם האחראים לחובות".

יו"ר הוועדה, ח"כ שאמה-הכהן, אמר כי "לא ייתכן שיהיה חוב לעובדים, ובעלי השליטה יישארו נקיים. זה דבר שצריך להיות ברור פה. כל שקל ששייך לעובדים יגיע אליהם".

בתגובה למכתב שהציג שאמה-הכהן, אמרה שהם-ניר כי היא "גאה לומר שכל פעם שהתגלתה בעיה בתשלומים, אנחנו פתרנו אותה".

יו"ר ועד העיתונאים של "מעריב", חגי מטר, ביקש את זכות הדיבור ואמר כי "כואב לי מאוד לשמוע את הדברים שנאמרים פה. יש לנו מחלוקת קשה על דברים שנאמרו הן מצד אי.די.בי והן מצד הכשרת היישוב. אנחנו כל הזמן בשיחות טלפון עם אי.די.בי ועם הכשרת היישוב, והם כולם מבטיחים הבטחות ומעבירים את האחריות מאחד לשני. אותנו לא מעניין מי צבר את החובות. מדובר פה באנשים קשי-יום ובבעלי משפחות".

ח"כ שאמה-הכהן אמר עוד במהלך הדיון כי הוא מציע להוציא מחוץ לשיח בוועדה את ההקשרים הפוליטיים. לדבריו, "אם לא היה קרנבל תקשורתי בסוגיית ערוץ 10, הדבר היה נפתר כבר מזמן".

יפה סולימני, ראש מינהל אכיפה והסדרה של חוקי עבודה במשרד התמ"ת, סיפרה כי משרדה פתח בחקירה בנושא "מעריב". "אנחנו עכשיו בשלב של איסוף נתונים ובדיקה, אבל בשלב הזה אני לא יכולה לפרט מעבר לכך", אמרה.

ח"כ איתן כבל אמר בדיון: "מדובר בגל הפיטורים הגדול ביותר שמדינת ישראל ידעה מאז ומעולם. לא מתקבל על הדעת שעובדים צריכים להתחנן על הכספים הפנסיוניים המגיעים להם כחוק. המשבר הזה יכול ליצור תקדים מסוכן ביחסי העבודה בישראל".

בנוסף דרש ח"כ כבל להקים ועדת משנה שתגבש המלצות להצלת התקשורת הישראלית כולה מהמשבר בו היא מצויה. "התקשורת בקריסה. עסקים רבים בתקשורת קורסים, או בגלל ניהול גרוע או בגלל חזירות של הבעלים", אמר.

ח"כ שאמה-הכהן סיכם את הדיון ואמר: "ברור שאין דמוקרטיה חזקה בלי תקשורת חזקה. המקרה של 'מעריב' הוא מעציב. החובה לשלם לעובדים היא לא רק חובה מוסרית, כפי שנאמר בדיון על-ידי הבעלים".

לדבריו, "ועדת הכלכלה תמתין לדו"ח של הנאמנים שמונו על-ידי בית המשפט, ואם לא תהיה כתובת של האדם או החברה האחראים לאובדן הכספים, הכנסת תקים ועדת חקירה פרלמנטרית בעניין".

היו"ר פנה לנאמנים שנכחו בדיון וביקש מהם להאיץ ככל האפשר את הבדיקות בעניין "מעריב". כמו כן אמר שאמה-הכהן כי הוועדה תפנה למחלקת המחקר של הכנסת ותבקש שתכין לנו סקירה של מה קורה בכל העולם בנושא תמיכות בגופי תקשורת. "זה המקסימום שהכנסת יכולה לעשות בתקופת פגרה", אמר.

מדוע התפטר חתנו של יעקב נמרודי?

בתוך כך, עו"ד אלעד מן, מבעלי מניות המיעוט ב"מעריב" אחזקות, פנה הבוקר לנאמנים שמונו לקבוצת "מעריב", עורכי הדין ירון ארבל ושלמה נס, בבקשה כי יחשפו את נסיבות התפטרותו של רון וייסברג, חתנו של יעקב נמרודי, מדירקטוריון "מעריב", לאחר שהיה חלק ממנו ב-20 השנים האחרונות. כידוע, הכשרת היישוב, בבעלותו של עופר נמרודי, מחזיקה בכרבע ממניות "מעריב".

וייסברג הודיע על התפטרותו מהדירקטוריון בסמוך לאחר סיום ישיבת הדירקטוריון אשר עסקה באישור מכירת עיתון "מעריב" לשלמה בן-צבי ובהגשת הבקשה להקפאת הליכים לקבוצת "מעריב". ישיבת הדירקטוריון נמשכה מספר שעות, עד שעות הערב המאוחרות, והודעת ההתפטרות של וייסברג נמסרה בשעה 23:30 בלילה ונכנסה לתוקף עוד באותו יום.

לטענת עו"ד מן, "בנסיבות ייחודיות וחריגות אלה, ראוי היה להבהיר במסגרת הדיווח המיידי על ההתפטרות מהן הסיבות והנסיבות שהובילו דירקטור מזה כ-20 שנה בחברה להתפטר בלילה שלפני הגשת בקשה להקפאת הליכים ואישור עסקה משמעותית מבחינת החברה".

לטענתו, הבהרה כזו לא נמסרה על-ידי החברה בדוח המיידי שמסרה יום למחרת ההתפטרות.

עו"ד מן מבהיר כי אם הנאמנים לא ימסרו לידיו פרטים על נסיבות ההתפטרות, "לא יהיה מנוס מפניה לבית המשפט". פנייה ברוח דומה הועברה גם לרון וייסברג עצמו.

בנוסף, עו"ד מן מבקש כי יומצאו לידיו כל מסמכי ההתקשרות עם שלמה בן-צבי, "לצורך הערכת טיבה של העסקה והאם היא משרתת נאמנה את טובתם של נושי החברה ובעלי מניותיה, ובמיוחד בעלי מניות המיעוט בה".

עוד כתבות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים