גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גלית גוטמן: "יש לנו מדינה מאוד גזענית"

ביקור בסט תוכנית הבוקר המשותפת של גלית גוטמן ויואב לימור מגלה הפקה משומנת ומדויקת, מגיש ותיק ומגישה דעתנית שלא מהססים לקום ב-3:45, לטבול במציאות העגומה ולהעיר את הרייטינג במשבצת השידור הזו

תחושה של נינוחות על הסט של תוכנית הבוקר החדשה של זכיינית ערוץ 2 קשת, הנושאת את השם הקולע "הבוקר של קשת". אייטם רודף אייטם. עוד דן כהן מוסגר לישראל וכבר קטטה המונית באילת, ועוד רגע צביקה הדר מהפריים-טיים קופץ לביקור נימוסין ומחליף דחקות חינניות תוך שהוא מתלונן על השעה כמקובל, והכול נעשה בנועם ובשלווה, בלי שום התפרצות דרמטית, עד שנדמה באמת שבוקר של יום חדש מפציע, ערפילי הבוקר גולשים ברוגע אל הגינה הקטנה הצמודה ל"וילה", אולפן התוכנית. אין לחץ. כמעט אפשר להריח את ניחוח הקרואסון על גדות הסן.

גלית גוטמן, השותפה החדשה להגשת תוכנית הבוקר עם יואב לימור, אמנם תגיד שזה רק נדמה לי, שאני לא שומע את מה שקורה באוזנייה, את אחורי הקלעים התזזיתיים, את הוראות העורך, שצורח "תסיימו את הריאיון, מחכים לנו במבזק, יש פרסומות". אבל היא לגמרי בשליטה, וגם עובדי האולפן באולפני הרצליה מדווחים שזו אווירה שונה לגמרי מתוכנית בוקר אחרת שמצולמת שם, עם אורלי וגיא, של ערוץ 10. שם, מספרים העובדים, הכול מאוד כאוטי. ופה, מהוקצע ומתוקתק וכולם נשמעים להוראות ומפגינים יעילות.

מפתיע שכזו היא הטלוויזיה שלנו, שבעינינו לנצח תישמר תדמיתה מרובת האדרנלין וחסרת המנוחה, ששועטת קדימה קצרת נשימה ומסוכסכת עם עצמה עד לקאט האחרון. אבל גם כי זו תוכנית חדשה לגמרי, שעלתה לאוויר לפני כמה שבועות בסך-הכול, ואפשר היה לצפות לקצת יותר קשיים ולהתנהלות חלקה קצת פחות. והנה, דווקא שלווה. אולי זה זורם ככה כי היא המשך ישיר של "יום חדש", שקדמה לה, עם יואב לימור הוותיק. אלא שמדובר בפורמט חדש ובגישה חדשה, שלפי גוטמן "תואמת לפורמט הלקוח מתוכניות הבוקר של אמריקה", שבה החדשות תופסות מקום מרכזי יותר, ושהופכת את תוכניות הבוקר בארה"ב ל"חשובות יותר ממהדורות הערב, לפעמים".

קשה בבוקר. לא רק כי מוקדם, אבל לעזאזל, כל-כך מוקדם. גם כי משבצת השידור המושמצת הזו, המסרבת להתפענח, הפכה לזירה תוססת שבה אסור להשאיר חלל שימולא על-ידי המתחרה. דווקא קשת, הארי השואג של הטלוויזיה הישראלית, קמה במשך תקופה ארוכה על צד שמאל. בעוד שבערוץ 10 עלו על הגל בתחילת 2011, וברשת נמצאים כבר שנים בשיוט אוטומטי עם אברי גלעד והילה קורח, בקשת לא הצליחו למצוא שידוך הולם שיחזיק מעמד.

אפשר להניח שבזכיינית לא צפו בנחת באחוזי הרייטינג המטפסים של המתחרים. אפשר גם להניח שהאופי העיתונאי של המתחרים היווה שיקול מסוים בפיתוח הפורמט החדש. "אני מכירה את אורלי וגיא מצוין מערוץ 10. הם אנשים מקסימים ומפרגנים. פגשתי אותם לפני שעליתי לשידור, הם חייכו ואמרו לי 'בהצלחה. למה את עושה לנו את זה?'", גוטמן צוחקת, "ה-SMS הראשון שקיבלתי, ביום שעלינו לשידור, בשעה 6:10, היה מאורלי וגיא, והיה כתוב שם: 'המון בהצלחה, אוהבים אותך'. יש מקום לכולם. וגם אני מאוד אוהבת אותם ומפרגנת".

כך או כך, בקשת, כמו בקשת, לא עושים חצי מהלך. לא מדברים על פיצוח הפורמט, אלא על המצאה מחדש של הז'אנר. כמו "טודיי" של NBC בשנות החמישים, הם יראו לאחרים כיצד לעשות זאת מעכשיו, והאחרים ייאלצו ליישר קו.

המהלך הזה, במידה מסוימת, עושה מתיחת פנים גם לגוטמן, יחד עם התוכנית. כשהוחלט שגוטמן תיכנס להגשה לצד לימור, החליטו בקשת להקים אולפן חדש ומצוחצח לתוכנית. גוטמן מספרת שרצתה להיכנס לאולפן הישן בשקט יחסי, בלי לעשות יותר מדי גלים. "לא הקשבנו לה", אומר לימור, "כבר באו והיו החלפות, ומעבר לכך שגלית היא אדם שיש להשתבח ולהתגאות בו, רצינו שזה לא ייראה כמו עוד החלפה, והדרך לעשות את זה, לייחד ולהבהיר שיש פה משהו חדש, הייתה להחליף את כל החבילה". לא כל החבילה הוחלפה. מה ששונה הוא הפורמט החדש, האולפן החדש, וגוטמן החדשה.

אין חדשות שמחות

כמו תוכנית הבוקר, גוטמן מפרמטת את עצמה לגרסה חדשותית יותר. זו לא הפעם הראשונה שהיא מיטיבה יותר מאחרים להריח את הקפה. בניגוד לקולגות לא מעטים מתקופת הזוהר של עולם הדוגמנות בשנות ה-90, שמבליחים לחיינו רק כשמישהו עושה איזה דוקו על תופעת הדוגמנות בישראל, היא הצליחה לבצע מעבר לעולם הטלוויזיה בדיוק כשהוא החליף את הדוגמנות כחלום האולטימטיבי. ובניגוד לכאלה שנתקעו אחרי הנחיית ריאליטי אחד, גוטמן מיתגה את עצמה כדוקומנטריסטית בערוץ 10, שמרימה תוכניות מצליחות כמו "בטבעת זו" ו"אחים לכל החיים". ועכשיו, לחדשות.

אבל לדבריה אין מתווה דרך. "אם אני אגיד שזה במקרה, לא יאמינו לי, אבל אני לא מנתבת או אומרת, 'אני אעשה עכשיו את זה וזה יקדם אותי אחר כך'. לא היה לי חזון לגבי הקריירה שלי כשהתחלתי בגיל 17. כשהתחיל המעבר של דוגמניות לערוץ הילדים וערוץ 2, לא רציתי להיות שם. חשבתי שאחד לא קשור לשני בכלל, וגם היום אני חושבת שזה לא קשור. לא כל מי שהיא דוגמנית טובה יכולה להיות מנחה בטלוויזיה. אני רוצה לעשות את מה שאני רוצה עכשיו, עד הסוף והכי טוב.

"בברנז'ה שאלו אותי, 'איך את עוברת מפריים-טיים לתוכנית בוקר?'. אני מאוד מאמינה במשבצת הזו, וגם יש מעט מאוד דברים שאני יכולה או רוצה לעשות בפריים-טיים היום. אני מאוד נהנית לראות ריאליטי, אני פחות נהנית להנחות. זה מה שיש היום בפריים-טיים".

גוטמן הגיעה לקשת אחרי תקופה משונה קצת בערוץ 10 החבוט. "הייתי כמעט 10 שנים בערוץ 10, ורק כשאתה מסתכל לאחור אז אתה אומר 'וואו, הנה עבדתי שנה וחצי, ואז שנה לא היה כלום, ואז עוד שנתיים'. המשבר האחרון היה הכי ארוך, ישבתי בבית כמעט שנה".

- וזה היה חלק מהשיקולים לעבור לקשת?

"אני בן אדם מאוד לויאלי. אני לא מזגזגת, אלא עושה דברים שקולים ובאיטיות. וערוץ 10 בנה אותי, את הקריירה, מ'לימוזינה' ועד הדוקו, אז כשהסוכן שלי אמר לי שרוצים פגישה בקשת, לא רציתי ללכת מתוך נאמנות. אבל אחרי עשרה חודשים שיושבים בבית ולא עושים כלום... זה נורא משעמם".

- מה עשית בעשרת החודשים האלה?

"בהתחלה אתה מחכה. אתה לא יודע מראש, שתשב בבית 10 חודשים. בהתחלה זה אפילו קצת נעים, יש בית, יש ילדות, וצריך אותי שם. מה שהיה כיף בקריירה שלי היה שזה השתלב מצוין עם הילדות. תמיד עבדתי מעט, מרוכז, בשעות לא נורמליות, ואז יש תמיד תחושה שאני עושה יותר ממה שאני עושה באמת, ויש זמן להקדיש למשפחה ולילדות. אבל כשאתה נכנס למצב שערוץ 10 נכנס אליו, שאתה לא יודע, זה הפך להיות לא בריא. נפשית, לא בריא לי לשבת בבית. ותוכנית בוקר זה משהו שידעתי שיום אחד אני אעשה. עד שנולדו לי הילדות הייתי רואה כל בוקר. תמיד היה לי יותר נעים לקבל את החדשות דרך תוכניות הבוקר. הייתי מגיעה שנים לתוכניות האלה כדוגמנית, והייתי מסתכלת על רבקה מיכאלי, על ירדנה ארזי, וזה מה שרציתי לעשות".

לדבריה, "במשך חודשים ארוכים סירבתי להצעה להגיש את התוכנית, כי פחדתי מהכישלון. ידעתי כמה כבדה עלי חובת ההוכחה, דווקא בגלל איך שאני נראית ובגלל העולם ממנו אני באה. וכשכן היה לי אומץ להגיע לפגישה והיו שם אנשים מקשת הבנתי אחרי כמה דקות שמצאתי לעצמי בית חדש. אם אני לא מרגישה משפחה, אני לא באה".

ליין-אפ תוכנית הבוקר שבה נכחתי, כמעט מייאש. שונה מאוד מתוכניות הבוקר של מיכאלי או של ארזי. בניגוד להתנהלות השקטה, האייטמים רועמים: מוות במרתון, הסגרת שופט מושחת, קטטה המונית - אלה כולם אייטמים שהיו יכולים להיכנס למהדורה המרכזית. רק בסוף מגיע קידום קצר של "בית ספר למוזיקה".

"מן הסתם אני מתחבר לאקטואליה באופן טבעי, הרי זה המקצוע שלי", אומר לימור. "אבל אני מוצא את עצמי מתחבר ללא מעט אייטמים יותר רגשניים, שקודם לא עשיתי. וגם אייטמים של קידום לפעמים. זה חלק מהעולם הזה. זה נורא סקסי לרדת על הטלוויזיה, אבל העיתונים לקראת החג מלאים בקידומים לגיליונות החג. אז בטלוויזיה זה לא בסדר? כל עוד זה נעשה במידה ובצורה אלגנטית - זה בסדר גמור".

כפי שבקשת לא אוהבים את התדמית הישנה של תוכניות הבוקר באופן כללי (לא עוד פח אשפה של אייטמים, לא עוד מסחטת קידום עצמי חסר בושה), גם התדמית הישנה של גוטמן כבר לא רלוונטית. בביקורת טלוויזיה באתר וואלה כבר הביעו התפעלות מראיונות שהיא "מנהלת ביד רמה" עם אישים בכירים וקבעו כי "אפילו לרגע אחד לא נוצרת חלוקה לא נעימה של הגבר הידען והמקצוען מול האישה היפה והקלולסית שנזקקת לתיווך המציאות".

"אני לא מתחפשת לאף אחת"

באייטם על ביקור אובמה, גוטמן מצטטת אמירה שלו מהריאיון שערכה עמו יונית לוי, שלפיה הוא היה שמח לשים על עצמו שפם ולהסתובב כאחד האדם בתל-אביב, ומציינת שאובמה כנראה לא מכיר את פועלה של יחידת עוז. מעטים מגישי הטלוויזיה שהיו מרשים לעצמם לומר זאת, במיוחד כשדעת הקהל משולהבת נגד הזרים האפריקאים.

"אני לא חושבת מה יחשבו עליי, אני באה להגיד מה אני חושבת. המצב הזה מאוד-מאוד מורכב, ואני חושבת שיש לנו מדינה מאוד גזענית, שלא פתוחה לקבל את השונה, וכן, אני אומרת את מה שאני חושבת, אחרת זה לא שווה כלום. אחת הסיבות שבאתי לכאן היא שיש פה תוכנית שאתה יכול להיות אתה, להגיד מה אתה חושב, וזה בסדר אם זה יהיה מקובל בבית ובסדר גם אם לא. לא מעניין לראות מנחה שלא אומר כלום. אני לא חושבת שהפורמט שלנו הוא לרצות. מנחה שלא מביא את האישיות שלו היום - הוא לא קיים".

- ועמדה פוליטית?

"פוליטית זה מסוכן. ברור שאף מנחה בטלוויזיה, בטח לא מי שמתעסק בתוכניות אקטואליה או חדשות, ילך ויצעק את עמדתו האישית בקולי קולות. היו לנו כל-כך הרבה אייטמים כאלה, כי ברגע שנכנסתי זה היה בתקופת הבחירות, ואני תמיד ניסיתי להיות הוגנת, לכל חבר כנסת שהגיע, והיו הרבה. זה הדבר שהכי הפחיד אותי".

- באמת?

"כן, ישבה מולי לימור לבנת, ואמרתי 'בא לי למות'. אני אדם שיש לו כבוד לחברי כנסת. אני אומרת תודה רבה שמישהו רוצה לעשות את התפקיד הזה, כי נראה לי שהדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות בחיים שלך זה לרוץ לפוליטיקה, ואני רוצה להאמין שהם באמת פה בשבילנו, בשביל לעשות את העבודה, ובשביל לדאוג לנו ולילדים שלנו. לקח לי לפחות שבוע להפסיק לרעוד כשהם נכנסים לאולפן. לא מפחד, מאיזשהו כבוד".

המשפט האחרון כולל כנות ברמה שרוב מגישי הטלוויזיה ידחקו עמוק מאחורי האיפור. אנחנו רגילים למופע מצ'ואיסטי של שדרנים ושדרניות, שמשדרים ביטחון עצמי מופרז ולא מודים בחששות האלה. מבחינת גוטמן, שכפי שצוין בביקורת ההיא מביאה משהו אחר להגשת החדשות, עצם ההשוואה לאנשי החדשות שיושבים לידה איננה רלוונטית.

"אני לא מרגישה שאני מנסה להתמודד איתם. יש לי ידע מאוד רחב באקטואליה, ולא הגעתי לפה כגל"צניקית לשעבר או כאשת חדשות. אילו היו רוצים להושיב ליד יואב לימור מישהי מחברת החדשות, אז היו עושים את זה. הם מדברים בשפה שהיא לא שלי, אבל גם אף אחד לא רוצה שהיא תהיה שלי. אני לא מנסה להוכיח שום דבר. יש לי את מה שיש לי להציע, עם זה באתי.

"כשהגעתי לאודישן עם יואב, הבהרתי שאני לא רוצה לשבת עם ז'קט באולפן, ואני לא רוצה שיגידו לי באוזנייה מה לשאול. אני רוצה לשאול את השאלות שמעניינות אותי, כי לא בא לי להתחפש לאף אחת אחרת, ולא בא לי להיות אף אחת אחרת. הרבה פעמים אני יושבת בבית ורואה חדשות ואני אומרת, הם יושבים שם כל החכמים האלה, באמת נורא חכמים, אבל זה קורה מעל לראש של הצופה. הפרשנים כל-כך מבינים מה היה, ומדברים על זה מתוך הידע הזה, שאני לא בטוחה שהצופה מבין. אני הצופה מהבית. כשאתה רואה ראיון ובא לך לשאול שאלה - זה מה שאני עושה".

- כלומר, הג'וב הזה הוא לא מקפצה למהדורה המרכזית בשלב עתידי כלשהו?

"ממש לא. אם יש משהו שהפחיד אותי בעבודה הזאת, זה ההיכרות שלי עם האקטואליה דרך זיו (בעלה, צלם העיתונות זיו קורן, י"א). אלה חומרים שלא קל להתעסק בהם. ביום שלישי, כשאני באיפור, יואב בא אליי ואמר לי שנצטרך לדבר על המסוק שהתרסק לפני כמה שעות. באינסטינקט שלי בא לי ללכת למיטה. או לקום בבוקר ולדבר על רצח משולש בחיפה. הדברים האלה לא עוברים לידי. כל הזמן ברחתי משם, כי ידעתי שאני מאוד רגישה. כשבאתי לאודישן אמרתי, 'אם יש פיגוע, אז אחרי 9:00'. זו הייתה בדיחה, אבל קצת התכוונתי לזה".

"אין פגרה ואין גמר"

גוטמן מתעתעת. היא מדברת בישירות על הצורך לברוח מחדשות, ומצד שני מדברת על המקצוע החדש כשליחות. "בגלל הזמן, בחדשות בערב, אתה לפעמים מקבל כמה שורות של מנחה שהקריא מהטלפרומפטר, VTR, וכבר עוברים לנושא הבא. כאן אפשר לטפל בדברים האקטואליים ולתת להם זמן. לא רק החדשות, גם דברים חברתיים, שהם לא פחות חשובים מהרכבת הממשלה. זה שעתיים וחצי, אין תוכניות באורך כזה חוץ מאשר בבוקר, אלא אם כן אתה עושה גמר 'כוכב נולד'. אתה מביא את הצד הזה של העניין, ואת הצד השני, ותגובות. אליי זה מדבר".

אחד הדברים שלא הלחיצו את גוטמן היה מה שנראה לרובנו כאחת המכשלות הגדולות של התפקיד, וזה הקימה בשעות טירונות מופרכות לחלוטין. "אמרו לי 'מה, תקומי ב-5:00?', ועניתי שכנראה אצטרך לקום ב-3:45, אבל זה שטויות, אני חיילת, זה מה שאני יודעת לעשות כל החיים. אני בן אדם מאוד פרקטי, ומה שהדאיג אותי היה אם אנשים ישמחו לראות אותי בבוקר, אם התגובות יהיו טובות, אם המבקרים יפרגנו, אם הרייטינג יהיה טוב. אבל צריך להגיד את האמת, החיים שלי התהפכו לגמרי. אין לי בעיה לקום ברבע לארבע, אבל אני סוחבת את העייפות הזאת כל היום.

"בשבועיים הראשונים הבנות (שירה, 13, ואמה, 8, י"א) אכלו טוסטים. הייתה ירידה דרסטית באיכות החיים שלהן. אם כי הן מספיק גדולות להבין, ואפילו רואות את אמא בטלוויזיה במקום 'בוב ספוג', שזה וואו. אם יש אהבה, זאת אהבה. אחת השאלות הראשונות ששאלתי הייתה 'לכמה זמן זה?'".

- ומה ענו לך?

"אמרו לי 'תחשבי שאת עושה שנה, ואז אחרי שנה נגיד לך שאת עושה עוד אחת".

עוד כתבות

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

המכירות של אפל צנחו בשיעור היסטורי, אז למה המשקיעים מרוצים

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA : "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

אילוסטרציה: shutterstock

התשואה באפריל נחתכה, אז למה מנהלי ההשקעות בטוחים שבקרוב שוק המניות ישוב לעלות?

החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי היכה באפיקי הגמל והפנסיה: באפריל נמחקה כשליש מהתשואה שהושגה ברבעון הראשון של השנה ● כלכלנים מסבירים כי החשש מהתפרצות מחודשת של האינפלציה מעיב על ביצועי שוק המניות, אבל מעריכים כי "לא תהיה מפולת"

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי