גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משהו להמתיק את הימים הקשים: איזו גלידה הכי טעימה?

בן אנד ג'ריס דורגה ראשונה במבחן הטעימות של "גלובס", שכלל 8 גלידות וניל תעשייתיות ובחן את מרקמן ואת רמת המתיקות שלהן ■ אחריה מדורגות ג'ויה ולה קרמריה, ואחרונה ג'לאטו המיובאת ע"י רשת מגה

גלידת הווניל של בן אנד ג'ריס היא הגלידה שזכתה לציון הגבוה ביותר במבחן הטעימות של "גלובס", שבדק 8 גלידות וניל תעשייתיות הנמכרות במרכולים. הגלידות הוגשו ל-12 טועמים, חמישה מתוכם ילדים (בגילאים 10-14) והיתר מבוגרים.

הבדיקה נעשתה בטעימה עיוורת שבמסגרתה נתבקשו לדרג את הגלידה בפרמטרים של טעם, מרקם הגלידה ודרגת המתיקות (לפי טעמם הסובייקטיבי של הנסיינים). בסופו של דבר העניקו ציון כללי לגלידה. הציונים נעו בטווח שבין 1 כציון הגרוע ועד 10 כמצוין.

הגלידות שנכללו בבדיקה הן לה קרמריה (נסטלה), קרמיסימו (שטראוס), ג'לאטו (יבוא של מגה מספרד), וניל של פלדמן, Ichoc (יבוא של שופרסל מספרד), ג'ויה (נסטלה), בן אנד ג'ריס והאגן דאז. יצוין שבמסגרת הטעימה העיוורת טעמו הנסיינים גם גלידה של גלידריה שנקנתה ברשת וניליה, וכולם כאחד חשו בהבדל וציינו: "לא הוגן בכלל להשוות לגלידה קנויה". לפיכך, הציונים המפורטים כאן ניתנו ביחס לגלידות המסחריות, כלומר אחת מול השנייה, ולא ביחס לגלידת הגלידריה, שכולם סיכמו פה אחד שהיא "ליגה אחרת".

כל הגלידות שנכללו בבדיקה הן בטעם וניל בלבד, ללא תוספות. יצוין כי לא היו הבדלים מובהקים בין דירוגי הילדים והמבוגרים וכי הדירוגים היו עקביים בין הטועמים: הגלידה שקיבלה את הציונים הכי גבוהים הייתה אהובה בקרוב מרבית הטועמים, וזו שאהבו פחות קיבלה דירוג נמוך בקרב כל הטועמים.

הגלידה שיצאה המובילה בכל הפרמטרים היא זו של בן אנד ג'ריס. הגלידה שפחות אהבו הטועמים ושבאופן עקבי קיבלה דירוג נמוך היא ג'לאטו הנמכרת ברשת מגה. מדובר בגלידה המיוצרת בספרד (יבוא של ויליפוד). אחותה היא הגלידה ichoc המיוצרת על-ידי אותו יצרן ומכילה את אותם רכיבים, אולם לה הטועמים העניקו ציונים טובים יותר, בין היתר משום שהיא מתוקה פחות ועם מרקם גס פחות.

מבחן הטעם

הטועמים נתבקשו לדרג את שביעות-רצונם מטעם הגלידה בציונים שנעים בין 1 ל-10. הגלידה שהייתה הטעימה ביותר לפי הטועמים היא בן אנד ג'ריס שקיבלה את הציון 8.5. הגלידה מבוססת על שמנת, מה שכנראה העניק לה את היתרון. כך גם ג'ויה, שדורגה שניה עם הציון 7.5, ומבוססת גם היא על שמנת. עם זאת, השמנת שעליה מתבססת גלידת האגן דאז לא סייעה לה והיא קיבלה את הציון 6.5, אחרי לה קרמריה שקיבלה 7. ג'לאטו דורגה אחרונה גם במבחן הטעם, עם הציון 4.5. חלק מהטועמים ציינו שחסרה לגלידה הזו ארומה, אחרים טענו שיש לה טעם גס והיו מי שפסקו שהגלידה הזו "לא טעימה".

קרמיסימו, אחת הגלידות הפופולריות בשוק, הוגדרה על-ידי הטועמים כגלידה עדינה. חלקם טענו שהיא "בסדר, בלי טוויסט או ייחודיות".

לגבי פלדמן סברו חלק מהטועמים שמורגש טעם לוואי של שומן צמחי וכי הגלידה "סתמית". הילדים חיבבו אותה יותר. לגבי Ichoc יש מי שסברו שהיא טובה, אחרים חשבו שפחות. חלק מהטועמים ציינו שמרגישים את תיבול הווניל הצרפתי וכי יש תחושה בולטת של חלמונים.לעומתם, היה מי טען שחסר טעם יותר מתובל.

מבחן המרקם

עד כמה הגלידה נעימה? עד כמה המרקם חלק ומפנק? בפרמטר זה קיבלו מרבית הגלידות דירוגים גבוהים יחסית, כשידה של בן אנד ג'ריס הייתה על העליונה עם ציון כולל של 9 מתוך 10. ג'לאטו דורגה אחרונה עם הציון 4. לגלידה הזו יש מרקם גס עם מעין גרגרים שלא התחבבו על הטועמים, וזאת בלשון המעטה. אחרי בן אנד ג'ריס קיבלו לה קרמריה וג'ויה, שתיהן של נסטלה, את הדירוג 7.5.

הטועמים ציינו שגלידת Ichoc מרקם גס יותר מאשר לאחרות.

מבחן המתיקות

גלידה וניל לכל הדעות היא מאכל מתוק. השאלה היא האם מידת המתיקות משביעת-רצון או מתוקה מדי. הטועמים נתבקשו לדרג את שביעות-רצונם מרמת המתיקות של הגלידה. לווניל של בן ג'ריס רמת מתיקות עדינה שהעניקה לה את המקום הראשון - עם הציון 8. אחריה דורגה ג'ויה שמתאפיינת במתיקות מעודנת שזיכתה אותה בציון 7. קרמיסימו, האגן דאז ולה קרמריה קיבלו את הציון 6.5. את המקום האחרון תפסה שוב ג'לאטו, שניחנה במתיקות עזה.

בשורה התחתונה

בסוף הדירוגים בפרמטרים השונים נתבקשו הטועמים לתת לגלידה ציון כללי שמתחשב בטעמים, במרקם ובנראות של הגלידה. לא היו הפתעות גם הפעם והתוצאות היו עקביות: בן אנד ג'ריס שמרה על מקומה הראשון עם הציון 8.5, ג'ויה דורגה שנייה עם הציון 7.5, אחריה לה קרמריה עם 7. בדירוג הכללי קיבלה ג'לאטו את הציון הנמוך, 4.

שאלת המחיר

אי-אפשר כמובן להתעלם משורת המחיר בעומדנו מול מקרר הגלידות: טווח המחירים רחב ומבצעים על גלידות תמיד תמצאו בחנויות. חשוב לדעת שמחירה של הגלידה לא השתקף במבחן הטעימה, כך שהיקרה ביותר אינה דווקא הטעימה ביותר. הגלידה היקרה (ללא מבצעים) היא של האגן דאז עם מחיר של 8.40 שקלים ל-100 גרם, והיא דורגה רביעית, ואילו גלידת בן אנד ג'ריס שדורגה ראשונה זולה יותר - 6.20 שקלים ל-100 גרם. הגלידה הזולה בבדיקה, קרמיסימו, נמכרת ב-2.50 שקלים ל-100 גרם, ודורגה רביעית לצד האגן דאז - היקרה מבין הגלידות (ציון 6.5).

ביום הקנייה, נמכרה גלידת הווניל של פלדמן ב-15 שקל במחיר מבצע (במקום 23.50 שקל במגה בול), כך שביחס לתכולה (650 גרם) מדובר על 2.30 שקלים ל-100 גרם - חצי מחיר ואף פחות מכך ביחס למחיר המתחרות. המחיר ל-100 גרם ללא המבצע הוא 3.90 שקלים. הגלידה היקרה נכון ליום הקנייה הייתה ג'ויה, המחיר ל-400 גרם גלידה הוא 33 שקל, קרי 8.20 שקלים ל-100 גרם. אלמלא הייתה במבצע (השני ב-50%) - הייתה הגלידה של האגן דאז תופסת את משבצת היקרה עם 8.40 שקלים ל-100 גרם. הגלידה של בן ג'ריס, חביבת הטועמים, נמכרת זה זמן מה במסגרת מבצע 2 יחידות ב-40 שקל, כך שבגילום המבצע המחיר המתקבל הוא 4.75 שקלים ל-100 גרם, וללא המבצע המחיר הוא 6.4 שקלים ל-100 גרם.

בימים אלה הפרגון לתוצרת הישראלית, ובעיקר לזו של מפעלי הדרום, מתבקש. כך שלצד המחיר, הטעם והאיכות אפשר להכניס שיקול נוסף של פטריוטיות. מבין 8 הגלידות, 5 מיוצרות בישראל: בן אנד ג'ריס מיוצרת ביבנה, גלידת פלדמן המיוצרת ברחובות, לה קרמריה וג'ויה מיוצרות בבאר טוביה וקרמיסימו מיוצרת במפעל בעכו.

ההרכב התזונתי

3 מתוך 8 הגלידות שהוגשו לטועמים היו מבוססות על שמנת והיתר על שומן צמחי. השמנת אמורה להיות מפנקת, אבל לא כל השלוש זכו לחיבת הטועמים. בן אנד ג'ריס אמנם קיבלה את הציון הגבוה מבין כל הגלידות, אבל מעניין שהמותג האמריקאי האגן דאז שמבוסס על גלידת שמנת (39% שומן) לא דורג גבוה. היו מי שטענו שהטעם לא דומה לווניל ושהגלידה כבדה. הגלידה הזו מכילה את מספר הקלוריות הגבוה מבין השאר (250 ל-100 גרפ) ואת סך השומנים הגבוה, 17.3, מתוכו שומן טראנס 1 גרם לעומת 0 אצל בן אנד ג'ריס ו-0.5 גרם אצל השאר.

לדברי התזונאית גל כהן-לס, "בתכולת הגלידות שבבדיקה יש פחות מ-0.5% שומן צמחי, ולכן זה זניח. בגלידות המבוססות על שמנת רמת השומן והקלוריות גבוהות יותר, ולכן עדיפה גלידה המכילה פחות קלוריות ושומנים, כלומר כזו המבוססת על שומן צמחי, ובכל מקרה עדיפות גלידות המבוססות על יוגורט, גם על פני גלידות סורבה, בגלל כמות הסוכר".

האם גלידה היא "ממתק" מומלץ?

לדברי כהן-לס, "גלידה או שלגון הם חטיף סימפטי ועדיפות כצ'ופר על פני כל ממתק רווי נתרן ושומן רווי. בכל מקרה ההעדפה היא לגלידות או לשלגונים המבוססים על פרי ולא כאלה המכילים תוספות כמו אגוזים. שילוב של גלידה עם פירות טריים זה יופי של פינוק שהוא גם בריא וגם מרענן לקיץ. העניין בגלידה הוא הגבלת הכמות, משום שלרובנו אין בעיה לזלול קילו גלידה - זה מאכל אוורירי שלא מעניק תחושה של שובע, ולכן אני מציעה לחלק גלידה בכמות אישית, עדיף בכוס ולא בגביע וופל".

כהן-לס ממליצה, כמו בכל מזון אחר, להציץ על רשימת הרכיבים הגלידות לפני שבוחרים מה לקנות. בגלידה תמצאו שתי מידות כמות, ליטר וגרם. היות ורשימת הרכיבים מונה כמות ביחס ל-100 גרם תכולה ממליצה כהן-לס להתייחס למידה הזו. בגלידות השמנת הפער בין התכולה בליטרים/מ"ל לתכולה בגרם הוא נמוך לעומת גלידות השומן הצמחי שבהן התכולה בק"ג נמוכה עד כדי מחצית מזו שבליטרים, לדוגמה בלה קרמריה תכולת המארז היא 1.4 ליטר ו-700 גרם. המשמעות היא גלידה אוורירית ופחות דחוסה.

דגשים תזונתיים

■ העדיפו גלידת יוגורט/על בסיס צמחי על פני גלידת שמנת.

■ בדקו את כמות הקלוריות. ‏

■ העדיפו שומן טראנס נמוך ככל האפשר.

■ העדיפו‏ צבעי מאכל טבעיים המופקים מתבלינים תורמי צבע.

■ מומלץ להעדיף גלידות ללא תוספת שוקולד ואגוזים.

■ גלידות סורבה אמנם אינן מכילות שמנת אך מכילות סוכר. יש לשים לב לכמויות הנאכלת.

■ עדיף לצרוך גלידה במנה אישית.

גלידות

עוד כתבות

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג, ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?