גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תיק הירושה של סמי שמעון: עו"ד יוסי בנקל עבר צד

בנקל ייצג במשך שנים את מנהל עיזבונו הקודם של סמי שמעון, ובמסגרת זו העלה טענות קשות נגד רו"ח פרץ וינקלר ■ והנה, באחרונה החל בנקל לייעץ לוינקלר בתביעתו בלונדון נגד אלמנתו ובתו של שמעון ■ בנקל: אין מניעה שאייצגו

עו"ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי
עו"ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

במסגרת היחסים המיוחדים שנוצרים בין עורכי הדין לבין לקוחותיהם, ממשיכים עורכי הדין לעתים לייצג את הלקוח, גם במקרים בהם הם לא שלמים עם כל הטענות שמבקש הלקוח כי יטענו בשמו. ואולם, קשה לזכור מקרה שבו עורך דין מעלה בשם לקוח טענות קשות כלפי אדם אחר - ובהמשך עובר לייצג את אותו אדם שנגדו העלה טענות בעבר, ומעלה בשמו טענות הפוכות.

והנה, לפי מידע שהגיע לידי "גלובס", זה מה שעשה יוסי בנקל, עורך דין מוכר ומוערך ממשרד ראב"ד-מגריזו-בנקל, שמייצג, בין היתר, את איש העסקים דני דנקנר.

בנקל ייצג במשך שנים את מנהל עיזבונו הקודם של המיליארדר סמי שמעון המנוח, עו"ד גל גוטזגן, בתיק הסבוך שניהל גוטזגן מול יורשיו של שמעון, ובראשם אלמנתו, אנג'לה ובתו, אלכסנדרה.

במסגרת הייצוג הזה וקרבות הירושה העלה עו"ד בנקל - החל מ-2009, ובשם מנהל העיזבון אז, עו"ד גוטזגן (מנהל העיזבון הנוכחי הוא עו"ד שי רייכר) - טענות קשות ביותר נגד רו"ח פרץ וינקלר, מנהל הכספים הראשי של קבוצת יכין חקל, השייכת לשמעון, ומי שהיה רואה החשבון האישי של שמעון ז"ל.

הכפשות וניסיון השתלטות

בנקל טען אז בשמו של מנהל העיזבון כי וינקלר מנסה להבריח שלא כדין מניות בחברה האם של יכין חקל (חברת פלסידו) לידיו. בין היתר טען אז עו"ד בנקל בפני בית המשפט כי "וינקלר עשה דין לעצמו וגייס לטובת מסע הצלב שהוא מנהל כנגד מנהל העיזבון את החברות מקבוצת שמעון, בחוסר תום-לב ותוך פגיעה באינטרסים של החברות, אותן הוא משרת בתוקף תפקידו".

בנקל לא הסתפק בכך והוסיף וטען נגד וינקלר כי מהחומר שתפס מנהל העיזבון נחשף כי "וינקלר בכבודו ובעצמו פעל מאחורי גבו של מנהל העיזבון בניסיון להעביר לידיו 12.5% מחברת פלסידו מתוך חלקו של שמעון המנוח בשווי עשרות מיליוני דולרים".

לדברי בנקל באותה עת, לא רק שוינקר ניסה באופן אישי להשתלט על החברות מאחורי גבו של מנהל העיזבון, אלא שבאותה נשימה הוא הגיש בקשה בשם החברות, במטרה להכפיש ולפגוע במנהל העיזבון, "שעושה את תפקידו לפי מצוות שמעון המנוח (שהורה בצוואתו על מינוי גוטזגן כמנהל העיזבון - ח'מ') ובהתאם להוראות בית המשפט".

והנה, בימים האחרונים הגיעו לידי "גלובס" מסמכים המראים כי בנקל החל לייצג בתקופה האחרונה את וינקלר באותו נושא, ולהעלות בשמו טענות הפוכות מאלה שטען נגדו בשם מנהל העיזבון.

כעת טוען בנקל בשם וינקלר, בהליכים שמנהל וינקלר בלונדון נגד אנג'לה שמעון, כי וינקלר זכאי לקבל את 12.5% ממניות חברת פלסידו, מתוקף הבטחה שנתן לו שמעון בחייו.

עו"ד בנקל אינו מתכחש לדברים הללו, ואולם, לדבריו, אין בהם כל פסול אתי או אחר.

הסכסוך על 12.5% ממניות החברה-האם של יכין חקל

לפני ימים אחדים הגיש פרץ וינקלר, מי שהיה רואה החשבון האישי של סמי שמעון ז"ל, תביעה בבית משפט בלונדון נגד אלמנתו ובתו של שמעון ז"ל ונגד עורך דין שווייצרי בשם פיליפ גרומבך, ששימש כפרקליטו האישי של שמעון.

באמצעות עורכי דין אנגליים ובסיועו של עו"ד יוסי בנקל, טוען וינקלר כי שמעון העניק לו לפני מותו 12.5% ממניות החברה האם של קבוצת יכין חקל (פלסידו), וכן 1% ממניות חברת אינסבורי המחזיקה במניות גאון השקעות וצינורות המזרח התיכון.

וינקלר, שהיה איש אמונם ועושה דברם של שמעון ואלמנתו, הגיש את התביעה לבית המשפט הגבוה בלונדון, על רקע היותן של האלמנה והבת אזרחיות ותושבות בריטניה. התביעה מגוללת סיפור מרתק על יחסי האלמנה ורו"ח וינקלר, שידעו ימים טובים יותר.

בכתב התביעה פורש וינקלר סיפור טענות שתחילתו במערכת יחסיו המיוחדת עם בני המשפחה. על מערכת יחסים זו ועל החלטת שמעון להעביר לוניקלר את המניות הנתבעות, העידה האלמנה בשנת 2011 בבית המשפט בישראל.

לדברי וינקלר, לפי עדות אנג'לה, מספר חודשים לפני מותו, התייעץ עמה שמעון המנוח בשאלה מי מאנשי קבוצת יכין ייטול את מושכות ניהול הקבוצה לאחר מותו.

לטענת וינקלר, הודיע שמעון המנוח לאלמנתו כי החליט למנות כממשיך דרכו בארגון את וינקלר, ואף הורה להעביר לו 12.5% ממניות חברת-האם של קבוצת יכין, פלסידו, הרשומה באיי הבתולה הבריטיים, שמניותיה הוחזקו על-ידי שמעון ואשתו.

לפי הנטען, האלמנה אישרה כי 12.5% ממניות פלסידו אכן בבעלות וינקלר.

מפנה ביחסים

ב-29 במאי 2009 נפטר שמעון, וכמנהל עיזבונו מונה השופט (בדימוס) עו"ד גל גוטזגן. לפי הנטען בתביעת וינקלר, גם לאחר מותו של שמעון המשיך עו"ד גרומבך לטפל ברישום המניות על-שם וינקלר, וזאת, לטענת וינקלר, בידיעתה, באישורה ובעידודה של אנג'לה שמעון.

לטענת וינקלר, בתחילת 2014 חל מפנה ביחסה של אנג'לה שמעון אליו, ואז היא גיבשה הסדר פשרה כולל עם מנהל העיזבון גוטזגן, בעקבותיו התמנה בא-כוחה, עו"ד שי רייכר ממשרד יגאל ארנון, למנהל עיזבון תחת גוטזגן.

בשלב זה, טוען וינקלר, הפנתה לו אנג'לה שמעון עורף והודיעה לו כי היא מתנגדת להעברת המניות בפלסידו אליו. בעקבות כך פנה רו"ח וינקלר לבית המשפט לענייני משפחה בארץ, בבקשה להורות למנהל העיזבון החדש שלא למנוע את העברת המניות לידיו.

בית המשפט דחה את בקשתו והורה לו להגיש תביעה לבית המשפט המוסמך, ובעקבות כך הוגשה התביעה האמורה באנגליה.

בנקל: "אין פה לא בעיה אתית ולא כל בעיה אחרת"

בתגובה שהעביר ל"גלובס" מסר עו"ד יוסי בנקל כי "הטענות שהעליתי בזמנו בשם מנהל העיזבון, עו"ד גל גוטזגן, נגד פרץ וינקלר היו מבוססות על העובדה שבידי מנהל העיזבון לא היו מסמכים ומידע מכלי ראשון לגבי ההבטחות שנתן סמי שמעון לוינקלר".

לדברי בנקל, "לימים, אנג'לה שמעון העידה בבית המשפט שהיא שמעה מבעלה המנוח שהוא התחייב להעביר לידי וינקלר את המניות, והוצגו מסמכים שמאשרים את העברת המניות לוינקלר. ולכן, אין מניעה או בעיה שאייצג כיום את וינקלר. הטענות שהעליתי בזמנו בשם מנהל העיזבון הן כבר לא רלוונטיות.

"חשוב להדגיש כי אני לא מייצג לא בארץ ולא בחו"ל בשום תביעה נגד העיזבון, ולכן אין פה לא בעיה אתית ולא כל בעיה אחרת".

עוד מסר בנקל כי "כידוע, עורכי דין מייצגים לקוחות וטוענים בשמם טענות שונות, והכול במסגרת הדין והכללים. לפיכך, אין כל מניעה בנקודת זמן זו שאייעץ לעורכי הדין האנגליים בסוגיות הכרוכות בדין הישראלי, והנוגעות בתביעה שהוגשה על-ידם לבית המשפט באנגליה (המדובר בתביעה של וינקלר לבית משפט בלונדון למתן פסק דין הצהרתי, שיקבע כי 12.5% ממניות חברת פלסידו שייכות לוינקלר ולהורות על העברת המניות אלינו)".

"אבסורד גדול"

לדברי בנקל, "היות ורק שלושת הנתבעים מודעים לעצם הגשת התביעה בלונדון, ובכללם הגברת אנג'לה שמעון, אנו מניחים ששאלתך הופנתה מהגברת שמעון או מטעמה, ובהנחה שכך, נציין כי יש אבסורד גדול בהשמצת הח"מ (בנקל) אך ורק בגין כך שהוא מאמץ כיום, בשם לקוחו, את עדותה של הגברת שמעון.

"הטענה לפיה סמי שמעון המנוח העניק בחייו לוינקלר את המניות, נטענה בראש ובראשונה על-ידי הגברת אנג'לה שמעון בעדות בשבועה בבית המשפט, ועולה ממסמכים בחתימת-ידה שנתגלו לנו רק לאחרונה, עליהם מבוססת, בין היתר, התביעה שהוגשה בלונדון".

"הבקשה לצו זמני, שהוגשה על-ידי בשם מנהל העיזבון הקודם (גוטזגן), באה לעולם עקב מידע שהגיע למנהל העיזבון, לפיו 'מוברחים' מנכסי העיזבון 12.5% ממניות פלסידו. בשל כך כי היורשות העיקריות לא שיתפו פעולה עם מנהל העיזבון לא היו בפניו מידע או מסמכים שיעידו על הבטחה או התחייבות שנתן סמי שמעון המנוח לוינקלר, ועל כן הוגשה הבקשה, אשר לא נדונה מעולם לגופה.

"האלמנה ומנהל העיזבון הסכימו להקפיא כל העברת מניות שהוחזקו על-ידי העיזבון, הקפאה זו בוטלה עת מונה עו"ד שי רייכר כמנהל עיזבון.

"מאוחר יותר העידה האלמנה בבית המשפט, והוצגו בפנינו מסמכים עליהם חתמו האלמנה ועורך הדין שלה ושל המנוח, מהם עלה כי האלמנה, היא ולא אחר, טוענת כי אכן ניתנה על-ידי המנוח ההתחייבות כאמור לוינקלר, והיא עומדת על קיומה. בנסיבות אלה איני מצוי במצב של ניגוד עניינים כלשהו, ואין כל פגם אתי או אחר בייצוג שלי את וינקלר".

עוד כתבות

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל"ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

חדשות הביומד / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמית שאבי (ידיעות אחרונות), Shutterstock

סטארט-אפ ניישן סנטרל: ההייטק הישראלי מתאושש, אבל הביומד לא

הביומד הישראלי לא מתאושש בקצב של ההייטק, אקזיט לבלקין ויז'ן, גיוס לסטארט-אפ של נפתלי בנט ותקווה לסוגי סרטן שאינם מגיבים לטיפולים המקובלים ● השבוע בביומד

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משוויה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"