גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בסוף קשת ורשת יכתיבו פשרה שתחליש את חברות ההפקה"

אסף אמיר, יו"ר איגוד המפיקים, לא חושש להתבטא נגד זכייניות הטלוויזיה המסחרית ("הן יודעות שאם לא יעמדו במחויבויות, המחויבויות יתאימו את עצמן אליהן"), מזלזל ברגולטור ומסביר מדוע לא יעבוד יותר עם קשת

אסף אמיר / צילום: איל יצהר
אסף אמיר / צילום: איל יצהר

"הפעם אני יכול להבטיח שזה לא ייגמר רק בבג"ץ", אומר אסף אמיר, יו"ר איגוד המפיקים, בראיון ל"גלובס". אולי בסופו של דבר ערוץ 10 יינצל עם בואו של המשקיע, וייתכן שערוץ 2 לא יתפצל בסופו של דבר, ובהחלט יכול להיות שהצופה הישראלי הממוצע לא ירגיש בשינוי על מסך הטלוויזיה. אבל אמיר, שלא באמת חושש ממאבקים, חושש כי שוב משהו ישתנה במקורות ההכנסה שלו ושל חברי איגודו.

כשברקע ההבנה המתחדדת, כי הרף שיידרש מערוץ 10 להשקיע בתוכן מקורי בטלוויזיה המסחרית ירד ל-110 מיליון שקל במקום 280 מיליון שקל היום, עם מעבר הערוץ לרישיון, וההנחה הלא המופרכת שזכייניות ערוץ 2 ידרשו השוואת תנאים, אמיר מוכן להוציא את חבריו המפיקים, ואת התסריטאים, היוצרים והשחקנים אל הרחובות, ואף להשבית את התעשייה. "קשה לסגור ערוץ כמו ערוץ 10 בישראל", אומר אמיר. "אבל אנחנו משהו כמו 4,000-5,000 עובדים בתעשייה הזו. לחתוך אותנו ב-70% זה מהלך שיכאיב להרבה מאוד אנשים". קשה לאמוד במדויק את מספר עובדי התעשייה מאחר שהיא מורכבת מפרילנסרים רבים ומעובדים ארעיים. "אם רק ערוץ 10 יקבל את ההטבה, לא יקרה ממש כלום. הבעיה היא שעד עכשיו ראינו שבכל פעם שערוץ 10 קיבל משהו, אז גם ערוץ 2 מייד קיבל אותו. אני לא יודע איך עד עכשיו זכייניות ערוץ 2 היו מתקיימות בלי ערוץ 10. הן תמיד קיבלו הקלה דומה ואף יותר מזה".

- אבל הזכייניות עומדות כבר מספר שנים במחויבויות שלהן.

"אני לא יודע מה זה אומר שהן עומדות במחויבויות. בדרך-כלל דוחות הרשות השנייה מגיעים באיחור של שנתיים, אז אתה לא יודע מה היה בזמן אמת. תעשיית הטלוויזיה בישראל הוכיחה שיש לה לאן להגיע, והיא שגשגה בזכות חברות ההפקה והזכייניות ושוק היצירה גם יחד, ולכן לא ברור לי למה צריך לעצור את זה, רק בגלל שמישהו רוצה הנחה על מה שהוא ביקש בחוק?". לדברי אמיר, "עצוב להגיד, אבל גופי השידור יודעים, שבין אם הם עומדים במחויבויות או לא, המחויבויות יתאימו את עצמן אליהם. לאורך השנים, אף אחד לא סגר את ערוץ 10 בגלל שהוא לא עמד במחויבויות. הזכיינים ראו שאין בזה סיכון, והם הבינו את המתכון הזה. בישראל זה לא נחשב לעבריינות - אתה עובר על תקנה - משנים את התקנה".

- יקראו אנשי הזכייניות את הריאיון הזה ויגידו "איך הוא לא מתבייש? אנחנו בנינו את אסף אמיר ואת חבריו המפיקים, אנחנו הקמנו את תעשיית הטלוויזיה הישראלית. אנחנו מפרנסים אותו עם מליארדים שהשקענו בתעשייה המקומית מאז שקם ערוץ 2 לפני יותר מ-20 שנה".

"הם לא מפרנסים אותי, הציבור מפרנס את כולנו. זה טעות להגיד שהם אלה שהשקיעו בתעשייה הישראלית. הזכייניות הן גורם מאוד משמעותי, אבל הן גופי השידור - יש פה מערכת שבה המפרסמים מזרימים כסף למי שזכה בזיכיון לשדר בשידור מסחרי בישראל. אז להגיד שהן מימנו את כל שידורי הטלוויזיה? לא נראה לי - זה המפרסמים, שזה בעצם הציבור".

- הם לא חלק מהמשוואה?

"הם חלק גדול, אבל להגיד שהם מממנים זה מגוחך".

- אז אין להם שום מנדט על השידור שלהם?

"יש להם מנדט וחלק גדול בהצלחה - כמו לכל היתר - הוט , yes, השחקנים והמפיקים. אבל גוף שידור נועד לשדר. רשת וקשת לא זכו בזיכיון כדי להיות שני גופי ההפקה הגדולים בישראל. עצם זה שמאפשרים להם להפיק 35% מסך ההפקות בבית, זה כבר הופך אותן לחברות ההפקה מהגדולות בשוק, אבל הן לא מסתפקות בזה, הן רוצות יותר. הבעיה לא נגמרת כאן - הן רוצות לא רק להפיק, ולשדר ולהחזיק בחברות החדשות - הן רוצות עוד מקורות הכנסה. ובגלל שהן כאלה חזקות, הן נוגסות בכל המרכיבים בשוק - במפיקים, במשדרים וגם במפיצים בעולם. זה לא בריא".

- בזכייניות אומרים שאתם לא משקיעים כסף כמעט בכלל. הם משלמים משלב הפיתוח, דרך הפיילוטים, מכירת הפרסום, שיווק היצירה וההפצה. לכן הם אומרים "לנו הזכויות".

"חלק ממה שאמרת לא נכון. רוב הפיתוחים נעשים על-ידי יוצרים עצמאיים בתוך חברות הפקה. כשאנו מגישים להם את מה שפותח, הם נותנים לנו תקציב זעום, שבהשוואה לכל מקור אחר באירופה נמוך פי 3-4".

- אבל אלה התקציבים בישראל - ועדיין, הם מממנים.

"הם לא מממנים. יש להם מונופול על הפרסומות. בכסף הזה הם היום אמורים להוציא החוצה 65% מהסחורה ולהתחלק בזכויות עם היוצרים. אך הם חונקים את השוק ואת העסקים הבינוניים והקטנים, שקיימים יותר זמן מקשת ורשת. הזכייניות לא צריכות כלום מלבד מספר קטן של חברות הפקה גדולות שיפיקו ריאליטי, שהוא לא הפקת מקור".

- הם מעסיקים צוותי ענק שכולם ישראליים.

"אבל הרעיונות לא מפה. היצירה לא שייכת לכאן".

"הדבר הכי גרוע שיכול להיות הוא שראש הממשלה מחזיק בכל כלי התקשורת בזמן בחירות", אומר אמיר. "התחום הזה רגיש מדי מכדי שיטופל על-ידי מי שאין לו זמן לטפל בו ובאותה מידה יש לו בו אינטרס רב".

- אז מה צריך לקרות לדעתך?

"גם אם ערוץ 10 ייסגר, זה לא ישנה את הכוח שיש לערוץ 2 מול השוק והפוליטיקאים. המעבר לרישיונות הוא טעות. כל עוד שוק הפרסום בארץ נשאר על 1.2 מיליארד שקל, אין מקום ליותר משני גופים בריאים להתקיים. 3 שחקנים יהיו חלשים".

- אבל כשאתה מתאר את הכוח העצום הזה שלהם, אולי הדבר הנכון הוא לפצל את אותו?

"אני חושב שנכון היה לפצל. אבל אני בספק אם זה יקרה".

- אתה סותר את עצמך. אם יפצלו את ערוץ 2 וערוץ 10 כן יחיה, תקבל את השוק החלש שאתה חושש ממנו. ומה אז?

"עד 1 בינואר משהו צריך לקרות. כרגע לא ברור אם לשר הממונה על שוק התקשורת - ראש הממשלה - יש זמן בכלל לטפל בזה, ומה שיקרה הוא שימצאו איזה פתרון פשרה של כל הלחצים מסביב, ולצערי הפשרה תהיה שיורידו את הפקות המקור ויחלישו את כל חברות ההפקה. בסופו של דבר הן - רשת וקשת - יכתיבו את הפתרון".

באחרונה פרסמה ועדת אייל את מסקנות הביניים שלה. הוועדה אמורה לבחון את יחסי הכוחות ואת חלוקת הזכויות בשוק בין המפיקים לזכיינים. רוב גופי ההפקה בישראל לא הופיעו בפני הוועדה, לאחר שלדברי אמיר קיבלו מסר שהדבר יזיק להם ביחסיהם עם הזכייניות. אמיר עצמו היה שם ואכן, כשהוא מדבר, אפשר לזהות היטב כי במסקנותיה הסתמכה הוועדה לא מעט על דבריו. הכיוון של הוועדה היה די ברור - החלוקה בזכויות על היצירה כפי שנהוגה היום בין המפיקים לזכייניות, כשחלק הארי נותר בידי הגוף המשדר, צריכה להתחלק שווה בין שני הצדדים.

- ועדת אייל כתבה שעצם זה שיש התערבות תוכנית של הזכייניות ביצירה, הדבר הופך את ההפקה ליצירה פנימית ולא חיצונית. זכיין לא יכול להתערב בתוכן שישודר אצלו?

"אנחנו מציעים את מרכולתנו, והם יכולים להחליט אחרי בדיקה אם לקנות או לא. גם אחרי שהם מחליטים שהם לוקחים משהו, יש דיאלוג פורה עם נציגי הזכיין וזה עובד מולם. כך היה תמיד. אלא שלא פעם המשדר אומר לנו מראש מי השחקנים, מי הבמאי, מה כיוון העלילה. בדרך-כלל הם בוחרים את מי שכבר מפורסם, מי שכבר טאלנט, מי שמחובר לגוף השידור. לכל אלה יש סיכוי הרבה יותר גבוה לעבור בזכיינית. הרבה פעמים החוזה נחתם בין גוף השידור לתסריטאי או ליוצר וגם אם מגיע מפיק - הוא חסר משמעות, כי הזכויות כבר ניתנו ואתה הופך למפיק בפועל בלבד. ועדיין זה נחשב חיצוני בעיני הרשות השנייה".

- אתה מרוצה מפעילות הרשות השנייה?

"היא הוכיחה שאין לה יכולת להוביל. היא נלחצת ומקבלת תכתיבים מגופי השידור. יש שם אנשים טובים שמנסים, אבל במהלך 15 השנה האחרונות, המצב הוא שגופי השידור מאוד התחזקו מולנו והם שולטים בשוק כולו, והרשות השנייה לא עשתה שום דבר בעניין".

- הרגולטור לא דואג לכם?

"הרגולטור שבוי בידי גופי השידור".

מפיקים בהישרדות

לדברי אמיר, המפיקים היום נמצאים במצב של הישרדות. אם לא די בהרעה במצבו של השוק, גם בגלל מבצע "צוק איתן", אז חברות רבות נפגעו לאחר שלדבריו "לקחו צד נגד גופי השידור בוועדת אייל. האנשים האלה נפגעו".

- מה עשו להם? ביטלו חוזים?

"כן, העבירו מסרים, לא חידשו הפקות".

- מי למשל?

אמיר לא נוקב בשמות. "אני כיו"ר לא קיבלתי איומים, אני מדווח על זה ממפיקים אחרים. הופיעו בפני הוועדה לא יותר מ-3-4 מפיקים. הקבוצה המקורית הלכה והידלדלה וכולם פרשו. אחד נקרא לשיחה ואחר קיבל שיחת טלפון. גם מי שלא הגיע, שילם את המחיר".

- אתה עובד היום עם ערוץ 2?

"הייתי פעם בן בית בקשת, אהבתי לעבוד עם אבי ניר (מנכ"ל קשת, ל"א). אבל עם השנים זה פסק לחלוטין ובפגישה האחרונה שלנו הבנו שמכיוון שאני לא מוכן לעבוד ללא זכויות, וללא שתהיה לי אמירה, כנראה לא נעבוד יחד. זה היה ברוח טובה. אני לא רואה טעם לעבוד שנתיים על הפקה, ואני לא מדבר על ריאליטי אלא על דרמות, שהתקציבים בקושי מספיקים, לעשות את העבודה המטורפת הזאת, ובסוף לגלות שלא נשאר לך שום חלק אמיתי, זה נראה לי מגוחך".

תגובת קשת ורשת לכתבה לא נתקבלו.

כ-30 אנשי תעשיית הטלוויזיה בצרפת בדרך לארץ

בשבוע הבא יקיים איגוד המפיקים בישראל בפעם השנייה את כינוסו השנתי בשיתוף שגרירות צרפת והמכון הצרפתי. במסגרת זו יגיעו לישראל יותר מ-30 אנשי התעשייה הצרפתית ובהם מנהלת רשת קאנאל פלוס, למפגש בין יומיים שבמסגרתו ינסו לקדם שיתופי פעולה בין התעשיות. בעוד שהקולנוע הצרפתי איכותי ומשגשג, התחושה בטלוויזיה הצרפתית היא של משבר תוכן אמיתי.

אמיר מפציר במבקרים לעבוד ישירות עם המפיקים ולא עם גופי השידור, "כך, היצירה היא בבעלות משותפת, ולכן יותר שווה לפתח רעיון יחד מאשר ללכת לגוף שידור, לקנות משהו מוכן ואז בסה"כ לקבל רישיון לשדר אותו".

בעוד שהוא מוצא בשיתופי הפעולה הבינלאומיים דרך שבה המפיקים יוכלו לעקוף את מגבלות היחסים עם זכייניות הטלוויזיה המסחרית, כשהוא רואה שקשת ורשת עושות את זה, הוא לא מרוצה. "מה הכי מעניין את גוף השידור ואת העומד בראשו? ברור שבראש ובראשונה אלה הרווחים", הוא אומר. "אחרי זה צריך לעניין אותו הקהל בישראל. אבל היום אנחנו בסיטואציה שיש פזילה לקהל בעולם, ואנחנו הופכים להיות קבוצת מיקוד של מוצרים שאפשר למכור בעולם. הם קיבלו זיכיון לשדר לישראל - צריך לעשות דברים טובים לפה ואז למכור אותם בעולם. הפזילה לחו"ל לא תביא אותם לשום מקום. יש פה חברה, תרבות ושיח".

- הם מזניחים את כל אלה לדעתך?

"לא, אבל כל זה הופך להיות עוד שיקול, ולא השיקול הבלעדי".

- מטרידה אתכם הכניסה של אנדמול לרשת?

"מטריד אותנו שגוף שידור רוצה גם להפיק וגם להפיץ בינלאומית".

- נראה שאינך מרוצה כלל מההתנהלות בתעשייה. לו זה היה תלוי בך, היית עובר להיות מפיק בצרפת?

"אני לא רואה את עצמי בשום מקום אחר".

ערוץ 2

עוד כתבות

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר