גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חנויות דגל של מותגי יוקרה זה קונספט שגדול על ישראל"

רוני אירני, מבעלי אלשרד - קבוצת האופנה החמישית בגודלה בישראל - מסביר ל"גלובס" מדוע הוא לא רואה בעצמו מתחרה בקסטרו ובפוקס, ומסמן את היעד הבא: להלביש היטב את העו"ד, הרו"ח ואיש העסקים הישראלי

רוני אירני / צילום: תמר מצפי
רוני אירני / צילום: תמר מצפי

למרות שהיא מגלגלת 650 מיליון שקל בשנה (ללא מע"מ) - מחזור כספי המדרג אותה כקבוצת האופנה החמישית בגודלה בישראל אחרי פוקס, גוטקס מותגים, קסטרו וגולף - קבוצת אלשרד של משפחת אירני, ממעטת להופיע בתקשורת. אם תשאלו את רוני אירני, המנהל את העסק יחד עם אחיו יוסי, הגודל בכלל לא קובע.

"מבחינת הגודל אנחנו שחקן בינוני פלוס. אנחנו בתחתית רשימת השחקנים הגדולים. אני מסתכל יותר על התוכן של הקבוצה ועל החברות שמרכיבות אותה מאשר על המחזור", הוא אומר בריאיון ל"גלובס".

לדבריו, "מה שחשוב זה איכות המחזור. אפשר להגיע לרווח ב-100 מיליון שקל, ואפשר להגיע לקטסטרופה במיליארד שקל. זה מאוד תלוי באסטרטגיה שלך, באופן שבו העסק ערוך לשינויים בשוק, ובאופן שבו אתה צופה את המגמות, כי אתה יכול להישאר עם מחזור ובלי היגיון עסקי.

"יש הרבה דינמיות בשוק הזה. על משקל 'כולנו חכמים, וכולנו יודעים את התורה' - כולם יודעים לייצר, לשווק, לפתח קונספטים, להגיע לאיכויות ולהציע מחיר. הניואנסים בתוך הדברים האלה והבנת השוק הם המפתח להצלחה. בשנים האחרונות קרו שינויים מרחיקי לכת, ושחקנים יצאו מהשוק כי הם לא קראו את המפה".

אלשרד

המאפיין העיקרי של קבוצת אלשרד הוא ריבוי מותגי יוקרה הכוללים, בין היתר, את המותגים פרד פרי, מארק ביי מארק, פול אנד שארק, ארמני ג'ינס, מייקל קורס ודיזל, שאליהם הצטרף לפני כשנה וחצי גם המותג טומי הילפיגר שעבר מסקאל הולדינגס.

בימים אלה משיקה הקבוצה גם את המותג קלווין קליין ואת המותג הוגו בוס (המיובא על-ידי חברת ונדום), שזוכה להיות מוצג ב"חנות בתוך חנות" בסניפי רשת פקטורי 54 ומציע ביגוד ואביזרים במחירים שבין 250 שקל ל-7,500 שקל.

פרט לכך, הקבוצה היא יבואנית מותג נעלי הריצה אסיקס, שהעיצוב הצבעוני סייע לו לעשות קפיצת מדרגה; וכן יש לה פעילות סיטונאית בתחום "מותגי רישיון", האחראית לכ-20% ממחזור המכירות וכוללת שיווק מותגים שהחברה מייצרת בסין תחת זיכיון, לרבות מותגי הספורט FILA ו-LOTO ואופנה לילדים תחת המותגים ברבי, דיסני, בראץ ועוד.

קו שני של מותגים

- יש היום מקום לפקטורי 54?

"עובדה. הרשת קיימת יותר מ-10 שנים, ואם לא היה מקום בשבילה בשוק, לא הייתי שם. המותגים הגדולים, היוקרתיים והאקסקלוסיביים באמת, לא מופיעים בישראל עם חנויות דגל. זה קונספט שגדול על המדינה שלנו, שיכולה להתמודד עם חנות של טומי הילפיגר אבל לא עם מסה של חנויות קו ראשון באופנה. באירופה ובמדינות עולם שלישי, תראי את חנויות הדגל של מותגי-העל, כי באירופה יש ווליום, ובמדינות עולם שלישי יש אחוז מהאוכלוסייה שיש לו כסף בכיס, והוא קונה.

"בפקטורי אנחנו עושים קולקציות לפי הבנת השוק הישראלי. אנחנו לא מתחייבים בפני המותג להציג את כל הקולקציה, אלא את הקולקציה המתאימה לקהל ולטעם הישראלי, במינון הנכון ובמחיר הנכון".

- השוק מושפע מאוד מהמחיר. נאלצתם להוריד מחירים?

"כדי להצליח ולהתפתח, היצרנים הגדולים בעולם פתחו את הקווים שלהם, ולכן באופן טבעי לא הייתי צריך להוריד מחיר. המותגים מציעים קו שני של פריטים מאוד נגישים במחיר, לצד הפריטים המאוד יקרים.

"יש את המותג ולנטינו, ואני מביא את הקו השני בנשים שנקרא 'רד ולנטינו'. יש את מארק ג'ייקובס, ואני מביא את 'מארק ביי מארק ג'ייקובס'. גם במייקל קורס אני מביא את הקו השני, שבו יש תיקים במחיר של בין 1,200-2,000 שקל, באיכות בלתי רגילה ובסטייל מדויק. זו סחורה ברמה הכי גבוהה, במחירים נגישים".

- 1,200 שקל לתיק זה מחיר נגיש?

"יש ג'וסי קוטור ב-700-800 שקל, וגם מייקל קורס יש ב-800 שקל. פקטורי לא פונה ל-100% מהאוכלוסייה אלא ל-10% ממנה. אני לא נגיש לכל עם ישראל, אבל הפערים לא עצומים. תחתית המוצרים שלנו זה המחירים הגבוהים של השחקנים הישראלים. אני מוכר חולצה מכופתרת ב-300 שקל וטי-שירט ב-150 שקל, זה מתאים לחצי מהעם.

"לא סתם הכנסתי את טומי הילפיגר ופרד פרי לפקטורי. כמה חנויות פקטורי יש לי? לקסטרו ופוקס יש מאות חנויות. אני לא שם. זה הכול עניין של מינון. כל עורך דין, רואה חשבון, בנקאי ואיש עסקים הם הקהל שלי, ואם הם לא יקנו אצלי - הם יקנו בחו"ל. לכן יש מאות אלפי לקוחות שבאו וקנו אצלנו".

קפיצה של 20% בשוק הגברים

את מנוע הצמיחה החדש שלה מצאה הקבוצה דווקא בקהל הגברי. "בשנים האחרונות התחלנו להרגיש דרישה גוברת מצד הגברים למותגים בכל רמות המחיר. האינסטגרם, האינטרנט והסמארטפונים הפריטו את האופנה, והיום אתה רואה תצוגות אופנה באונליין. זו כבר לא נחלה של עשירון עליון או של קבוצת גיל מסוימת. בעולם שבו מסתכלים אחד על השני ועושים שיפוט מהיר בחלקיקי שנייה, אנשים רוצים להיראות טוב. זה הפך להיות כלי בסיסי בארסנל של מה שמגדיר אותך כבן אדם.

"לראשונה, התחלנו לייבא את קלווין קליין ואת מייקל קורס לגבר. אנחנו מכניסים גם הרבה מותגי גבר נישתיים כמו אוליבר בראון בבגדי-ים. העולם הזה היה חשוך ומוזנח, ובשנתיים האחרונות הוא גדל ב-20%.

"את הקפיצה הגדולה אנחנו עושים בעונת הקיץ הנוכחית. אנחנו קוראים לגבר הישראלי ואומרים לו 'מה שאתה מחפש בחו"ל, תוכל למצוא אצלנו בטווח רחב של מותגים ומחירים, עם שירות ברמה גבוהה'. כל מה שאנחנו מוכרים בפקטורי זה ב-12 תשלומים, ללא ריבית".

- הקהל שלך זקוק ל-12 תשלומים?

"אנחנו מאוד רוצים לדחוף את תחום האופנה לגבר ולפנות לקהלים חדשים. זה סוג של תמיכה לגברים שרוצים לבנות מלתחה".

יצוין כי המותג קלווין קליין יובא בעבר לישראל על-ידי קבוצות שונות, לרבות אלשרד, אך לדברי אירני, "ברמה עולמית המותג לא היה בידיים הנכונות. הוא נרכש על-ידי PVH, שמחזיקים גם בטומי הילפיגר, והפוטנציאל שלו ענק".

- למה סגרתם את רשת ג'ינס בר?

"הרשת הוקמה כדי להרים את המותג Levi's, אותו קיבלנו במצב לא טוב, ודרך הקטע של הבר והדרינקים בנינו את המותג. כרגע, כשהוא חזק ובועט, הרשת איבדה את הרלוונטיות שלה, ולא ראינו צורך להמשיך להחזיק אותה".

"הורדנו שליש מהפעילות"

גם בקבוצת אלשרד לא הכול ורוד. כלל פעילות "מותגי הרישיון" שהחברה מייצרת ואשר לפי הערכות גלגלה יותר מ-150 מיליון שקל בשנה, חטפה חבטה קשה.

"הפעילות אכן נפגעה", מודה אירני. "אם אני מחזיק ברישיון לדמות מסוימת, ומישהו אחר מוכר דמות אחרת במחירי עלות - זה משפיע עליי. זה מדבק. בעלי חנויות קיבלו רישיונות ייצור, וכדי למשוך קהל הם התחילו למכור את הסחורה של מותגי רישיון במחירי רצפה.

"גם המהפכה שהשוק עבר באופנת הילדים, עם כניסת שחקנים בינלאומיים, יצרה לחץ מאוד גדול מבחינת המחיר. הורדנו שליש מהפעילות, ואנחנו מרגישים טוב מאוד עם זה. אני עדיין מוכר למאות נקודות מכירה, אך הכמויות קטנו. התחרות על המחיר מאוד אינטנסיבית. אם יש לך חנויות, והקונספט שלך נכון, אתה יכול לשרוד יותר טוב".

- עד כמה הרווחיות נפגעה?

"בצורה דרסטית. הערך הנתפס של המוצרים האלה ירד. הביזנס העיקרי זה FILA ו-LOTO, ששם אני בלעדי, והפגיעה בהם שולית. שכרנו את אנה ארונוב ואביב אלוש מהסדרה 'להיות איתה' כפרזנטורים ל-FILA, עשינו לו סוג של מתיחת פנים, והוא ייראה יותר מעניין".

- למה לא פתחת חנויות לכל הפעילות הזאת?

"כי חשבתי שהדבר הנכון הוא להיבדל מהשוק וללכת לשוק המותגים הבינלאומיים, שבו המחיר הוא לא הפקטור המרכזי. אני מאוד נזהר מביזנס שהפקטור המרכזי שלו הוא המחיר. היה הגיוני לחשוב שברגע שחסמי המכס יירדו, ייכנסו מותגים בינלאומיים, והשמחה תתחיל, ולכן למרות שזה היה מפתה - לא רציתי להיכנס לשוק הזה".

- בכל זאת איבדת הכנסות של כמה עשרות מיליוני שקלים. צדקת בדיעבד?

"צריך להסתכל על התוצאה בהסתכלות רחבה. מצד אחד איבדתי סכומים מסוימים, ומצד שני בניתי עסקים אחרים, חזקים ומאוד עמידים לשבשבת העונתית והרב-עונתית".

5 דברים על רוני אירני

1. על הניהול המשפחתי

רוני עובד עם אחיו יוסי יד ביד בניהול העסק. לדבריו, "אנחנו מחלקים את העסק בינינו בצורה אינטליגנטית. יש דברים שאני לא מגיע לקרסוליים שלו, ויש דברים שהוא לא מגיע לקרסוליים שלי, אבל כל אחד מאיתנו יודע מה הוא שווה, ואנחנו מנהלים את העסק בהרמוניה".

2. על עסקי הנדל"ן

רוני אירני נחשף מעט מאוד לתקשורת. הוא נשוי ליפעת שאותה הכיר כשבאה לעבוד בחברה, ואבא לרפאל. הוא מתגורר ברחוב הירקון בתל-אביב, ויחד עם אחיו הם מחזיקים בנכסי נדל"ן רבים בארץ ובחו"ל.

- יש לכם המון עסקי נדל"ן, מה יותר גדול?

"תשאלי את איתן, אח שלי, אבל הוא לא יענה לך".

3. על השווי הכספי אישי

- כמה אתה שווה?

"אפילו הביטוי 'אין תגובה' גדול מדי בשבילי. מה זה מעניין כמה אני שווה? אותי זה לא מעניין".

4. על השימוש בשפה העיראקית

- אתה ואחיך מדברים ביניכם בעיראקית?

"נכון יותר לשאול אם אנחנו מדברים שפות אחרות מלבד עיראקית. אנחנו זן נדיר. הייתה בושה בסיסית שהדור שלי גדל עליה, והוא חנק את השפה, נעל אותה בפלדלת ונהיה נבוך ממנה. אנחנו משוחררים בעניין הזה. אנחנו אוהבים את השפה ואוהבים לדבר ולתבל בה. כשבני גילי שומעים אותנו מדברים, הם נופלים מאושר. זה מרגש, כי שפה היא השורשים שלך".

5. על הרכב האישי

- אתה עדיין נוסע בפורשה?

"זו אותה פורשה שקניתי לפני 12 שנה".

עוד כתבות

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח־האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

לספר לדור הצעיר את סיפור השואה אחרי ה-7 באוקטובר - זו לא רק זכות, אלא חובה

השנאה כלפי מדינת ישראל מרימה ראש בכל כמה דורות ● לצד האסונות טבועה בנו, כחלק בלתי נפרד מה-DNA שלנו, היכולת המופלאה והחוסן לקום מהאסון הכי גדול ולהצליח לעשות ממנו נס ● גם הפעם, הדור הצעיר הוא שיכתבו את פרק התקומה

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הבנקים יורד ב-0.6%, מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ● הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

מימין: אריאל ארליך, יריב לוין, עוזי פוגלמן, רון סולקין / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: אלכס קולומויסקי־ידיעות אחרונות, דוברות הרשות השופטת, איל יצהר

האינטרסים והדילים: מאחורי הקלעים של הוועדה לבחירת שופטים

עשרות שופטים ורשמים חדשים מונו בשבוע שעבר, צעד הכרחי לאור העומס הכבד על מערכת המשפט ● הפשרות שנאלצו לעשות בוועדה כדי לזכות במינויים החדשים, ההישגים של הקואליציה, השריף החדש בנגב והמשמעות הנעלמת של המילה "זמני" ● חמש הערות על בליץ המינויים

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

השקל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר יגיע ל-3.8 שקלים? איך תשפיע כניסה לרפיח על שער השקל

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים: "האירועים הביטחוניים החזירו את הדולר במהירות לרמה גבוהה; אולם על רקע היצעי המט"ח של יצואנים לתשלומי שכר ומסים, הרי שפוטנציאל הפיחות בטווח המיידי נותר מוגבל" ● גם יונתן כץ, כלכלן ראשי בלידר שוקי הון, מסכים כי השקל לא יגיב בעוצמה רבה מדי

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

נכנע ללחץ תושבי פתח תקווה? סמוטריץ' דורש לדון מחדש בתוכנית המטרו שכבר אושרה

שר האוצר מבקש ממזכיר הממשלה לאפשר לו להגיש בקשה לדיון נוסף בתוכנית לקו M2 של המטרו, בטענה שלא נשלחה לשרים כנדרש ● גורם המעורה בפרויקט: "מביך ששר האוצר מתנהג כמו אחרון המתנגדים, מטעמים צרים"

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; החוזים העתידיים עולים בכ-0.3%

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

מכוניות חדשות ממתינות לייצוא בנמל טיינג'ין בסין / צילום: Shutterstock

כל רכב חמישי שנמכר בארץ הוא מסין: הסיבות והחששות מאחורי הנתון החריג

למרות הרוחות הצוננות שנושבות מבייג'ין, נתוני מסירות הרכב מתחילת השנה מגלים ששוק הרכב הישראלי הופך להיות "סיני" במובהק ● עד כמה המגמה תלויה ביציבות הביקוש לרכב חשמלי בישראל והאם התדרדרות נוספת ביחסי ישראל–סין "תקרר" את הביקוש וההיצע