גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בדיקת "גלובס": אלה הרמקולים הניידים הטובים ביותר כיום

רמקול נייד שמתחבר בבלוטות' לסלולרי או לטאבלט הפך לפריט פופולרי ■ בדיקת תשעה דגמים במחירים של 270 עד 2,000 שקל מגלה שמעבר לאיכות הצליל, מומלץ להביא בחשבון גם את העיצוב, המשקל, מספר החיבורים ורמת העמידות

רמקול נייד היא שדרוג מוצלח לכל פיקניק או שהייה מחוץ לבית. רמקולים ניידים מגיעים היום בעיצובים קומפקטיים מאוד, יודעים להתחבר בתקשורת אלחוט מסוג בלוטות' לסמארטפון ומאפשרים להאזין למוזיקה עם החברים והמשפחה שעות רבות במשך.

המבחר בחנויות גדול מאוד. קיימים דגמים של מותגים פרטיים, מוצרים של יצרניות אודיו מוכרות ואפילו כאלו של יצרניות יוקרתיות. המחירים מתחילים בעשרות שקלים בודדים ומגיעים לכמה אלפי שקלים.

"גלובס" עושה סדר ומביא סקירה של תשעה דגמים ברמות מחיר שונות.

עד 500 שקל

פיליפס, SB2000B: יקר עם צליל לא נעים

פיליפס מציעה רמקול קומפקטי מאוד בשם SB2000B (המוכר גם תחת השם DOT). רמקול המיועד לטיולים עמיד למים, כך שאפשר ללכת להקשיב איתו לשירים לצד הבריכה או בים (לא ניתן להטביע אותו בבריכה). משקלו 130 גרם בלבד - יתרון כאשר רוצים ניידות. הוא מאפשר השתקה מהירה של המוזיקה (לא עצירה של השיר), כאשר הופכים אותו על השולחן. הסוללה מחזיקה 8 שעות (על-פי נתוני היצרן). הצליל של לא מוצלח בכלל, המון טרבל, מעט באס ופשוט חוויה לא נעימה. במחיר של 500 שקל, היינו פשוט מוותרים עליו.

סופרטות', דיסקו 2: קל לנשיאה עם באסים מורגשים

דיסקו 2 של חברת SuperTooth הצרפתית מצופה כמעט כולו בבד והוא מגיע במגוון צבעים. לרמקול יש כפתורי שליטה לכל הפעולות הדרושות, כמו שליטה בניגון השירים ועוצמת הצליל (הכפתורים ממוקמים בחלק העליון של הרמקול). ניתן לחבר את הסמארטפון גם באמצעות כבל, ולא לעבוד רק בעזרת תקשורת בלוטות'. מבחינת הצליל, יש איזון נכון של הצלילים הגבוהים (הטרבל) והנמוכים (הבאס), אך כשמגבירים יותר מדי את הסאונד הוא נהיה כבר מעוות. בסך הכל, זה צליל שאהבנו ברמת המחיר הזו. הרמקול קצת גדול במבנה שלו, הוא לא הכי יפה שראינו, אבל קל לנשיאה, והוא עם צליל מוצלח ובאסים מורגשים.

AC, דגם BS28BK: צליל סביר במחיר נמוך

המותג AC, שעליו אחראי היבואן בי קונקט, הוא מוצר שהפתיע אותנו לטובה, לאור זה שמדובר במוצר הזול ביותר בסקירה. יתרונו של דגם BS28BK הוא שהוא מגיע עם רצועה המיועדת לחיבור הרמקול בעת רכיבה על אופניים או הליכה בפארק. חבל שחיבור ההטענה הוא מיני USB ולא מיקרו USB, בו משתמשים היום כמעט בכל גאדג'ט. הרמקולים מחזיקים רק כ-4 שעות (על-פי נתוני היצרן). השליטה בווליום מתבצעת באמצעות גלגלת אנלוגית, כמו שהייתה קיימת פעם בטרנזיסטורים. גם כפתור ההפעלה הוא מתג שמזיזים אותו ידנית. הבאס כמעט לא מורגש, והצליל בינוני אך לא רע עבור רמקול ב-270 שקל.

עד 1,000 שקל

LG, דגם MusicFlow P7: מתחבר אלחוטית לטלוויזיה

חברת LG עושה חיל בשנתיים האחרונות בתחום הסלולר, ואינה מחמיצה את המוצר המשלים לסמארטפונים -רמקולים ניידים. דגם זה מתוכנן להגיע בתקופה הקרובה לארץ. העיצוב קומפקטי מאוד, עשוי ממתכת כסופה ושוקל 700 גרם. הצליל טוב ביחס לגודלו של הרמקול הזה, אבל יש יותר מדי טרבל, וגם פחות באס ממה שהיינו רוצים.

הצליל גם לא מספיק נקי, מעט מתכתי, אבל לא בצורה שמפריעה יותר מדי. ה-P7 כולל כפתורים לשליטה בעוצמת המוזיקה וגם אפשרות להעביר את השירים קדימה ואחורה. ניתן לרכוש שני רמקולים ולגרום להם לעבוד בו זמנית מאותו סמארטפון. ניתן גם לחבר את הרמקול לטלוויזיות LG בצורה אלחוטית, כך שיהיה אפשר להגביר את הצליל הבוקע מהמסך. הסוללה מחזיקה כ-9 שעות (על-פי נתוני היצרן). בסך הכל, מי שרוצה רמקול קומפקטי מאוד עם צליל סביר, ימצא כאן את מבוקשו. המחיר מעט יקר לטעמנו.

האוס אוף מארלי, Ger Together: איכותי מחומרים ממוחזרים

חברת House Of Marley, המנוהלת ע"י בנו של בוב מארלי, ממתגת עצמה כמותג אקולוגי ועושה שימוש במוצרים ממוחזרים. דגם Get Together עשוי מעץ במבוק ומבד אשר בחלקו ממוחזר מבקבוקי פלסטיק. הרמקול יחסית גדול. מצד שני, קופסת העץ בעצם משמשת כקופסת תהודה לשיפור הצליל. התוצאה היא צליל נעים מאוד, גם בעוצמות גבוהות, רק עם קצת יותר מדי טרבל. הכול משתלב עם רמקול שפשוט נראה טוב. בחלק העליון יש כפתורים לשליטה בעוצמת הווליום, ובגב המכשיר יש חיבור USB לטעינה של הסמארטפון מסוללת הרמקול. המשקל יחסית כבד - 2.70 ק"ג. זמן הסוללה 8 שעות. בשורה התחתונה, מדובר במוצר מוצלח.

JBL, דגם Charge2: משדר משלושה מכשירים במקביל

Charge2 של חברת JBL , הנמכר ברשת באג, הוא רמקול בצורת צינור המגיע בשלל צבעים (אדום, סגול, כחול, לבן ושחור). ניתן להניחו גם לרוחב וגם לאורך. הוא שוקל רק 540 גרם והסוללה שלו מחזיקה 12 שעות (על-פי נתוני היצרן), מה שהופך אותו לרמקול נייד במיוחד. במקרה שאוזלת הסוללה של הסמארטפון, ניתן לחבר אותו בקלות באמצעות כבל USB לרמקול.

הצליל בינוני, מעט צורם, אבל יש בו קצת עומק. הבאס סביר, ובסך הכול נעים להקשיב לרמקול הזה. הביצועים של המיקרופון הפנימי לניהול שיחות טלפון סבירים מאוד. בחברה מבטיחים שלא יהיה הד חוזר כאשר מדברים עם אדם אחר, אנחנו לא קיבלנו תלונות על כך. ניתן לחבר אליו שלושה סמארטפונים בו-זמנית דרך תקשורת בלוטות' ולנגן לסירוגין שירים מכל מכשיר.

מ-1,000 עד 2,000 שקל

ג'ברה, SoleMate Max: איכותי, כבד ועמיד לחול ורטיבות

ג'ברה מתמקדת כבר תקופה ארוכה בהרחבת קטלוג הרמקולים שלה, המגיע תחת השם SoleMate. דגם Max הוא הרמקול הנייד הכי גדול שראינו. מדובר במוצר שמרגיש כמו מערכת ביתית, אבל ניידת. הסיבה היא שהרמקול מגיע עם ידית אחיזה וסוללה פנימית המאפשרת לטענת החברה 14 שעות האזנה למוזיקה. היתרון בסוללה הגדולה הוא שאפשר לטעון דרכה את הסמארטפון.

המקס מוגן גם נגד אבק, חול ורטיבות, כך שניתן לקחת אותו לחוף הים. החיסרון הוא המשקל - 3 ק"ג. יכולת חביבה במוצר היא לחבר סמארטפונים תומכי תקשורת NFC בנגיעה עם הטלפון ברמקול ואחר כך להקשיב לשירים ללא כבל בעזרת בלוטות'.

ג'ברה שילבה את אפליקציית הסאונד של דולבי, המאפשרת להשמיע דרכה שירים וליהנות מצליל יותר נקי ונעים. הרמקול הגדול מתאים גם למי שרוצה לעשות מסיבה בבית - הוא כולל שני רמקולים פנימיים וסאבפוורים. איכות הצליל טובה עם באסים מורגשים ועומק. הצליל לא מצוין, אבל בהחלט מוצלח למוצר מהקטגוריה הזו.

Bowers & Wilkins, דגם T7: מחיר גבוה וצליל נעים

חברת Bowers & Wilkins השיקה לאחרונה את דגם T7 הנמכר בבאג. הדגם מאפשר להתחבר בקלות לסמארטפון בחיבור אלחוטי. הרמקול מגיע בעיצוב מלבני עם שלדה בעיצוב כוורת מרובת תאים, המחזקת לטענת החברה את הרמקול ומעניקה לו יציבות ומבטיחה צליל נקי מרעידות ועיוותים.

הצליל אכן נקי, חזק ונעים, וממלא את החדר. הרמקול גם תומך בתקן aptX המשפר את איכות הצליל בתקשורת בלוטות', אך צריך שגם הסמארטפון יתמוך בטכנולוגיה. ה-T7 כולל שני רמקולי באס קטנים שעושים את העבודה. הוא פועל על סוללה, המחזיקה לטענת החברה כ-18 שעות. משקלו 940 גרם, כך שאין בעיה לסחוב אותו לכל מקום. המחיר גבוה, אך מצד שני, הצליל מוצלח.

ביטס, Pill XL: עיצוב מיוחד וצליל טוב

ביטס, שנרכשה בשנה שעברה ע"יי אפל ב-3 מיליארד דולר, היא הדבר הכי חם בעולם האודיו, בעיקר בגלל עיצוב האזניות, שהפכו לאופנתיות ולפריט לבוש אצל ראפרים וספורטאים. לחברה יש גם מבחר של רמקולים ניידים. pill XL מגיע בעיצוב של כדור אדוויל גדול. הוא כולל מיקרופון פנימי לביצוע שיחות (תוצאות בינוניות), סוללה שמחזיקה לטענת החברה 15 שעות ואפשרות להטעין דרך הרמקול את הסמארטפון.

משקלו 1.5 ק"ג, אבל בגלל המבנה של המכשיר והידית, קל לסחוב אותו. הצליל מפתיע לטובה - הוא יחסית נקי, לא דחוס ואפילו קצת רחב. יש קצת יותר מדי טרבל, אבל הבאס מוצלח. הרמקול הזה מצליח לספק צליל חזק מאוד שנשמע טוב. בשורה התחתונה, מי שמוכן להשקיע סכום כזה על רמקול נייד, לא יצטער.

עוד כתבות

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות בחברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

לטענת הבעל, תכנון מס היא זכות השייכת לו, שכן מדובר בפעולה שאינה מתייחסת לזכות משותפת שנוצרה במהלך החיים המשותפים / אילוסטרציה: Shutterstock

האם גרוש רשאי לבצע תכנון מס שיפגע בזכויות בת זוגו לשעבר?

זוג התגרש לאחר 19 שנות נישואים ● בסמוך לפרידתם, הבעל פרש משירות קבע והחל לעבוד כאזרח עובד צה"ל במשכורת חודשית, לצד קבלת פנסיית גישור ● ביהמ"ש קבע כי האישה זכאית לכ-40% מפנסיית הגישור, אולם אז התעוררה השאלה האם הבעל רשאי לקבוע כי פנסיית הגישור תסווג כ"הכנסה שנייה", והכנסתו מעבודתו השוטפת תיחשב כ"הכנסה ראשונה"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

תקיפה ישראלית בדמשק / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

ישראל תקפה בדמשק, צה"ל חיסל מחבלים שנכנסו למבנים צבאיים של חיזבאללה בלבנון

קיבוץ בארי הודיע כי החטוף דרור אור נרצח ב-7 באוקטובר, גופתו מוחזקת בעזה ● מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון ● לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - האופוזיציה בסוריה מדווחת על פיצוצים חזקים באזור דמשק ● משרד הסחר הטורקי: "עוצרים את היצוא והיבוא לישראל וממנה בצל החרפת הטרגדיה ההומניטרית" ● המיליציות הפרו-איראניות בעיראק טענו: שיגרנו אתמול שני טיל שיוט לעבר ישראל

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

מאחורי המפגינים האנטישמיים עומדים גופים עם כיסים עמוקים

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר