גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קיץ קלאסי: איפה מופיעים הקיץ המנצחים והסולנים הגדולים?

חודשי הקיץ הם התקופה שבה מתקיימים הפסטיבלים החשובים של המוזיקה הקלאסית באירופה ■ איזה פסטיבל שובר את השוק מבחינת המחיר? ואיפה אפשר יהיה לשמוע את גוסטאבו דודאמל מנצח על "לה בוהם"?

אוסטריה: פסטיבל זלצבורג

הסלבריטאים של עולם המוזיקה

פסטיבל זלצבורג הוא אחד משני הפסטיבלים היוקרתיים ביותר למוזיקה קלאסית, במיוחד בכל הנוגע למוזיקה סימפונית. בפסטיבל מופיעות בקביעות התזמורות הטובות בעולם, ובמקביל מתקיימים בו מופעי אופרה בבימוי מלא, קונצרטים קאמריים, קונצרטים קוליים ועוד. מופעי הפסטיבל מתקיימים בחמישה אתרים שונים, כך שלעיתים נדרשת בחירה קשה בין מופעים מעולים שמתקיימים במקביל. יתרון נוסף הוא במיקום: הפסטיבל נערך בזלצבורג, עירו של מוצרט, שמסביב לה יש אופציות תיירות מקסימות.

■ מתי: 18 ביולי עד 30 באוגוסט.

■ שמות גדולים ותוכניות בולטות: פסטיבל זלצבורג משמש כמפגש פיסגה של המוזיקאים הקלאסיים בעולם, וגם השנה יתארחו בו השמות הגדולים ביותר. רשימה חלקית מאוד: מארק מינקובסקי ינצח על "בריאת העולם" מאת היידן; ניקולאוס הרנונקור (Harnoncourt), ינצח על "מיסה סולמניס" מאת בטהובן; התזמורת הפילהרמונית המהוללת של וינה תופיע במבחר קונצרטים שונים תחת שרביטם של יאניק נזה-סגאן (Nezet Seguin), ברנרד הייטינק, ריקרדו מוטי (Muti), סמיון ביצ'קוב ודניאל ברנבוים; תזמורת בוסטון תופיע עם מנהלה המוזיקלי החדש, אנדריס נלסונס; הפילהרמונית של ברלין תופיע עם מנהלה המוזיקלי, סיימון ראטל; הזמר פלאסידו דומינגו יבצע ערב גאלה מיוחד; וסולנים מהצמרת העולמית ינגנו רסיטלים, ביניהם הפסנתרנית היפנית המופלאה מיצוקו אושידה (Uchida), הצ'לו יו-יו מא והפסנתרן אנדרס שיף. אוהבי האופרה יוכלו לצפות השנה בזלצבורג בביצועים של "נורמה" (בליני), "פידליו" (בטהובן), "הטרובדור" (ורדי), "נישואי פיגארו" (מוצרט), "אביר הוורד" (שטראוס) ואופרות נוספות, כולן עם טובי המנצחים והסולנים. מי שמתגעגע הביתה יוכל לשמוע בפסטיבל גם את התזמורת הפילהרמונית הישראלית, בניצוחו של זובין מהטה, מבצע ת יצירות מאת שנברג וצ'ייקובסקי (27 באוגוסט).

■ שורה תחתונה: מצעד הכוכבים של המוזיקה הקלאסית, באווירה מכובדת ובנוף יפהפה. מחירי הכרטיסים, כמובן, בהתאם.

■ אתר הפסטיבל: www.salzburgerfestspiele.at

שווייץ: פסטיבל לוצרן

שמות גדולים על שפת האגם

פסטיבל לוצרן (Lucerne) נחשב, לצידו של פסטיבל זלצבורג, לאחד הפסטיבלים הקלאסיים המובילים בעולם. הקונצרטים הסימפוניים מתקיימים באולם ה-KKL של לוצרן, השוכן על שפת אגם לוצרן ומאופיין באקוסטיקה מצוינת. בנוסף לתזמורות האורחות מתהדר הפסטיבל גם בתזמורת בית מעולה, שחבריה קובצו מההרכבים הטובים בעולם. בנוסף להיצע המוזיקלי, יש באיזור גם מגוון אפשרויות לסיורים תיירותיים בנוף מעורר הקינאה של האלפים השווייצריים.

■ מתי: 14 באוגוסט - 13 בספטמבר.

■ שמות גדולים ותוכניות בולטות: בדומה לזלצבורג, גם בלוצרן יופיעו השנה כמה מהתזמורות החשובות בעולם. בין המנצחים יופיעו דניאל ברנבוים (עם תזמורת "דיוואן מזרח מערב"); ברנרד הייטינק, אנדריס נלסונס, דניאל הרדינג (עם תזמורת ה"קונצרטחבאו" המעולה מאמסטרדם), סיימון ראטל (עם הפילהרמונית של ברלין), כריסטיאן טילמאן (עם תזמורת דרזדן), מייקל טילסון-תומאס (עם הסימפונית סן-פרנסיסקו), סמיון ביצ'קוב (עם הפילהרמונית של וינה) ואחרים. לצידם יופיעו סולנים מהמיטב העולמי, ביניהם הפסנתרנית יוג'ה וואנג והכנרת יוליה פישר.

גם פה תופיע הפילהרמונית הישראלית, בניצוחו של זובין מהטה, בתוכנית מיצירות שטראוס, שנברג וצ'ייקובסקי (29 באוגוסט).

בין הקונצרטים הקאמריים בולטים אלו של הפסנתרן אולי מוסטונן עם סולנים מתזמורת פסטיבל לוצרן; קונצרט מיצירות פרסל ומנדלסון עם התזמורת הקאמרית באזל בניצוחו של טרבור פינוק; מבחר הרכבים קאמריים מעולים; וקונצרטים של הרכבים המתמחים במוזיקה עתיקה, כמו "קונצ'רטו איטליאנו" בניצוח רינלדו אלסנדריני או "האמנויות הפורחות" בהובלת וויליאם כריסטי.

■ שורה תחתונה: פסטיבל יוקרתי ונעים, שמציג היצע מרשים של תזמורות, מנצחים וסולנים.

■ אתר הפסטיבל: www.lucernefestival.ch

איטליה: "לה סקאלה" מילאנו

במילאנו עם דודאמל

השנה מתקיימים במילאנו אירועי ה-EXPO, ובמסגרת זו נערכים בעיר שלל מופעי תרבות מעניינים. לאוהבי המוזיקה, הבולט במסגרת האירועים הוא ביקורן של שלוש מתזמורות פרויקט המוזיקה "אל סיסטמה" מוונצואלה. זהו פרויקט חברתי-מוזיקלי מפואר שבו לומדים מאות אלפי תלמידים, רובם משכבות מצוקה. פרויקט זה הוציא עד כה לעולם שורה הולכת ומתארכת של סולנים ומנצחים, שהמפורסם ביניהם הוא המנצח המטאורי גוסטאבו דודאמל (Dudamel).

גולת הכותרת של פרויקט "אל סיסטמה" היא התזמורת הסימפונית "סימון בוליבאר", תזמורת צעירה ומלאת אנרגיה שתופיע במילאנו בשתי תוכניות שונות. על כולן ינצח מנהלה המוזיקלי האהוב, גוסטאבו דודאמל, שנחשב כיום לאחד המנצחים המבוקשים בעולם. כל המופעים במסגרת הביקור ייערכו באולם "לה סקאלה", אולם האופרה המפורסם של מילאנו.

■ מתי: 19 באוגוסט עד 2 בספטמבר.

■ שמות גדולים ותוכניות בולטות: במרכז אירועי הביקור תעמוד האופרה "לה בוהם" מאת פוצ'יני, שתעלה בבימויו הקלאסי של פרנקו זפירלי (Zeffirelli). את האופרה תבצע התזמורת הסימפונית "סימון בוליבאר", בניצוחו של גוסטאבו דודאמל, עם סוללת זמרים מהצמרת העולמית. הפקה זו תעלה שמונה פעמים, בין ה-19 באוגוסט ל-2 בספטמבר.

דודאמל ותזמורתו יבצעו גם קונצרט נוסף, ובו יצירות סימפוניות של צ'ייקובסקי (30.8). כמו כן יתארחו במסגרת הביקור "תזמורת הנוער הסימפונית הלאומית של וונצואלה" (שתנגן בניצוחו של ריקרדו שאיי, מנהלה המוזיקלי של "לה סקאלה"); "תזמורת הנוער של קראקאס", בניצוחו של דיטריך פארדס (Paredes); והתזמורת הסימפונית של בוסטון בניצוחו של אנדריס נלסונס, שתבצע את הסימפוניה מספר 6 של מהלר.

■ שורה תחתונה: תזמורות ה"אל סיסטמה" הן התופעה המדוברת והמרתקת ביותר כיום בעולם המוזיקה הקלאסית, וגוסטאבו דודאמל הוא מנצח כריזמטי נפלא. מדובר בסידרת אירועים חד-פעמית ולא בפסטיבל שנתי, כך שזו הזדמנות שלא תחזור לשמוע כמה מהשמות הגדולים של זמננו תחת קורת גג אחת.

■ אתר לה סקאלה: www.teatroallascala.org

רומניה: פסטיבל אנסקו בבוקרשט

מוזיקאים גדולים במחירים קטנים

"פסטיבל אנסקו" (Enescu) בבוקרשט מציע פיתרון מצוין למי שרוצה לשמוע את השמות הגדולים ביותר בעולם המוזיקה, אבל בתקציב מוגבל. הסיבה לכך היא שהמחירים ברומניה הרבה יותר נמוכים מאשר במערב אירופה, וכך אפשר ליהנות מקונצרטים של ההרכבים המובילים בעולם במחיר של כ-150 שקלים לקונצרט. המחיר הזה מתייחס למקומות הטובים ביותר, ואם מתפשרים על המקום באולם אפשר לקבל כרטיסים גם בהרבה פחות. לשם השוואה, מדובר בפחות מחמישית המחיר של כרטיס לקונצרט דומה באחד הפסטיבלים היקרים. כמובן שהמחירים ברומניה זולים יותר גם בכל מה שנוגע למלונות, נסיעות וכדומה.

■ מתי: 30 אוגוסט עד 20 בספטמבר.

■ שמות גדולים ורפרטואר: רשימת המשתתפים בפסטיבל אנסקו השנה מדהימה באיכותה. השנה יופיעו שם, בין היתר, הפילהרמונית של ברלין בניצוחו של סיימון ראטל; הפילהרמונית של וינה בניצוח סמיון ביצ'קוב; תזמורת דרזדן בניצוחו של כריסטיאן טילמאן; תזמורת סן-פרנסיסקו בניצוחו של מייקל טילסון-תומאס, עם הפסנתרנית האהובה יוג'ה וואנג; התזמורת הקאמרית של ברמן, בניצוחו של טרוור פינוק; התזמורת הסימפונית של לונדון בניצוח יון מארין; תזמורת ה"קונצרטחבאו" מאמסטרדם, בניצוחו של אנדריס נלסונס; רביעיות מעולות כמו "בלצ'אה" (Belcea) ו"מיכלאנג'לו"; ההרכב האנגלי "קינג'ס קונסורט", בניצוחו של רוברט קינג; תזמורת "עידן הנאורות" בניצוחו של לורנס קאמינגס, שתבצע את האורטוריה "שאול" של הנדל; ועוד ועוד. בפסטיבל יבוצעו גם רסיטלים של סולנים גדולי עולם כמו הפסנתרנים מאריי פרהיה, פאזיל סאי ואליזבט לאונסקאיה, הכנרת אן-סופי מוטר ואחרים ואחרים.

וכן, גם פה אפשר יהיה לשמוע את הפילהרמונית הישראלית, בניצוחו של זובין מהטה, בשני ערבים רצופים. במרכזו של הערב הראשון תעמוד הסימפוניה השמינית של ברוקנר (31.8), ובמרכז השני - הסימפוניה התשיעית של מהלר (1.9).

■ שורה תחתונה: פסטיבל אנסקו מארח לאורך כשלושה שבועות שורה ארוכה של מוזיקאים, שרבים מהם נחשבים לשמות ה"נוצצים" ביותר בעולם. קשה לחשוב על אופציה אחרת שמאפשרת לצפות בהם במחיר כה נמוך. חשוב רק לשים לב לכך שבפסטיבל משולבים גם קונצרטים רבים של תזמורות והרכבים ברמה פחות גבוהה, וכדאי להיות סלקטיביים בבחירה.

■ אתר הפסטיבל: festivalenescu.ro/en

איטליה: פסטיבל MITO (מילאנו-טורינו)

איטליה בסוף הקיץ

פסטיבל MITO מתקיים במקביל בערים מילאנו וטורינו בצפון איטליה. זהו פסטיבל איכותי ומגוון, שמתמקד במוזיקה קלאסית אך כולל גם הרבה מוזיקת עולם, ג'אז, רוק, מוזיקה עתיקה, מוזיקה מודרנית ועוד. גם כאן, מחירי הכרטיסים זולים באופן משמעותי מאלו שבפסטיבלים היוקרתיים באוסטריה ובשווייץ. מקום מעולה בקונצרט סימפוני יעלה קצת יותר מ-200 שקל, ולמופעים הקטנים יותר אפשר למצוא כרטיסים זולים בהרבה.

הפסטיבל מתברך גם במועד נוח מבחינה אקלימית, כיוון שהוא מתקיים בספטמבר בו מזג האוויר-באיטליה נעים יחסית.

■ מתי: 5-24 בספטמבר.

■ שמות גדולים ורפרטואר: הפסטיבל לא מנסה להתחרות בעמיתיו היוקרתיים מבחינת היצע המבצעים, אבל עדיין מציע רשימה נאה של שמות מוכרים. הבולטים ביותר הם תזמורת ה"מרינסקי" בניצוח ואלרי גרגייב הגדול; התזמורת הסימפונית של סנט.

פטרסבורג, בניצוח יורי טמירקנוב; תזמורת בית האופרה "לה סקאלה", בניצוח דניאל הרדינג; רביעיית "קון מוטו"; תזמורת הבארוק המעולה "אקדמיה מונטיס רגאליס"; המקהלה הפילהרמונית האסטונית; שישיית סטרדיווארי; הרכב הבארוק הוותיק "קונצ'רטו איטליאנו", בניצוח רינלדו אלסנדריני; והאקדמיה למוזיקה עתיקה מברלין, שבין היתר תופיע עם המנצח רנה יאקובס בביצוע "יוהאנס פסיון" של באך. בפסטיבל יופיעו גם סולנים ישראליים מעולים, ביניהם הכנר איתמר זורמן ונגן המנדולינה אבי אביטל. הפסטיבל מציע מבחר עשיר של מופעים גם לאוהבי מוזיקת ג'אז ומוזיקת עולם. הפתעה מיוחדת תהיה למי שיגיע למילאנו ב-19 בספטמבר, אז יופיע בעיר "הפרויקט של עידן רייכל". כרטיס למופע יעלה 15 אירו, משהו כמו 65 שקל.

בדומה לפסטיבל אנסקו בבוקרשט, מופיעים גם ב-MITO לא מעט מבצעים מקומיים שאינם מהצמרת העולמית. למי שזה חשוב - כדאי לבדוק היטב מראש. מצד שני, דווקא כך אפשר לגלות לפעמים תגליות מפתיעות ופחות מוכרות.

■ שורה תחתונה: פסטיבל MITO מציע מגוון עשיר של מופעים, במחירים שווים לכל נפש. חלק מהמופעים מתקיימים גם בחינם, כך שכדאי לעבור ביסודיות על התוכנייה כדי למצוא מציאות.

■ אתר הפסטיבל: mitosettembremusica.it

עוד כתבות

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

תיירים באקרופוליס, יוון. יחס החוב־תוצר במדינה הגיע ב־2023 לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010 / צילום: Reuters, Beata Zawrzel

הפתעה כלכלית באירופה: מדינות ה"פריפריה" מובילות את הצמיחה ביבשת

כלכלות דרום אירופה רשמו צמיחה מהירה ב־2023, בעוד שגרמניה וצרפת התכווצו, ובכך הפכו את המגמה ביבשת ● איטליה, ספרד, פורטוגל ויוון מצליחות לצמצם את החובות שצברו במשבר 2008 ובקורונה, אך מומחים טוענים כי כדי לשמר את השגשוג דרושים שינויים מבניים

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

בתי הזיקוק במפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

המדינה לביהמ"ש: פעילות צ'יינה הרבור לא נפסלה באופן גורף בישראל

חברת התשתיות הסינית צ'יינה הרבור עתרה נגד פסילתה מהמכרז להקמת נמל התזקיקים בחיפה עקב סיבות ביטחוניות ● אתמול הצהירה המדינה בביהמ"ש כי פעילות החברה הסינית לא נפסלה באופן גורף בישראל, וכי הפסילה היא רק לגבי המכרז הקונקרטי - והעתירה נדחתה בהסכמה

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב