גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זהירות, רומן בדרך

כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון לפני שפוצחים ברומן בעבודה

הטרדה מינית  / צילום: שאטרסטוק
הטרדה מינית / צילום: שאטרסטוק

מקום העבודה הוא קרקע פורייה ביותר להתאהבויות. עובדים מבלים יחד זמן רב, לעתים באינטימיות, וכיום גם כמעט בלא גבולות בין העבודה לחיים הפרטיים. לעתים הקשר מצליח, הסביבה מפרגנת, והקולגות אף מוצאים עצמם רוקדים יחד בחתונה משותפת. אולם באופן טבעי, במקרים רבים קשרים רומנטיים בעבודה עולים על שרטון.

מה כדאי לקחת בחשבון כשפוצחים ברומן בעבודה?

בגזרת הקולגות

קשר זוגי בעבודה משפיע על היחסים עם הקולגות. לעתים לטובה, ולעתים פחות: "הם היו מתנשקים לידנו, מדברים בטון של אוהבים טריים. בהתחלה היינו צוחקים על זה, אבל זה נהיה מטריד ודביק, והסיח את הדעת. הם הכניסו למשרד את חייהם האישיים בלי לברר אם זה נוח לנו" (ש', חברת סטארט-אפ).

לעתים הקשר מייצר קנאה, ובעקבותיה רגשות שליליים. למשל, כשהקולגה מעדיף את חברת בן הזוג על פני חברו העובד ("מאז שהם ביחד הוא כבר לא קורא לי לאכול יחד צהריים", "פתאום היא מתלהבת מכל רעיון שהוא מציע").

ולעתים הקשר משנה את מאזן הכוחות הפוליטי. למשל, כשעמדות בני הזוג שונים זה מזה, הקולגות נוטים לתהות אם התקדמות האחד נובעת מקרבתו האישית לבן הזוג הבכיר. גם אם אין בכך ממש, הם עשויים להסיק שהדבר השפיע לטובה על שכרו ועל מעמדו בארגון, בלי כל קשר ליכולותיו המקצועיות, ולקנא.

בגזרת המנהל

רוב המנהלים, גם אם מפגינים פתיחות בעניין ואף מפרגנים על כך אישית, יודו בחדרי חדרים כי הם מעדיפים שהדבר לא יתרחש בארגונם:

"על אף שמדובר באנשים בוגרים, כל העליות והמורדות המאפיינים קשר זוגי באים לידי ביטוי בעוצמה רבה כשזה קורה לבני זוג בעבודה. ואז אנחנו פתאום חלק מריבים, משתיקות מעיקות, מחוסר שיתוף פעולה ואפילו מהתלהמות קולניות - לפעמים גם מול לקוחות. אני אישית לא אוהבת להתערב בעניינים הרגישים האלה, ובפועל אנחנו שבויים בסיטואציה" (ת', מנהלת בכירה בחברת השקעות).

בנוסף לכך, כשזוגיות חדשה נרקמת במשרד, המנהל נאלץ להתמודד עם צוות העוסק ברכילות סביב הרומן, עם זוג שלא מתרכז בעבודה ומבזבז זמן רב על ענייני רומנטיקה במהלך העבודה, ועם הקואליציה הנוצרת בין השניים: כשאחד מהם מתנגד לדבר מה בעבודה, בן הזוג מצטרף אליו, וההתנגדות למנהל כפולה.

הזוגיות: נקודת ההתחלה

גם בגזרת בני הזוג עצמם יש לעתים קושי, כבר בתחילת הקשר. רבים חושפים שאינם בטוחים שהם באמת יודעים מהם מניעי הצד השני, הנענה לחיזור.

כך למשל, אם המחוזר זוטר ביחס למחזר (מה שמלכתחילה בעייתי מבחינת החוק להטרדה מינית בעבודה) - המחזר צפוי לחשוש שאולי ההיענות לחיזור לא נובעת מעניין אמיתי ביחסים, אלא מסיבות פוליטיות ואחרות: רצון להתקרב למקור כוח בארגון, פחד לסרב ולהסתכן בהתנכלות כלפיו או בהערכות ביצוע ירודות, וכד'.

מנגד, כשהמחזר עצמו זוטר יחסית, הוא עשוי לחוש שהגיע לקשר מעמדה נחותה, מה שמעמיד את מערכת היחסים בפני קושי.

כשזה נגמר

לבסוף, ישנו חשש שמערכת היחסים תיגמר באופן שלילי. לעתים הדבר מלווה בעזיבת אחד הצדדים, בשל הקושי לשאת את נוכחות האחר. לעתים המנהל בעצמו מחליט שהקונפליקט לא נסבל, ומעזיב את אחד מבני הזוג לשעבר (ואז, כשהקשר נגמר, עלול להיגמר גם פרק בקריירה של אחד מבני הזוג).

במקרים אחרים שני בני הזוג נשארים, מה שמקשה על האחרים, כפי שמספר אותו ש' מחברת הסטארט-אפ על שני חבריו: "בסופו של דבר היחסים הסתבכו, ואנחנו היינו מעורבים בעל כורחנו. זה הפריע לתפקוד שלנו, וקיבלנו על הראש מהבוסים. היום שניהם עדיין עובדים בחברה, רק שחצי מהעובדים לא מדברים אתו, והחצי השני לא מדברים אתה".

טיפ לאוהבים

הכירו בכך שהעבודה תהפוך לשותף שלישי במיטתכם, ובדקו מלכתחילה אם זה מתאים לכם. אם אינכם אוהבים את העבודה שלכם, למשל, יתכן שהדבר יקשה עליכם, וכל שתחפשו הוא כמה שעות של נתק מהמשרד. עם בן זוג מהמשרד, יתכן שלא תזכו בשעות כאלה.

האהבה פורחת, הבוס מאפשר והחברים מפרגנים? בכל זאת, כדי להפחית את הסיכויים ליפול למכשולים האפשריים - הגדירו חוקים ברורים, ומנעו את זליגת האישי למקצועי. למשל, בלי התגפפות בציבור, בלי יחס יוצא דופן, בלי לשתף את הקולגות בבעיות זוגיות, וכד'.

במסגרת שמירת הגבול בין האישי למקצועי, הקפידו לטפח כל אחד מאלה בנפרד: בפן האישי - שמרו על קשריכם עם הקולגות. בפן המקצועי - השקיעו בעבודתכם כמקודם, התנהגו לצוות ולמנהל כפי שהתנהגתם לפני הרומן, והוכיחו שאינכם משנים את עמדותיכם המקצועיות רק בגלל בן הזוג.

הכירו בסטטיסטיקה: גם אם אתם מאוהבים עד מעל לראש, דעו שמרבית הקשרים בעבודה נגמרים בפרידה, והדבר עלול לעלות לכם במקום העבודה שלכם. גם אם תחליטו להישאר ולהתמודד עם אי-הנעימות לאחר פרידה אפשרית, מנהלכם יוכל להחליט בשבילכם (כשבאמתחתו צידוק מתקבל על הדעת: "מאז הקשר ביניכם, הדינמיקה בצוות השתנתה, אנשים לא מדברים אחד עם השני, ואי אפשר להמשיך לעבוד ככה"). לכן, פצחו ברומן רק אם האפשרות שתאבדו את מקום עבודתכם היא לא סוף העולם מבחינתכם.

* יעל מהודר היא יועצת ארגונית. מאמריה מבוססים על הידע והניסיון שרכשה בתהליכי ייעוץ ופיתוח מנהלים בארגוני הייטק ותעשייה, ולאנשים פרטיים. המאמרים מיועדים להעשרה, אינם תחליף לייעוץ מקצועי ואישי המתאים למידותיו של כל אדם ואדם, ואין להתייחס אליהם ככאלה. פרטי הסיפורים האישיים טושטשו לשמירת פרטיות מושאיהם. פניות ליעל מהודר אפשר לשלוח לדוא"ל yaelmehoudar@gmail.com או דרך פייסבוק.

עוד כתבות

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

החוכמה של וורן באפט היא יותר מאשר רק בחירת מניות נהדרות

המבנה החדשני של ברקשייר האת'ווי יוצא דופן — ומועיל לבעלי המניות

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Evan Vucci

ינסה לבלום את רפיח? ביידן ונתניהו צפויים לקיים שיחת טלפון

בחמאס מאיימים: "כל פעולה צבאית ברפיח לא תהיה פיקניק לצה"ל" • חיזבאללה שיגר כטב"ם נפץ לעבר מטולה, לאחר שחיל האוויר ביצע תקיפה מסיבית של כוח רדואן • הותר לפרסום: סמל מיכאל רוזל נהרג במטח הפצמ"רים אתמול מרפיח לכרם שלום • דיווח: שורת מדינות מגלות פתיחות להקמת כוח שמירת שלום ערבי • עדכונים בולטים

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

כך אנשי מסחר בטורקיה ובישראל פועלים לעקוף את החרם

החלטת ארדואן לאסור סחר עם ישראל הדהימה את גורמי המסחר בשני הצדדים, שפועלים עתה למציאת חלופות ● בעוד שאנשי עסקים באנקרה מקווים שמדובר בגל שיחלוף, בממשל מנסים להשיג באמצעות המהלך השפעה על עזה ● 3 הערות

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: דיויד קארב, Shutterstock

המניה קרסה בוול סטריט, וחברת האוטוטק מגייסת חוב בת"א

ארבה רובוטיקס של קובי מרנקו תנסה להנפיק אג"ח ב־120 מיליון שקל ולהירשם בבורסה בת"א, לאחר קריסת המניה בנאסד"ק ● כספי הגיוס יועברו לחברה בכפוף לחוזה עם יצרן רכב מוביל

בבסיס סודי שמתרחב במהירות: כך נערכת איראן למתקפה הבאה נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: מה גורם לצבאות של מדינות הערביות להיות לא יעילים, הבסיס הסודי של איראן וסיפורה של ניצלות שואה שהייתה בקיבוץ מפלסים ב-7 באוקטובר ● כותרות העיתונים בעולם 

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; מגמה דומה בחוזים בארה"ב

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר ל-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

פרויקט TechMod / הדמיה: 3division

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל: הפרויקט שצפוי לשנות את מודיעין

פרויקט TechMod בשטח של יותר מ־100 אלף מ"ר יוקם בפארק הטכנולוגי במודיעין, על קרקע בשווי של כ-62 מיליון שקל ● השותפים בפרויקט מאמינים כי הוא יתן מענה לאחד החוסרים הגדולים בעיר - מקומות תעסוקה ● כיום יותר מ־75% מתושבי העיר עובדים מחוץ לה

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית