גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הנהלת בראק אן.וי: בעלי השליטה ביקשו לעכב את הנפקתה

לדברי המנכ"לים המשותפים של בראק, המאבק בינם לבין הבעלים אינו על שליטה בחברה - אלא על תקינות הממשל התאגידי שמונהג בה

מימין: שמעון וינטרוב ורונן פלד / צילומים: יוסי כהן ותמר מצפי
מימין: שמעון וינטרוב ורונן פלד / צילומים: יוסי כהן ותמר מצפי

הנהלת חברת בראק קפיטל פרופרטיז אן.וי (בראק אן.וי ) חשפה היום (ג') פרטים חדשים על המחלוקת בינה לבין בעלי השליטה, שמעון וינטרוב ורונן פלד, הכוללים טענות לפעולות שבוצעו לכאורה שלא לטובת החברה וכלל בעלי מניותיה. לדברי המנכ"לים המשותפים של בראק אן.וי, גל טננבאום ואופיר רחמים, המאבק בינם לבין בעלי השליטה אינו על שליטה בחברה, אלא על תקינות הממשל התאגידי שמונהג בה.

"המאבק אינו על שליטה אלא על ממשל תאגידי תקין", נמסר מהנהלת החברה, שעשויה אולי למצוא את עצמה מוחלפת אם בעלי השליטה יצליחו במהלכם להדיח דירקטור מכהן ולהרחיב את מספר חברי הדירקטוריון משישה לשמונה.

וינטרוב ופלד שולטים בחברת ההחזקות הפרטית בראק קפיטל הולדינגס (BCH), שמניותיה נמחקו מהמסחר בבורסת תל-אביב לפני כעשור. בשנת 2014 הנפיקה BCH את זרוע הנדל"ן שלה, בראק קפיטל ריל אסטייט (BCRE), בבורסת לונדון, וכיום נסחרת BCRE לפי שווי של 152 מיליון אירו.

עוד קודם לכן, בשנת 2010, הנפיקה BCRE בבורסה בתל-אביב את החברה-הבת, בראק אן.וי, שמרכזת את פעילותה של הקבוצה בשוק הנדל"ן של גרמניה. בראק אן.וי נסחרת כיום בבורסה לפי שווי של 2.36 מיליארד שקל (605 מיליון אירו), לאחר שטיפסה ביותר מ-200% מאז החלה להיסחר בת"א. עם זאת, מנייתה איבדה כ-6% מאז חשיפת המאבק עם בעלת השליטה. ל-BCRE נתח של 26.84% מבראק אן.וי, בשווי של 162 מיליון אירו - יותר מכל שוויה שלה.

"מחלוקות עמוקות"

במסמך שהועבר היום לרשות ני"ע ולבורסה לני"ע, מספרים המנכ"ל המשותף של בראק אן.וי, טננבאום, ומנהל המחלקה הכלכלית, פרד גניה, על "מחלוקות עמוקות" שהתגלעו בין בעל השליטה וינטרוב והדירקטורית מטעמו נאנסיה קוטסו, לבין יתר חברי הדירקטוריון והנהלת החברה. לדבריהם, העלו וינטרוב וקוטסו טענות כנגד הדירקטוריון וההנהלה ביחס למדיניות הדיבידנד של החברה ואופן יישומה, וביחס לגיוס ההון האחרון שביצעה. כמו כן, הם העלו דרישה לתשלום דמי ניהול לחברות שבשליטת וינטרוב, ואף טענו נגד "ממשק היחסים בין בעלי השליטה בחברה לבין האורגנים השונים של החברה".

כבר בשבוע שעבר כתבנו כאן, כי בשנים האחרונות נמנעה בראק אן.וי מחלוקה מהותית של דיבידנדים לבעלי מניותיה. למעשה, בין 2010 ל-2015 לא חילקה בראק אן.וי דיבידנדים כלל, ואילו במארס אשתקד היא חילקה סכום צנוע בלבד של 6 מיליון אירו (מתוכו קיבלה BCRE כ-2.4 מיליון אירו). כך, שאת סך רווחיה מתחילת 2010 ועד סוף ספטמבר 2016, שהסתכמו בכ-240 מיליון אירו, השקיעה בראק אן.וי בעיקר ברכישת נכסים נוספים לצורך הרחבת פעילותה.

יותר מכך, לפני כחודשיים אף בחרה בראק אן.וי לגייס מהציבור עוד 200 מיליון שקל (51 מיליון אירו) בהנפקה של מניות ואופציות, כשהתמורה מהגיוס נועדה למימון הרחבת פעילות החברה. היום טוענת בראק אן.וי כי הדירקטוריון שלה ניהל כמה דיונים מפורטים ומעמיקים על התוכנית העסקית ל-2017, כאשר מרכיב חשוב בה כלל גיוס הון משמעותי במטרה לתמוך בהרחבת הפעילות תוך שמירה (ואף הורדה) של רמת המינוף.

לפי הדיווח, כל חברי הדירקטוריון תמכו במהלך, למעט הדירקטורית נאנסיה קוטסו שהתנגדה. אותה דירקטורית, שמכהנת כסמנכ"לית הכספים של BCRE, אף ביקשה בדיון המסכם "לדחות את מועד ההנפקה למועד מאוחר יותר, וזאת מבלי לבאר מדוע על החברה לעשות כן".

דרישה זו לא התקבלה, וההנפקה יצאה לדרך. בדיעבד, התברר לדירקטוריון כי ממש באותם ימים פעלה BCRE לגייס כ-12 מיליון דולר בהנפקת אג"ח ממשקיעים מוסדיים בארה"ב ובישראל, שגובו בשעבוד על מניות בראק אן.וי.

עוד מספרים טננבאום וגניה, כי ערב לפני קיומו של המכרז המוסדי בהנפקת המניות, קיבל יו"ר הדירקטוריון של בראק אן.וי מכתב מטעם BCH, ובו טענה כי "הניסיון לגייס הון באותה עת עלול לגרום נזק לבעלי מניות החברה, ולפיכך תראה BCH את דירקטוריון החברה כאחראי לכל נזק שייגרם לה בגין ההנפקה". מכתב זה, לפי טננבאום וגניה, הגיע כחודש וחצי בלבד לאחר פגישה שערך וינטרוב עם חברי הדירקטוריון, ושבה הדגיש בפניהם את הצורך לבצע גיוס הון באמצעות הנפקת מניות בגרמניה.

עוד טוענים השניים, כי במהלך החודשים האחרונים ניהלה ועדת הביקורת של בראק אן.וי הליך בדיקה שעסק בממשק היחסים שבין החברה לבעלי השליטה. במסגרת ההליך התבקשה נאנסיה קוטסו (בכובעה כסמנכ"לית הכספים של BCRE) להעביר התייחסות כתובה לוועדה "בעניין מסוים". בעניין זה בודקת הוועדה את האפשרות שנאנסיה קוטסו העבירה ביודעין מידע שאינו נכון. כמו כן, טוענים בבראק אן.וי כי למרות בקשות חוזרות ונשנות, נאנסיה קוטסו לא העבירה מסמך התומך בטענותיה, ואף ביטלה פגישות עם חברי הוועדה.

בהקשר זה יש לציין כי ועדת הביקורת כוללת שלושה חברים - שני הדח"צים והדירקטור הבלתי תלוי רוברט ישראל - שאותו מבקשת BCRE להדיח בטענה להיעדר אמון בו נוכח התנהגות לא ראויה לכאורה. דרישה זו להדחת רוברט ישראל מעלה כעת תהיה נוספת, לאור העובדה שהוא היחיד מקרב חברי ועדת הביקורת שאינו חסין מהדחה (דח"צים מכהנים נהנים מחסינות שמעניק להם חוק החברות).

עוד טוענים בבראק אן.וי, כי במהלך השנה האחרונה התגלעה מחלוקת חריפה בין וינטרוב למנכ"לים המשותפים, "בגין הפחתה משמעותית שביצעה החברה בדמי הייעוץ והניהול אותם נדרשה לשלם על-ידי וינטרוב לחברות פרטיות בבעלותו". מחלוקת נוספת התפתחה בין הצדדים לאור דרישת BCRE כי בראק אן.וי תבצע הליך מיוחד של ביקורת לדוחותיה הסקורים לתום הרבעון השלישי של 2016 (שנדרש להתבצע רק בדוחות השנתיים המבוקרים לסוף 2016), וזאת במטרה לאפשר לבעלת השליטה להפסיק את איחוד תוצאות בראק אן.וי בדוח שלה ל-2016.

לדברי דירקטוריון בראק אן.וי, מדובר בהליך שיגזול זמן הנהלה יקר ויצרוך משאבים כספיים שאינם משרתים את כלל בעלי המניות, אלא רק את בעלת השליטה, ועשוי אף לעכב את פרסום הדוחות המבוקרים ל-2016. לפיכך, החליטה ועדת הביקורת לדחות את הבקשה, והחריפה את המתח עם בעלת השליטה. 

קבוצת בראק: "עובדות מסולפות" 

מקבוצת בראק נמסר בתגובה: "ההודעה שפורסמה על-ידי חברת בראק קפיטל פרופרטיז היא אוסף של עובדות מסולפות והמשך של ניסיון בלתי מובן של דירקטוריון החברה והנהלתה להפר הליך של ממשל תאגידי תקין.

"הניסיון להציג את קבוצת השליטה כמי שמנסה לעשות שימוש בבראק קפיטל פרופרטיז לצרכיה - אין לו בסיס במציאות. כך, למשל, הניסוח העמום ביחס לנושא הדיבידנד רומז לניסיון להשפיע על חלוקת דיבידנד - טענה אשר אינה נכונה.

"גם נושא דמי הניהול מוצג באופן מטעה במכוון. המדובר בהשתתפות בהוצאות שכירות ואחזקת משרד, בסכומים זניחים, על-פי חלקה היחסי בהוצאות ועל-פי שיקול-דעתה הבלעדי של בראק קפיטל פרופרטיז, וללא עוררין מצד חברת-האם.

"גם הטענות לעניין גיוס כספים, אופן עריכת הדוחות הכספיים והגברת ננסיה קואוטסו - אין בהן כל אמת, אך קצרה היריעה מלפרט את כל הנושאים הטכניים והחשבונאיים הכרוכים בכך.

"אין לנו ספק כי אם וכאשר הדברים יגיעו לבירור ענייני, והטענות תיבדקנה לגופן, יתברר כי אין בהן ממש, וכי קבוצת השליטה פעלה ופועלת בהתאם לסטנדרטים האיכותיים ביותר של ממשל תאגידי ולטובת בראק קפיטל פרופרטיז. אנו מצרים על התנהגות דירקטוריון והנהלת בראק קפיטל פרופרטיז ומקווים כי יתעשתו בהקדם". 

עוד כתבות

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

הדרכת לוחמי אש של Civil Squads of Israel בזיקים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

החברים שמסייעים לכיתות הכוננות: מציוד ועד הדרכות כיבוי אש

ניר אלון חיפש דרכים לשיקום עצמי אחרי תשע שעות עם משפחתו בממ"ד בסופה, דניאל בוכן הוא הייטקיסט שעשה עלייה מאוסטרליה ורצה להתנדב ● יחד הם הקימו את Civil Squads of Israel ● ישראל מתגייסת

רם בלינקוב, מנכ''ל משרד האוצר לשעבר / צילום: שלומי יוסף

ותיקי אגף תקציבים קיימו כנס נגד הממשלה. מי בלטו בהיעדרם?

כ-300 בוגרי אגף התקציבים במשרד האוצר התאספו היום (ג') למחות נגד המדיניות הנוכחית באגף ● גורמים באגף בתגובה: "צריך לתת לנו גב"

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה ירוקה בת"א; מדד הבנקים זינק בכ-3%, הדולר צולל מתחת ל-3.7 שקלים

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.4% ● ירידה ביתרות מטבע החוץ של ישראל ● אילו הן המניות שמעניינות את המשקיעים? ● אודיוקודס לא עמדה בציפיות האנליסטים ● דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים פורש מתפקידו ● IBI: "חלון ההזדמנות להורדת ריבית בישראל הולך ונסגר" ● יוליוס בר: "מצפים שהפד יתחיל להוריד את הריבית בישיבתו בספטמבר"

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

יאיר כץ, יו''ר ועד עובדי התעשייה האווירית / צילום: איל יצהר

מה יעלה בגורל הבונוס של עובדי תע"א? דיל חדש עשוי לשחרר את הפלונטר

בתעשייה האווירית מבקשים לנתק את החיבור בין הדיבידנד שמשלמת החברה למדינה ובין חלוקת בונוס לעובדיה ● רשות החברות מעוניינת לנצל את המחלוקת כדי לרקום עסקה שתביא לפתרון כמה סכסוכים, ובראשם האשמות הממונה על השכר על חריגות שכר בתע"א

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

גלעד אלטשולר ומנכלי בתי ההשקעות מנורה מבטחים, כלל, מיטב, מור והראל / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: איל יצהר, נטי לוי, כדיה לוי, רמי זרנגר, טל שחר

יפספסו את הריבאונד? מה חושבים בשוק על הצעד המפתיע של אלטשולר שחם

בעקבות חשיפת גלובס על המהלך שמוביל בית ההשקעות הגדול בישראל, בדקנו מה עושים בגופים המתחרים ● אלה, מתברר, עדיין מזהים הזדמנויות ותמחור נוח בשוק המקומי, למרות הקונצנזוס בקרב בתי ההשקעות שרוב התיק מופנה לחו"ל ● איפה שיעור החשיפה הגבוה למניות ישראליות ואילו גופים עשויים לשנות אסטרטגיה?

חדרה. אין מספיק אוטובוסים / צילום: Shutterstock, Mapic Aerials

בגלל מאבק על כביש בחדרה: במשרד התחבורה מאיימים לבטל נת"צים בכל הארץ

בעקבות סכסוך בין משרד התחבורה למשרד האוצר, מנכ"ל משרד התחבורה מאיים לבטל נת"צים ברחבי הארץ ● הסיבה: משרד האוצר לא אישר חתימה על הסכם עם עיריית חדרה לחידוש רחובות והקמת נתיבי העדפה

גיא הדס / צילום: רמי זרנגר

אחרי 16 שנה: סמנכ"ל התקשורת, קשרי ממשל ואחריות תאגידית בבזק, גיא הדס, פורש

עפ"י הודעת בזק, הדס יישאר בתפקידו ככל שיידרש להעברה מסודרת של התפקיד ● עדיין לא ברור מי יהיה מחליפו של הדס, או לאן פניו מיועדות

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

השקל נסחר בתנודתיות לאחר הודעת חמאס על קבלת המתווה להפסקת אש

ת"א 35 יורד בכ-0.1% ● השקל נסחר בתנודתיות מול המטבעות הזרים ● אייל הררי יחליף את ארז ענתבי כמנכ"ל אלוט ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33%

משה מזרחי, מנכ''ל אינמוד וממייסדיה, עם מכשיר החברה / צילום: איל יצהר

"לפעמים אני תוהה אם היה נכון להנפיק": מדוע וול סטריט מענישה את כוכבת האסתטיקה מישראל

אינמוד מיקנעם ידעה לספק במשך שנים צמיחה מהירה בהכנסות ורווחיות פנומנלית, אך לאחרונה חתכה את התחזיות נוכח הריבית הגבוהה בארה"ב ועיכובים בייצור, ומחיר המניה נחתך בחצי ● המייסד משה מזרחי, שלאחרונה הוזז מתפקיד היו"ר, אומר כי "מי שאומר שהמלחמה לא משפיעה על עסקיו בחו"ל, משקר בעיקר לעצמו. הרופאים מקבלים מיילים 'החרימו את החברות הישראליות'"

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

מתחם תע''ש השלום / צילום: דמיטרי ספקטור

בכמה מכרה המדינה את הקרקע הכי לוהטת בכניסה לתל אביב

החברות אקרו נדל"ן וקטה ירכשו את הקרקע במתחם תע"ש השלום תמורת 644 מיליון שקל ועוד 67 מיליון שקל הוצאות פיתוח, פער של כמעט פי חמישה ממחיר המינימום אך נמוך משמעותית ממחיר השומה ● 5 הדונם ששווקו במכרז מיועדים למגורים בבנייה רוויה עם חזית מסחרית

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית