גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפסד של כ-200 מיליון ד' לעסקי הנדל"ן של שמעון וינטרוב ברוסיה

לחברת BCRE של וינטרוב ורונן פלד יתרת חובות של 267 מיליון אירו בגין פעילותה ברוסיה, ולאחרונה היא הגיעה להסדר חוב עם הבנקים לגבי מרביתם

שמעון וינטרוב / צילום: תמר מצפי
שמעון וינטרוב / צילום: תמר מצפי

דוחות חברת הנדל"ן הבינלאומית BCRE, שפורסמו בסוף השבוע האחרון, מעידים כי החברה - שבשליטת שמעון וינטרוב ורונן פלד - ממשיכה לרשום הפסדים כבדים בגין פעילותה ברוסיה. את 2016 סיימה BCRE עם הפסד של 4 מיליון אירו, בהמשך להפסד של 28 מיליון אירו שרשמה החברה ב-2015. למרות ההפסד, גדל ב-2016 ההון העצמי של החברה ב-5.6% ל-254 מיליון אירו, בין השאר עקב גיוס של כ-15 מיליון אירו באג"ח להמרה במהלך השנה.

BCRE נסחרת בבורסת לונדון לפי שווי של כ-170 מיליון אירו, ומונהגת בידי וינטרוב, ששולט ב-46.7% ממניותיה. החברה הונפקה בלונדון לפני כשלוש שנים, ומאז איבדה מנייתה כ-40% מערכה. בעלת מניות מהותית נוספת שלה היא חברת המכשור הרפואי מדינול של קובי ויהודית ריכטר, שמחזיקה ב-6.7% מ-BCRE.

פעילויותיה של BCRE מתחלקות כיום לשלושה שווקים מרכזיים: ארה"ב, רוסיה וגרמניה. הפעילות בארה"ב מתמקדת בעיקר במגזרי הדיור והמלונאות במנהטן. בתחום המגורים פועלת החברה הן בייזום פרויקטים, והן ברכישת מקבצי דיור להשכרה. לדברי היו"ר הארין תאקר, צפויה החברה להמשיך לרכוש מקבצי דיור להשכרה שם, ותחום זה ימשיך להוות חלק נכבד מכלל הפעילות בארה"ב. ב-2016 הניבה הפעילות בארה"ב רווח של 13 מיליון אירו, בהמשך לרווח של כ-95 מיליון אירו שהניבה פעילות זו שנה קודם לכן.

זרוע הפעילות של BCRE בגרמניה היא חברת בראק אן.וי, שנסחרת בבורסה בת"א לפי שווי של 623 מיליון אירו. בספטמבר 2016 מכרה BCRE מניות בראק אן.וי תמורת כ-32 מיליון אירו, וירדה להחזקה של 26.8% מהמניות, ששווי השוק שלהן בת"א כ-170 מיליון אירו. בעקבות המכירה, הפסיקה BCRE לאחד את פעילות בראק אן.וי בתוצאותיה הכספיות, והמהלך כולו יצר לה רווח של 51 מיליון אירו.

רווחים בגרמניה

עוד קודם למכירה והפסקת האיחוד, יצרה הפעילות בגרמניה רווח של כ-59 מיליון אירו בין תחילת ינואר לסוף ספטמבר, כך שבסך הכול רשמה BCRE ב-2016 רווח של כ-109 מיליון אירו מהפעילות של בראק אן.וי. נזכיר כי בין BCRE להנהלת בראק אן.וי פרץ לאחרונה מאבק יוצא דופן סביב סוגיית השליטה בדירקטוריון החברה.

כאמור, אל מול הרווחים הגבוהים בגרמניה ניצבים הפסדים כבדים ברוסיה. ב-2016 כולה רשמה BCRE הפסד של כ-100 מיליון אירו ברוסיה, בהמשך להפסד של 94 מיליון אירו שרשמה שם שנה קודם לכן. להפסד הכבד ברוסיה אחראי המצב הכלכלי הקשה שם, שהביא להאטה ניכרת בקצב החתמתם של שוכרים חדשים בנכסים המניבים, ובמקביל לירידה חדה בדמי השכירות שנגבים משוכרים קיימים. כתוצאה מכך נדרשו כלל חברות הנדל"ן במדינה להפחית באופן ניכר את שווי המבנים והקרקעות שבבעלותן שם.

בדוחות לסיכום 2016 הבהירה נאנסיה קוטסו, סמנכ"לית הכספים של BCRE, כי בשנה החולפת המשיכה הסביבה הכלכלית ברוסיה להשפיע באופן ניכר על תוצאות החברה, אולם מכאן והלאה צפויה הפעילות ברוסיה להיות מושפעת פחות מהמצב הכלכלי במדינה. לפי קוטסו, האסטרטגיה של החברה היא כיום להתמקד בפעילויותיה בגרמניה ובארה"ב, שנהנות מצמיחה כלכלית.

מניית זהב לבנקים

את הקמת הנכסים ברוסיה מימנו חובות בנקאיים, שיתרתם הנוכחית עומדת על כ-267 מיליון אירו. בדוחות מציינת BCRE, כי בחודש דצמבר האחרון היא הגיעה להסדר עם הבנקים המממנים בנוגע למרבית חובותיה שם, ובתמורה לדחייה של 3-5 שנים במועדי הפירעון, והפחתה של שיעורי הריבית, היא תעניק לבנקים מניית זהב בכל אחד מהנכסים. מניית זהב זו תעניק למלווים זכות וטו בהחלטות מרכזיות הקשורות בנכס, אולם היא ניתנת לרכישה בידי BCRE. הסדרים אלו אמורים להיחתם סופית במהלך השנה, לאחר קבלת האישורים הרגולטוריים המתאימים שנדרשים בשל הענקת מניות הזהב.

עם זאת, בקשר עם הלוואה אחת בהיקף של כ-15 מיליון אירו, שניתנה למימון אחד הנכסים, מדגישה BCRE כי נכון לסוף 2016 קיימת הפרה של הקובננטים שנקבעו בהלוואה, ועקב כך סווגה הלוואה זאת כחוב לטווח קצר. ההפרה נובעת מכך שההון העצמי של החברה הבת של BCRE ברוסיה נמוך לפי שעה מדרישת הקובננטים לכך שיהיה גבוה בכל עת בלפחות פי עשרה (קרי לפחות כ-150 מיליון אירו) מהיקף ההלוואה.

מדוחות הסולו של BCRE עולה, כי החברה סיימה את 2016 עם חוב פיננסי של כ-146 מיליון אירו למחזיקי האג"ח ולגופים מממנים אחרים, כשבקופתה כ-13 מיליון אירו במזומן. להבטחתו של עיקר החוב הפיננסי משועבדות לנושים מרבית החזקותיה של BCRE בבראק אן.וי.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים