ליאון-אורליצקי ממזגת לתוכה את הילמן ואהרונוביץ'-הייזלר

בעקבות המיזוג ייקלטו בפירמה כ-50 עובדים, ויועסקו בה יותר מ-300 ■ רו"ח אורליצקי: "מהלך התרחבות משמעותי, הן מבחינת תחומי העיסוק שלנו והן מבחינת מצבת העובדים"

פירמת ראיית החשבון ליאון-אורליצקי, מבכירי המשרדים בישראל המספקים שירותי חשבונאות וביקורת, מסים וייעוץ - מרחיבה את שורותיה, לראשונה מאז פרש ממנה בפברואר השנה רו"ח משה ליאון, מי שייסד את המשרד לפני יותר מ-25 שנה.

הפירמה מיזגה אל תוכה שני משרדי ראיית חשבון: משרד רו"ח הילמן, המונה 25 עובדים, המתמחה במערכת הבריאות, בטיפול בתושבי חוץ, בעמותות ובמלכ"רים. המשרד השני שיצטרף לפירמת ראיית החשבון ליאון-אורליצקי הוא אהרונוביץ'-הייזלר, המונה גם הוא 25 עובדים, ומתמחה, בין היתר, בטיפול ברשויות מקומיות, במתן חוות-דעת כלכליות, ביקורת בחברות בנייה ועוד.

בעקבות המיזוג, ייקלטו כ-50 עובדים חדשים לשורות משרד רואי החשבון ליאון-אורליצקי, ויצטרפו אליו 4 שותפים חדשים. בסך-הכול יועסקו במשרד יותר מ-300 עובדים. השירותים שמספק המשרד הם: ביקורת וחשבונאות, ייעוץ וליווי עסקי, תכנון מס מקומי ובינלאומי, ניהול סיכונים לחברות קטנות וגדולות בארץ ובחו"ל, ועוד. המשרד מתמחה, בין השאר, בכינוסים ובפירוקים, תמריצים ותמיכות ממשלתיים, מתן שירותים למגזר הממשלתי. עם לקוחותיו נמנים חברות ציבוריות ופרטיות, משקיעים מחו"ל, מפעלי תעשייה, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה, עמותות ובתי-מלון.

יצוין, כי המשרד חבר ברשת MOORE STEPHENS INTERNATIONAL המעניקה לו פריסה בינלאומית. במסגרת התרחבותו גדלה גם מחלקת אבטחת המידע והסייבר, שמסייעת לארגונים לבנות מסגרת לניהול הגנת סייבר. הגנת הסייבר מגדירה, בין היתר, מדדי בקרה רלבנטיים על הפעילות, בניית פעילות אבטחת מידע ועיצוב תהליכי עבודה בהתאם לרגולציה ולתקנים, דוגמת תורת ההגנה שפרסמה הרשות הלאומית להגנת סייבר. בנוסף, המחלקה מספקת שירותי ליווי וסיוע ביישום התקנות הפרטיות החדשות לחברות המחזיקות במידע פרטי של אזרחי מדינות האיחוד האירופי.

מהלך המיזוג משמעותי במיוחד בעקבות פרישתו מהמשרד, לפני כחצי שנה, של רו"ח משה ליאון (55), שהקים בשנת 1991 יחד עם 3 שותפים את המשרד. המשרד מנה עד לפרישת ליאון 16 שותפים ו-230 עובדים. ליאון, לשעבר מנכ"ל משרד רה"מ, פרש גם מעיסוקו בראיית חשבון בכלל.

ליאון - חבר הנהלת העיר ירושלים ואחראי תחום מנהלים קהילתיים בעיר, מקורב לשר החוץ ויו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן - התמודד בבחירות האחרונות לראשות העיר ירושלים, ושמו פורסם בקשר לחקירתו כחשוד בפרשת השחיתות הציבורית הגדולה המכונה "פרשת ישראל ביתנו". יצוין, כי המשטרה הודיעה שהוחלט לסגור את תיק החקירה שנפתח נגדו מחוסר ראיות מספיקות.

ליאון אף נחקר במאי השנה במשרדי להב-443, במסגרת חקירת השר אריה דרעי ורעייתו יפה, בחשד לעבירות כלכליות. בסופה של החקירה מסר ליאון כי שיתף פעולה, ענה לכל השאלות, וכי בתום החקירה לא הוטלו עליו מגבלות כלשהן. לדבריו, הוא "לא נשאל ואין לו שום קשר לנושאים השונים כפי שפורסמו באמצעי התקשורת. השאלות התמקדו בנושא נקודתי אחד בלבד, בנוגע לתקופה שבה אריה דרעי היה איש-עסקים פרטי".

לגדול ולהתמקצע

על הליך המיזוג של משרד אורליצקי, מסר השותף רו"ח עופר אורליצקי: "מיזוגם של שני המשרדים אל תוך הפירמה הוא מהלך התרחבות משמעותי, הן מבחינת תחומי העיסוק וההתמחות של הפירמה, והן מבחינת מצבת העובדים שלה. הפירמה תספק שירותי one stop shop עבור מאות לקוחותיה, לרבות הרחבת התחומים הקיימים, שהחשוב בהם הוא אבטחת המידע והסייבר במחלקה המשלבת אנשי מערכות מידע ורואי חשבון.

"מעבר לזה, כניסת המשרדים החדשים תחזק אותנו בתחומי ההתמחות שלהם, ובעיקר בטיפול במערכות בריאות ובתושבי חוץ, דבר המשתלב היטב עם הקשר שלנו עם הרשת הבינלאומית שאותה אנו מייצגים".

רו"ח שי ניסן ורו"ח אלעד מאירי, שותפים בכירים בפירמה, מאשרים שהמיזוג הוא מהלך התפתחותי ראשון מאז פרישתו של ליאון, אולם מבהירים כי מדובר בהמשך של מגמה וכי רוב ההליך נעשה בליוויו של ליאון, טרם פרישתו. מאירי: "ליאון היה דומיננטי בתהליך, ותרם המון מניסיונו למיזוג". וניסן מוסיף כי "ליאון התווה את האסטרטגיה של פיתוח והתמזגות. מאז ומתמיד, המשרד חשב שהמיזוגים הם הדרך לתת את השירות ללקוח בצורה של one stop shop. זו גם הדרך לגדול ולהתמקצע".