גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

“יש לי יכולת לזהות גדולה באנשים. לא לחינם זה מה שאני עושה בעבודה שלי"

לימור בקר, מנכ"לית קרן המילטון בישראל המנהלת כ-3 מיליארד דולר, מארחת את החברות לארוחת בוקר ● מדור האירוח של "ליידי גלובס"

אין הרבה אנשים שיכולים לקבץ אל ביתם לארוחת בוקר חבורה מרשימה של חברות כמו זו שהגיעה בבוקר יום שישי לאירוע שערכה לימור בקר, מנהלת הפעילות בישראל של ענקית ניהול השקעות הפרייבט אקוויטי "המילטון ליין". בזו אחר זו צעדו מנהיגות עסקיות שעומדות בראש החברות המובילות בישראל אל הבית, שהיה שייך לאמה של בקר. כולן, ללא יוצא מן הכלל, זנחו לכמה שעות את עבודתן, והתייצבו כדי לדבר על הספר "קנה לי גן עדן הלילה", ובו כתבים וצילומים של האם, רותי בקר, שנפטרה לאחרונה. האם הספיקה לעבוד על הספר במהלך חייה, והתהליך אפשר לה להסיח את הדעת מהעיסוק במחלתה, אולם לא זכתה לראות את הוצאתו לאור כיצירה שלמה.
הבוקר שלנו הוא גם הצצה נדירה, כמעט, לעולם התוכן של הנשים המשפיעות במשק, זה שאינו קשור לעבודה, ולא כולל דוחות בורסאיים. בוקר שמאפשר להן פשוט להיות מה שהן, באופן לא פורמלי, בסביבה אוהדת, כמו שגרסה בזמנו אחת מסיסמאות הפרסום היותר מדויקות: "לבלות עם אנשים כמוך".

אז מה מעניין אותן כשהן מחוץ לחליפה, ולא מדלגות מיבשת אחת לאחרת בנסיעת עסקים שכוללת 5 מדינות בארבעה ימים? קודם כל, החברות ביניהן והסיבה שלשמה התכנסנו. כולן הכירו את אמה של בקר, דמות דומיננטית מאוד בחייה. וזה לא עניין של מה בכך. על פי רוב אינך פוגש את ההורים של חברים שרכשת אחרי גיל הנעורים או הצבא. פעם בכמה שנים אולי, אתה נתקל בהם באירוע משפחתי, וזהו. את מרבית המידע אודותיהם אתה שואב מהחבר. לא במקרה הזה. האם, שאיבדה את בעלה בגיל צעיר יחסית, הייתה עוגן משמעותי עבור ילדיה.

אחד מהם, אהוד, שגם הגיע לארוחה על תקן אח וקונדיטור, עבר להתגורר עמה בשנות מחלתה. עד לפני מספר שנים עבד בעולם הבנקאות, אולם עזב אותו כדי להיות עם אמו, וביחד הם עשו כל דבר כמעט, החל ממנהלות הבית היומיומיות ועד יציאה להצגות וקריאת ספרים. כשהוא מספר לאורחות על הספר שהוציאו לכבודה ועל הקשר ההדוק שלהם, כל אחת מציינת זיכרון פרטי ממנה. אסתר ברק לנדס, מייסדת ומנכ"לית החממה הטכנולוגית נילסן אינובייט, כשלצדה ראש חטיבת הבנקאות הדיגיטלית בבנק לאומי תמר יסעור, מסכימות שמדובר בקשר לא רגיל שבין אמא לילדיה.

בקר אספה את החבורה הזאת אליה בשלב שעדיין היו רק נשים צעירות שמצאו שפה משותפת. את עדי סופר תאני, למשל, מנכ"לית פייסבוק ישראל, הכירה בלימודי התואר השני, כששתיהן היו סטודנטיות. "את החברות אספתי אליי במהלך תקופה של הרבה מאוד שנים", מספרת בקר. "לאורך כל מסע חיי, בעיקר ב-15 השנים האחרונות, פגשתי נשים כקולגות או כלקוחות ומאוד התחברתי אליהן. עם השנים נוצרה בינינו חברות אמיצה ואמתית, כשברגעים טובים וברגעים קשים אני עזרתי להן והן לי.

"אחת מהיכולות שיש לי היא לזהות גדולה באנשים. לא לחינם זה מה שאני עושה במסגרת העבודה שלי: אני משקיעה באנשים, מגייסת כסף מאנשים, משמרת מערכות יחסים עם אנשים, ויש לי כישרון לבחור אנשים טובים. אני חיה בעולם מאוד גברי, ותמיד מוקפת בהמון גברים. דווקא את הנשים גיליתי יחסית מאוחר בחיים, הרבה מהן סביב הפעילות שלי בהמילטון ליין. כשנפגשנו לראשונה, לא כולן היו בפוזיציות שהן נמצאות בהן כיום, אלא דווקא בתחילת הקריירה. את שלומית סבירסקי, למשל, יזמית נדל"ן ואלופת ישראל בטניס זוגות לנשים, הכרתי כששיחקתי טניס. מאז אנחנו חברות, נוסעות ביחד לטורנירים בעולם, ומשחקות מול זוגות נשים, אבל גם מול גברים, כי אותם יותר כיף לנצח! בכלל, טניס זה התרפיה שלי, זה כיף אדיר להיות על המגרש, לא לחשוב על כלום.

"החברות שלי היו לי משענת, וחלקן היו שותפות מאחורי הקלעים בחיים המקצועיים או בחיים האישיים שלי, כשהחלטתי לעבור טיפולי הפריה בגיל מאוחר יחסית ולהיות אם חד הורית, ובטח כשעברתי תקופות מאוד קשות, כמו תקופת מחלתה של אמי. כל אחת מהחברות שלי מאוד מיוחדת בדרכה, וזה אחד הנכסים הגדולים של חיי. מה שיפה לראות גם, הוא שכל אחת מהן מקדמת נשים בתחומה".

"אני חיה בעולם מאוד גברי. דווקא את הנשים גיליתי יחסית מאוחר בחיים". לימור בקר והחברות / צילום: רמי זרנגר

מתעדות זו את זו

כשאנחנו מתיישבות סביב השולחן, עולים שני נושאי שיחה. האחד הוא כמה השולחן ערוך יפה, עם כלי הגשה גדולים וצבעוניים, ועד כמה הוא משתלב בעיצוב הכללי של הבית, בסגנון כפרי-אמריקאי, עם הרבה ריהוט פרחוני, שטיחים צבעוניים, כורסאות ותמונות, שכולן משדרות עושר של צבעים, ללא בדל של מונוכרומטיות. נושא השיחה השני הוא העולם הדיגיטלי שכולנו נשאבנו אליו. קשה שלא לזלוג לשיחה הזאת. בכל אירוע היא תצוץ ברגע שהאורח הראשון יצלם סלפי או יעשה סטורי. הדיון בנושא בדרך כלל מתבצע בשלושה שלבים; בראשון, כל אחת מספרת באיזה רשת חברתית היא פעילה ובאיזו לא. בשני, עוסקים בסוגיה האם זה הורס לנו את החיים או דווקא משפר אותם, ובשלישי, כולן מתעדות את כולן, מתייגות, מעלות ועושות לייקים.

הנשים שהיו בארוחה מעודכנות בעולם הרשתות החברתיות אפילו יותר מאושיות רשת צעירות עם אלפי עוקבים. חלקן באות מהתחום, כמו עדי סופר תאני, וחלקן, כמו פיונה דרמון, שירתו ביחידת העלית 8200 עוד לפני שזו נחשבה מקפצת אקזיטים. לא כולן פעילות ברשתות באופן ישיר, אך כולן מתלוננות על הדור הצעיר, זה שחי עם הראש במסך, ומעורר בהורים אימה, שמא לא יוכלו להתמודד בעולם האמיתי. אבל אז, סופר תאני דווקא יוצאת להגנתו, ואומרת שהחוויה שלה מבני נוער היא דווקא הפוכה. וכל כמה שהם שקועים בפורטנייט, הם גם פשוט חבר’ה טובים, עם ערכים ועולמות תוכן שאינם שונים משלנו.

הדר מרקס, שדרנית גלגלצ, מציינת שהיא חובבת סטוריז מפני שהם מציגים פיסות מציאות לא מכובסות. "אין פילטרים, אין פוזות שביימת במשך שעות רק כדי שייראו ספונטניות ויציגו חיים מושלמים. זה פשוט רגע אותנטי ואנושי", היא אומרת. "לאינסטגרם אני מתייחסת כאל ספר הזיכרונות שלי. אני מדפדפת ונזכרת איפה הייתי ומה עשיתי".

אם תשאלו את בקר על הקריירה שלה, היא לא תכביר מילים, למרות שבגיל 30 עשתה צעד נועז ולא טריוויאלי: היא פנתה לקרן המילטון העולמית, הציעה לה לפתוח שלוחה בארץ, ומיום הקמתה בשנת 2005, היא עומדת בראשה. מדובר בשלוחה של הקבוצה הגדולה בעולם לייעוץ, ניהול השקעות ובניית אסטרטגיה למשקיעים בתחום הפרייבט אקוויטי. בין ההשקעות הבולטות של המילטון בארץ בשנים האחרונות נרשמו "נטפים" ו"אורמת". לפי מקורות בענף, הקרן מנהלת מעל 3 מיליארד דולר בארץ, ומתכננת להגדיל השנה את השקעותיה במאות מיליוני דולרים.

לתת אמון באנשים

בקר גדלה בבית מאוד קוסמפוליטי. אמה רותי התחברה עם דיפלומטים רבים שגרו באזור ביתם שבכפר שמריהו, והרבתה לארח אותם. אצלם בבית, הילדים לא נשלחו למיטה כשבאו האורחים, אלא להיפך; הם תמיד היו שותפים לאירוח וישבו כבר בגיל צעיר עם שגרירים ודיפלומטים בכירים. לרותי, כך מספרת לימור, הייתה יכולת מיוחדת ליצור חברויות גם עם אנשים צעירים מכפי גילה. היא נשארה צעירה ברוחה ובנפשה.

הייתה לה חשיבה מאוד אסוציאטיבית וידע עצום במגוון נושאים, ולכן אנשים אהבו את חברתה. את הילדים תמיד דאגה לצרף לכל שיחה, מה שבהמשך הפך עבורם לכלי נהדר לחיים, כמו גם העובדה שדיברה עמם רק באנגלית. היא לא יכלה לגדל את ילדיה בשפה שאינה שולטת בה. "מעולם לא פנינו אליה בעברית, זה פשוט לא קרה. בדיעבד, כמובן, הסתבר שנתנה לנו נכס אדיר ששירת כל אחד מאתנו בשוק העבודה", היא אומרת.

"גם הרבה מהערכים שלי כמנהלת נשענים ערכים שלמדתי ממנה. היא האמינה בלפתח מערכות יחסים אישיות ולתת אמון באנשים. היא תמיד עודדה אותי לשאוף קדימה ולא לפחד לפנות לאף אדם, בכיר ככל שיהיה, גם כשהייתי צעירה מאוד. אמא שלי לימדה אותי שכמנהלת בכירה אני צריכה לדעת לנהל שיחה אינטליגנטית ומחברת עם כל אחד - בין אם זה אדם מאוד בכיר או מישהו שרק הצטרף לארגון. כל אדם צריך לזכות ליחס מכבד, וצריך למצוא את הדרך להתחבר לכל אדם. בכל פעם שאני עומדת בפני פרזנטציה מאתגרת, דירקטוריון או ועדת השקעות, אני זוכרת באמונה שלמה את יכולת התקשורת של אמא שלי, וחושבת על האומץ הרב שבו היא התנהלה מול קשיים. חשוב לי היום להביא את האני שלי לעסקים, את הבית שלי, את החינוך שקיבלתי".

איך היא העשירה את עולמכם התרבותי?

"לא הייתה נסיעה משפחתית שלא הקדשנו בה זמן למוזיאון, הצגה או קונצרט. אמא האמינה בלראות דברים בלי פילטרים, לנסות להבין או לראות או להאזין בלי שמישהו לפני כן יספר לך מה אתה עומד לראות. כשהלכנו למוזיאון לראות תערוכה, היא לא הייתה קוראת את מה שכתוב בתחילת התערוכה, כי רצתה לחוות בעצמה. כך גם בהצגות; היא לא הייתה קוראת את הביקורת לפני ההצגה. היא אהבה לחשוב בשביל עצמה, והיא העבירה לנו את היסודות האלה. מכיוון שהיה לה ידע עצום במוזיקה, תיאטרון, ספרות וקולנוע, תמיד ידעה לעשות הקשרים וחיבורים בין דברים שונים. היא הרבתה להקריא לנו ספרים, ובכל הזדמנות הייתה קונה לנו ספרים, כמובן שבאנגלית. בכל ספר שקנתה, כתבה הקדשה, ותמיד זה היה משהו חכם ושנון".

גם המנות שהגשת הן חלק מהמורשת?

"כל המנות הן מנות שאמא אהבה ובישלה. היא תמיד דאגה להכין אוכל טרי, וגם אם יצאנו לטיול שנתי בשש בבוקר או לצבא, היא קמה בחמש והכינה לנו סנדוויצ’ים שהיו קנאת החברים. לפני מבחנים או כשחזרנו לבסיס, היא הייתה מכניסה לתוך השקית או התיק פתק עם איחולי הצלחה ומילים מחזקות. היא אמנם הייתה אמא במובן המסורתי יותר של המילה, אבל מאוד האמינה בהשכלת נשים ובכך שנשים יכולות לעשות כל דבר שרק ירצו, אבל בלי להניף את הדגל הפמיניסטי. פעם חברה טובה שלה אמרה לה: ‘לא יזכרו לך כמה שניצלים הכנת בחייך, אבל היצירה שלך תחיה לנצח’. אני חושבת שאמא ניסתה לשלב בין הדברים. למרות שוויתרה על קריירה כדי לגדל אותנו, מעולם לא התלוננה על כך ולא הייתה ממורמרת, כי תמיד הרגישה שעשתה את הדבר הנכון".

את הקינוחים שהכין אהוד, אכלנו כשאנו מביטים על הגינה המרהיבה, מלאת עצי פרי ונוי, שיחים ופרחים ששתלה רותי בקר. היה זה סיום שהותיר אותנו עם טעם מתוק בפה, ואת האורחות, גם עם טעם של געגוע.

עוד כתבות

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

איתמר בן גביר משתתף בטקס יום הזיכרון בבאר שבע, שנה שעברה, לאחר שחלק מהמשפחות ביקשו שלא יגיע / צילום: Maya Alleruzzo (AP), עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לשרים לא אכפת שנוכחותם לא רצויה בטקסי הזיכרון

אין לנו כלים להילחם גם על הכיס ● חברי הממשלה מתעקשים להגיע לאירועי הזיכרון ● וצה"ל חייב ללמוד לאמץ ביקורת חיצונית ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

עפרי ביבס, אחותו של החטוף ירדן ביבס, בהפגנה למען שחרור החטופים בהאג, בשבוע שעבר / צילום: ap, Martin Meissner

גנץ ל"גורם המדיני": לא להיכנס להיסטריה משיקולים פוליטיים

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"