מהי המקבילה הקוריאנית ל"טובים השניים מן האחד"?

וגם: מה חיפשו חברי איגוד תעשייני מומבאי על הגג ברמת החייל?

 

יושבים: יונגמן פארק ואוריאל לין. עומדים: צ'ואי יאנג הוואן, עמי אפלבאום וגל שף / צילום: יאיר שגיא
יושבים: יונגמן פארק ואוריאל לין. עומדים: צ'ואי יאנג הוואן, עמי אפלבאום וגל שף / צילום: יאיר שגיא

בתזמון מעניין של מזג אוויר אביבי ורגוע ואווירה פוליטית סוערת למדי, מבקרת השבוע בארץ משלחת מקוריאה הדרומית. את המשלחת מוביל יונגמן פארק, נשיא לשכת המסחר והתעשייה הקוריאנית ויו"ר תאגיד דוסאן לציוד מכני-הנדסי.

אתמול, קיבל עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר את פניהם של חברי המשלחת המונה כ-20 אנשי עסקים - כולם בכירים במשק הקוריאני ובמקביל מנהלים לשכות מסחר אזוריות - בהם, ג'ה הא לי, יו"ר תאגיד סאמבומוטורס לחלקי חילוף לרכב, וסאנג הו לי, יו"ר תאגיד סאוהו אלקטריק. בפגישה נחתם הסכם הבנות בין שתי לשכות המסחר, לקידום שיתופי הפעולה בין המדינות.

לין הסביר למשלחת את מבנה הכלכלה הישראלית ואת תהליכי ההפרטה שהתעצמו בשנות ה-80 של המאה הקודמת, וציין כי התחרות החופשית אמנם לא הושגה במלואה אך "אנו מאוד קרובים לכך". בין היתר הדגיש לין את היצירתיות המבורכת של חברות הסטארט-אפ הישראליות. 

עוד נכחו במפגש: אדיב ברוך, יו"ר מכון היצוא הישראלי; עמי אפלבאום, יו"ר רשות החדשנות; גל שיף מדסק אסיה פסיפיק במנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה; מוני בר, בעלי ומנכ"ל דומיקאר-באדג'ט, יו"ר ארגון חברות השכרת הרכב והליסינג וחבר נשיאות לשכת המסחר; ואחרים. עוד נכח במפגש צ'ואי יאנג הוואן, שגריר קוריאה בישראל, שהצהיר כי "לקוריאה ולישראל יש הרבה במשותף". הוא ציטט פתגם קוריאני, ואמר "אם אתה רוצה ללכת מהר - לך לבד; אם אתה רוצה ללכת רחוק - לך ביחד", והוסיף בעברית: "טובים השניים מן האחד".

מה חיפשו חברי איגוד תעשייני מומבאי על הגג ברמת החייל?

ועוד בענייני משלחות, חדשנות ותעשייה: על גג משרד עורכי הדין עמית פולק מטלון ושות', נאספו אתמול כ-80 חברי משלחת של איגוד תעשייני מומבאי שבהודו (BIA), שהגיעו במטרה לאתר טכנולוגיות לייצור והפצה בתעשייה המסורתית. במהלך השבוע ערכה המשלחת פגישות עם חברות ישראליות העוסקות בטכנולוגיית מים, חקלאות, אנרגיה, IT ועוד. על הגג שברמת החייל, התקיים מפגש בשיתוף לשכת המסחר ישראל-הודו. בין היתר דנו שם בדרכים לגישור על פערים תרבותיים-עסקיים.

עלו על הגג: מתן וילנאי, יו"ר לשכת המסחר ישראל-אסיה, לשעבר שר ושגריר ישראל בסין; רביב ביירון, נשיא לשכת המסחר ישראל-הודו; ענת ברנשטיין-רייך, יו"ר לשכת המסחר ישראל-הודו; עו"ד בנימין גרוסמן, שותף וראש דסק הודו במשרד עמית פולק מטלון; דן קטריבס, ראש אגף סחר חוץ בהתאחדות התעשיינים; הילי הירט, מנהלת קרנות הודו ברשות החדשנות; פרסאנה דונגרא, נשיא איגוד התעשיינים של מומבאי; ביי ראדי, מנכ"ל State Bank of India ישראל ואחרים.

רביב ביירון, פרסאנה דונגרא, בנימין גרוסמן וענת ברנשטיין־רייך / צילום: אייל פרידמן
 רביב ביירון, פרסאנה דונגרא, בנימין גרוסמן וענת ברנשטיין־רייך / צילום: אייל פרידמן

גם נטל וגם הזדמנות: למי צמחה "אונה שלישית" ולמה?

ביום חמישי נערך "בקומה הרביעית" בתל אביב, מפגש של אנשי כספים, תעשיינים, ויועצים משפטיים, שדנו יחד באתגרי התעשייה החדשנית. את המפגש ארגנו התאחדות התעשיינים, משרד הרצוג פוקס נאמן, ומשרד KMPG סומך חייקין.

עו"ד רות דגן, שותפה וראש תחום איכות סביבה וייצור תעשייתי במשרד הרצוג פוקס נאמן, טענה כי "הרגולציה על התעשייה בישראל היא נטל גדול מאד אבל גם הזדמנות. בעוד שבעבר הפיקוח היה רק על מה שיוצא החוצה מתוך המפעל - על איכות המוצר שהוא מייצר ועל ההשלכות הסביבתיות שלו - כיום הרגולטור החל להכנס לקרביים של תהליכי הייצור", היא הסבירה כי "חשוב לדעת לשווק את זה החוצה, כי עמידה בסטנדרט גבוה של רגולציה מקומית, היא יתרון בתחרות על לקוחות בחו"ל".

שחר תורג'מן, יו"ר קבוצת בריל ובעבר מנכ"ל הדקה ה-90, שיתף מחוויותיו, וסיפר כיצד בחן  בחברת הדקה ה-90 סטארט-אפים, במטרה ללמוד ולראות מה קורה בחוץ. "ראינו 250 סטארט-אפים בשנה, מתוכם בחרנו 5", הוא סיפר, והוסיף כי "התהליך הזה מפתח אונה שלישית של חדשנות", הוא אמר.

עוד השתתפו: אריאלה שיפנבאור וייס, סמנכ"לית שיווק במחלבות שטראוס; דוד לוסטיג, סמנכ"ל בכיר לתפעול גלובלי בטבע; פרופ' ורדה שלו, מנהלת מכון מכבי ומוריס קאהן למחקר במכבי שירותי בריאות; רובי גינל, מנכ"ל התאחדות התעשיינים ועומר ברוך, מנהל המחלקה לייעוץ עסקי וחדשנות בהתאחדות; חגית פילו, רוני מיכאל וציון אמסלם מ-KMPG סומך חייקין; קובי אלטמן, סמנכ"ל כספים בכיל ואחרים.

חגית פילו, קובי אלטמן, רוני מיכאל, רות דגן, ציון אמסלם ועומר ברוך / צילום: דוד פרנקל
 חגית פילו, קובי אלטמן, רוני מיכאל, רות דגן, ציון אמסלם ועומר ברוך / צילום: דוד פרנקל

חברי המועדון העסקי-אקדמי דווקא בחרו שלא להכריע

את סוף השבוע האחרון פתחו חברי המועדון העסקי-אקדמי של אוניברסיטת תל אביב, במפגש שדן, איך לא, בבחירות הקרבות. חברות וחברי המועדון הגיעו בבבוקר יום שישי האחרון למועדון קאמילו ברמת אביב, שם פגשו את הפרשנים הפוליטיים אמנון אברמוביץ, ירון דקל ובן כספית, שלקחו חלק בפאנל שאותו ניהל אמנון דיק, נשיא אגודת הידידים של האוניברסיטה.

דיק ועדי אולמרט, מנכ"לית אגודת הידידים אירחו במקום את אנשי ונשות העסקים: ליאורה עופר, בעלת השליטה בעופר השקעות; שאול קוברינסקי, יו"ר דיסקונט; דן טהורי; בני פדני, נשיא ובעלי תכשיטי פדני; סמי סגול; צבי ימיני; יגאל לנדאו, מבעלי השליטה ברציו ורעייתו ד"ר ציפי לנדאו; גבי ואתי רוטר, מנכ"לים משותפים בקסטרו; דנה אביב, מבעלי אביב-שגב ניהול השקעות, שנתנו חסות לאירוע; פרופ' יוסף קלפטר, נשיא האוניברסיטה ואחרים. 

במהלך המפגש ובין הדיונים, החברים אף הוזמנו לקחת חלק במיני-מדגם מקומי ולהשיב על שאלת השאלות - מי ירכיב את הממשלה הבאה, בנימין נתניהו או בני גנץ. התוצאה, כך לפחות נטען, הייתה 50% קולות לבני גנץ ו-50% לבנימין נתניהו. 

אתי רוטר, עדי אולמרט ודנה אביב / צילום: איציק בירן
 אתי רוטר, עדי אולמרט ודנה אביב / צילום: איציק בירן

יגאל וציפי לנדאו / צילום: איציק בירן
 יגאל וציפי לנדאו / צילום: איציק בירן