היועמ"ש לכחלון: אינך מקיים את פסיקת בג"ץ על מוצרי החלב

כך עולה ממכתב שהיועמ"ש שלח לשר האוצר משה כחלון, ששמו הוזכר לאחרונה בהקשר של משרד החוץ • לפני כחודשיים בג"ץ חייב את שר האוצר לחתום על צו לייקור מוצרי החלב המפוקחים בשיעור של 3.4% במסגרת עתירה שהגישה תנובה, אך כחלון טרם חתם על הצו • לשכת שר האוצר: "המכתב התקבל וייענה בהמשך"

שר האוצר משה כחלון / צילום: אלכס קולומויסקי, "ידיעות אחרונות"
שר האוצר משה כחלון / צילום: אלכס קולומויסקי, "ידיעות אחרונות"

למעלה מחודשיים אחרי שבג"ץ הכריע נגד שר האוצר משה כחלון וקיבל את עתירת תנובה לייקור מוצרי החלב המפוקחים, ל"גלובס" נודע כי משרד היועץ המשפטי לממשלה שלח מכתב לשר האוצר משה כחלון על כך שאינו מקיים את פסיקת בג"ץ בנוגע לעתירה שהגישה תנובה לייקר את מוצרי החלב המפוקחים. 

עוד נודע כי המכתב נשלח, בנוסף לשר, גם ליועץ המשפטי של משרד האוצר, עו"ד אסי מסינג.

ברקע הדברים, נראה כי הכרעה בנושא עלולה להידחות עוד. זאת מאחר שראש הממשלה הנוכחי והמיועד, בנימין נתניהו, ביקש הארכה בלוחות הזמנים להרכבת הממשלה. כמו כן, לפי שעה עדיין אין ודאות בנוגע לזהות השר שצפוי לעמוד בראשות משרד האוצר בממשלה הבאה, כששמו של שר האוצר הנוכחי כחלון נשמע גם בהקשר של משרד החוץ.

כך או כך, בתחילת חודש מרץ האחרון ובתום שנה של מאבקים הכריע בג"ץ כי הוא מקבל את עתירת תנובה ונתן צו מוחלט המורה לשר האוצר לאמץ את המלצת ועדת המחירים לשנות את צו הפיקוח, כך שהמחיר המקסימלי של מוצרי חלב מפוקחים יעלה בשיעור של 3.4%. עוד נקבע בעתירה כי משרד האוצר יישא בהוצאות העותרת בסך כולל של 25 אלף שקל.

תנובה עתרה בקיץ האחרון לבג"ץ על רקע סירובו של שר האוצר משה כחלון לחתום על ייקור מוצרי החלב שבפיקוח, בהם גבינה צהובה, חלב טרי וחמאה. הסירוב נעשה על אף המלצת ועדת המחירים - ועד מקצועית משותפת למשרד האוצר והחקלאות - לייקר את מוצרי החלב המפוקחים בשיעור של 3.4%. 

מלשכת שר האוצר נמסר: "המכתב התקבל וייענה בהמשך". 

בתגובה לפרסום הראשון ב"גלובס", דוברות משרד המשפטים מעדכנת כי "היועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, פנה הבוקר לשר האוצר, משה כחלון, בהמשך לפניות קודמות בנושא, בבקשה לקיים את פסיקת בג"ץ בעניין אימוץ המלצת ועדת המחירים וחתימה על צו להעלאת מחירי החלב בפיקוח. זאת, בחלוף למעלה מחודשיים מאז ניתן פסק הדין".

היועץ המשפטי לממשלה ציין במכתבו כי ככל שיימשך העיכוב בביצוע פסק הדין, עשויה העותרת תנובה לפנות לבית המשפט ולנקוט הליך לאכיפת קיום פסק הדין, שכן לדבריו, "קיום פסקי הדין שניתנו נגד המדינה הוא מרכיב חיוני בבניית אמון הציבור בממשלה ובמוסדות המדינה".