גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עוד שומר סף עומד להיחלש? מינוי מבקר המדינה על הפרק, והקואליציה שוקלת לקצץ בסמכויותיו

אף אחד לא יודע מי יהיה מבקר המדינה הבא, אבל הקואליציה שתוקם בימים הקרובים תנסה כנראה לקצץ את סמכויותיו ● למה ראש הממשלה התחרט על המינוי של יוסף שפירא, איזו יוזמת חוק מנסה לקדם בצלאל סמוטריץ', והאם המבקר הבא חייב להיות שופט בדימוס

רה"מ בנימין נתניהו ומבקר המדינה יוסף שפירא / צילום: גיל יוחנן
רה"מ בנימין נתניהו ומבקר המדינה יוסף שפירא / צילום: גיל יוחנן

120 חברי כנסת, חדשים וותיקים, יודיעו ביום שני הקרוב (20/5) ליו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, מיהו המועמד שלהם לתפקיד מבקר המדינה הבא. כל עשרה חברי כנסת יוכלו להתאגד ולהציע מועמד שיחליף את השופט בדימוס יוסף שפירא, שיסיים את תפקידו כמבקר המדינה בראשית חודש יולי 2019.

הבחירות יתקיימו במליאת הכנסת ב-3 יוני, בהצבעה חשאית, מה שעשוי להקשות על מפלגת השלטון, הליכוד, להשתלט על תהליך הבחירה. ההערכות הן שהשרים גדעון סער, גלעד ארדן, ישראל כ"ץ - ואולי גם שרים אחרים - יעדיפו שלא לתמוך במבקר שיהיה "נוח" לראש הממשלה בנימין נתניהו.

הממשלה ה-35 אמורה לקום, אחרי חתימה על ההסכמים הקואליציוניים וחלוקת התיקים, עד ליום 29 במאי, כך שלליכוד לא יהיה "שוט" נגד חברי הקואליציה שחלקם כבר יהפכו לשרים עד סוף החודש.

בחירת מבקר המדינה תהיה למעשה המבחן הפוליטי הראשון של ראש הממשלה בכנסת ה-21. נתניהו מנהל בשנים האחרונות מאבק בשורה של "שומרי סף". הוא תקף במגוון הזדמנויות את המשטרה ואת הפקידות הבכירה במשרדי הממשלה. נתניהו ניהל בנוסף גם קרבות מתוקשרים נגד היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטי המדינה ובמקרים מסוים הוא הצטרף גם למתקפות נגד שופטי בג"ץ.

נתניהו היה זה שדחף וקידם את מינוי שפירא לתפקיד מבקר המדינה, אבל מאז הוא לא היסס לתקוף אותו. כאשר שפירא פרסם את דוח מעונות ראש הממשלה, כמה שבועות לפני מערכת הבחירות ב-2015, נתניהו זעם.

הדוח שפורסם בשנת 2015 הוביל בסופו של דבר להגשת כתב אישום נגד אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו. התהליך המשפטי עדיין לא הגיע בתיק לא הגיע להכרעה, למרות חלוף השנים.

בכל מה שנוגע לאישומים נגד שרה נתניהו, המבקר יוסף שפירא מילא תפקיד חשוב. דווקא אנשי מערכת המשפט, בהם פרקליטי המדינה, גררו רגליים בפרשה הזאת.

נתניהו תקף את המבקר, אוף רקורד, גם סביב פרסום דוח הביקורת על צוק איתן. לקראת פרסום הדוח בראשית 2017 נתניהו עסק במתן 'מכת מנע' למבקר שפירא. נתניהו אמר אז לחברי הליכוד, שהוא, ראש הממשלה, מגבה את מערכת הביטחון, בניגוד למבקר.

נטול שיניים?

מינוי המבקר החדש מציף מחדש את השאלה לגבי הסמכויות של מי שימלא את התפקיד. מבקריו של המבקר טענו בעבר כי הוא נטול שיניים ואין לו יכולת אכיפה. לדעתו של המבקר היוצא, שפירא, ראוי לחזק את המעמד של המבקר ולהקנות לו סמכויות אכיפה. עם זאת, נראה שהחברים בקואליציה שעדיין לא קמה ינסו דווקא לקצץ את הסמכויות.

נתניהו ומקורביו לא היססו לתקוף אישית את המבקר וגם את האנשים בסביבתו הקרובה. אחד הנפגעים הוא תא"ל במיל' יוסי ביינהורן, מחבר הדו"ח מטעם מבקר המדינה, ראש החטיבה הביטחונית במשרד המבקר. ביינהורן תיאר כפקיד שלא מבין בסוגיות אסטרטגיות וכמי שמנהל קשר פוליטי עם נפתלי בנט ועם מפלגת הבית היהודי. השיטה הזו מאפיינת בשנים האחרונות את ההתנהלות של בית ראש הממשלה ברחוב בלפור - לעסוק בחיבורים בין עובדי ציבור, בכירים או זוטרים, עם דמויות פוליטיות.

אחרי ניצחון חמישי בבחירות ולקראת הרגע המכונן שבו נתניהו יוכתר כראש הממשלה בעל הכהונה הממושכת ביותר בהיסטוריה של המדינה, יותר מאשר דוד בן-גוריון, הוא מחפש מבקר נוח, אולי כזה שלא כיהן בעבר כשופט ואפילו מבקר שאין לו הכשרה משפטית. נתניהו היה מעדיף שהמבקר הבא לא יתנגש בו בצורה חזיתית.

כבר בכנסת היוצאת, הגיש ח"כ בצלאל סמוטריץ' הצעת חוק לקצץ בסמכויות של מבקר המדינה. שפירא, המבקר היוצא, ראה את ההצעה הזו בחומרה, והיה מוכן להיאבק ולדבר בגנות אותה ההצעה, אשר בתמצית הציעה שמבקר המדינה לא יוכל לעסוק בביקורת שוטפת, כלומר לבקר כל עוד הגוף נשוא הביקורת ממשיך לבצע את הפעולה השלטונית.

באותה הצעת החוק נכתב: "המבקר לא יתערב בתהליכי קבלת ההחלטות של גוף מבוקר תוך כדי התהוותם, ולא ייתן הוראות לגוף מבוקר לעשות או להימנע מלעשות פעולה כלשהי". בהצעה נכלל גם סעיף שישלול מן המבקר את הזכות להמליץ על אופן תיקון הליקויים.

בכנסת ה-21, סמוטריץ', עשוי להיות שר המשפטים ומי שיהיה יו"ר ועדת השרים לענייני חקיקה. אם התרחיש הזה יתממש, סמוטריץ' יוכל לוודא מקרוב שאף אחד לא מפיל את הצעות החוק שלו. במהלך מערכת הבחירות הוא הצהיר כי הוא מעוניין להוביל שינויים בחוק מבקר המדינה, לרבות פתיחת האפשרות למינוי מבקרים שאינם שופטים בדימוס.

במסגרת אירועי קמפיין הבחירות לכנסת אמר סמוטריץ': "בקדנציה האחרונה ניסיתי להסדיר את סמכויותיו של מבקר המדינה. עמדתי על ההבחנה הבין ביקורת לבקרה. אני מבקש לחזק את מוסד ביקורת המדינה. אנחנו נדרוש שמבקר המדינה הבא לא יהיה שופט. זו טעות טרגית ומכאן מתחילה הבעיה. שופט זה אדם שרגיל לדבר ב'כן לא שחור לבן'".

שופט? לא בהכרח

עורכי הדין שחר בן מאיר ויצחק אבירם, שפעילים בזירה הציבורית, פנו לפני מספר ימים ליועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, בבקשה שיאכוף את הנוהג שנוצר ב-30 השנים האחרונות לפיו כל מבקרי המדינה כיהנו כשופטים בבית המשפט העליון או המחוזי. חוק יסוד: מבקר המדינה קובע כי מבקר המדינה יכול שיהיה "כל אזרחי ישראלי, שהוא תושב ישראל. תנאי כשירות נוספים ייקבעו בחוק", נאמר בחוק היסוד.

בן מאיר ואבירם אומרים שמהסעיף הנ"ל, "ברור שמדובר בתנאי כשירות מינימליים ומקדמיים ואין בהם למצות את התנאים המהותיים להצגת מועמד לתפקיד מבקר המדינה". לדבריהם, נוצר מנהג חוקתי מחייב לפיו לתפקיד מבקר המדינה מתמנים רק שופטי עליון או מחוזי, וכך נהגו בכל השנים מאז מינוי מבקר המדינה הרביעי בשנת 1987. "זו פרקטיקה של למעלה מ-30 שנה", הם ציינו.

היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד איל ינון, השיב לעוה"ד בן מאיר ואבירם כי לפי הבנתו לא נוצר תקדים חוקתי מחייב. לשם דוגמה, הוא מביא את הליך המינוי של מבקר המדינה בשנת 2012, אז הוצע לתפקיד, שלמה קלדרון, נשיא הכבוד של לשכת המבקרים הפנימיים. קלדרון לא נבחר בסופו של דבר, אך שמו הוצג בכנסת.

"אין חולק כי ניסיון שיפוטי ודאי מסייע למבקר המדינה במילוי תפקידו בכלל ובפרט בבחינת חוקיות פעולות הגופים המבוקרים וטוהר המידות שלהם. אולם דומה כי הטענה שמדובר בתנאי כשירות הכרחי, המהווה חלק מעקרונות היסוד של השיטה, היא טענה מרחיקת לכת", כתב ינון בתשובה.

בן מאיר אמר היום ל"גלובס" כי הוא שוקל לפנות בנושא הזה לבג"ץ, במיוחד לאור החשיבות של מילוי התפקיד הקריטי הזה על ידי שופט, אדם בעל חשיבה עצמאית ולא מי שיהיה בקשרים פוליטיים אישיים עם ראש הממשלה. 

חמישה ימים לפני: אין אף מועמד רשמי

חברי הכנסת מסרבים לומר, נכון להיום, במי הם יתמכו לתפקיד מבקר המדינה, למרות שההחלטה אמורה להתקבל תוך פחות משבוע. בליכוד שקלו לתמוך ביעקב בורובסקי, עו"ד, ניצב משטרה בדימוס ומי שכיהן כיועץ בכיר במשרד מבקר המדינה. בפברואר 2015 נשכר ב ורובסקי כיועץ על ידי נתניהו, בעקבות פרסום דוח מבקר המדינה בנוגע להתנהלות במעונות ראש הממשלה, ויצא להגנתו של נתניהו.

הקירבה הזו מעלה את החשש שמבקר המדינה יהיה מינוי אישי של נתניהו ולא מבקר מדינה. בליכוד מסרבים כרגע להתייחס למועמדות של בורובסקי. נתניהו שאף למנותו למספר תפקידים בעבר, כגון יו"ר רשות השידור (גוף שאינו קיים יותר), אך המהלך סוכל על ידי היועץ המשפטי לממשלה דאז, יהודה וינשטיין.

בימים האחרונים פורסם ב"ידיעות אחרונות" שמו של רו"ח ראובן שיף, לשעבר ראש לשכת רו"ח, כמועמד המועדף על הליכוד. שיף הוא שותף מנהל וממייסדי הפירמה RSM שיף הזנפרץ ושות'. הוא מכהן כחבר דירקטוריון ויו"ר ועדת ביקורת במנורה מבטחים פנסיה וגמל ובעבר היה יו"ר דירקטוריון של מרכנתיל שוקי הון ויו"ר ועדת השקעות של אריה חברה לביטוח.

שם נוסף שפורסם השבוע הוא של השופט בדימוס יוסף אלון, מי שהיה נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע. נתניהו עשוי לפנות גם לרו"ח איריס שטרק, מי שרק לפני כחצי שנה נבחרה ליו"ר לשכת רואי החשבון. עוד שמות מעניינים שנזרקים הם שמותיהם של שופטי עליון בדימוס כמו נשיאת העליון מרים נאור, השופט העליון בדימוס אליקים רובינשטיין ונציב תלונות הציבור על השופטים, השופט העליון בדימוס אורי שהם.

במרצ ניסו לקדם אתהשופט העליון בדימוס סלים ג'ובראן, מי ששימש כמשנה לנשיאת בית המשפט העליון ויו"ר ועדת הבחירות בכנסת ה-20, אולם ג'ובראן החליט לוותר מאחר שהעריך שהסיכוי שלו לזכות בתפקיד אינו גבוה.

לפני מספר ימים פורסם בחדשות 12 שכחול לבן תגיש את שמה של פרופ' יפעת ביטון לתפקיד, אך אין ודאות שהמהלך יבשיל. ח"כ יאיר לפיד הצהיר כי הסיעה, שלה 35 ח"כים, תחשוף את המועמד שלה רק ביום הבחירה.

איך בוחרים את המבקר?

מבקר המדינה נבחר בהצבעה חשאית, מאחורי פרגוד, במליאת הכנסת. כל קבוצה של עשרה חברי כנסת יכולה להמליץ על מועמד ולצרף לכך את הסכמתו לכהן בתפקיד.

המועד האחרון להגשת השמות הוא יום שני הקרוב (20/5). הליך הבחירה עשוי לכלול מספר סבבי הצבעה. אם יהיו יותר משני מתמודדים, המועמד שיקבל יותר מ-61 קולות יזכה בתפקיד. אם אין רוב של 61, נערך סיבוב שני בין שני המועמדים שקיבלו את מספר הקולות הגבוה ביותר בסבב הראשון. גם בהצבעה השנייה, אחד המועמדים צריך לזכות ברוב. אם שני מועמדים קיבלו מספר קולות זהה, ייערך סיבוב שלישי. אם לכנסת יוצג מועמד אחד בלבד, המליאה תצביע בעדו או נגדו - באופן חשאי. אם התוצאה תהיה תיקו, ייערך סבב נוסף.

המבקר יוסף שפירא, נבחר בסיבוב הצבעה שלישי, במאי 2012, ברוב של 68 ח"כים. שפירא גבר על השופט העליון בדימוס אליעזר ריבלין ועל נשיא לשכת המבקרים הפנימיים שלמה קלדרון. 

עוד כתבות

המשקיע סטנלי דרוקנמילר / צילום: Reuters, Brendan McDermid

המיליארדר שנפטר מהמניה הלוהטת של השווקים מסביר למה

המשקיע המיליארדר סטנלט דרוקנמילר לא ידע עד לפני שנתיים איך מאייתים את השם אנבידיה ● "רכשתי אותה, וחודש אחר כך, הושק ה-ChatGPT, ואפילו זקן כמוני הצליח להבין מה זה, אז הגדלתי את הפוזיציה שלי בהרבה" ● דרוקנמילר סבור שמפץ הבינה המלאכותית עלול להסתיים בקרוב

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

ההפסד הנקי של אופקו גדל וקמהדע בטוחה שתשבור שיא ב-2024

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● אנלייט הציגה דוחות מעורבים, אך בחברה אופטימיים לגבי התוצאות בהמשך השנה ● ההפסד של אופקו הלת' גדל בהשוואה לתקופה המקבילה, והמניה צוללת ● קמהדע מגדילה את תחזית ההכנסות ל-2024 ● מדור חדש

עו''ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה, מעידה במשפטו של נתניהו, היום

יועמ"שית משרד רה"מ: נתניהו לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר

עו"ד שלומית ברנע-פרגו, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה מזה 23 שנים, מעידה במשפט נתניהו בנוגע לתיק המתנות ● ברנע-פרגו: "מעולם ראש הממשלה לא שוחח איתי על קבלת מתנות מחבר כלשהו עד 2018" ● סנגורו של נתניהו התעמת עם ברנע-פרגו: "כולנו מרגישים שאת מוטה נגד ראש הממשלה"

התחדשות עירונית. חובה לדווח על ניגוד עניינים / צילום: באדיבות י ח דמרי

להתחייב למועד כבר בהתחלה: כל מה שצריך לדעת על תקנות השקיפות בהתחדשות עירונית

פרויקטים תקועים, סכסוכים בין בעלי דירות ליזם ואיחורים משמעותיים גורמים לרבים להימנע מפרויקטים של התחדשות עירונית ● תקנות חדשות שעברו לאחרונה בכנסת מנסות לצמצם את אי הוודאות בפרויקטים

שי אהרונוביץ', מנהל רשות המסים / צילום: איל יצהר

מנהל רשות המסים תומך בהחזרת מס הרכוש על קרקעות פנויות

בכנס שקיים מכון אלרוב לחקר הנדל"ן אמר אהרונוביץ': "אני בעד החזרת מס רכוש בצורה חכמה", והוסיף כי "חלק מעליית מחירי הדיור בשנים האחרונות נבע גם מהעובדה שמי שמחזיק בקרקע שאפשר לבנות עליה, אין לו שום תשלום 'קנס' על קרקע כזו"

ארי הרו / צילום: ניצן שפיר

6 חודשי עבודות שירות לארי הרו, לשעבר ראש הסגל בלשכת רה"מ

גזר הדין ניתן בעקבות הסדר טיעון שחתמה הפרקליטות עם הרו כחלק מהסכם עד המדינה עמו בפרשות 1000 ו-2000 ● במסגרת ההסדר הרו הודה והורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים בפרשת 3H גלובל ● כן נגזרו עליו קנס של 700 אלף שקל וחצי שנת מאסר על-תנאי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

ארה"ב מונעת יצוא שבבים לוואווי הסינית, ואינטל לא תעמוד בתחזיות האופטימיות

ארה"ב מנסה לחסום ייצוא של טכנולוגיה אמריקאית לסין כדי שהסינים לא יעתיקו את הטכנולוגיה ● אינטל צופה שהתוצאות שלה יהיו "מתחת לנקודת האמצע" של התחזית אבל מצהירה: "נציית לכל החוקים והתקנות במדינות שבהן אנו עושים עסקים" ● המניה יורדת ב-2.5%

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%, טבע זינקה ב-13%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.6% ● השקל מתחזק מול המטבעות הזרים על רקע המגעים בעסקת החטופים ● אנבידיה נסחרה בירידות, לאחר שהמיליארדר סטנלט דרוקנמילר חתך את השקעתו במניה ● אפל השיקה דגמי טאבלט חדשים ● בבלקרוק ממליצים להישאר בשוק המניות במאי

ערן ברוך / צילום: תמונה פרטית

המיזם שקורא לבני 50 ומעלה להתנדב לשנת שירות ביישובי העוטף

המהלך של איש החינוך ומנכ"ל בינה לשעבר, ערן ברוך, מחליף בין צעירים בני 18־19 לבעלי מקצועות עם ניסיון שיוכלו לסייע בשיקום העוטף ● עד כה נרשמו כ־500 מתנדבים ● ישראל מתגייסת

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב - יפו / צילום: איל יצהר

חניונים יתייקרו, אירועים יבוטלו: עיריית ת״א נקלעה לבור תקציבי ומתכננת קיצוץ ענק

החניונים העירוניים יתייקרו, סבסוד הצהרונים יצומצם ואירועי תרבות יבוטלו ● עיריית תל אביב נערכת לקיצוץ התקציבי הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות ● הסיבות: ההתייקרויות במשק, הוצאות המלחמה ופסיקות בית המשפט בשנה שעברה באשר להיטלי השבחה ● האם רשויות אחרות ילכו בעקבותיה? ● עיריית ת"א: "הצמצום הוא בגדר נקיטת צעדי־מנע אחראיים"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון

''זו כנראה ההשקה הכי חזקה שנעשתה למוצר מציאות מדומה לטיפול נפשי אי פעם'' / אילוסטרציה: Shutterstock

טייס הקרב שהקים חברת מציאות מדומה וגייס אותה לטיפול בנפגעי המלחמה

ערן אור הקים את XRHealth ב-2016 בעקבות פריצת דיסק שחווה. מאז החברה פועלת בעיקר בארה"ב ומציעה טיפולים בתחום הפיזיותרפיה, הכאב והטראומה באמצעות מציאות מדומה ● כשפרצה המלחמה, הוא החליט להשיק במהירות את המוצר גם בישראל, מוקדם מכפי שתכנן

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה מעורבת בוול סטריט; טבע זינקה ב-13%, שופיפיי התרסקה ב-18%, אובר ב-6%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.6% ורשם את רצף העליות הארוך ביותר השנה, שישה ימים ● שיא של שש שנים ברכישות העצמיות של מניות ● ניו יורק טיימס: הרווח זינק ב-81%, נוספו 210 אלף מנויים ● מלחמת השבבים: הממשל האמריקאי חוסם את יצוא השבבים של אינטל וקוואלקום ● חקירה בארה"ב: האם טסלה הטעתה את המשקיעים? ● רדיט וליפט עלו לאחר שעקפו את ציפיות האנליסטים

מערכת ההגנה האווירית כיפת ברזל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בגלל המלחמה בעזה: בדנמרק מתנגדים לרכש של מערכות הגנה מישראל

מפלגות בקואליציה הדנית התנגדו לרכישת מערכות הגנה אווירית ישראליות, מטעמים מוסריים ● לפי שרים בממשלה הנוסח שהוסכם לבסוף מעורפל ו"יקשה מאוד" על רכש צבאי מישראל

הטירה הצרפתית שזמינה על המדף / צילום: whisperauctions.com

אחד הנכסים היקרים אי פעם: כמה עולה טירה שהייתה פעם בבעלות משפחת רוטשילד?

הטירה, שבעבר הייתה שייכת למשפחת הבנקאים היהודית ובהמשך גם למלך מרוקו, מועמדת למכירה פומבית בסכום שמתחיל ב-454 מיליון דולר ● בטירה הצרפתית, מהמאה ה-12 החולשת על פני 2,500 מ"ר, יש 17 חדרי שינה, דיור נפרד לאנשי צוות, שלוש מעליות ואורוות היכולות להכיל עד 50 סוסים

מייסדי נו ניים סקיורוטי שי לוי ועוז גולן / צילום: יח''צ יוסי זליגר

אחרי שקיבלה תג מחיר של מיליארד דולר: נו ניים הישראלית נרכשת רק ב-450 מיליון דולר

חברת התקשורת האמריקאית אקמאי הודיעה על סגירת העסקה לרכישת חברת הסייבר ● בדצמבר 2021, גייסה החברה 135 מיליון דולר, לפי שווי של מיליארד דולר אחרי הכסף, והרכישה מהווה ירידה של 55% בערכה של החברה הישראלית

יבוא כלי רכב לנמל אילת / צילום: Shutterstock

יבואנית טויוטה בישראל: צפויים חוסרים בדגמי הרכב הפופולריים

יוניון מוטורס מודיעה על "השפעה מיידית" בשיווק קורולה ו־CH-R, ומוסרת שתעביר את המלאי הקיים לחברות הליסינג כמתוכנן, אך "לא תוכל להיענות לכל הביקוש"

מטוס של יונייטד איירליינס / צילום: Shutterstock

פעם נוספת: יונייטד איירליינס מבטלת את הטיסות עד יוני

חברת התעופה האמריקאית חזרה לפעילות בישראל במרץ האחרון והפעילה טיסה יומית לניו יורק ● בסמוך למתקפה האיראנית היא השהתה את הפעילות בארץ עד תחילת מאי, ולאחר מכן האריכה את תוקף ההשהיה למספר ימים נוספים ● כעת עולה מלוח הטיסות של יונייטד איירליינס כי היא מבטלת את הטיסות עד תחילת יוני

רוברט אנטוקול ותומר וינגרטן / צילום: אוהד רומנו, יח''צ

כמה עולה האבטחה למנכ"לים ישראלים בארה"ב?

חברת הסייבר סנטינל וואן מימנה אשתקד שירותי אבטחה למנכ"ל תומר וינגרטן ומשפחתו בכ־225 אלף דולר, גם בשל "הסכסוכים במזרח התיכון" ● בפלייטיקה עמדה עלות אבטחת המנכ"ל על מעל מיליון דולר, כולל החזקת מטוס פרטי ● וכמה משלמות ענקיות וול סטריט