גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סמארטפון עם מגה-זום ועוד גאדג'טים מרעננים לקיץ

מטרייה מרעננת לימים החמים, סינון רעשים ברמה שלא הכרתם, מנעול חכם לבית חכם והסמארטפון שיאפשר לכם להשאיר את המצלמה המקצועית בבית

סינון רעשים עם אלכסה

עונת הקיץ מביאה עימה צורך דחוף באוזניות לביטול רעשים - בין אם מדובר בבידוד רעשים בטיסות, או שמיעה שלווה של מוזיקה בחוף רועש במיוחד. עובדה זו מסבירה את התזמון של חברת Bose בהשקת הדור החדש והמהפכני של האוזניות האלחוטיות מבטלות הרעש שלה.

סדרה 700 החדשה כוללת שישה מיקרופונים מתקדמים ומעבד קולי מדור חדש, שמזהים בזמן אמת את הרעש החיצוני בסביבה ומתרגמים אותו לרעש לבן מנטרל. מיקרופון סמוי באוזניות מאפשר לנהל שיחה עם צד שלישי דרך הטלפון, כאשר גם במקרה זה מנוטרלים רעשי הרקע בסביבה המיידית לטובת שיחה נטולת הפרעות. עוצמת ביטול הרעשים נשלטת במדויק על ידי המשתמש: החל מסינון מוחלט ועד לסינון סלקטיבי שהכרחי, למשל, לשמיעת צלילים חיוניים כמו אזעקות, צפירות בעת נהיגה וכדומה.

האוזניות מצוידות גם במעגלי אקווילייזר פנימיים, שמשפרים ומחדדים את איכות המוזיקה המושמעת. השליטה בפיצ'רים השונים מתבצעת באמצעות כפתורי מגע רגישים.

בהתאם לצו האופנה בשוק הגאדג'טים, יש גם תמיכה מלאה בפקודות קוליות של סייענים אישיים - כולל אלכסה, גוגל אסיסטנט וסירי - לצורך הורדה והזרמה של מוזיקה מהענן ועוד.

בשלב הראשון מוצעות אוזניות שמכסות את האוזניים, כאשר בשלב הבא יוצעו גם אוזניות שנכנסות לתעלת האוזן עם אותן תכונות. סוללה נטענת מספיקה לעד 20 שעות פעולה רציפות. המחיר בארה"ב, החל מסוף יוני, הוא כ-400 דולר.

מטרייה-ממטרה לימים חמים

גם לואו טק (יחסית) יכול להניב המצאות גאוניות, ואחת מהן - שכובשת כיום את יפן - מכונה Fanbrella. מדובר בציוד חובה לנוסעים ומטיילים, שעוברים באזורי אקלים בלתי צפויים ובלתי יציבים. במצב הרגיל זו מטרייה מתקפלת לכל דבר, שמגנה מפני ממטרים ומהשמש. אולם כאשר מחברים בקבוק מים חד פעמי רגיל לתחתית ידית המטרייה, ולוחצים על מתג - מופעלת משאבה חשמלית קטנה שמזרימה את המים מהבקבוק אל ראש המטרייה ואל מאוורר שמפזר תרסיס דק וצונן של מים מעל ראש המשתמש.

לטענת היצרן, התוצאה היא אפקט שמפחית את הטמפרטורה המורגשת ב-5-4 מעלות לפחות. אפשר גם להפעיל את המאוורר בלבד ללא מים. המטרייה מופעלת על ידי ארבע סוללות רגילות, ומותאמת לבקבוקים של כחצי ליטר - שמספקים כשעה של תרסיס. המחיר ביפן כ-55 דולר. 

מנעול/נעילה בפקודה קולית

המנעול החכם של הסטארט-אפ Lockly מקליפורניה, שמכונה Secure Pro ומיועד להתקנה עצמית בדלתות קיימות של בתים ומשרדים, מנצל היטב את יתרונות ה- IoT ("האינטרנט של הדברים"). המנעול תומך בקישוריות Wi-Fi ובלוטות', ומסונכרן עם אפליקציה בסמארטפון שמאפשרת להעניק הרשאה/סיסמה מרחוק לפתיחת הדלת, לקבל דיווח על ניסיונות פתיחה והקלדת קודים שגויים, ועוד.

במקרה שבו תקשורת אלחוטית אינה זמינה בסביבה, מסוגל המנעול לייצר פנימית מספר רב של קודי גישה שונים למשתמשים מורשים שהוגדרו מראש. ניתן גם להגביל מראש את התוקף של קודי הגישה לפרקי זמן מסוימים - החל משעות בודדות ועד לשבועות - מה שמתאים במיוחד למשכירים ב-Airbnb למשל. שכבת הגנה נוספת היא מודול ביומטרי עם סורק טביעות אצבע תלת-ממדי.

אולם הלהיט האמיתי - שישבה את ליבם של חובבי הטכנולוגיות - הוא תמיכה קולית בפקודות של סייענים קוליים דוגמת אלכסה של חברת אמזון והאסיסטנט של חברת גוגל. כך, ניתן לקשר את המנעול לרשת הבית החכם כדי לבדוק מרחוק וללא מגע במסך את סטטוס הנעילה, ולבצע פתיחה ונעילה ללא מגע. יש גם נעילה אוטומטית לאחר פרק זמן מסוים - למי שנזכר ששכח לנעול את הבית כאשר הוא כבר נמצא על המטוס.

ניתן להתקין את המנעול בתוך דקות כתחליף למנעולים מקובלים ברוב הדלתות המודרניות, כך לפי החברה. המחיר בארה"ב כ-300 דולר. 

סמארטפון עם מגה-זום

המצלמות הטלפוניות כמעט הכחידו את המצלמות הדיגיטליות הייעודיות, אך היה נדמה שנותרו כמה יתרונות למצלמות - לפחות מנקודת המבט של חובבי טבע - למשל זום רציני לצילום אובייקטים רחוקים.

אלא שכיום מתחילים הטלפונים לכבוש גם את "המבצר האחרון", ודוגמה טובה מספק הדור החדש של טלפון הדגל 10X Reno מבית Oppo הסינית. הטלפון החדש מצויד בשלוש מצלמות בעלות עדשות, כל אחת עם עומק שונה: מצלמה ראשית של 48 מגה-פיקסל עם עדשה רגילה; מצלמת 13 מגה-פיקסל עם עדשת טלפוטו; ומצלמה של 8 מגה-פיקסל עם עדשה בעלת זווית רחבה.

שילוב שלוש המצלמות הללו באמצעות מעבד נתונים ייעודי מספק לטלפון אורך מיקוד מלא, שמקביל לזה של עדשת 160-16 מילימטר אופטית במצלמה רגילה. זאת בנוסף לזום "היברידי" של פי 10 וזום דיגיטלי של עד פי 60 - שיא חדש עבור מצלמה טלפונית - שהוא שימושי לצילומי נוף מרוחק וציפורים או סתם כאביזר למרגלים חובבים.

הפוקוס נעזר במנוע מהיר ובמערכת ייצוב אופטי כפולה, ומערך הצילום כולל גם מצב מיוחד עם עיבוד ייעודי עבור צילומי לילה איכותיים. יש גם תמיכה בהקלטת וידאו באיכות 4K UHD בקצב של 60 פריימים לשנייה, ולטובת חובבי הסלפי יש מצלמה קדמית של 16 מגה-פיקסל, שניצבת על מנגנון מכאני וקופצת מתוך חריץ נסתר בגוף הטלפון.

במפרט הטכני של הטלפון ניתן למצוא בנוסף מסך פנורמי בגודל 6.6 אינץ' עם שוליים דקים מאוד, סוללה של 4000 מיליאמפר שמתאימה לטיולים ממושכים, מערכת טעינה מהירה ביותר מדור אחרון, מעבד סנאפדרגון 855 עם תמיכה באלגוריתמים של בינה מלאכותית, ואפילו מצב "גיימינג" מיוחד שמאיץ משחקים "כבדים". הטלפון משווק בינתיים באסיה בלבד, במחיר של כ-900 דולר. 

עוד כתבות

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים