גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אסם חתמה על עסקה למכירת פעילות הגלידה שלה לענקית הגלידות פרונרי

במסגרת העסקה אסם תמכור את החזקותיה בחברה-הבת שעוסקת בתחום הגלידות, אף שהחברה-האם נסטלה תיוותר בעלת מניות בעסק זה בשיעור של 50% ● היקף העסקה לא פורסם, אך הוא מוערך בכמה עשרות מיליוני אירו.

לפני זמן קצר נחתמה בלונדון העסקה למכירת פעילות גלידות נגה (גלידות נסטלה), חברת בת של אסם-נסטלה, ל-Froneri, יצרנית הגלידות השנייה בגודלה באירופה והשלישית בגודלה בעולם. סכום העסקה לא פורסם.

בהודעה לתקשורת מסרה Froneri כי ״"ההנהלה הנוכחית תמשיך להוביל את העסקים בישראל, ובכוונתה להשקיע במותגים, במוצרים ובטעמים המקומיים עימם נסטלה מובילה את השוק ב-20 השנים האחרונות".

במסגרת העסקה אסם, שבבעלות תאגיד המזון הבינלאומי נסטלה, תמכור את החזקותיה בחברה-הבת שעוסקת בתחום הגלידות, אף שהחברה-האם נסטלה תיוותר בעלת מניות בעסק זה בשיעור של 50%. היקף העסקה כאמור אינו ידוע, אך הוא מוערך בכמה עשרות מיליוני אירו.

Froneri היא חברה בניהול ובבעלות משותפת של ענקית המזון השווייצרית נסטלה (50%) וחברת הגלידות הבריטית R&R (50%), ובמסגרת העסקה תישאר נסטלה כשותפה שקטה בפעילות.

החברה שנמכרת היא נגה גלידות, כאמור חברה-בת של אסם-נסטלה, המעסיקה בישראל כ-350 עובדים. החברה מייצרת ומפיצה בארץ את מוצרי גלידות נסטלה, והיא גם חתומה על הסכם הפצה של המותג גלידות האגן דאז.

גלידות נסטלה היא אחת משתי שחקניות הגלידות הגדולות בשוק הישראלי, והמכירות הכספיות שלה לשוק הקמעונאי מסתכמות בכ-350 מיליון שקל בשנה.

בענף אומנם מעריכים את גלידות נסטלה כחברה טובה ורווחית, אך מסתמן כי Froneri תידרש לבצע בה לא מעט השקעות, בין היתר שדרוג המפעל הוותיק של החברה בקריית מלאכי.

הרכישה מתבצעת במסגרת מהלך עולמי של נסטלה לאחד את חברות הגלידה שפועלות תחתיה ברחבי העולם, לצד רכישות של חברות נוספות בתחום הגלידות. לפני כשלוש שנים מיזגה נסטלה את פעילויות הגלידה שלה באירופה עם החברה הבריטית R&R, מיזוג שיצר את החברה המשותפת Froneri, שמתמחה בגלידה, מזון קפוא ומוצרי חלב קר.

Froneri נחשבת לאחת מיצרניות הגלידות הגדולות בעולם, והיא פועלת בכ-20 מדינות. השותפות בין השתיים נולדה בין היתר כדי לייצר נוכחות גלובלית שתאפשר לה להתחרות בשווקים בינלאומיים מול ענקית הגלידות יוניליוור, שבישראל עומדת מאחורי המותג גלידות שטראוס. Froneri אוחזת בזיכיון לשיווק גלידות תחת מותגים בינלאומיים מוכרים, ביניהם של יצרנית השוקולד מונדלז, עם מותגים כמו טוברלון, DAIM, קדבורי, אוריאו ואחרים.

אסם החלה בשיחות ראשוניות למיזוג עסקי גלידות נסטלה בישראל לתוך פעילותה של חברת Froneri כבר ב-2016. ל-Froneri הייתה זכות להחליט אם לרכוש או לא לרכוש כל עסק שנקנה שלא במסגרת הסכם המיזוג, ולפי איזה מחיר לעשות זאת. משמעות העסקה היא שפעילות הגלידות יוצאת מאסם והופכת לחלק מהחברה הגלובלית.

נכון להיום, Froneri מתפרשת על פני יותר מ-20 מדינות, עם הכנסות בסך 2.6 מיליארד אירו ב-2018, ויותר מ-10,000 עובדים ברחבי העולם. העסקה מתבצעת במסגרת מהלך עולמי של נסטלה לאחד את חברות הגלידה שפועלות תחתיה באירופה, המזרח התיכון וצפון אפריקה, תוך חיזוק הנוכחות באזור.

מנכ"ל Froneri, איברהים נג'אפי, התייחס לעסקה וציין כי "אנו מאוד נרגשים לגדול על בסיס החוזקות שבמיזם המשותף שלנו עם נסטלה. באמצעות הרחבת הפעילויות שלנו לישראל, אנו ממשיכים לממש את החזון שלנו להפוך לחברת הגלידות הטובה בעולם".

נג'אפי הוסיף כי "הצרכנים שלנו נמצאים בליבת העסקים שלנו, ובכוונתנו להשקיע במותגים, במוצרים ובטעמים המקומיים שבאמצעותם נסטלה מרגשת את השוק מזה עשרות שנים. אנו מצפים בכיליון-עיניים לקבלת הצוות הישראלי אל Froneri".

מרקו סטמברי, מנכ"ל נסטלה אירופה, המזרח התיכון וצפון אפריקה, מסר היום בהודעה לתקשורת כי "עם הצמיחה המתמשכת והבולטות העולמית שלה בשוק הגלידות, ההצלחה של Froneri מדברת בעד עצמה. העסקה הזו מציינת את הצעד האחרון בשילוב עסקי הגלידות שלנו באירופה, במזרח התיכון ובצפון אפריקה אל Froneri, תוך חיזוק נוכחותה באזור".

עוד כתבות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמודה: ישראל לא לחצה מספיק על חמאס ולכן אין עסקת חטופים

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

בורסת טוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

עליות בבורסות אסיה; גוגל טסה במסחר המאוחר

ניקיי מטפס ב-1.1%, מדד שנחאי מוסיף לערכו 0.8%, מדד שנזן מתחזק ב-1.5%, הנג סנג קופץ ב-2.1% ומדד קוספי מתקדם ב-1.2% ● גם החוזים העתידיים על מדדי ארה"ב נסחרים בעליות ● בהמשך היום יתפרסם בארה"ב מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE), מדד האינפלציה המועדף על ידי הפד

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר