גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האבולוציה של ברודקום: שבבים, רכישות ופזילה לתחום התוכנה

ברודקום לא הסתפקה בסדרת רכישות מוצלחות בתחום השבבים, ונכנסה לתחומים נוספים - ובהם גם תוכנה - בצעד שצפוי למצב אותה כספקית מועדפת בעולם התקשורת המשתנה ● אבל למרות ההצלחה המוכחת בצמיחה ובניצול סינרגיות מהרכישות, נסחרת החברה בתמחור חסר לכל מדדי ההשוואה

ברודקום / צילום: רויטרס, Mike Blake
ברודקום / צילום: רויטרס, Mike Blake

חברת ברודקום  (סימול: AVGO) היא שחקנית מובילה בשוק השבבים, המתמחה בתכנון שבבי סלולר ותקשורת, ונוסף על כך פועלת בתחומים נוספים של ציוד תקשורת ותוכנה ארגונית. פעילות החברה גדלה לאורך שנים באמצעות רכישות, שהניבו סינרגיות משמעותיות מבחינת צמיחה ורווחיות, אשר הובילו מצדן לעלייה מרשימה במחיר המניה.

במהלך העשור האחרון הגדילה ברודקום את הכנסותיה פי 15, עם שיפור משמעותי עוד יותר ברווח ובתזרים המזומנים, ומניית AVGO רשמה בתקופה זו עלייה של כ-2000%, ביצועי יתר ניכרים לעומת עלייה של כ-400% במדד השבבים SOX ושל כ-200% במדד S&P 500 הרחב. בעקבות עלייה זו, הגיעה ברודקום למקום השני בענף השבבים בארה"ב במונחי שווי שוק, לאחר ענקית הענף אינטל, והיא נסחרת כעת בשווי שוק של כ-113 מיליארד דולר.

החברה הונפקה בנאסד"ק ב-2009, בשמה הקודם Avago (שעדיין משתקף בסימבול של המניה), ומאז ביצעה סדרה של רכישות מוצלחות, שכללו רכישת חברות שבבי תקשורת LSI Logic ומיזוג עם חברת השבבים המובילה ברודקום, שאת שמה אימצה לחברה הממוזגת. המיזוג עם ברודקום, שבוצע ב-2016, הכפיל את פעילות החברה וסיפק לה יתרונות משמעותיים לגודל בשוק השבבים התחרותי במיוחד.

מוצרי החברה בתחום השבבים כוללים שבבי RF לתחום הסלולר, תחום שנהנה מהתקדמות בתשתיות לדור הרביעי והחמישי, שבבי Wi-fi ובלוטות', שבבי תקשורת רחבת סרט ותקשורת בענן, שבבי בינה מלאכותית ו-IoT ועוד.

למרות הצלחה באינטגרציה של רכישות בתחום השבבים, חברת ברודקום לא הסתפקה בכך, והמשיכה לבצע רכישות גם בתחומים אחרים. היא נכנסה לתחום ציוד תקשורת, עם רכישת חברת Emulex ב-2015, ושל חברת Brocade ב-2017, מהלכים שאיפשרו לנצל סינרגיות בין ייצור שבבים ובין ייצור מתגי תקשורת, והובילו לשיפור ברווחיות החברה.

התקדמות נוספת באסטרטגיית הרכישות

במהלך השנה האחרונה חלה התקדמות נוספת באסטרטגיית המיזוגים והרכישות של ברודקום, עם כניסתה לתחום התוכנה, מתוך מטרה להגדיל את הערך המוסף ללקוחותיה וליהנות מרווחיות גבוהה יותר.

לפני שנה בדיוק הודיעה החברה על רכישת חברת התוכנה הארגונית CA, תמורת כ-18 מיליארד דולר, ספקית מובילה של פתרונות תוכנה לניהול מחשבי mainframe הנפוצים בארגונים גדולים ומסורתיים כמו בנקים, חברות ביטוח, חברות שירותי בריאות ומפעילות תקשורת. המהלך, שהפתיע בהתחלה את המשקיעים, התברר כצעד אסטרטגי נבון, אשר הוביל לשיפור בשיעורי הרווח הגולמי והתפעולי, והצליח למתן את התנודתיות בפעילות השבבים. פעילות זו סבלה בשנה האחרונה מחולשה ניכרת, עקב האטה בשוק הסלולר והשפעה שלילית של מלחמות הסחר בין ארה"ב לסין.

בשבוע שעבר צצו בשוק הערכות (עדיין לא רשמיות) על רכישה נוספת של ברודקום במגזר התוכנה. יעד הרכישה המוערך הוא חברת סימנטק (SYMC), שחקנית מובילה בשוק תוכנה לאבטחת מידע, המוכרת בזכות תוכנת אנטי-וירוס פופולרית "נורטון". סכום הרכישה הוא כ-17 מיליארד דולר. מחזור ההכנסות של סימנטק הסתכם בשנה האחרונה בכ-4.7 מיליארד דולר, כך שאם העסקה תצא לפועל, ברודקום עשויה להכפיל פעם נוספת את הכנסותיה, ולהפוך לחברה שמניבה את מרבית הכנסותיה מתחום התוכנה.

הפיכת ברודקום לשחקנית בשוק התוכנה הארגונית, במקביל למעמדה המוביל בשוק שבבי התקשורת והסלולר, אמורה לחזק משמעותית את המודל העסקי של החברה, לספק ערך מוסף ניכר ללקוחות קצה ולמצב אותה בתור ספקית מועדפת בעולם התקשורת המשתנה, לקראת פריסת תשתית הדור החמישי 5G, שתנוהל במידה רבה באמצעות פתרונות תוכנה.

חשוב לציין כי חברת סימנטק סובלת אמנם משיעורי צמיחה מתונים, נוכח כשלים בניהולה, אך נהנית מרווחיות גולמית ותפעולית גבוהה מאוד, שאמורה אף להשתפר עוד יותר תחת ניהולה המקצועי של הנהלת ברודקום, שחוללה מהלך התייעלות חזק גם בחברת CA, ובשאר החברות שאותן רכשה, עם שיפור ניכר בשיעורי רווחיות ובתזרים מזומנים.

למרות ההצלחה המוכחת בצמיחה ובניצול סינרגיות מהרכישות, נסחרת חברת ברודקום בתמחור חסר בהשוואה למדד S&P 500, לסקטור הטכנולוגיה ואף לענף השבבים, המתאפיין מסורתית במכפילים נמוכים יותר.

המחיר הנוכחי של מניית AVGO משקף מכפילי רווח של 13 ו-12 לתחזיות 2019 ו-2020, ומכפילי EV/EBITDA של 12 ו-11 בהתאמה. זאת, כמובן, ללא תרומה חיובית פוטנציאלית מרכישת סימנטק, שכאמור טרם אושרה באופן רשמי, אך עשויה להניב סינרגיות גבוהות, בהתחשב בניסיון מוכח של ברודקום באינטגרציה של רכישות העבר.

גורם הסיכון העיקרי לתזת השקעה בברודקום הוא החוב הגבוה שנוצר כתוצאה מרכישות. החוב נטו של החברה עומד כעת על כ-32 מיליארד דולר, ומשקף מכפיל חוב ל-EBITDA של 2.4, רמה שאינה גבוהה במיוחד, ושירדה משמעותית מאז רכישת CA.

רכישת סימנטק עשויה אמנם להגדיל את רמת המינוף, אך גם לתרום לתזרים מזומנים חיובי של ברודקום, במקביל לחיזוק מעמדה התחרותי, ובכך, בראייה ארוכת-טווח מגלמת יותר הזדמנויות מאשר סיכונים.

בסיכום הכולל, מניית AVGO מהווה שילוב נדיר של השקעת צמיחה וערך, ואמורה ליהנות מיתרונות לגודל ומשילוב של חומרה ותוכנה בתקשורת העתידית, ובטווח הקצר עשויה ליהנות מהיחלשות בעוצמת הלחץ של מלחמת הסחר, ומהתאוששות בפעילותה המסורתית בשוק השבבים. 

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דיווח: הנשיא ביידן ישקול להגביל מכירת נשק לישראל אם יתקיים מבצע "גדול" ברפיח

היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב: "יש מומנטום חדש בשיחות המו"מ" • צה"ל תקף מטרות חיזבאללה בדרום לבנון • מחבלים שנערכו לבצע ירי לעבר כוחותינו במרכז הרצועה חוסלו מהאוויר; מטוסי קרב תקפו אתר שממנו שוגרו רקטות לעבר אשדוד במהלך המלחמה • שני מחבלים ירו לעבר מוצב צה"ל בשומרון - וחוסלו במארב ● עדכונים שוטפים

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר