גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארבעה חפצים מסורתיים שהופכים לגאדג'טים מתוחכמים

שלט למחזיק מפתחות שיספק לכם שליטה במגוון פונקציות, שולחן קפה מתוחכם שמתאים את עצמו לשלל שימושים, רצועה חכמה שמחליפה את הצמידים בפארקי שעשועים והופעות וקורא כרטיסי זיכרון חדשני

במקום לבזבז שטח יקר בכיס, בחדר או על פרק היד על מכשירים שמיועדים למטרה אחת, מציעה כיום תעשיית האלקטרוניקה וה"אינטרנט של הדברים" (IoT) מכשירים בעלי רב-תכליתיות מרשימה.

רצועת יד חכמה למקומות בידור

אולמות אירועים, פארקי שעשועים ובתי עסק גדולים שומרים אמונים לשיטה העתיקה של הצמדת גומיות או סרטים בצבעים שונים לפרק כף היד של הלקוחות כדי לעקוב אחר הרשאות הכניסה שלהם לאזורים שונים, לבחון את פרק הזמן שבו מותר להם לשהות במקום ולהעניק להם בונוסים או שירותים כמו משקאות חינם וכדומה.

אולם, בעולם ה-IoT יש פתרונות הרבה יותר חכמים ואחד מהם הוא המוצר המכונה Smart Band של חברת Active 8 מטקסס. המוצר נראה כמו שעון יד אלגנטי, אך למעשה הוא מכשיר תקשורת אלחוטי אישי, שמושאל ללקוח בעת שהותו בפארקי שעשועים גדולים, למשל, ומבצע מגוון רחב של פעולות אלחוטיות "ברקע".

שימוש אחד הוא כ"ארנק אלקטרוני" שלתוכו ניתן להזין סכום שנקבע מראש כך שהלקוחות, בעיקר ילדים, יכולים לנדוד בין תחנות הממכר - אוכל ושתייה, עמדות משחק ופעילות וכו' - מבלי שיצטרכו לשאת עליהם מזומנים או כרטיס אשראי.

פונקציה נוספת היא איסוף אוטומטי של "נקודות בונוס" בהתאם להשתתפות בפעילויות שונות כמו למשל עמדות משחק, תחרויות וכו'. את נקודות הבונוס שנצברות ניתן להמיר לפרסים שונים ביציאה.

שימוש נוסף הוא מעקב של הלקוח, או הוריו, אחר זמן הבילוי והשהייה במקום. אך השימוש החשוב ביותר עבור בעל המתקן הוא איסוף וניתוח נתונים על פעילויות הלקוח, מרגע הכניסה ועד ליציאה: המקומות ופרק הזמן שבו שהה בכל מתקן או עמדה, ואפילו כמות האנרגיה ששרף בקפיצות, טיפס וכדומה. המידע רב הערך מנותח על ידי תוכנה, שמבצעת אופטימיזציה של פעילות המתקן ו/או ההכנסות ממנו. "הרצועה החכמה" מפסיקה לפעול אוטומטית ביציאה. מחיר טרם פורסם.

שולחן קפה רב כישורים

שולחן הקפה המסורתי תופס לא מעט שטח בסלון הביתי של רבים ומשמש בעיקר לתכלית אחת (מלבד הנחת רגליים). הרצון לנצל באופן טוב יותר את השטח היקר הביא את חברת Coosno מהונג קונג לפתח שולחן קפה רב-תכליתי, שבמצב הסגור נראה כמו רהיט מודרני עם עיצוב נטול פינות וגימור מבריק.

ואולם, בלחיצה על כפתור נסתר מתרומם חלקו העליון וחושף מקרר משקאות מאסיבי, שיכול לאחסן בקירור עשרות בקבוקים וחטיפים לאירוח. בתוך השלדה מוטמעים מספר רמקולים אלחוטיים שאליהם ניתן להזרים מוזיקה ממקורות בלוטות' שונים, כאשר קיימת גם פונקציה של תאורת LED צבעונית בתחתית שמסונכרנת עם המוזיקה עבור חובבי הריקוד.

המשטח העליון של השולחן משמש כמטען אלחוטי, שיכול לטעון בו זמנית מספר מכשירים, ויש גם מגירת אחסון תחתית. את הפינה הטכנולוגית משלים מערך של מיקרופונים, שקולטים פקודות קוליות עבור הסייען של גוגל ומאפשרים - בלי לקום מהכורסה - לבצע רכישות שונות, להזמין מזון ומשקאות ולקבל שירותי מידע מהענן.
השולחן מוצע בשני גדלים באמצעות קמפיין באתר אינדיגוגו, שגייס למעלה מ-100 אלף דולר. המחיר החל מ-299 ועד 419, דולר כאשר האספקה אמורה להתחיל בפברואר 2020.

שלט אוניברסלי על מחזיק מפתחות

מחזיקי המפתחות עשו דרך ארוכה מאז ששילבו בתוכם פנס זעיר או אולר מיניאטורי. מחזיק המפתחות הקרוי OmniFob למשל, שגודלו כגודל אצבע, הוא למעשה "שלט אוניברסלי לחיים". באמצעות תקשורת בלוטות' לסמארטפון או למרכזיית הבית החכם, המכשיר יכול להפעיל מגוון עצום של פונקציות ואפליקציות חיצוניות.

בין השאר ניתן ללמד אותו לפתוח ולסגור את דלת המוסך ואת דלתות הבית, להדליק ולכבות את האורות, לשלוט מרחוק בשקעי חשמל "חכמים" ובמערכת האזעקה הביתית ועוד. ברכב, ניתן ללמד את השלט לחקות את הפונקציות של שלט הרכב המקובל - כולל התנעה מרחוק, פתיחת הדלתות וכו'.

חיבור לסמארטפון הופך את הגאדג'ט הזה למכשיר אבטחה רב-תכליתי, שיכול לשלוח קריאת מצוקה למספר טלפון שנאגר מראש בזיכרון, להפעיל מרחוק את המצלמה, לאתר את הטלפון ואפילו "לזייף" שיחת טלפון נכנסת. השליטה מתבצעת באמצעות שני מתגים בלבד, כאשר תפריטי הפונקציות המתחלפות מופיעים על מסך ממוזער. המכשיר תומך בתקן BluREMOTE, שמאפשר לשלט לחקות את הפונקציות של מכשירי שלט מתוצרת של מגוון יצרנים ללא צורך בהתקנה וקידוד מקצועיים. החברה השיקה את המוצר החודש באתר קיקסטארטר, עם מחיר רשמי של כ-125 דולר ותאריך יעד לשיווק ברבעון הראשון של 2020.

מסוף לקריאת נתונים מהירה

אמצעי הזיכרון הניידים של ימינו, מכרטיסי זיכרון ועד דיסקים ממוזערים, הופכים להיות מהירים, רחבי קיבולת ורעבים לכוח הרבה יותר מבעבר. עבורם פיתחה חברת סוני את מסוף קריאת וכתיבת הנתונים הרב-תכליתי MRW-S3. השימוש הפשוט ביותר הוא קריאה וכתיבה של כרטיסי SD ומיקרו SD מהדורות המתקדמים ביותר, כולל UHS-II, עם קצב קריאת נתונים של עד 300 מגה בייט לשנייה.

לטענת החברה, שימוש בקורא הזה יכול להקטין בשליש את זמן הגיבוי של תכולת הכרטיסים למחשב. במקביל, המכשיר מאפשר חיבור והזנה של כבלים והתקנים בתקן USB 3.1 העדכני, עם תמיכה בהעברת נתונים בקצב מסחרר של עד 1,000 מגה בייט לשנייה.

שימוש אחד של הפונקציה הזו הוא חיבור בין שני דיסקים חיצוניים מהירים בטכנולוגיית SSD וגיבוי נתונים ביניהם. למכשיר יש גם יציאת HDMI שמאפשרת להקרין סרטי 4K בקצב של עד 30 פריימים לשנייה, ישירות מהמסוף למסכים תומכים.

המכשיר כולו יכול להיות מאוחסן בכף היד, שוקל פחות מ-90 גרם ומגיע בתקן עמידות נגד אבק, מים ונפילות מגובה עד שלושה מטרים. המחיר טרם פורסם. 

עוד כתבות

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת