גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מטורקיה בהצפה: כך נקלעה תעשיית הפלדה הישראלית למלחמות הסחר

לאחר שגבולות ארה"ב נסגרו בפני תעשיית המתכת הטורקית, הוצף השוק הישראלי במתכת זולה שמאיימת על עתידן של יצרניות הפלדה היחידות בישראל, חד אסף ויהודה פלדות, ועובדיהן ● והן לא לבד - היבוא הטורקי מאיים גם על תעשיות הפלסטיק, הגומי, הטקסטיל ואחרות ● האם העובדים ייאלצו לשלם את המחיר?

מפעל יהודה פלדות. /צילום: שלומי יוסף
מפעל יהודה פלדות. /צילום: שלומי יוסף

היבוא הנרחב של סחורות מטורקיה, שעלה לכותרות בשלוש השנים האחרונות בעיקר מסביב לשינויים בשוק המלט הישראלי, מורגש ביותר ויותר ענפי תעשייה שנלחמים מדי יום על הישרדותם. תעשיינים מענפי הפלסטיק, הפלדה, הטקסטיל, המכונות והאלקטרוניקה מזהירים מפני "ההשתלטות הטורקית" על התעשייה ומאוכזבים מהמדינה, שבינתיים רק מתבוננת עליהם מהצד וכמעט לא מתערבת במצב. מצוקתם של התעשיינים מתחדדת לאור הנתון, לפיו ב-2018 חל זינוק של 122% ביבוא של סחורות מטורקיה, שהסתכם ב-6.2 מיליארד דולר.

לפני כמה חודשים הודיעה חברת חד אסף, שפועלת בקריית הפלדה בעכו, על כוונתה לפטר 45 עובדים, לצד צמצום ייצור הפלדה בארץ בשל ירידה בכדאיות הכלכלית. זאת, תוך שמירה על היקף המכירות שלה בהתבסס על פלדה מיובאת. בחברה, שמעסיקה כ-700 עובדים, לא התחייבו שזה יהיה גל הפיטורים האחרון בשל המשבר, שנגרם עקב הטלת המכסים מצד ארה"ב על פלדה שמיובאת מרוב מדינות העולם.

מדיניות המכסים שמוביל הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ הובילה לעודפי היצע של מתכות במזרח אירופה ובעיקר בטורקיה, כך שהיצרנים הטורקיים מפנים עודפים אלה אל השוק הישראלי ומוכרים אותם במחיר נמוך משמעותית מעלות הייצור.

"פח הזבל של הטורקים"

חד אסף ויהודה פלדות מאשדוד הן יצרניות הפלדה היחידות בישראל. שתיהן מייצרות טיפה בים לעומת כמויות הפלדה שמייצרות ענקיות הפלדה הטורקיות: "שני מפעלים אצלנו מייצרים בשנה 450 אלף טון ובטורקיה יש 6 מפעלים שכל אחד מייצר בשנה 2 מיליון טון פלדה. תבין עם איזה ענק אנחנו מתמודדים פה", אומר נתן להב, הבעלים של יהודה פלדות.

כל זמן שהענקיות מטורקיה הפנו את התוצרת שלהן לארה"ב, למדינות אירופה ולמדינות המפרץ, יצרני המתכת הישראליים ידעו להסתדר עם השוק המקומי. אלא שבאמצע השנה שעברה טראמפ פתח במלחמת סחר, הטיל מכס של 25% על הפלדה ורוב מדינות העולם יישרו איתו קו: "נהיינו פח הזבל של הטורקים", אומר להב: "בחודשים הראשונים של השנה נרשם זינוק של 23% ביבוא מוטות פלדה מטורקיה, הטורקים דחפו את המחירים למטה לרף כזה שאי אפשר לחיות איתו. מבחינתנו זה אסון. אנחנו מפסידים כסף, המצב לא טוב ובקרוב נצטרך לקבל החלטות".

בימים אלה נערכים שני יצרני הפלדה המקומיים להגשת בקשה לממונה על היטלי הסחר שבמשרד הכלכלה והתעשייה להטיל על יבוא פלדה מטורקיה היטל היצף. מדובר בהיטל שבכוחה של מדינה להטיל במצב של הפרת כללי הסחר ההוגן, אך הדרך להוצאתו ארוכה. בינתיים, תוכניותיו של להב להרחיב את יכולות היצור במפעלים שלו - נגנזו: "בתנאים האלה, אין לזה הצדקה", הוא אומר.

חלק מהזינוק ביבוא של מוצרים המיוצרים בטורקיה בשנת 2018, נובע מעלייה חד-פעמית ביבוא של דלקים. עם זאת, הנתונים מצביעים על עלייה ביבוא בתחומים נוספים, בעיקר מתכת ופלדה - 60% בשנת 2018, ועלייה של 20% במוצרי פלסטיק באותה שנה.

היבוא מטורקיה הכפיל

לפי הערכה של התאחדות התעשיינים, כ-100 מפעלים המשתייכים לכלל ענפי התעשייה מתקשים להתמודד עם התחרות מטורקיה, נאלצים למכור במחירי הפסד וחשופים לסכנת קריסה.

"התנאים הגלובליים השתנו, העולם כבר לא פועל כשוק חופשי וישראל היא מהמדינות הבודדות שעדיין נצמדות לעיקרון הזה. אנחנו רואים את מנהיגי העולם שמקיימים מלחמות סחר ומלחמות מטבע, משלמים על זה בטווח הקצר כדי לחזק את מנועי הצמיחה שלהם בטווח הבינוני והארוך", אומר מנכ"ל התאחדות התעשיינים, רובי גינל.
עם זאת, חשוב לזכור שיש צד חיובי ליבוא מטורקיה. נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין המייצג את רוב היבואנים אומר כי "למגזר העסקי של טורקיה יש עניין רב לפתח את היחסים אתנו וגם לנו יש עניין כזה.

"התעשיינים מפריזים"

לדבריו, "נשר הייתה במשך שנים מונופול מוחלט והשפיעה מאוד על עלויות הבנייה. דווקא יבוא המלט עשה שינוי מבני במחירו, וחולל תיקון עומק שהיה דרוש בנושא זה במשך תקופה ארוכה. זה לא נורא אם חלק מהמחזור של נשר ירד ולא נורא אם היא תצטרך להתייעל, כי יבוא המלט עונה על אינטרס כלל-משקי וכך גם יבוא הפלדה: שרי הכלכלה והאוצר, שבסמכותם לאשר הטלת היטל היצף, חייבים לבחון את הסוגיה הזאת בראייה רחבה מאוד, ולשאול כיצד היטל היצף בענף כזה ישפיע על מחירי הבנייה בישראל ועל היבטים הקשורים לתחרות במשק".

לין הוסיף ואמר, כי "לצד שמיעת הטענות של התעשיינים, שמפריזים מדי, צריך להסתכל על כל ההטבות שהמדינה מעמידה לתעשייה, כמו מיליארדי שקלים בשנה במסגרת החוק לעידוד השקעות הון והחוק להעדפת תוצרת הארץ במכרזים - למרות שמחירה גבוהה ב-15% ואף יותר, רכש גומלין ועוד. יש כאן חברות תעשייתיות שבקושי משלמות מסים. אין מגזר שמקבל יותר מהמגזר הזה".

לדברי לין, "אנחנו בתחרות גלובלית. התחרות הזאת היא אחד הנדבכים המרכזיים שעליו בנינו כלכלה בריאה".
עד שתתקבל החלטה על היטל כלשהו על היבוא, יעברו במקרה הטוב כמה חודשים, בזמן שהמשבר שבו נתונה התעשייה כבר כאן.

לדברי להב, "כל התנאים פועלים לרעתנו והטורקים 'דופקים' אותנו פעמיים: בפעם הראשונה, כשהם שולחים לכאן את האנייה עם מוטות פלדה שמאלצים אותי להוריד מחירים ובפעם השנייה, כשאותה אנייה יוצאת לכיוון טורקיה, עמוסה לעייפה בגרוטאות ישראליות שאמורות להוות עבורי חומר גלם מרכזי בייצור הפלדה.

פחות רגולציה ועלויות

גם תעשיינים מענף הפלסטיק והגומי מדווחים על תיאבון מוגבר של תעשיינים טורקיים שנוגסים בשוק. "בשנתיים האחרונות יש תחרות עזה עם טורקיה וכל התעשייה בארץ 'מפרפרת' מהתופעה הזאת כי אנחנו לא באמת מסוגלים להתחרות עם טורקיה: תשומות הייצור שם נמוכות משלנו בעשרות אחוזים, שכר העבודה בטורקיה נמוך ב-30% משכר העבודה בארץ, להם אין את מבול הדרישות של הרגולטורים השונים והם מכים אותנו במחיר".

"טורקיה היא מתחרה שאין לנו שום סיכוי לנצח בזירה הזאת. אנחנו מוגבלים", אומר שי שאמה, מנכ"ל ואקו-פאק, שעוסקת בייצור של אריזות בוואקום לתעשייה. "אצל שנינו, חומרי הגלם הם אותם חומרים והמחיר עליהם זהה, אבל מכאן - על כל דבר שקשור לעלות הייצור יש לי מכפלות שאין ליצרן הטורקי".

גם אלי גן, מבעלי חברת "מול ההר שפועלת מאזור התעשייה אלון תבור ועוסקת בהרכבת עגורנים לתעשייה חושש מהמציאות שהולכת ונחשפת לנגד עיניו. מחירו של עגורן נע בין 150 אלף שקל לכמיליון שקל.

"זה שוק מצומצם מאד ואני מכיר אותו היטב, ואין מצב כזה שיש עגורן חדש שנכנס לכאן ואני לא אדע עליו", מספר גן: "לפני כארבע שנים כבר ראינו את הניצנים הראשונים של העגורנים הטורקיים שחודרים לשוק הישראלי. היום כבר רואים עשרות מהם. אלה עגורנים שאיכותם לא נופלת בהרבה על איכותם של עגורנים אחרים בשוק. הם גדולים וכבדים מאוד ולמרות שהשינוע שלהם ממקום הייצור לאתר הקבע יקר מבחינת הטורקים, עדיין משתלם לייצא אותם לישראל".

פרופסור אלי גן /צילום: פאול אורלייב

כ-60 עובדים מועסקים במול ההר. לדבריו, כשניסה לגייס את משרדי הממשלה למען המערכה, הוא מצא מדינה שמדברת בשני קולות. "מצד אחד משרד הכלכלה מנסה לרסן יבוא שמתקיים בתנאים כאלה, אבל מהצד השני יש את משרד האוצר, שמתנגד לריסון כזה כי שעלול לפגוע בעיקרון של שוק חופשי".

בממשרד הכלכלה והתעשייה נמסר בתגובה כי הוא מסייע לתעשייה הישראלית במענקים, הקצאות קרקע ומגוון כלים שמסייעים לה להפוך להיות למתקדמת ומציינים שנתוני האבטלה, לצד העלייה המתמשכת ביצוא "מעידים על הצלחה בעמידה ביעדים אלו". 

היטל היצף על יבוא מוטל לעתים נדירות בלבד

בשנים האחרונות המדינה ריסנה פעמיים יבוא של מוצרים מטורקיה לאחר שנמצא כי הוא פגע בפניציה שפועלת בתחום הזכוכית השטוחה ובסינרג'י שמייצרת כבלי נחושת למתח נמוך. בשני המקרים, היבוא הטורקי נגס בנתחי השוק של חברות אלה והתקיים בתנאי היצף.

בניסיון להגן על פניציה, שמעסיקה מאות עובדים באזור התעשייה ציפורית שבנוף הגליל (לשעבר נצרת עילית), שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן חתם על צו שמחייב תשלום היטל של 26.5% על יבוא זכוכית שטוחה מטורקיה. במקרה של סינרג'י, שפועלת משדרות שר הכלכלה הוציא צו שמחייב היטל של 14.5% על יבוא של כבלי נחושת מיצרנים טורקיים. בזכות צווים אלה, שני המפעלים שנמצאים בפריפריה ניצלו מקריסה.

גם מלט הר טוב התלוננה על יבוא בתנאי היצף של מלט מטורקיה ומיוון. לאחר שתלונתה נבדקה על ידי הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה והתעשייה ונמצאה מוצדקת, הממונה המליץ להטיל היטל היצף בגובה של 23% על יבוא מלט. אלא שחרף קביעה זו, הוועדה המייעצת להיטלי סחר המליצה לשר הכלכלה לא להטיל היטל שיגביל את יבוא המלט. בין השאר, על רקע התנגדותם הנחרצת של משרד האוצר ורשות התחרות.

הנימוק המרכזי של רשות התחרות להיטל המבוקש היה שהוא יפגע בתחרות שנוצרה סוף - סוף בשוק המלט הישראלי והובילה לירידת מחירים - אחרי עשרות שנים שבהן מחירי המלט נקבעו על ידי המונופול נשר. שר הכלכלה כהן השית היטל סמלי של 0.25%, באופן שלא ירסן לפי שעה את יבוא מלט.

יבוא המלט עוד צפוי להתרחב בקרוב, ומלט הר טוב והמונופול נשר כבר מדממות: בחצי הראשון של השנה נשר, שמוחזקת על ידי כלל תעשיות שבשליטת איש העסקים האמריקאי לן בלווטניק, הפסידה כ-40 מיליון שקל. התחזית של נשר לגבי החצי השני של השנה עגומה ושם נערכים לפיטורים של כ-100 עובדים עד סוף השנה.

באחרונה הממונה על היטלי הסחר במשרד הכלכלה, דני טל חידש את חקירתו על יבוא מלט בתנאי היצף מטורקיה ומיוון וזאת, על רקע ההפסדים של נשר. 

עוד כתבות

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה חיובית בבורסה; היום עודכנו המדדים, אלה שיצאו ואלה שנכנסו למדד ת"א 35

מדד ת"א 35 עלה ב-0.5% ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

דיווח בוול סטריט ג'ורנל: ישראל באולטימטום לחמאס: עסקה תוך שבוע - או כניסה לרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

שלומי ויוסי אמיר / צילום: יח''צ, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

טלטלה נוספת בשופרסל: היו"ר שפירא צפוי לפרוש בשל לחצי משרד הבריאות

שפירא טרם הגיש את התפטרותו, אך בבי"ח איכלוב אישרו שכך יעשה בקרוב ● מנכ"ל משרד הבריאות: "הציפייה הציבורית היא שמנהל בכיר בדרגתו של פרופ' שפירא יקדיש את מרב זמנו ומרצו למשרתו הבכירה"